Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Дай списък де ?

Каква е мисията на ООН, и състава  на ОССЕ ?

ХАйде давай . Очаквам тройните ти тулупи :)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 5 минути, miro20 написа:

Дай списък де ?

Каква е мисията на ООН, и състава  на ОССЕ ?

ХАйде давай . Очаквам тройните ти тулупи :)

Ти нещо се обърка пак май, аз трябва да давам списъци ли?? Аз ли твърдях че сред руските наблюдатели в ДОнбас няма военни а?? Аз?? Хаххахахахам .. АЛо, свиньо нагла, осъзнай се малко... Аз мога да посоча доста източници че повечето руски наблюдатели са военни,  кадрови от РФ... Ти твърдеше че те изобщо не са военнии... :)))))) Наглостта ти се оценява на мазна свинска фурнаджисйак лопата, хваната в кьошето  откъдето се мъчи да се измъкне хахахахахах

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 5 минути, Sinbad_ написа:

Аз ли твърдях че сред руските наблюдатели в ДОнбас няма военни а?? Аз?? Хаххахахахам .. АЛо, свиньо нагла, осъзнай се малко... Аз мога да посоча доста източници че повечето руски наблюдатели са военни,  кадрови от РФ...

:laughing4:

Ми посочи де

По големия проблем е...да докажеш каква е връзката на казаното от лъжеца Пу с несериозните ти твърдения за тези наблюдатели, след като цялата тема на въпроса в клипа-пресконференция , бе за кадровите руски спецназовци и военни. :) 

По темата

http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/10/14/2843918_po_ruskata_televiziia_tretata_svetovna_voina_veche_e/

По руската телевизия Третата световна война вече е започнала

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Не разбира се. Защото и американци и ООН и РФ са ги обявили за терористи и се борят срещу тях.

В Алепо само ал-нусра ли са ? Брей ! имаме новина !

преди 10 минути, miro20 написа:

:laughing4:

Ми посочи де

http://censor.net.ua/news/311285/nablyudateli_obse_rasskazali_rossiyanam_o_meste_dislokatsii_ukrainskih_voennyh_smi

Ми воала, с кеф дори, и то с инфо от любимите ти укро сми :))))))))))

"

В так называемом "Совместном центре контроля и координации" работают представители ОБСЕ, Вооруженных сил Украины, а также Вооруженных сил России 

И още от любимите ти цензор укропи, дето потвърждават че според НАТО и представители на ОБСЕ, там няма руски военни ..

http://censor.net.ua/news/311217/nato_podtverjdaet_soobscheniya_obse_o_vtorjenii_rossiyiskih_voyisk_v_ukrainu_istochnik

П.С Шах и мат свинчок хахахахахаха

П.П.С Айде, пак почнаха свинските толупи с редакции, че уж въпроса бил за руските спец части които уж бил потвърдил Путин, а не за наблюдателите... хахахахаа, нямам думи, ще умра от смях хахахахахаха

Имаме новеина, че страдаш за брадатите терористи в Сирия. :whist:

преди 5 минути, Sinbad_ написа:

http://censor.net.ua/news/311285/nablyudateli_obse_rasskazali_rossiyanam_o_meste_dislokatsii_ukrainskih_voennyh_smi

Ми воала, с кеф дори, и то с инфо от любимите ти укро сми :))))))))))

"

В так называемом "Совместном центре контроля и координации" работают представители ОБСЕ, Вооруженных сил Украины, а также Вооруженных сил России 

пируееетиии :)

Хайде пак :

http://www.osce.org/ukraine-smm/117795

The Mission is composed of international staff from OSCE participating States and unarmed, civilian monitors; they are supported in their work by local staff from Ukraine. Teams of monitors work on a shift basis to ensure ground presence 24 hours a day, seven days a week.

преди 4 минути, иноТ написа:

Имаме новеина, че страдаш за брадатите терористи в Сирия. :whist:

Тролим си а ? Колко още личностни простотии можеш да избълваш ? колегата ти постига невероятни висоти в езика си със словочетанието си "свински" :):)

пп

Не знам ядете ли свинско, аз обожавам вратни .... :)

Проблема си е ваш .. както и пируетите.... нали знаете... когато някой се е засилил сам в клозета , аз няма нужда да го тикам... колкото повече се въртите във фекалитие си  , единственото което постигате е да затъвате в тях още повече. :) 

преди 3 минути, miro20 написа:

пируееетиии :)

Хайде пак :

http://www.osce.org/ukraine-smm/117795

The Mission is composed of international staff from OSCE participating States and unarmed, civilian monitors; they are supported in their work by local staff from Ukraine. Teams of monitors work on a shift basis to ensure ground presence 24 hours a day, seven days a week.

Тролим си а ? Колко още личностни простотии можеш да избълваш ? колегата ти постига невероятни висоти в езика си със словочетанието си "свински" :):)

А сега взе да се дъниш както ти каза и Васката тотално и в езика на Шекспир :))))

"from OSCE participating States and unarmed, civilian monitors"

Я преведи моля какво очначва това дето го постна, цитираната от мен част поне , и поставената в червен цвят минимум , така де, да видим и познанията ти по английски лично цялата калда :)))))))  ХУбаво иначе си болднал останалото от изречението, ама това е само част от цялото, хахахахаха

П.С Свинчок, аз мога да те бия до сутринта по твоите свински напъни, въпроса е колко ти ще продължиш да се излагаш... Аз имам време, тука сме два часа назад, почивам събота и неделя, така че не ми е проблем... ;)

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

А сега взе да се дъниш както ти каза и Васката тотално и в езика на Шекспир :))))

"from OSCE participating States and unarmed, civilian monitors"

Я преведи моля какво очначва това дето го постна, цитираната от мен част поне , и поставената в червен цвят минимум , така де, да видим и познанията ти по английски лично цялата калда :)))))))  ХУбаво иначе си болднал останалото от изречението, ама това е само част от цялото, хахахахаха

Тоя продължава да се върти във собствените... :)

Ми хайде преведи си го цялото :):):)

Нямам думи :)

преди 4 минути, Sinbad_ написа:

П.С Свинчок, аз мога да те бия до сутринта по твоите свински напъни, въпроса е колко ти ще продължиш да се излагаш... Аз имам време, тука сме два часа назад, почивам събота и неделя, така че не ми е проблем... ;)

Ми набивай се колкото искаш :)  твой си проблем .

Неграмотността и незнанието не е аргумент...
 тоя лаф трябва да си го добавя в подписа....  налага се на прекалено много тролченца да го повтарям :)

Опсааа, свичнов остана без думи, явно и линкове за доказателствата се изчерпаха... :))))))))

Така де, сега ще се окаже че цензор укропийския нет,  явно е фейков, така де, потдържа руските фейкове че няма войски там хаххахахахахаах.. мъкаааа, мъкаааа

А да, ето и пример как фалшивия стоп фейк уж равенчава лъжи :)))

http://www.stopfake.org/fejk-v-obse-podtverdili-otsutstvie-rossijskih-vojsk-na-donbasse/

Насладете се на йезуитските напъни на фейковите ( в буквалния смисъл фейкови ) укропи да изкарат руските медии лъжливи :)))

За съжаление допускат грешката да постнат казаното в оригинал на английски , а интерпретациите им са подобни на нашия свинчок тука ;) 

преди 36 минути, Sinbad_ написа:

Опсааа, свичнов остана без думи, явно и линкове за доказателствата се изчерпаха... :))))))))

Алоооо дай превод де :) Чакам :)

да ти видим ханглийцкия :):) аз едно разбрах - нито англисйкия нито руския ти е познат език.

Колко пируета и излагации направи днес не знам.... спрях да броя... :)

То не бе наблюдатели военни , то не бе руска военна полиция и военно министерство в Донбас... то какво ли не ...  ГОЛЕМ си ! :)

Неграмотността и незнанието не е аргумент...

Синбад, ти съсипа смешника. :D Толкова жалки завъртания направи тоя, че чак трагично. :ph34r:

преди 10 часа, Sinbad_ написа:

О да :) съсипа се сам. Оказа се че не можа да даде превод на едно толкова простичко изречение за ОССЕ .

Ти как си с чуждите езици ? понеже и с английския и с руския сте доста зле - гугъл транслейт ви е насреща :)

Това отделно за излагацията че военна полиция, военното руско министерство , и т.н.. са тези "хора изпълняващи задачи във военната сфера в Украйна" :laughing4:

всъшност благодаря за това признание че те са там .

Oфффф... айде стига с глупостите и да вземем поне за малко да си отворим очите. Путин никъде не казва, че има руски военни в Украйна, но и не отрича такава възможност. Това което той казва е, че там има руснаци, които се занимават с най- разнообразни въпроси, включително и военни въпроси. Ми то с военни въпроси,може да се занимава и някоя секретарка от външно, която изобщо не е военен. Както виждаме обвинения (недоказани, а и недоказуеми) се сипят и от двете страни, но това е само игра, целяща постигането на определени настроения сред обществеността в двата лагера. Това всъщност, не е чак толкова важно,но винаги е по- добре когато поне твоите си хора, са твърдо зад теб. Тук вече сме в света на пропагандата, а в една пропагандна война да търсиш истина, е малко несериозно.

Въпросът е искаме ли да знаем истината, или предпочитаме да бъдем фенове на този или онзи? Ако искаме истината,трябва да започнем да си задаваме точните въпроси. Точния въпрос в случая е "защо"? Защо всъщност е цялата патардия? Ако си отговорим на този въпрос, действията на всички играчи стават кристално ясни и никаква пропаганда, не може да ги замаже.

В този конфликт, като за начало, трябва да си дадем сметка за няколко прости факта. САЩ и НАТО, военно, финансово и дори технологично, превъзхождат Русия многократно. Разбирам, че това ще разочарова хората вярващи в руската мощ,но... Руската (поне военна) мощ е факт, но тя изобщо не може да се мери с тази на алианса. Защо тогава Русия си позволява подобни волности- анексия на Крим, военна намеса в Сирия... Ами защото няма избор. Крим е стратегическа точка и докато беше част от послушна Украйна, всичко беше наред. Украйна обаче обърна палачинката и стана така, че тази стратегическа точка попада под американско командване. Подобен вариант би бил самоубийство за Русия, още повече, че НАТО и бездруго доста се поразшири на Изток, въпреки подписаните споразумения. Рискът който поеха руснаците с Крим беше огромен и те, и в момента плащат доста солено за това си действие. Това донякъде отговаря на въпроса, защо не сториха същото и с ДНР, и ЛНР- не може да играе ва банк във всяка ситуация. Крим беше необходим на Русия за физическото и оцеляване, Донбас няма чак такова значение. Не че не биха го взели,просто не могат да си го позволят.

От другата страна е Сирия,която всъщност е естествения руски щит, срещу едно безпрепятствено навлизане на богатия европейски пазар, на суровини от Близкия изток.Подобно нещо би убило руската икономика. Това отново е въпрос на живот и смърт за руснаците, и те ще направят всичко за да запазят влиянието си в Сирия. От другата страна обаче е САЩ и това е сериозната пречка, да си решат проблемите с един замах (както мнозина очакваха). Ситуацията там устройва поне на този етап и Русия, и САЩ. Руснаците печелят време, евентуално да си стъпят на краката, а САЩ няма за къде да бързат, защото макар и слабо този конфликт умаломощава и без това притиснатата руска икономика.

И вече стигаме до въпроса, каква всъщност е крайната цел на САЩ? Това в никакъв случай не е Сирия, а Близкия изток си е техен и бездруго. Целта е Русия разбира се. Какво толкова има Русия, та САЩ така внимателно, търпеливо и методично се мъчат да я подчинят? Да, те не искат да я унищожат. Тя им трябва цяла и недокосната. Защо? Защото:

Цитат

1. Русия Обща стойност на ресурсите: 75.7 трлн. долара Петрол: 60 млрд. барела (7.08 трлн. долара) Природен газ: 1 680 трлн. куб. ф. (19 трлн. долара) Дървесина: 1.75 млрд. акра (28.4 трлн. долара) Русия е най-богатата страна в света, когато става дума за природни ресурси. Тя води всички нации по залежи на природен газ, както и дървесина. Страната има и вторите по големина наличности на въглища и третите на злато. Същото така се нарежда на второ място по залежи на редки земни минерали, въпреки че не развива добива им към момента.

Та, такива ми ти работи...

преди 56 минути, язе написа:

Oфффф... айде стига с глупостите и да вземем поне за малко да си отворим очите. Путин никъде не казва, че има руски военни в Украйна, но и не отрича такава възможност. Това което той казва е, че там има руснаци, които се занимават с най- разнообразни въпроси, включително и военни въпроси. Ми то с военни въпроси,може да се занимава и някоя секретарка от външно, която изобщо не е военен. Както виждаме обвинения (недоказани, а и недоказуеми) се сипят и от двете страни, но това е само игра, целяща постигането на определени настроения сред обществеността в двата лагера. Това всъщност, не е чак толкова важно,но винаги е по- добре когато поне твоите си хора, са твърдо зад теб. Тук вече сме в света на пропагандата, а в една пропагандна война да търсиш истина, е малко несериозно.

Ми хайде да ги отворим де :)

Търсите сламката в разни тълкования на думите, а не виждате простата логика. Сценария бе същия както в Крим.

"вежливите маскирани необозначени зелени человечики"  една година бяха "неизвестни военни", котио изведнъж , след думите на Пу станаха "никога некриен руски спецназ" :)

фокус бокус а ? А нямаше никакви доказателства абсолютно никакви КОИ са . Цяла година.

Същото е в Донбас. С тези думи които каза през зъби 2015 за "хора изпълняващи многообразни задачи във военната сфера" е просто едно обикновенно признание за присъствието на такива.

Да, "усетихме разликата" както казва лъжеца Пу - това не са регулярна армия , а отделни диверсионни групи, неофицално пратени роти , танкови /с нови модели техника/ подразделения, а всичките "случайно арестувани" спецназовци от тези дивесионни групи се оказват - заблудени и уволнени със задна дата. На което те самите са учудени - спрвка двамата пленени спецназовци Ерофеев и тн.

Какво значи "не отрича тази възможност". При военните няма "аз ще дойда след малко" , ама може би , ама не знам... Има заповеди. Никой не прави нищо "по възможност".

Има си строга йерархия, и никой не я нарушава, особенно военните. Няма шанс един спецназовец , тръгнал на бойна задача, да се "заблуди". Както и няма такова положение "закупен танк и гаубица във военторг". Нито един пистолет Макаров или АК не може да прехвръкне в Украйна без знанието и съпорта на руските служби и военни.

Цитат

Ми то с военни въпроси,може да се занимава и някоя секретарка от външно, която изобщо не е военен.

Ще повторя въпроса си - ми да каже коя е тази секретарка? Ако не поименно , да каже - имаме 100 секретарки в Украйна, изпълняващи функции във военната сфера :)

Там са по заповед еди коя си , командировани за толкова време, заплаща им се еди какво си , за тях се грижи еди кое си консулство и т.н.

Няма такова нещо.

имаме "хора във военанта сфера"  , но никой не знае какви са и кои са. :) И по вжния въпрос отново - какво правят руски граждани изпълняващи военни функции в чужда държава. ?

всичко това са увъртания, и много добре го знаеш.

преди 56 минути, язе написа:

От другата страна е Сирия,която всъщност е естествения руски щит, срещу едно безпрепятствено навлизане на богатия европейски пазар, на суровини от Близкия изток.Подобно нещо би убило руската икономика. Това отново е въпрос на живот и смърт за руснаците, и те ще направят всичко за да запазят влиянието си в Сирия.

не знам откъде си го копирал това, но бсолютно отразява и моето мнение - че само така могат да спрат суровините от арабския свят към Европа, като катарския газ например, за което Катар и Турция бяха дори подписали предварителни спогодби. Ако се осъществят , това означава  смърт за Газпром и сриване на РФ, която е изцяло суровинно-ориентирана.

Затова се окопават в Сирия, затова  поддържат нестабилен региона и  в Нагорни Карабах , подклаждайки Азербайджан и Армения.

Всъщност, написах това за да го четат нормални хора, не за теб. Много показателен в случая е факта, че ти обърна внимание на частта за пропагандата и изцяло пропусна тази за истината (където всъщност е и смисъла на поста). Не съм изненадан изобщо. Всички тук,много добре знаем, че теб те вълнува пропагандата и пет пари не даваш за истината.

И престани с глупостите, за най- новата техника. Русия не използва такава дори в Сирия, защото струва пари!

Цитат

И по вжния въпрос отново - какво правят руски граждани изпълняващи военни функции в чужда държава. ?

Ми квото правят американски, британски,френски,израелски и т.н. граждани изпълняващи военни функции в чужди държави. Все пак не забравяй, че Русия е капиталистическа страна и има много частни компании, които могат да се занимават с това.

преди 2 часа, язе написа:

Крим е стратегическа точка и докато беше част от послушна Украйна, всичко беше наред. Украйна обаче обърна палачинката и стана така, че тази стратегическа точка попада под американско командване. Подобен вариант би бил самоубийство за Русия, още повече, че НАТО и бездруго доста се поразшири на Изток, въпреки подписаните споразумения.

Това ли имаш впредвид "истината" ?

Да, пропуснах защото частично е така. Много пъти съм казвал че на Пу му трябваше стратегическа военна точка - Крим.И си я взе.Чрез военна операция, описана подробно във фимлма ви с Пу.

Глупостите за "Защита на кримското руско население" се оказаха пълна фейк пропаганда.защото никой не ги е заплашвал, а две години след анексията се видя че дори имаха по широка автономия отколкото сега, в състава на РФ. Която РФ им отне дори автономния статут и ги принизи до район в състава на Ростовска област. т.е. бюджет, финансиране, програми - не самостоятелно  , а през Ростовска.

Мачкането на опозиционни местни организации няма да повтарям... примерите са  една камара, и са ежедневие.

преди 1 час, darco написа:

Ми квото правят американски, британски,френски,израелски и т.н. граждани изпълняващи военни функции в чужди държави. Все пак не забравяй, че Русия е капиталистическа страна и има много частни компании, които могат да се занимават с това.

Да , само че тях и техните мисии ги знаем. А кои са руските спец подразделения в Украйна ? и защо са там ? И защо се отрича че са там, само загатвайки че "има такива хора във военната сфера"  ?

Свинчето със звънче, пак прави поредните тулупи :))))

Опитва отново да изопачава казани неща, и обвинява другите в неговата си простотия и незнание, че и гугъл транслейт предлага хахахах :)))))

Казва нещо, показва нещо, а когато се окаже че това не е така, ама айде вие преведете де, не знаете нали хахахахах , и оппалаа, топката пак в друга градина, а неговата чиста :)))))))

Хубаво се посмях вчера с този тулуп, той дори не чете линковете, независимо какво съдържат, за него е важно следване на точките :))))))) 

П.С Мдам, свинска му работа :)))

преди 4 минути, Sinbad_ написа:

Свинчето със звънче, пак прави поредните тулупи :))))

Опитва отново да изопачава казани неща, и обвинява другите в неговата си простотия и незнание, че и гугъл транслейт предлага хахахах :)))))

Казва нещо, показва нещо, а когато се окаже че това не е така, ама айде вие преведете де, не знаете нали хахахахах , и оппалаа, топката пак в друга градина, а неговата чиста :)))))))

Хубаво се посмях вчера с този тулуп, той дори не чете линковете, независимо какво съдържат, за него е важно следване на точките :))))))) 

П.С Мдам, свинска му работа :)))

Пак няма превод . Само гърчове

Толкова ли е трудно да ми преведеш на мен ,незаещия ,това изречние за ОССЕ ?  :)

преди 42 минути, miro20 написа:

Глупостите за "Защита на кримското руско население" се оказаха пълна фейк пропаганда.защото никой не ги е заплашвал, а две години след анексията се видя че дори имаха по широка автономия отколкото сега, в състава на РФ. Която РФ им отне дори автономния статут и ги принизи до район в състава на Ростовска област. т.е. бюджет, финансиране, програми - не самостоятелно  , а през Ростовска.

Мдаам, а да беше малко се позаинтересовал от РФ по подробно , нямаше да говориш глупости че видигте ли Крим нямал автономия а бил само репсублика :))))

Балван, в РФ всички автономни образования се водят республики, чети малко бе свинчок , не говори само наизуст... Административните деления на окръзи са във връзка с президентското управление, и включват групи самостоятелни единици в себе си , както и не толкова самостоятелни....

https://ru.wikipedia.org/wiki/Республика_Крым

https://ru.wikipedia.org/wiki/Республика_(Россия)

https://ru.wikipedia.org/wiki/Южный_федеральный_округ

https://ru.wikipedia.org/wiki/Автономная_республика

Бившите автономни области по времето на СССР , сега се наричат републики ... Включая и Крим сега.... Автономия си е автономия, а република е формата на единицата... Република значи самостоятелна и автономна единица , със собствено управление и конституция, в рамките на РФ ... Но пълна автономия така както се опитваш да изкараш че били имали като били в Окраината, а сега я били загубили, е алабализми укропосвински от теб.... Сега имат повече пълномощия и права, отколкото в състава на бивша Украйна ...

" Российская Федерация состоит из 85 субъектов, 22 из которых являются республиками[1]. В общей сложности республики занимают 28,6 % территории России, в них проживает 16,9 % населения страны[2] .Республики, в отличие от краев и областей, являются национально-государственными образованиями, то есть формой государственности того или иного народа (народов) в составе России. В отличие от прочих субъектов федерации, республики принимают собственные конституции и имеют право устанавливать свои государственные языки."

преди 36 минути, miro20 написа:

Пак няма превод . Само гърчове

Толкова ли е трудно да ми преведеш на мен ,незаещия ,това изречние за ОССЕ ?  :)

Айде пак свинята се мъчи да вкара гол с голо мазно дупе :)))))

" Мисията е съставена от международен персонал на участващите в ОБСЕ страни ,И невъоръжени граждански наблюдатели ....... "

Та свинчо, кое от елементарно казаното все още не е ясно за недоразвитото ти мозъче :)))))

Че е съставен от участници в ОБСЕ , и още нещо .... което е невъоръжени цивилни наблюдатели ( Civilian  ) .. Виждам че пунктуацията май ти куца, или си мислиш че ОБСЕ са само цивилни на база това изречение ? хахахаха... Мдаам, поредни тулупи както казах от сорсоидната кочина .... за съжаление пак неуспешни :))))

П.С Още ще се излагаш ли  с твърденията че видите ли сред мироопазващите и наблюдаващи събитията там, няма   руски военни а??  И отделно, невъоръжени не значи че не са кадрови военни :))))) Много неща ти се губят май в лоената тиквичка, логиката просто е умряла ....Самото добавяне дори към изречението че и цивилни ( граждански тоест лица ) показва че явно има и военни ..... Просто и ясно.. Семантика да го еба, а не указания от козяк за съжаление 

П.П.С Същия приом се мъчи да използва нашия мазен тулуп , както и стоп фейкаджиите, усилено разпорващи значението на думата units , която е уж лъжливо преведена от руските медии :)))))

А и да, ако искаш професионално потвърждение, имаме тука и специалисти с английска филология, може да попиташ любимия си админ, да помоли жена си за потвърждение на превода ;) А може и други ....

преди 3 часа, miro20 написа:

О да :) съсипа се сам. Оказа се че не можа да даде превод на едно толкова простичко изречение за ОССЕ .

Ти как си с чуждите езици ? понеже и с английския и с руския сте доста зле - гугъл транслейт ви е насреща :)

Това отделно за излагацията че военна полиция, военното руско министерство , и т.н.. са тези "хора изпълняващи задачи във военната сфера в Украйна" :laughing4:

всъшност благодаря за това признание че те са там .

И така, кой се съсипа викаш  :)))))) Пореден шах и мат ли се получава :))))

преди 50 минути, Sinbad_ написа:

Айде пак свинята се мъчи да вкара гол с голо мазно дупе :)))))

Пак гърчове. Нали бе почервенил друг израз :) сега се хвана за последната сламка "И"-то :)

Приятелю, вместо да се гърчиш и измисляш военни организации, да бе се запознал какво е ОССЕ и каква е структурата :

http://www.osce.org/whatistheosce

"И"-то е заради сърудниците в конкретните страни. ".....they are supported in their work by local staff from Ukraine"

чети изреченията изцяло а не да си вадиш думичка по думичка и да се гърчиш и хващаш за измишльотини.

Мале как се изложи пак, не е истина :)

Макар че това въобще не е акцента на спора. Наблюдателите са си наблюдатели, техния списък е ясен, публичен, и са си там отпреди Пу да се изкаже за хората изпълняващи военни функции.

Говорехме за това - КОИ са тези хора за които си призна Пу, и които е повече от очевидно че не става въпрос за състав на международни мисии и наблюдатели.

преди 50 минути, Sinbad_ написа:

Мдаам, а да беше малко се позаинтересовал от РФ по подробно , нямаше да говориш глупости че видигте ли Крим нямал автономия а бил само репсублика :))))

само "республика" ли ? кога  икъде съм го казвал това ? :)

ПАк измишльотин ии гърчове.

Ето ти за структурата и статута на Крим, който бе принизен от автономен федерален окръг, в състава на друг - южния федерален :

http://obozrevatel.com/crime/40357-zagnal-v-stojlo-putin-otobral-u-kryima-status-federalnogo-okruga.htm

Цитат

Президент России Владимир Путин подписал указ, согласно которому Крым лишается статуса "федерального округа" и входит в состав Южного федерального округа Российской Федерации.

Об этом 28 июля сообщает пресс-служба Кремля.

И още :

http://112.ua/statji/putin-uprazdnil-krymskiy-federalnyy-okrug-chto-eto-oznachaet-328139.html

http://obozrevatel.com/politics/38279-reaktsiya-sotssetej-na-novyij-status-kryima.htm

Spoiler

"Это значит, что крымчане уже окончательно на задворках империи... И денежки теперь будут браться не из государственного, а из федерального бюджета (поправочка - из бюджета федерального округа, к которому пришили Крым). Рад... безмерно рад за крымчан".

Тарас Березовец

"Путин понизил статус руководства т.н. Республики Крым вполне осознанно. "Герои" Крымской весны давно потеряли кредит доверия Кремля и их сохранение в своих креслах было для Путина вопросом личного болезненного для него компромисса.

Взять и воедино отправить в небытие Константинова, Аксенова и прочих было для Москвы неприемлемо, поскольку эти люди были возведены российской пропагандой в ранг нацгероев в противовес появившемуся после аннексии Крыма кластеру нацпредателей. Путин считает, что сполна расплатился по счетам с крымским руководством, содействовавшим оккупации полуострова и в целом сохранившим свои места при новом режиме.

Но теперь, когда счета оплачены, а старая крымская элита основательно поживилась за счет российского бюджета, может начаться большая чистка. Она тем более важна в качестве сигнала всем региональным элитам накануне голосования за Госдуму 7-го созыва, когда Кремлю важно построить всех в шеренгу. Подчинение Симферополя Ростову-на-Дону это не просто унижение, потому что в системе росвласти Ростов еще до бегства туда Януковича был такой себе российской Тмутараканью. Ростов - это еще и центр управления осколков несостоявшейся Новороссии. То есть теперь Крым поставлен на одну доску с нищающими Донецком и Луганском, для которых Русская весна так и не обернулась принятием в состав РФ, в отличие от Крыма.

незнанието драги, не е аргумент. :)

преди 53 минути, Sinbad_ написа:

И така, кой се съсипа викаш  :)))))) Пореден шах и мат ли се получава :))))

Така е - шах и мат... то ти отдавна си матиран, но още спориш че "царя ти е гол" :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.