Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 1 минута, Тøни написа:

Поправи се защото ти стана неудобно. Ти си лош човек и последовател на злото.

Затова че те цитирам ли ? или че цитирам таквиа антибългари като тебе защитаващи сепаратизма и тероризма ?

Напротив - гордея се, защото знам че съм Българин , и че съм прав.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

За това, че нарече човека гамен. 

Да те питам нещо, че сега се сетих. Индианците били ли са гамени? А българите по време на робството? Е, ти сега ще кажеш "присъствие" но аз не мога. 

преди 5 минути, miro20 написа:

Идея си нямам откъде си измисли това :)

Ердоган си работи за държавата си , в която има много проблеми - факт е , така е.

вчера ми направиха впечатления твоите творби!сега вече мога предварително да кажа какво ще говориш в близките 2-3 дни!

преди 3 минути, miro20 написа:

Затова че те цитирам ли ? или че цитирам таквиа антибългари като тебе защитаващи сепаратизма и тероризма ?

Българин си колкото аз съм космонавт.

преди 7 минути, 1Force1 написа:

Ами да, чувства я като своя собственост...Тоя обрязан тиранин.

Всъщност Ердоган е проблемът на Турция.

преди 58 минути, karadzha написа:

Те руснаците даже закъсняха – отдавна трябваше да спрат вноса на турски стоки. Аз хубава такава още не съм виждал.

Навремето карахме много стоки оттам. Ако знаеш на колко от тях дори не пише, че са произведени в Турция... Изнасят се за Западна Европа и после се връщат тук като произведени там. Отделно има официални турски марки, които по нищо не отстъпват на останалите. Просто за да имат голяма печалба, нашите търгаши тук внасят основно боклуци, които продават на цена за качествени. Нямаш идея на каква дисциплина съм попадал там и същевременно на какъв начин на работа. Изправяли са ме на нокти за броени секунди. Правят коли, камиони, битова техника... Ние, за съжаление, не можем да се похвалим с това. Разправяли са ми търговци тук, от местния пазар, че навремето ако са нямали поне 100% печалба от стоката от Турция след разходите, изобщо не са си правили труда да я купуват. Та не ги подценявай...

преди 13 минути, miro20 написа:

Чакай да напомня, че ти нищо не цитираш, а  си единственият тук прокламиращ Новоосмания.

Редактирано от badr (преглед на промените)

1 милион барела крадено масло на ден без акциз влиза в турция,оттам се разпределя за израел,малта,япония,в някои държави в западна европа и естествено-сащ!това е страшна мафия!целия свят е срещу Русия,за банкери и политици говоря!докато обикновенните хора от америка най вече с притаен дъх очакват Путин да се справи,да ги освободи от циониската мафия!

http://www.zerohedge.com/

Цената на залпа

Spoiler

Въпреки че те са доста ефективни и позволяват използването им от големи дистанции, без да се излагат хора и техника на вражески огън, в конфликт като Сирия употребата им е икономически неоправдана. Причината е, че те са доста скъпи. По данни на IHS една ракета "Калибр" струва 1.2 млн. долара. Така че целият първи залп от 26 ракети на Каспийския флот струва 36 млн. долара. В Сирия няма (останали функциониращи) големи стратегически цели с висока инфраструктурна стойност като заводи, командни пунктове, мостове и др,. които да оправдават тази "инвестиция".

"Основното предимство на управляемото оръжие е, че имаш по-голям шанс да уцелиш целта", коментира Ник де Ларинга, експерт за ОНД към консултантската фирма IHS, цитиран от Reuters. "Недостатъкът е, че те са много по-скъпи от неуправляемите муниции."

А Москва с крилатите ракети обстрелва в Сирия цели с десетки, ако не и стотици пъти по-ниска себестойност.

Единствено оправдание за скъпото поразяване може да има, ако се обстрелват само петролните инсталации и конвои на "Ислямска държава". Но само някои крилати ракети бяха използвани по подобни цели. Сходни критики имаше и при използването на ракети Tomahawk от страна на САЩ в конфликти с подобен профил като Афганистан и Либия. Използването на скъпи оръжия и евентуалното подновяване на техните наличности идва на фона на намаляващи валутни резерви на Русия. Те се свиха до 374 млрд. долара към септември, като до януари 2014 г. те са били на нива над 500 млрд. долара, показват данни на Bloomberg. В комбинация с ниските цени на петрола и икономическите санкции, високоточните ракетни атаките на Москва са много скъп военен лукс. С други думи, Русия гори пари, а в същото време обстрелва Сирия с крилати ракети за милиони долари.

Военното шоу

Защо обаче Русия ще използва едни от най-скъпите си оръжия в Сирия? Основната причина да изстрелва такива ракети е повече демонстрация на сила, възможности и технологии, отколкото тактически съображения. Ефектите, които се постигат, са няколко. Първо Кремъл показва, че оръжия, подобни на Tomahawk, не са само запазена марка на САЩ, Великобритания или Франция. Второто, което важи за почти всеки военен конфликт от големите държави, е тестването на новите оръжейни системи в полеви условия. Русия има дългогодишна практика в подобни операции да вкарва прототипи, които не са навлезли официално на въоръжение. В Афганистан това се случва със Су-25 или Як-36, а в Чечения – с Ка-50. Трето, е демонстрация пред международната общност. В първите дни на въздушната си кампания Русия беше обвинена, че стреля индискриминативно с неуправляемо въоръжение в Сирия.  Четвърто, Москва прави реклама на своите нови оръжия. "Калибр" е почти идентичен като технически характеристики с Tomahawk, с едно изключение. Руската ракета е по-компактна и системата й позволява да се изстрелва от доста по-малки платформи. Корабите от Каспийско море, които осъществяват пусковете, са една фрегата клас "Гепард" и три корвети тип "Буян". Досега крилатите ракети бяха запазени за доста по-големи морски съдове от разрушител нагоре. Най-малкият надводен кораб, който може да носи Tomahawk, са разрушителите клас Spruance, които са с екипаж от 324 души. За сравнение - персоналът на корвета, клас "Буян", е съставен от само 52 души. Операцията в Сирия, която показа висока ефективност на руските системи, е перфектна реклама за експортната версия на "Калибр" – "Клуб", което може да стимулира поръчките за подобен род оръжие. Пето е да напомни, че Русия разполага с крилати ракети, които могат ефективно да уцелят цели на хиляди километри, без да бъдат засечени от противниковите радари. Х-101 има версия и с ядрен заряд. Макар че последната причина е на най-заден план, да не забравяме обвиненията на САЩ през последните години, че Русия заобикаля споразуменията за ядрено разоръжаване, като разработва крилати ракети с обсег от 5 хил. км, който е съпоставим с този на малки междуконтинентални балистични ракети.

Демонстрационният характер на мисията достига дотам, че два от бомбардировачите Ту-160 обикалят цяла Европа, докато стигнат до целите си в Сирия. Самолетите излизат от полуостров Кола и вместо да се отправят на юг към Иран, те завиват покрай Норвегия, минават между британските острови и Исландия (където са ескортирани от британски изтребители "Тайфун"), Гибралтар, Кипър, след което изстрелват ракетите и се връщат в базата си през Иран. С маневрата Кремъл цели по-скоро демонстрация на бойните възможности на своите самолети, отколкото да има реално тактическо предназначение.

Не знаех че ракета "калибър" струва 1.2 млн $ , или общо 35 млн ... по цели дето са десетки или сотици пъти по малко значимми...

Изглежд апак се оказах прав.. че си позлват Сирия за тестово поле , и за глобалните интереси

преди 2 минути, Wankata написа:

Навремето карахме много стоки оттам. Ако знаеш на колко от тях дори не пише, че са произведени в Турция... Изнасят се за Западна Европа и после се връщат тук като произведени там. Отделно има официални турски марки, които по нищо не отстъпват на останалите. Просто за да имат голяма печалба, нашите търгаши тук внасят основно боклуци, които продават на цена за качествени. Нямаш идея на каква дисциплина съм попадал там и същевременно на какъв начин на работа. Изправяли са ме на нокти за броени секунди. Правят коли, камиони, битова техника... Ние, за съжаление, не можем да се похвалим с това. Разправяли са ми търговци тук, от местния пазар, че навремето ако са нямали поне 100% печалба от стоката от Турция след разходите, изобщо не са си правили труда да я купуват. Та не ги подценявай...

Адаш, знам, че имат и хубава стока. Но тук ни шиткат боклука.

преди 2 минути, badr написа:

Чакай да напомня, че ти нищо не цитираш, а  си единственият тук прокламиращ Новоосмания.

Напротив - точно с примера за новорусии и новоосмании пропагандирам абсурда на тези сепаратискти теории които ВИЕ пропагандирате.

Когато ви се навре огледалото и се видите лице в лице какви абсурди говорите , друго пеете.

преди 1 минута, badr написа:

и ти ли го забеляза?аз мислех че е соросоид и ми беше чудно как отрича думи на нюланд,байдън,маккейн,които му цитирам от уолстрийт журнал!!!и изведнъж започва да цитира турския разведчик-забравих му името,дума по дума!

дотук спирам да коментирам!

преди 1 минута, glen написа:

!и изведнъж започва да цитира турския разведчик-забравих му името,дума по дума!

Имаше един турски дипломат, който призоваваше за автономия на Кърджали  и т.н.. едно в едно с вашите сепаратистки простотии за новорусии и подобни "автономии" и как ревете че . о ужас, украинците искали един език официален / и се сетих как тука някои искат вотри официален език - турския/

Аз таква логика НЕ приемам.

Колкото и да се въртите и гърчите, аз съм ви опонент на тези сепаратискти простотии за новоосмнания , новорусия и подобни, а не пропагандиращ.

Радвам се обаче за едно - как почвате да пищите  когато ви се сложи огледалото на българската реалност , в аспекта на субективната ви путинска пропаганда.

Току що, miro20 написа:

Напротив - точно с примера за новорусии и новоосмании пропагандирам абсурда на тези сепаратискти теории които ВИЕ пропагандирате.

Когато ви се навре огледалото и се видите лице в лице какви абсурди говорите , друго пеете.

Нищо подобно.Това, че ти си мислиш,че  правиш някакви твои аналогии не показва нищо.Това  е само твой проблем.Факт е, че единствения турчин пишещ тук, Синбад, е против всякакви опити за отцепване на части от България.С тези мръсотии тук си зает само ти..

преди 6 минути, miro20 написа:

Цената на залпа

Затвори скритото съдържание

Въпреки че те са доста ефективни и позволяват използването им от големи дистанции, без да се излагат хора и техника на вражески огън, в конфликт като Сирия употребата им е икономически неоправдана. Причината е, че те са доста скъпи. По данни на IHS една ракета "Калибр" струва 1.2 млн. долара. Така че целият първи залп от 26 ракети на Каспийския флот струва 36 млн. долара. В Сирия няма (останали функциониращи) големи стратегически цели с висока инфраструктурна стойност като заводи, командни пунктове, мостове и др,. които да оправдават тази "инвестиция".

"Основното предимство на управляемото оръжие е, че имаш по-голям шанс да уцелиш целта", коментира Ник де Ларинга, експерт за ОНД към консултантската фирма IHS, цитиран от Reuters. "Недостатъкът е, че те са много по-скъпи от неуправляемите муниции."

А Москва с крилатите ракети обстрелва в Сирия цели с десетки, ако не и стотици пъти по-ниска себестойност.

Единствено оправдание за скъпото поразяване може да има, ако се обстрелват само петролните инсталации и конвои на "Ислямска държава". Но само някои крилати ракети бяха използвани по подобни цели. Сходни критики имаше и при използването на ракети Tomahawk от страна на САЩ в конфликти с подобен профил като Афганистан и Либия. Използването на скъпи оръжия и евентуалното подновяване на техните наличности идва на фона на намаляващи валутни резерви на Русия. Те се свиха до 374 млрд. долара към септември, като до януари 2014 г. те са били на нива над 500 млрд. долара, показват данни на Bloomberg. В комбинация с ниските цени на петрола и икономическите санкции, високоточните ракетни атаките на Москва са много скъп военен лукс. С други думи, Русия гори пари, а в същото време обстрелва Сирия с крилати ракети за милиони долари.

Военното шоу

Защо обаче Русия ще използва едни от най-скъпите си оръжия в Сирия? Основната причина да изстрелва такива ракети е повече демонстрация на сила, възможности и технологии, отколкото тактически съображения. Ефектите, които се постигат, са няколко. Първо Кремъл показва, че оръжия, подобни на Tomahawk, не са само запазена марка на САЩ, Великобритания или Франция. Второто, което важи за почти всеки военен конфликт от големите държави, е тестването на новите оръжейни системи в полеви условия. Русия има дългогодишна практика в подобни операции да вкарва прототипи, които не са навлезли официално на въоръжение. В Афганистан това се случва със Су-25 или Як-36, а в Чечения – с Ка-50. Трето, е демонстрация пред международната общност. В първите дни на въздушната си кампания Русия беше обвинена, че стреля индискриминативно с неуправляемо въоръжение в Сирия.  Четвърто, Москва прави реклама на своите нови оръжия. "Калибр" е почти идентичен като технически характеристики с Tomahawk, с едно изключение. Руската ракета е по-компактна и системата й позволява да се изстрелва от доста по-малки платформи. Корабите от Каспийско море, които осъществяват пусковете, са една фрегата клас "Гепард" и три корвети тип "Буян". Досега крилатите ракети бяха запазени за доста по-големи морски съдове от разрушител нагоре. Най-малкият надводен кораб, който може да носи Tomahawk, са разрушителите клас Spruance, които са с екипаж от 324 души. За сравнение - персоналът на корвета, клас "Буян", е съставен от само 52 души. Операцията в Сирия, която показа висока ефективност на руските системи, е перфектна реклама за експортната версия на "Калибр" – "Клуб", което може да стимулира поръчките за подобен род оръжие. Пето е да напомни, че Русия разполага с крилати ракети, които могат ефективно да уцелят цели на хиляди километри, без да бъдат засечени от противниковите радари. Х-101 има версия и с ядрен заряд. Макар че последната причина е на най-заден план, да не забравяме обвиненията на САЩ през последните години, че Русия заобикаля споразуменията за ядрено разоръжаване, като разработва крилати ракети с обсег от 5 хил. км, който е съпоставим с този на малки междуконтинентални балистични ракети.

Демонстрационният характер на мисията достига дотам, че два от бомбардировачите Ту-160 обикалят цяла Европа, докато стигнат до целите си в Сирия. Самолетите излизат от полуостров Кола и вместо да се отправят на юг към Иран, те завиват покрай Норвегия, минават между британските острови и Исландия (където са ескортирани от британски изтребители "Тайфун"), Гибралтар, Кипър, след което изстрелват ракетите и се връщат в базата си през Иран. С маневрата Кремъл цели по-скоро демонстрация на бойните възможности на своите самолети, отколкото да има реално тактическо предназначение.

Не знаех че ракета "калибър" струва 1.2 млн $ , или общо 35 млн ... по цели дето са десетки или сотици пъти по малко значимми...

Изглежд апак се оказах прав.. че си позлват Сирия за тестово поле , и за глобалните интереси

И с кое са по-различни от амерунгите?

И те тестват където могат – Афганистан ли не щеш, Ирак ли.

Пък интересите им чет нямат.

Току що, badr написа:

Нищо подобно.Това, че ти си мислиш,че  правиш някакви твои аналогии не показва нищо.Това  е само твой проблем.Факт е, че единствения турчин пишещ тук, Синбад, е против всякакви опити за отцепване на части от България.С тези мръсотии тук си зает само ти..

Я обясни с какво призивите за новорусия се различават от призивите за  новоосмания ? на които призиви АЗ съм опонент , а не проапгандатор ?

Кой пропагандира такива "мръсотии" ??

Да помислим логично. Брани турция, брани Ердоган, хули загинал руски пилот, развива сепаратистки теории. Накрая ни обижда и казва, че ние сме искали това, за което само той говори. :) 

Не ви ли се струва странна ситуация? 

преди 2 минути, miro20 написа:

Имаше един турски дипломат, който призоваваше за автономия на Кърджали  и т.н..

точно затова спрях коментара-ти периодично,всеки ден ни напомняш за Кържали и др. градове !ЗАЩО?ако неокон ни грабят,тия искат да късат месо от нас!

----

а и оня не е дипломат а шеф на турското разузнаване!това и за много пари не бих го направил!а ти защо?наистина ли си БЪЛГАРИН?

Току що, Тøни написа:

развива сепаратистки теории

Аз ли ???

преди 1 минута, Тøни написа:

Брани турция, брани Ердоган, хули загинал руски пилот

Не браня никаква Турция, нито Ердоган. А руските провокации, които независим окъде са, пак бих осъдил, когато са абсолютно нелогични , незаконни, и преднамерени , както е в случая.

Току що, miro20 написа:

Я обясни с какво призивите за новорусия се различават от призивите за  новоосмания ? на които призиви АЗ съм опонент , а не проапгандатор ?

Веднага обяснавам.Ако наистина беше инженер, а не човек, който само се представя за такъв, щеше да знаеш, че ти самият, си длъжен да доказваш коректността на твоите аналогии.

преди 2 минути, miro20 написа:

Бре-е, това че си вкарал мръсотиите в кавички, изобщо не ги прави по-чисти.

Току що, glen написа:

точно затова спрях коментара-ти периодично,всеки ден ни напомняш за Кържали и др. градове !ЗАЩО?ако неокон ни грабят,тия искат да късат месо от нас!

----

а и оня не е дипломат а шеф на турското разузнаване!това и за много пари не бих го направил!а ти защо?наистина ли си БЪЛГАРИН?

Много просто - защото същите ,които защитават незаконен сепаратизъм и тероризъм в чужда държава, утре ще са първи защитници на същия тероризъм и сепаратизъм у нас.

Аз това не го приемам.

Току що, miro20 написа:

наистина ли си БЪЛГАРИН

Да, именно.Докато за други се съмнявам.

преди 1 минута, miro20 написа:

Аз ли ???

Не браня никаква Турция, нито Ердоган. А руските провокации, които независим окъде са, пак бих осъдил, когато са абсолютно нелогични , незаконни, и преднамерени , както е в случая.

Направо плачеш за Нобелова награда:)

преди 4 минути, badr написа:

Веднага обяснавам.Ако наистина беше инженер, а не човек, който само се представя за такъв, щеше да знаеш, че ти самият, си длъжен да доказваш коректността на твоите аналогии.

в 5-те заключени теми заради гаменщина и обиди на опонентите , съм се доказал многократно.

Пак не чух от теб , каква е разликата между пропагандиране и защита на новорусии някакви , и новоосмании ??

И двете са репресивни, насилствени, нелогични, античовешки , антидържавни, с призиви за ревизия на незнайно какви граници с незнайно каква логика

Именно това показах и доказах, а някои които не им хареса че се видяха в тази категория, защитавайки путинските пропаганди , се обидиха  :) И почнаха да ме обвиняват в това което е тяхното истинско лице.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 17 минути, Тøни написа:

Да помислим логично. Брани турция, брани Ердоган, хули загинал руски пилот, развива сепаратистки теории. Накрая ни обижда и казва, че ние сме искали това, за което само той говори. :) 

Не ви ли се струва странна ситуация? 

Първо твърди, че някой е казал нещо, после започва да го обвинява в какви ли не грехове заради това, което е казал само в неговата глава, след това прави изводи и възможни планове за действие въз основа на това, което опонентът му, според него, е казал... Има си диагноза за това. Само че вместо да му останат тия "разговори" само в главата, той си излива мозъчната перисталтика тук.

Освен всичко останало, дори самото разпространяване под каквато и да е форма на такава идея, според мен, представлява нарушение на Наказателния кодекс или поне някой закон. Ако има прависти, могат да кажат дали съм прав.

Германски печат: Сделката с Турция за бежанците е грешка

Цитат

Схващането, че Турция може да помогне на ЕС да реши миграционната криза е голямо заблуждение, пишат днес германски медии.

Пред ЕС, в навечерието на срещата с президента Реджеп Ердоган, стои единственият важен въпрос: отговорно ли е да се правят германските и европейските данъкоплатци съучастници на правителство, което сътрудничи с терористичната групировка „Ислямска държава” и й осигурява финансиране чрез контрабанда на петрол – се пита в статия на немскоезичния портал Дойче Виртшафтс Нахрихтен (Deutsche Wirtschafts Nachrichten – DWN), като се подчертава, че срещата трябва да се отмени.

По-нататък в статията, озаглавена „Мълчанието на Меркел: ще стане ли Германия съучастник на ИД?”, се посочва: В отношенията между Турция и ИД просто трябва фактите да се разбират. Тези факти са достатъчни, за да бъде незабавно отменена сделката с Ердоган, на която отива ЕС под ръководството на Меркел. Те са достатъчни, за да бъде запитана канцлерката сериозно ли възнамерява да прехвърли милиарди евро на данъкоплатците на режим, чиито отношения с терористите изискват срочно изясняване, се добавя в статията.

По-нататък DWN изтъква, че има подозрение, че европейците с тази сделка за бежанците ще се превърнат в спонсори на най-опасната терористична мрежа в света. Не военното участие на Бундесвера в конфликта в Сирия ще спре изгнанието на стотици хиляди хора, а реална политика, която да спре спонсорите и съучастниците на терористите.

Както бе съобщено, Еврокомисията вече одобри отпускането на 3 милиарда евро на Турция за борба с миграционната криза. На 29 ноември в Брюксел ще се състои среща на върха ЕС-Турция по миграцията, свикана от председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

И една апокалиптична прогноза:

Цитат

Предвид ескалацията на напрежението между Русия и Турция, Анкара вероятно ще затвори за Русия проливите Босфора и Дарданелите. През тях преминават руските кораби, които снабдяват операцията в Сирия.

Първият вице-президент на Академията по геополитически проблеми Константин Сивков заяви, че при наличие на ескалиращ конфликт между двете държави Турция може да наруши международното право и да затвори пътя на Русия.

Според експерта, причината за това ще е свалянето на турски самолети от руски зенитно-ракетни комплекси.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган вече заяви, че подобни действия ще бъдат оценени като агресия от страна на Москва и Анкара ще бъде принудена да предприеме необходимите мерки.

Ако Турция реши да блокира за Русия черноморските проливи, то снабдяването на сирийската операция ще трябва да се обезпечи чрез алтернативни пътища.

“Ако Босфора и Дарданелите бъдат затворени за Русия, то ние ще бъдем принудени да снабдяваме военната операция в Сирия чрез Балтика или Северния флот. Въздушният път е изключен”, — допуска Сивков.

Вторият вариант около събитията предполага пълномащани бойни действия.

«Русия ще трябва да вкара в действие военния си флот или да проведе десантна операция за контрол в региона, а това вече означава начало на война”, — добави Сивков.

По-рано бившият командващ Северния руски флот, адмирал Вячеслав Попов заяви, че битката между страните за проливите практически е изключена, шансовете са твърде малки, Анкара няма сили за това.

В четвъртък прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че Русия разчита на правовите норми за движение на корабите през проливите Босфора и Дарданелите.

http://bgr.news-front.info/2015/11/29/rusiya-vv-vojna-s-turtsiya-za-bosfora-i-dardanelite/

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

преди 24 минути, karadzha написа:

Българин си колкото аз съм космонавт.

Всъщност Ердоган е проблемът на Турция.

Според мен Давитоглу  е проблема. Ердоган е на нивото на Путин - не го ебе от нищо. Наш ББ е нещо подобно - действа импулсивно. Сякаш и тримата един х... ги е правил. Ако бяха и тримата  руснаци, турци или българи, щяха да се изпозастрелят досега. Може Турция и Русия да са в конфликт, както България и  Турция да не се понасят поради ясни на всички причини, но ако Турция бе някъде в Африка, Русия бе някаква държава в Азия и ако не ми пукаше за нито една от тях, просто щях да им сваля шапки и на двамата президенти. Някой скоро бе казал... и аз съм напълно съгласен - удари, за да те уважават.  Не го бъркайте с това, да те шляпнат по дупето както наш Плевньо. Лошо, че Турция е в неразрешим конфликт с Русия, но тя е пример за това, как се защитават национални интереси. Сега...някой ще каже, че си е прецакала газопровода и атомната централа. Какво са един газопровод и една централа спрямо уважението, което получи Турция от  сънародниците си зад граница? Я да видим колко от нашите сънародници зад граница пляскат на Плевньо? Колко се радват, че българите се заробват от едрите капиталисти в името на криворазбрана глобализация? Е, "радват" се, но по други причини - чем са се отдалечили на достатъчно километри от западната ни граница. Турците зад граница обаче могат да се гордеят с Ердоган, защото знаят, че винаги ще имат подкрепата. А това е много по-голям капитал от един загубен газопровод и една загубена централа.  

Ако се абстрахирам от написаното по-горе от мен, бих казал - Ердоган не е  прав, защото работи малко или много против интересите на България. От тая гледна точка и на  мен ми се ще Ердоган да омекне и дори да  се махне, но Турция съществува от  колко години? някога да е била на наша страна и някога българите да са били доволни от Турските  държави? Никога. А тогава ако Ердоган се махне, следващия дали няма да е като него? Разбира се, че ще е като него. Една държава с 16 милиона кюрди, голяма част от които недоволни, няма как да се ръководи с мека ръка, както ни се иска и на нас. Меката китка в нашето президентство е доказателство за думите ми. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.