Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

пан бг цитира бгр нюзфронт, те пък русвесна.... що ли ми е познато ? :)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Друго си е фейсбук нали?

А какво е фейсбук за вас ?  богат арсенал от профили за тролене ? :)

Никой не е казал че фейсбук е новинарска  медия, но фейсбук се позовава на такива.

Вие не коментирате източниците, а това че е "във фейсбук" :) е и ??  детинско наивна логика.

Отделно че както съм казвал, и медиите също си имат официални туитър и фейсбук акаунти, както и повечето политици.

И когато даден политик или известна личност публкува нещо, то се приема съвсем официално.

Тези източници обаче които вие цитирате са изцяло пропагандни , и в по голямата си част лъжливи както към фактите, така и в интерпретирането им.

току-що, miro20 написа:

А какво е фейсбук за вас ?  богат арсенал от профили за тролене ?

фейсбук е да си влезнем по лесно у калдата и др сайтове :D 

медийте са който плаща той поръчва музиката е примерно как трайката от реални не по-вече от 3 % го напомпаха до   8 %   та  взе почти 6  от хората с по -лабилна психика викат си дават му 8 по новините дай сега и аз и другите като гласуваме ще станат 40 %  както и  във някои форуми и сайтове му даваха .

Десетилетия наред комунистическата и русофилска пропаганда ни внушаваха, че България е безвъзвратно „осветена“ от силата на руския Октомври, който се превръща в пътеводна звезда за Отечеството ни. Но тази пропаганда не бе наложена със силата на духа, а с репресиите на руския ботуш и шмайзер. Срещу нея имаше съпротива – и с думи, и с дела, и с кръв, но фанатично заглушавана. Днес червената чума отново чука на вратата ни, а залпът на „Аврора“ оглушително проехтя в София, след първия тур на президентските избори. Думите на журналиста Данаил Крапчев, изречени преди 95 години са предупреждение, което днес е толкова актуално, както и в началото на миналия век.

Когато робът стане властник, се засища само с кръв

http://www.faktor.bg/politika/na-vseki-kilometar/86019-kogato-robat-stane-vlastnik-se-zasista-samo-s-krav.html 

Данаил Крапчев

ПОЛИТИЧЕСКА ПАТОЛОГИЯ

Страшно нещо е, когато хора с робска душа добият сила и власт.

Те се считат по-малко погрешими от папата и по-миропомазани от

Людвика XIV. Историята изобилствува с такива примери.

1917_zvyar.jpg

преди 52 минути, bdenkov написа:

Десетилетия наред комунистическата и русофилска пропаганда ни внушаваха, че България е безвъзвратно „осветена“ от силата на руския Октомври, който се превръща в пътеводна звезда за Отечеството ни. Но тази пропаганда не бе наложена със силата на духа, а с репресиите на руския ботуш и шмайзер. Срещу нея имаше съпротива – и с думи, и с дела, и с кръв, но фанатично заглушавана. Днес червената чума отново чука на вратата ни, а залпът на „Аврора“ оглушително проехтя в София, след първия тур на президентските избори. Думите на журналиста Данаил Крапчев, изречени преди 95 години са предупреждение, което днес е толкова актуално, както и в началото на миналия век.

http://www.faktor.bg/politika/na-vseki-kilometar/86019-kogato-robat-stane-vlastnik-se-zasista-samo-s-krav.html 

Данаил Крапчев

ПОЛИТИЧЕСКА ПАТОЛОГИЯ

1917_zvyar.jpg

А стига с тия профили де! кога ще ти дадат бан най-сетне или са ти дали, а аз съм пропуснал? СМЕШНИК!

преди 1 час, bdenkov написа:

Данаил Крапчев

ПОЛИТИЧЕСКА ПАТОЛОГИЯ

Ти не си даже трол, а просто човек с диагноза. Отиди на лекар, а ако си ходил вече, си пий хапчетата.

преди 5 минути, karadzha написа:

Ти не си даже трол, а просто човек с диагноза. Отиди на лекар, а ако си ходил вече, си пий хапчетата.

Интересното е, че не е единственият. Колкото и форуми да посещавам, във всеки има поне по един, на който държавата СССР/Русия му е виновна за всичко и пише единствено в такива теми(като много често и сам си ги пуска). Така и не съм попаднал на случай, някой да е обсебен до такава степен от Великобритания, Франция, Гърция, Сърбия, Румъния, Турция, САЩ, Австро-Унгария, ИРИ или друга държава.

преди 7 часа, A.com написа:

Така и не съм попаднал на случай, някой да е обсебен до такава степен от Великобритания, Франция, Гърция, Сърбия, Румъния, Турция, САЩ, Австро-Унгария, ИРИ или друга държава.

Тоя е ясен и никой не му обръща внимание, за което също съм му казвал че само обира негативи от подобен детински копи-пейст из темите .

Ти обаче нещо умишлено или не , пропусна любителите на "матушка Россия " ?? :) и радетелите на путинския режим ? с аватари на диктатори, с рашистки подписи и т.н. и които погрешно се мислят/-ите/ за русофили ??

:)

преди 10 часа, miro20 написа:

Ти обаче нещо умишлено или не , пропусна любителите на "матушка Россия " ?? :) и радетелите на путинския режим ? с аватари на диктатори, с рашистки подписи и т.н. и които погрешно се мислят/-ите/ за русофили ??

Колко теми си видял, в този форум, или в други форуми, където да се възхвалявах СССР/Русия, Путин и т.н? Аз - нито една. Не си спомням за теми: "Русия, най-велика на света!", "Путин е номер 1" или нещо подобно, в които теми, да се обсъжда колко е велик Путин, как и защо трябва да сме му се кланяме, да сме му благодарни и т.н. Подчертавам - нарочни теми във възхвала на СССР/Русия/Путин.

Обаче, bdeknov не е сам в страстното, и необяснимо за мен, пускане на теми против СССР/ Русия. На 20(или пък 200) теми против Русия/Путин се пръква по една "САЩ е скапана държава", "Да изтрием Турция от лицето на Земята", "Да обясним на македонците какви сръбски мекерета са". Разликата е потресаваща.

преди 11 часа, miro20 написа:

Тоя е ясен и никой не му обръща внимание, за което също съм му казвал че само обира негативи от подобен детински копи-пейст из темите .

Една от твойте дружки в датата, доскоро беше с аватар на Пиночет, кат заговори за аватари на диктатори... Симпатяги.Те до гуша във фекалии, ама се смеят на някой си че пръднал.

преди 3 часа, A.com написа:

Колко теми си видял, в този форум, или в други форуми, където да се възхвалявах СССР/Русия, Путин и т.н? Аз - нито една. Не си спомням за теми: "Русия, най-велика на света!", "Путин е номер 1" или нещо подобно, в които теми, да се обсъжда колко е велик Путин, как и защо трябва да сме му се кланяме, да сме му благодарни и т.н. Подчертавам - нарочни теми във възхвала на СССР/Русия/Путин.

Във всяка тема си личи субективизма на многото путинисти.Отчетливо.

Аз не съм чул някой да възхвалява Обама, Меркел, но във всяка тема пряко или косвено споменавано за тях ,   съм срещал припикаващи от умиление по бога Пу. Включително и реплики от рода на Пу е номер 1 и Русия е най велика на света.

преди 2 часа, Распутин написа:

Те до гуша във фекалии, ама се смеят на някой си че пръднал.

Странен език на някой който си е сложил цитат на Сократ.

Приличаш ми на блондинка, която задължително е чела Пауло Куелю :):)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

Странен език на някой който си е сложил цитат на Сократ.

Приличаш ми на блондинка, която задължително е чела Пауло Куелю :):)

Аз наистина съм чел Паулу Куелю. Нещо за пророк Илия беше... А ти освен пропагандни материали, нещо друго чел ли си?

току-що, Распутин написа:

А ти освен пропагандни материали, нещо друго чел ли си?

Всъщност, това бе моя подразбиращ се въпрос :)   към теб

А трудовете на Джугашвили - Кобо чел ли си ? :)

преди 2 минути, miro20 написа:

Всъщност, това бе моя подразбиращ се въпрос :)   към теб

А трудовете на Джугашвили - Кобо чел ли си ? :)

Не. На Тодор Живков също. Ако говорим за политически анализи, чел съм малко Ницше (който си е зарибителен) и стигнах до извода, че детските книжки са по- добро четиво, защото там има по- малко глупости.

Ето че отговорих на въпросите ти, а ти на моя не.  :)

На първото фото — отремонтираното здание на администрацията на завода Калинин в Екатеринбург, на второто цеха на този завод където се произвеждат ракетите С-300 .
Вчера покрива му паднал , има и загинали работници .
Обама или Тръмп е виновника , следствието ще реши ..

15027484_362869220731372_2194306844384464530_n.jpg

15037167_362869237398037_1388156494403491355_n.jpg

Ето защо, смешника заразя темата за Сирия. Спрели са му паричкитие или се готви, да се прероди. И да запее, новата песен. Виждаме и последните му писания, по темата за Украйна. Смешко, как ще изкараш зимата бе?

Цитат

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че в Сирия е необходимо вниманието да бъде съсредоточено върху борбата срещу терористичната групировка „Ислямска държава”, а не да се правят опити за свалянето на президента на страната Башар Асад. „Имам различен от много други хора поглед върху това, що се отнася до ситуацията в Сирия”, каза Тръмп в първото си интервю след изборната победа, дадено ексклузивно за Wall Street journal. Наблюдателите отбелязаха, че въпросният разговор е ключов за курса, по който САЩ ще поемат под управлението на новоизбрания държавен глава.

http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/trmp-v-prvoto-si-intervyu-sled-pobedata-v-siriya-shche-se-borya-s-islyamska-drzhava-a-ne-sreshchu-asad_news462407.html

Я на какво попаднах, без да искам...:

САЩ плащат за пропаганда на фалшиви терористични видеа

Цитат

Пентагонът плаща на великобританска PR фирма половин милиард долара, за да създава фалшиви терористични клипове в Ирак, като тайна пропагандна кампания. Това са разкритията на Бюрото по разследваща журналистика, предаде RT.
Фирмата е собственост на Бел Потингер, известен и с други спорни клиенти, като саудитското правителство и фондацията на чилийския диктатор Аугусто Пиночет, работил с Америка за създаването на пропаганда.
Фирмата, докладвала на ЦРУ, Съвета за национална сигурност и Пентагона предварително заложен проект, обрисуващ „Ал Кайда“в отрицателна светлина. Разпространявани са телевизионни реклами на фирмата, представени така, сякаш са дошли от арабската телевизия. Създавани са и фалшиви пропагандни клипове, на базата на които са извършвани военни засади в домовете на участници в „Ал Кайда“.
На служителите на фирмата, изпращани в Ирак, са давани предварителни указания за онова, което трябва да заснемат и колко трябва да трае самото видео.
Пентагонът потвърди, че са британската пиар агенция е работила с тях по силата на Специална група за информация, но заявиха, че създаването на съдържанието е честно и автентично.
Документи, взети от журналистите в хода на разследването, показват, че Вашингтон плаща повече от милиард по договори с Бел Потингер.

Източник:

http://www.thedailybeast.com/articles/2016/10/01/pentagon-paid-for-fake-al-qaeda-videos.html

И стара информация за същата готина фирмичка:

http://www.cross.bg/yikipediya-potinger-bel-1267857.html

Уикипедия разследва „Бел Потингер” за злоупотреби

http://www.budnaera.com/2011-04/bultaka/bt_2011-12-06_15.html

Цитат

Една от най-големите лобистки компании във Великобритания тайно е записана да се хвали с достъпа си до сърцето на правителството и как използва „тъмни изкуства” за да покрива лошото отразяване и да влияе на общественото мнение. Разследване под прикритие на Бюрото за разследваща журналистика, публикувано във вестник “Индипендънт”, е записало висши служители на „Бел Потингер”:

- Да твърдят, че са използвали достъпа си до „Даунинг стрийт” за да накарат Дейвид Камерън да разговаря в китайския премиер относно техен клиент в рамките на 24 часа след искането им;

- Да се хвалят с достъпа на компанията до външния министър Уолям Хейг, до началника на администрацията на премиера Ед Левелин, до стария приятел и близък съветник на правителството Стив Хилтън;

- Да внушават, че компанията може да манипулира резултатите на „Гугъл” за намаляване негативно отразяване на нарушаването на човешките права и детския труд;

- Да разкриват, че „Бел Потингер” има екип за „сортиране” на негативното отразяване в Уикипедия на клиентите;

- Да се използва депутат за нападки срещу разследващите предавания.

Репортерите са се представили като агенти на правителството на Узбекистан и представители на памучната индустрия, в опит да открият какво британските лобистки и ПиАр фирми са готови да обещаят, какви техники използват и каква част от работата им е открита за обществеността.

Нещо, което всички знаем отдавна, вече и официално:

"Билд ам Зонтаг": ИД обучава бойци да се преструват на бежанци, за да стигнат до Европа

Цитат

Германската Федерална разузнавателна служба (БНД) предупреждава, че бойци на терористичната групировка Ислямска държава продължават да се обучават как да се преструват на бежанци, за да достигнат Европа в общия поток от мигранти, предаде ТАСС.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1621967

Това доста противоречи на досега водената официална политика "Елате ни милиони"...

на 13.11.2016 г. в 9:33, Wankata написа:

Нещо, което всички знаем отдавна, вече и официално:

"Билд ам Зонтаг": ИД обучава бойци да се преструват на бежанци, за да стигнат до Европа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1621967

Това доста противоречи на досега водената официална политика "Елате ни милиони"...

Дали Германия/ЕС не сменя политиката заради Тръмп?:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

Почнаха инцидентчетата с Кузя.

http://www.rbc.ru/politics/14/11/2016/5829e2079a7947b47a6c4299

Миг-29 се е разбил при опит да се прибере на авионосеца.

За съжаление, нашия генерал бе зает с изборите да им покаже как се прави ... :)

преди 35 минути, miro20 написа:

Почнаха инцидентчетата с Кузя.

Какъв точно инцидент с "Кузя" се е случил?

Ми не могат да кацат на него :)

Или казваш , Миг-а не е част  от Кузя ? Утре ако се взриви на борда му една от ракетите му, пак ли ще кажеш че това не е инцидент с Кузя, а проблем  на някаква ракета ? :)

Мен ми е все тая... просто е смешно как се опитват да демонстрират нещо за което не са подготвени.

И то на етап когато дори не е започнало активното му бойно кръщене.  :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.