Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 22 часа, miro20 написа:

И какъв е въпроса ?

Нали Асад уж извършва геноцид срещу собствения си народ?
Защо тогава обикновенните граждани се радват че ФСА/не визирам Джабат Фатех-ал Шам/са аут?

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 22 часа, miro20 написа:

Смееш  ли да не се радваш.... :)

Ирония ли долавям....:)

Цитат

Russian lawmaker advises Aleppo militants “to shave” to stay alive

:D

Цитат

Chairman of Russia’s State Duma (lower house of parliament) Defense Committee, Colonel General Vladimir Shamanov, has supported Moscow’s decision on "humanitarian pauses" in Syria’s Aleppo.

"A sensible decision. Of course, there should be such corridors during the hostilities in the city while making decisions on separating [civilians from militants]," Shamanov told TASS, adding that "civilians need to go somewhere."

"But, most importantly, establishing two corridors for these militants was the right thing to do," the parliamentarian went on to say. "What makes me particularly happy is that they began shaving off their beards. They are on the right track to stay alive," he said again advising terrorists "to shave."

Смешника инженер, пак си остава смешник. Когато се разбият напъните му, почва да реве и докладва. :D

Има обявено временно прекратяване на избиването на терористи. В сила от днес, драги ми смешнико-инженер. Руснаците от днес са спрели да ги бомбят. Оставят шанс на американците, да изведат 'инструкторите' си.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Мирко, Мирко, няма значение бивши или настоящи, има знаещи и можещи, и незнаещи и неможещи!

незнаещите често разпространяват лъжи.

Пак ще спомена емблематичния пример със  предаването от СКАТ или Алф - дето бяха поканили пенсионирани "експерти"  , които повтаряха  партенките от жълтите сайтове и за изстреляните ракети Калибър, дето избили 20-30 висши американски, ирански и какви ли още не, офицери  :):)

преди 3 минути, AntiAlGor написа:

Смешника инженер, пак си остава смешник. Когато се разбият напъните му, почва да реве и докладва. :D

Има обявено временно прекратяване на избиването на терористи. В сила от днес, драги ми смешнико-инженер. Руснаците от днес са спрели да ги бомбят. Оставят шанс на американците, да изведат 'инструкторите' си.

Отново не разбрах гърчовете ти .

Прекратяването е заради хуманитарната криза и възможност за спасение на цивилните . Тези твои простотии не знам откъде ги съчиняваш :)

А за датата - обявено бе за 20-ти . Това че руските военноггалактически имперски сили , са клекнали и са прекратили безсмислените си бомбардировки срещу цивилните, още днес-утре, мога само да приветствам :)

А и как няма да клекнат...  Всички международни институции обмислят съвсем сериозно обвиняване във военни престъпления.

http://korrespondent.net/world/3759228-es-prymet-reshenye-po-novym-sanktsyiam-protyv-rf-v-dekabre-smy

http://www.bbc.com/news/uk-politics-37614554

http://www.dw.com/ru/генсек-оон-считает-башара-асада-ответственным-за-гибель-300-тысяч-сирийцев/a-36009773

http://www.reuters.com/article/us-france-russia-syria-idUSKCN12A0J3

преди 22 часа, иноТ написа:

Тая анимация като излезе нямаш идея колко беше популярна в Туитър :D

Смешника пак с подготвени линкове. Абе лъжльо, само ти ли не схвана, че тия трибунали няма да се състоят? Нито могат да ги направят, нито имат основание. Що не вземеш да си обаразоваш тролската глава и да разбереш как се организират? Смешник.

П.П И ти казах, бъди оригинален е не смешен и жалък подражател. Че да повтаряш, чужди думи (гърчове и др.). Трагичен си бе. :ph34r:

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

В последните дни се наслушах за георичното освобождаване на Мосул в Ирак по британските радиа ( докато си карам ги слушам по цял ден )... То не бяха героизирани Иракската армия, генерали от пешмергите, и не знам си какви още сульо и пульо, дето щели да освобождават родината си от злото, с помоща на "добрата " коалиция начело с ФАЩ... И как се съчустваше на мирите жители, дето били под гнета им, и щели да страдат също така заради тези ИДИЛ 

Честно казано за поредн път се убеждавам че тука основния принцип са шоу, хляб и зрелища, съчетано с гьобелсова пропаганда в много случаи .... Бах си лицемерието повсеместно промиващо мозъците на простите им  хорица....

преди 22 часа, Sinbad_ написа:

докато си карам ги слушам по цял ден

Kiss и Heart има ли ги още? Офф-топик малко ама...

преди 10 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Kiss и Heart има ли ги още? Офф-топик малко ама...

Kiss  не съм ловил.. Но все пак аз съм в Йоркшир региона предимно, Северен, Южен, Западен, Източен, малко Ланкашир, малко към Кумбрия понякога, общо взето, рядко слизам много на юг ...Heart  го има :)  още, харесва ми музикалното им оформление и вкусове .... Имат и добро сутрешно шоу ... Но напоследък се запалих по Радио 1 ( реално е част от ББС , но по разучпено и с много музика и добри водещи ) и Минстър ( радиото на Йорк ) ;) .. И естествено Капитал ... имат страшно покритие, може би затова:)))))

BBC Radio One  си е класика- аз го харесвах докато бях там :)

Кисс бичи в Съфолк,Норфолк и Кент....чай че се отплеснах в спомени :)
Има раздвижване:

Russian-MI-helicopters.jpg

Цитат

HOMS, SYRIA (10:00 P.M.) - The Russian Air Force has built a new runway at the T-4 Military Airport in eastern Homs after reports of several Islamic State fighters fleeing the large Iraqi city of Mosul for Syria.

Prior to the Islamic State's massive counter-offensive in the Al-Sha'er region of east Homs, the Russian Air Force was actively using the T-4 Military Airport as a command center to advise the Syrian Arab Army (SAA) in the area.

However, due to the increased security risks near the T-4 Airport, the Russian military advisors moved their command post to Palmyra and most of their aircraft to the Hmaymim Airport in west Latakia.

With ISIS fleeing Mosul for eastern Syrial, the Russian Air Force has made the decision to beef up their air presence around the Deir Ezzor Governorate in anticipation for this influx of terrorists.

В Алепо също се оказва че май бандюгите не спазват примирието, обстрелвали са квартали контролирани от правителствената армия, има загинали 3-ма поне, и към 27 ранени цивилни ( сред тях и деца отново ) ..... Тия наистина жестоко си ритата здравните книжки... Благотворително им дадоха 8 часа за размисъл ,  да помислят разумно,и евентуално да пуснат невинните които искат да избягат  но явно не щат мира ....

А за Мосул ще видиме, още е рано да се казва, чета че май пешмергите са почнали да ги използват като отряди на смъртта ...Предни отряди дето основно ядат калая .. Или те самите да покажат верност към ФАЩ и измолят повече подкрепа са се решили сами да показват " мъжество " .. Но резултата днес е по официални данни 25 в дървено пардесю ...И то в дивата част покрай Мосул, селца от няколко колибки ....

П.А А в Норфолк съм бил , Имах работа до една почивна станция на крайбрежието... Но по ми харесва севера честно казано.. Оня ден, едно селце Seaham  ми остана в сърцето и мислите за деня.. Страхотен скалист бряг, и закътан плаж м/у тях :)  А морето, красота, селцето също...Мдааам, севера си е север... Може би генетично, понеже и аз съм от северна БГ :)))) ( Зимата идва , и Старките forever :super:  )

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

А за Мосул ще видиме, още е рано да се казва, чета че май пешмергите са почнали да ги използват като отряди на смъртта ...Предни отряди дето основно ядат калая .. Или те самите да покажат верност към ФАЩ и измолят повече подкрепа са се решили сами да показват " мъжество " ..

Пушечно месо-имат някаква договорка с Иракското правителство след завземане на Мосул как да се разпределят нещата+с тия действия Барзани май се надява международната общтност да ратифицира Кюрдистан като независима държава...ще видим

П.А А в Норфолк съм бил , Имах работа до една почивна станция на крайбрежието... Н по ми харесва севера честно казано.. Оня ден, едно селце Seaham  ми остана в сърцето.. Страхотен скалист бряг, и закътан плаж м/у тях :)  А морето, красота, селцето също...

То и аз,ама освен razor-blade fence друго не успях да видя :D

преди 7 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Пушечно месо-имат някаква договорка с Иракското правителство след завземане на Мосул как да се разпределят нещата+с тия действия Барзани май се надява международната общтност да ратифицира Кюрдистан като независима държава...ще видим

То и аз,ама освен razor-blade fence друго не успях да видя :D

:D:D  Хахахаха

Така казано за бодливата тел, ще си помислят хората че си лежал в някой зандан в севера  :)))))))))))))

А Барзани май се мъчи да бозае от няколко цицки.. само дето накрая може да е окаже че няма нито една зад гърба си ....Но, той си знае, ще поживеем и ще видим ....

Така казано за бодливата тел, ще си помислят хората че си лежал в някой зандан в севера  :)))))))))))))

Е аз не го крия това- HMP Norwich...HMP Maidstone (Kent)...deportation 

Ооо... Извинявай, това беше случайно попадение ... Мислех че просто се шегуваш...

Е значи аз съм щасливец с условната от военен съд  ... ( шегувам се за шастливеца, не за военния съд  ) 

Като каза зандан, доставя веднъж на такова място, не помня къде беше точно, май в региона на Шефийлд някъде  ... Е га ти смешната система за сигурност дето имаха ...честно казно прихнах да се смея, че аз ако наистина исках да ги гръмна, и бях самоубиец,  нищо нямаше да ги спаси на портала.... Та такива неща, има доста комични неща понякога, особено когато ги гледаш с очите на бивш военен и запознат с някои неща....

П.С А съм доставял и на техни казармени райони, поделения ... Общо взето, сравнявах ги с миналото на Бг арми, и не бих заложил на тях изобщо при равни условия....дори при леко тяхно преимущество ...

Виж на портала в затвора нямам идея,ама като бях на Хитроу в детеншън центъра-такъв гаф направиха,за минута забравиха  портата отворена и ако някой от имигрантите бе решил да бяга-ела го хвани (:

Иначе вътре е друго-едва ли ще ти се отдаде ъзможност да направиш нещо по сериозно освен да нападнеш офицер-50% са жени.

Радикализъм на воля сред арабитеНо не и сред турците и албанците.Имах приятел Рамазан-депортираха го преди мен,мн свестно момче-

"Комшу,комшу...." ....Спомени Хамза 

Забравих да спомена че бе член на Сивите,ма не му пречеше да сме приятели

Москва и Анкара се договориха за съвместни усилия по изтеглянето на отрядите на терористичната групировка „Джебхат ан-Нусра“ от Алепо, заяви турският президент Реджеп Ердоган на днешна среща с местни ръководители.

„Вчера говорих с Путин. Обсъждахме Алепо. Той каза, че започвайки от 22 часа (вчера – ред.) бомбардировките там спират. Той изрази желание „ан-Нусра“ да напусне града. Ние дадохме необходимите указания на колегите и започнахме работа в тази насока. Освен това ние се съгласихме да работим заедно, за да изгоним „ан-Нурса“ от Алепо и да осигурим спокойствие на жителите на града“, заяви Ердоган.

преди 2 часа, иноТ написа:

Москва и Анкара се договориха за съвместни усилия по изтеглянето на отрядите на терористичната групировка „Джебхат ан-Нусра“ от Алепо, заяви турският президент Реджеп Ердоган на днешна среща с местни ръководители.

„Вчера говорих с Путин. Обсъждахме Алепо. Той каза, че започвайки от 22 часа (вчера – ред.) бомбардировките там спират. Той изрази желание „ан-Нусра“ да напусне града. Ние дадохме необходимите указания на колегите и започнахме работа в тази насока. Освен това ние се съгласихме да работим заедно, за да изгоним „ан-Нурса“ от Алепо и да осигурим спокойствие на жителите на града“, заяви Ердоган.

Доста неточно преведена новина ...

Договорката е за влияние над частите на ССА, които владеят някои квартали, а не Ал Нусра ...Има достатъчно карти показващи в кои части на Алепо има "зелени " ... Дори бях чел че сред тях е и група на тюркоманите в Сирия.... Така че поне над тях, спокойно според мен Ердоган може да има влияние, но не е напълно сигурно де...

В Алепо има от всичко , изобщо малко манджа с грозде ( включително ккюрдски формирования  ) .... Но мнозинството бандюги там са с  Ал Нусра ..

Последни новини от премирието, вече има напускащи Ал Нусрийци ( сега вече се казват Ахрар Ас Шами , но са същите АЛ Нусра , само да вметна че името си промениха понеже решиха да скъсат с идеологията на Ал Кайда уж, колко е истина ще се види ) .. И то след като са се сбили с група особено любима на ФАЩ и снабдявана от тях с оръжие -  Харакат Нур аль-Зенки ( които бяха по едно време дупе и гащи с Ал Нусра ) 

http://colonelcassad.livejournal.com

http://riafan.ru/565764-fan-publikuet-pervye-kadry-vyvoda-boevikov-iz-vostochnyh-kvartalov-aleppo

преди 14 минути, Sinbad_ написа:

В Алепо има от всичко , изобщо малко манджа с грозде

Ш са сетите.

Именно затова говоря от сума ти време, което е доста по различно от стереотипа н путинската пропаганда  "добър Асад - висчки останали лоши терористи".

преди 6 минути, miro20 написа:

Ш са сетите.

Именно затова говоря от сума ти време, което е доста по различно от стереотипа н путинската пропаганда  "добър Асад - висчки останали лоши терористи".

Моля, алоу, мазния, не си криви душичката с напъни ... Няма нужда сега да се правиш на казвал нещо си след плещенията ти за " народно възстание срещу тирана Асад " на които добрияте ФАЩ помагали да постигнат свобода и демокраСия :)))) Включя Ал Нусра и ИДИЛ в началото, когато още не с еказваше ИДИЛ, и не се обяви за Хлифат ....

Казвал бил :D .. Айде пак да се покаже казвал.... шебек смешен ....

В момента към Сирия плува, голяма групировка от кораби и подводници. Начело с авианосеца Кузнецов. Явно руснаците са решили, да дадът последен шанс на краварите, да измъкнат свойте хора. И после ще приключат с главорезите в Алепо.

Натовците вече напълниха памерсите.

И нещо забавно. Нали смешника разправя, че баба Меркел и франсето, набили шушоните на Путин?

В книгата си «Руската Франция» Никола Енен цитира диалога между президентите.

Цитат

Саркози критикува Путин за неспазването правата на човека, ситуацията в Чечня. Путин мълчаливо слуша, после отговаря:
«Приключи ли? Тогава да ти обясня. Твоята страна е такава, — Путин с жест показва доколко е голяма Франция, — а моята страна — такава, — Путин силно разтегнал настрани ръцете си, показвайки мащабите на Русия. — Сега имаш два варианта: или ти и по-нататък ще продължиш да говориш с такъв тон — и тогава аз ще те смачкам, или ще смениш тона и ще те направя крал на Европа».
«Речите на Путин се отличат с грубите си и унизителни изказвания, — коментира Никола Енен. — Путин използва подобни формулировки за постигане на по-голям ефект. Саркози бе шокиран. Той излезе от залата мъртво бледен. Беше в пълен нокаут».

http://www.pan.bg/view_article-58-356023-Slate-Kakto-i-da-se-govori-s-Putin-toj-vinagi-izliza-pobeditel.html

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.