Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

MY COMMENT:

- Обичайното лицемерие на US-администрацията, която създаде, обучава и въоръжава ислямските главорези в Сирия.

На пресконференция в Пентагона (...) говори и председателят на Съвета на началник-щаба на въоръжените сили на САЩ ген. Мартин Демпси, който посочи: "Въпреки че Ислямска държава може да бъде обуздана, тя не може да бъде победена, без да бъде нападната в Сирия. Съвършенството, богатството и военната мощ на въоръжените бойци от Ислямска държава са сериозна заплаха за САЩ, която може да надмине опасността, която някога представляваше Ал Кайда. Ислямска държава надминава всичко, което сме виждали до момента..."

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 17 минути, Wankata написа:

Десетки доклади на ден. Бих му препоръчал да види в речника какво означава думата "достойнство"... Обяснил съм му на тоя, че съм го блокирал и не желая по никакъв начин да комуникирам с такива като него, той обаче продължава да ме цитира, което от време на време виждам в редките случаи, когато влизам през телефона... Тоест, аз пиша нещо, той отговаря, аз след това не го виждам (и по-добре, да не взема накрая и аз да го напсувам) и така...

Ами  вместо да ревеш, можеш да отговориш кратко и ясно - имам ли основание с тези доклади или не.

Ако имаш достойнство де.

Е, те ги нападат в Сирия от месеци, В крайна сметка ИДИЛ, ИД, ДАЕШ или както там се наричат, са нараснали двойно в резултат от "пораженията", нанесени им от САЩ...

Турчолята продължават с гафовете си ....

Цитат

ЛАТАКИЯ (Сирия), 28 ноя — РИА Новости. Сирийская армия была обстреляна из минометов с горы Джебель аль-Акра, расположенной на турецкой территории, сообщил журналистам официальный представитель Вооруженных сил Сирии, бригадный генерал Али Майхуб.

"Прошедшей ночью со стороны горы Джебель аль-Акра, находящейся на турецкой территории, велся интенсивный минометный огонь по подразделениям правительственных войск Сирии", — заявил Майхуб на брифинге.

"Главнокомандующий Сирийской арабской армией предупреждает об опасности подобного поведения", — добавил представитель ВС Сирии.

преди 3 минути, miro20 написа:

Ами  вместо да ревеш, можеш да отговориш кратко и ясно - имам ли основание с тези доклади или не.

Ако имаш достойнство де.

Миро, ти си последният човек тук който може да говори за достойнство. 

Интересно ще е сега, след тоталния контрол над въздушното пространство, при постигането на успех какво ще се твърди. :)

Аз съм го казвал - не съм експерт в тая област; знанията ми са наистина от популярни сайтове. Но това е ФАКТ, така че айде да спреш да ми показваш превъзходството на американската техника над всички останали, щото определено не е така. В случая поражението е факт. Което нито ме радва, нито ме огорчава, но пък леко оборва тезата за прашки срещу пушки. Ако пък са ги надвили със стар радар, както ти казваш, толкова по-зле...

У лево, у десно - това е положението.

Аз му посочвам конкретен факт, че "непобеденият" F-16 всъщност е бил побеждаван, той ми кара вода от 10 кладенеца... Не знам дали е добър или лош, слабо ме интересува и с какво е въоръжен - изобщо не е в сферите, с които се занимавам аз.

--

Айде сега, вода карам :)

Ако ти се чете, ще ти пратя препратки, за да прочетеш и прецениш сам. То дяволът е в детайлите... почти винаги.

Да ти кажа, смятам се за един от най-обективните участници в тази тема. Естествено, имам предпочитания, но се опитвам да преценявам и двете страни на нещата.

Интересно ще е сега, след тоталния контрол над въздушното пространство, при постигането на успех какво ще се твърди. [emoji4]

Кипър и Турция включваш ли или само над Сирия са претенциите?

преди 3 минути, upili написа:

Миро, ти си последният човек тук който може да говори за достойнство. 

Напротив. За разлика от вас които освен субективна пропаганда, друго нямате..

Говорим за един конкретен факт и едно конкретно невярно твърдение. Можеш да ми посочиш някой пост, в който коментирам качествата на оръжия, самолети, танкове, вертолети или каквото се сетиш в тая сфера... ако можеш. НЕ СЪМ експерт в това и съответно не се правя на такъв. За разлика от други.

Знанията ми са на чисто любителско ниво.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Благо, говорим за твърденията, че тоталният контрол на въздушното пространство над Сирия ще спомогне за прогрес на ИД. Това, че С 400 покрива и Кипър, едва ли означава, че ще сваля кипърски самолети. В крайна сметка това ПВО беше дислоцирано в Сирия заради турска издънка. 

"турска издънка" ?? сигурен ли си ?

Това бе не инцидентна, а  поредна руска провокация, довела до очакван изход. И руснаците си го знаят това, но си следват линията ...

Без този инцидент, кога Пу щеше да докара новите си С-400 ? и под какъв предлог ?

Е на.. вече са там.. вече си пази интересите и ИД, против които все още чакам да действа. Кога ли ? Или ги пази ...

После се оплакваш, че някой те обижда. Тази еничарска позиция дразни истинските българи. Ти като Лютви Местан се хвърляш да защитаваш Ердоган. 

Ердоган смени реториката:Натъжен съм,искам да видя Путин!

Много бихме искали това никога да не беше се случило, но стана, каза Ердоган.

Цитат

Много бихме искали това никога да не беше се случило, но стана, каза Ердоган. Турският президент Тайп Реджеп Ердоган направи обрат и промени политическата реторика по отношение на Русия. Пред неговите симпатизанти в Анкара Ердоган каза, че е "натъжен от свалянето на руския самолет". Той отново повтори правото на страната му да защитава въздушното си пространство, но в значително променен стил и начин на говорене. Ердоган използва помирителен тон спрямо Русия, отбелязва CBC News. "Много бихме искали това никога да не беше се случило, но стана...Надявам се подобно нещо никога повече да не случи", каза Ердоган и призова двете страни да имат положително отношение към случая. Турският президент изрази надеждата, че ще има възможност да се срещне с Владимир Путин по време на форума за климатични промени в Париж. Американското издание THE HILL, което се чете с особено внимание от конгресмените пише, че събарянето на руския самолет от страна на Турция повдига редица въпроси относно зачитането на международното право и САЩ трябва вниматално да анализират това споразумение. "Независимо от твърдението на президента Барак Обама, че Турция, както всяка една страна по света, има право да защитава териториалната си цялост и въздушното пространство, международното законодателство дава мощни аргументи в полза на Русия и подсказва, че турците са игнорирали правилата и погрешно са тълкували договора", пише още изданието.

Синът на Ердоган контролирал покупките на петрол от ИД

Цитат

Според данните на медиите, Ердоган - младши притежава кейове в пристанищата на ливанския Бейрут и турския Джейхан, където контрабандната суровина се доставя с танкери.

След като руските въздушни удари предизвикаха значителни щети на "петролопроводите на колела" и съоръженията за съхранение на нефт на терористичната групировка "Ислямска държава", доходите на сина на турския президент сериозно спаднали. Освен това в семейния бизнес участват и други членове на семейство Ердоган. Така например, според съобщения в медиите, дъщеря му Сюмийе има военна болница в югоизточната част на Турция, където се лекуват бунтовници от ИД.

Политологът и експерт по Близкия изток и Кавказ Станислав Тарасов смята, че и самият турски лидер може да има непосредствена връзка с ислямистите.

"Напоследък Турция бе разтърсена от корупционни скандали. И е възможно скоро да узнаем, че президентът Ердоган е пряко свързан със структурите на ИДИЛ (Едно от имената на така наречената „Ислямска държава”, бел.ред.) и води страната към ислямизация.

„И оттук ние виждаме това, което се случва сега. При това Ердоган държи турското общество в напрежение, турците се борят през цялото време с някакви врагове - вътрешни и външни. Като резултат Ердоган прекъсна отношенията с много страни. Той всъщност става враг номер едно в Близкия изток", казва Станислав Тарасов за радио Sputnik.

Експертът не изключва, че атаката срещу руския военен самолет Су-24 е своеобразен акт на отмъщение от страна на Турция за бомбардировките на руските военни самолети над бунтовниците от ИД в Сирия.

"Това е най-груба провокация. И причастността на семейството на Ердоган в тези събития е най-пряка. Сред причините, които изостриха руско-турските отношения руският премиер Дмитрий Медведев посочи и незаконната търговия с петрол. И не е изключено това, което се случи с нашия самолет да е акт на отмъщение", казва експертът, цитиран от РИА”Новости”.

Според него, турската атаката срещу руския самолет ще се отрази не само на двустранните отношения между Руската федерация и Турция, но и върху целия баланс на силите в Близкия изток.

Ердоган се оказва в изолация, придобива имидж на корумпиран диктатор. А самата Турция се превръща в център на дестабилизация в Близкия изток", каза Станислав Тарасов.

Според него турското общество, от своя страна, не иска да губи партньор в лицето на Русия.

"Турската общественост се опасява, че такъв партньор като Русия, а за Турция тя е вторият важен партньор, може просто да си тръгне. С Русия те свързваха надеждите си, дори за запазване на териториалната цялост, защото всичко се случва по границите на Турция, и веднага излиза кюрдският фактор" , завършва експертът.

преди 1 час, Blago72 написа:

На изложения руските самолети стоят супер! Аеробатите им също са невероятни.

Ами ти нали говореше за техника срещу техника. Освен да я сравняване на изложения как по друг начин да я сравним? Докато лети и я управлява пилот с неизвестно какви качества?

Не бих спекулирал смело кой от фронтовите пилоти е по-добър, според мен, са тези на НАТО, особено американците. По съвсем проста причина, участват от 30 години в активни бойни действия.

Начините им на обучение съм убеден, че са по-напред, защото там те влагат много пари и работят здраво.

Логистиката е ясна, надявам се няма да се налага да обяснявам.

А дано никога да не разберем кои пилоти са по-добри.

Статистиката си е статистика - руски самолети срещу западни - много на малко за западните.

Пак говориш за самолети. Кажи кой ги е управлявал и при какви условия са победите. При първата война в залива иракски МиГ-25 сваля американски Ф-18. При цялото превъзходство във въздуха на САЩ и сие се стига до подобно нещо.

Руски пилоти срещу други пилоти - отново негативна статистика, въпреки, че са малко инцидентите.

Дай някаква статистика, че ми е любопитно. Иначе въздушните битки между руски и американски летци не са малко. Още от ВСВ се е почнало, ама тогава е било в следствие на грешка.

За обзора назад, не знам. ОК, щом е нормално да те разстрелят като патенце по време на бойна мисия, то приемам го.

Не извъртай нещата. Мислиш ли, че докато американски, френски, турски, руски и т.н. пилоти летят в собственото си въздушно пространство или в международното се оглеждат през 1 минута дали някой не ги дебне отзад? За руската и сирийската авиация е по-вероятно да очакват ракета З-В отолкото В-В. ИД и останалите бунтовници нямат авиация. От кого да се пазят руските пилоти и за кого да се оглеждат? Американсктие им колеги дали се оглеждат постоянно назад? Относно разстрела - ас номер едно през ВСВ Ерих Хартман е свалян 16(шестнадесет) пъти. Той пък е свалил 352 самолета. Да не мислиш, че някой е застрахован от сваляне.

Така и не стана ясно, защо контролна кула на руснаците не ги е предупредила за непознати самолети идващи по потенциално опасен вектор.

Според Турция техния Ф-16 е летял само в турското въздушно пространство. Защо руската контролна кула да предупреждава техния самолет, че Ф-16 си лети в небето над Турция? А и това не е непознат самолет. Над Турция са летели само турски самолети. Дали самолета е Ф-16 или Ф-4 няма никакво значение. Самолета е турски и не е непознат. Ако турците не са знаели какви самолети летят на Сирия и Су-24 е бил непознат, то това не означава, че руснаците не са знаели кой къде лети.

преди 9 минути, Blago72 написа:

Уверявам те, в BVR резултатите биха били различни, а Барс е радар от вече старо поколение, независимо от добрите си качества - AESA радарите са новата генерация, която ще бъде ретрофитната на СУ-30.

От къде тази увереност у теб? Аз не мога да бъда толкова уверен кой кого първи ще открие, захване и коя точно ракета за ДВБ ще си свърши по-добре работата.

С радар по AESA технология е оборудван и ПАК ФА Т-50 (N036-1-01 ). Просто руснаците не са съвсем готови с технологията, според мен.

Руснаците с колко точно са изостанали или не са готови, след като МиГ-31 има радар с АФАР от доста отдавна(средата и края на 70-те години). Да се сещаш за американски военен самолет от същия период, който да има такъв?

Между другото, защо използваш съкращения на английски, след като си имат аналози на български.

От територията на Турция е започнал минометен обстрел над Сирия..

Ако това наистина е вярно, тоя мангал явно е изперкал

Колеги, тук прочетох в нечий пост, че МиГ 25 е свалил Ф 18... Ще помоля лаиците да си траят. МиГ 25 е разузнавателен самолет и дори няма възможност за въоръжение. Няма начин да свали дори врабче!

преди 14 минути, kolev_74 написа:

От територията на Турция е започнал минометен обстрел над Сирия..

Ако това наистина е вярно, тоя мангал явно е изперкал

Ако това наистина е вярно, е режисирано от САЩ. Мангала не е изперкал, други са изперкали...

преди 13 минути, A.com написа:

Руснаците с колко точно са изостанали или не са готови, след като МиГ-31 има радар с АФАР от доста отдавна(средата и края на 70-те години). Да се сещаш за американски военен самолет от същия период, който да има такъв?

И как това се връзва с признанията на руския пилот / четещ листче в гръб /  че са били супер изненадани, не са усетили че са засечени от турските радарни системи, не са усетили че има враески самолети около тях, не са усетили че са взети на мушка, не са чуили радиото , не са предупредени от своя собствен наземен контрол,  и т..н..

КАкто попитах по назад - абе тея от първата световна война ли са ги взели ???

Ей така летят си покрай турската граница и си слушат Любе в слушалките безгрижно ...

Благо, говорим за твърденията, че тоталният контрол на въздушното пространство над Сирия ще спомогне за прогрес на ИД. Това, че С 400 покрива и Кипър, едва ли означава, че ще сваля кипърски самолети. В крайна сметка това ПВО беше дислоцирано в Сирия заради турска издънка. 

Така е ОК, защото видях някакви спекулации как С-400 щяло да покрива цяла Турция и до Кипър.

Което технически не е невярно, но се съмнявам някой да стреля извън Сирия.

преди 1 час, Blago72 написа: На изложения руските самолети стоят супер! Аеробатите им също са невероятни.

Ами ти нали говореше за техника срещу техника. Освен да я сравняване на изложения как по друг начин да я сравним? Докато лети и я управлява пилот с неизвестно какви качества?

Не бих спекулирал смело кой от фронтовите пилоти е по-добър, според мен, са тези на НАТО, особено американците. По съвсем проста причина, участват от 30 години в активни бойни действия.

Начините им на обучение съм убеден, че са по-напред, защото там те влагат много пари и работят здраво.

Логистиката е ясна, надявам се няма да се налага да обяснявам.

А дано никога да не разберем кои пилоти са по-добри.

Статистиката си е статистика - руски самолети срещу западни - много на малко за западните.

Пак говориш за самолети. Кажи кой ги е управлявал и при какви условия са победите. При първата война в залива иракски МиГ-25 сваля американски Ф-18. При цялото превъзходство във въздуха на САЩ и сие се стига до подобно нещо.

Руски пилоти срещу други пилоти - отново негативна статистика, въпреки, че са малко инцидентите.

Дай някаква статистика, че ми е любопитно. Иначе въздушните битки между руски и американски летци не са малко. Още от ВСВ се е почнало, ама тогава е било в следствие на грешка.

За обзора назад, не знам. ОК, щом е нормално да те разстрелят като патенце по време на бойна мисия, то приемам го.

Не извъртай нещата. Мислиш ли, че докато американски, френски, турски, руски и т.н. пилоти летят в собственото си въздушно пространство или в международното се оглеждат през 1 минута дали някой не ги дебне отзад? За руската и сирийската авиация е по-вероятно да очакват ракета З-В отолкото В-В. ИД и останалите бунтовници нямат авиация. От кого да се пазят руските пилоти и за кого да се оглеждат? Американсктие им колеги дали се оглеждат постоянно назад? Относно разстрела - ас номер едно през ВСВ Ерих Хартман е свалян 16(шестнадесет) пъти. Той пък е свалил 352 самолета. Да не мислиш, че някой е застрахован от сваляне.

Така и не стана ясно, защо контролна кула на руснаците не ги е предупредила за непознати самолети идващи по потенциално опасен вектор.

Според Турция техния Ф-16 е летял само в турското въздушно пространство. Защо руската контролна кула да предупреждава техния самолет, че Ф-16 си лети в небето над Турция? А и това не е непознат самолет. Над Турция са летели само турски самолети. Дали самолета е Ф-16 или Ф-4 няма никакво значение. Самолета е турски и не е непознат. Ако турците не са знаели какви самолети летят на Сирия и Су-24 е бил непознат, то това не означава, че руснаците не са знаели кой къде лети.

преди 9 минути, Blago72 написа: Уверявам те, в BVR резултатите биха били различни, а Барс е радар от вече старо поколение, независимо от добрите си качества - AESA радарите са новата генерация, която ще бъде ретрофитната на СУ-30.

От къде тази увереност у теб? Аз не мога да бъда толкова уверен кой кого първи ще открие, захване и коя точно ракета за ДВБ ще си свърши по-добре работата.

С радар по AESA технология е оборудван и ПАК ФА Т-50 (N036-1-01 ). Просто руснаците не са съвсем готови с технологията, според мен.

Между другото, защо използваш съкращения на английски, след като си имат аналози на български.

Честно казано, не съм сигурен какви са - не съм чел българска литература по темата.

Близък въздушен и далечен въздушен бой ли са?

преди 11 минути, miro20 написа:

И как това се връзва с признанията на руския пилот / четещ листче в гръб /  че са били супер изненадани, не са усетили че са засечени от турските радарни системи, не са усетили че има враески самолети около тях, не са усетили че са взети на мушка, не са чуили радиото , не са предупредени от своя собствен наземен контрол,  и т..н..

КАкто попитах по назад - абе тея от първата световна война ли са ги взели ???

Ей така летят си покрай турската граница и си слушат Любе в слушалките безгрижно ...

Буквално е точно така. Те знаят че ИД няма авиация и ПВО, и си летят над Сирия спокойно. Руския бомбардировач е свален над Сирия, а турските изтребители са вдигнати преди неговото "нахлуване".  Чиста провокация от страна на САЩ. Сега потриват доволно ръце и се надяват Русия да удари Турция. С един удар, два заека...

При една война между Турция и Русия, изхода е ясен, но Русия ще понесе значителни поражения. Западналата като иновации американска армия, но същевременно превъзхождаща в пъти като количество иска точно това- отслабена руска армия.

преди 1 минута, язе написа:

Буквално е точно така. Те знаят че ИД няма авиация и ПВО, и си летят над Сирия спокойно. Руския бомбардировач е свален над Сирия, а турските изтребители са вдигнати преди неговото "нахлуване".  Чиста провокация от страна на САЩ. Сега потриват доволно ръце и се надяват Русия да удари Турция. С един удар, два заека...

Не е така. яма военен който да третира ситуацията, дори във вътрешността така.  Отделно от факта че руския самолет лети умишлено покрай турската граница, и "задява"  турското островче , и то съвсем умишлено , след като има далеч по логични маршрути с десетки километри по на юг. При условие, повтарям за кой ли път - в ситуация с предупредено официално руско аташе за многократните провокации. Кой пилот би летял "безгрижно " точно там ? айде моля...

Турските изтребители въобще не са били вдигнати . Не знам откъде го измислихте и това. Те си летят в района на постоянно бойно дежурство. Особенно след многократните руски провокации, включително и най вече  постоянно в ТОЗИ район.

И третото - единствените които потриват довлно ръце са ИД.

Защото РФ чрез този скандал вкара С-400 в района  и спря турските и американски полети.

Честито  !

преди 1 минута, miro20 написа:

Не е така. яма военен който да третира ситуацията, дори във вътрешността така.  Отделно от факта че руския самолет лети умишлено покрай турската граница, и "задява"  турското островче , и то съвсем умишлено , след като има далеч по логични маршрути с десетки километри по на юг. При условие, повтарям за кой ли път - в ситуация с предупредено официално руско аташе за многократните провокации. Кой пилот би летял "безгрижно " точно там ? айде моля...

Турските изтребители въобще не са били вдигнати . Не знам откъде го измислихте и това. Те си летят в района на постоянно бойно дежурство. Особенно след многократните руски провокации, включително и най вече  постоянно в ТОЗИ район.

Защото РФ чрез този скандал вкара С-400 в района  и спря турските и американски полети.

Честито  !

Те ИД да не би да им пука от турските и американски полети – та те ги пазят.

преди 2 минути, miro20 написа:

Честито  !

Даваш ли си сметка, за колко секунди се взимат 4 километра от свръхзвуков самолет? Тия цигани, ако не са го чакали във въздуха, трябваше да го гонят до базата!

Иракски депутат: ИД е продала в Турция нефт и газ за $800 млн.

Цитат
Радикалната групировка „Ислямска държава“, по данни на разузнавателните служби, за 8 месеца е продала на „черния пазар“ в Турция иракски нефт и газ на стойност 800 милиона долара, на цени два пъти по-ниски от нормалното, заяви бившият съветник по националната сигурност на Ирак и един от лидерите на парламентарна коалиция Мувафак ал-Рубайе, цитиран от агенция Sputnik.

„През последните 8 месеца е извършена продажба на иракски петрол и газ на „черния пазар“ в Турция в размер на 800 милиона долара, при цени с 50% по-ниски отколкото са цените на световния пазар“, каза ал-Рубайе пред агенцията.

„Това е кислородът, който захранва „Ислямска държава“ и ако ние спрем този кислород, ще бъдем в състояние да задушим групировката“, добави той.

Франция допусна сътрудничество с Асад срещу „Ислямска държава“

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.