Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

:whist:
Russia and Iran warn US they will 'respond with force' if red lines crossed in Syria again

Цитат

Russia and Iran have warned the US they will “respond with force” if their own “red lines” are crossed in Syria.

Following Friday’s cruise missile strike on a Syrian airbase, in retaliation for the chemical attack on Khan Sheikhoun earlier in the week, the alliance supporting Syrian President Bashar al-Assad made a joint statement threatening action in response to “any breach of red lines from whoever it is”.

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/russia-iran-us-america-syria-red-lines-respond-with-force-aggressor-air-strikes-war-latest-a7675031.html

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 18 минути, Phused написа:

Защо твоите американски и западни приятели нямат репортери на терен? Кога за последно видя репортаж в европейска или американска телевизия, в който техен репортер да е в Сирия и да предава директно от мястото на събитието?

Че дори и CNN си ползваха кадрите на РОССИЯ 24 (Евгени Падубни) от Шейрат в дните след атаката.

Че кой да ги пусне там ??

:)

Единствените пазени  от асадовските сили са руските журналисти. Те не са и журналисти  де.. просто придатък на военните и службите.

Цитат

И какво излиза - западните ти колежки се позовават на информация от едно мазе в Лондон и сводки на Ал Кайда. Дотук с достоверността на мненията ти и тяхната тежест.

В случая с бомбардировките, както казах има богат спътников и др материал.

Снабдяването с информация винаги е проблем при военни действия, а в случая със опозиционните медии, източниците не са "един човек в Лондон" , а широка мрежа от различни хора по места , което също е споменавано .

преди 29 минути, glen написа:

забравил си!нали точно затова Асад покани чичко Путин в Сирия да ръководи, да разглежда карти с военните, да свиква съвещания, да разпорежда операции защитава суверенна държава с демократично избран президент от нахлуването на чужда армия.

Сериозно ли ??

Това че официално е поканил руската страна за помощ , не знаех че означава безгласна буква и поемане на ръководството над военните и държавата от руснаците .

Представях си че това са съвместни операции, общ команден център, партньорство, такива работи. Ама щом казваш ...

Цитат

:)

.....от нахлуването на чужда армия.

От каква чужда армия ??? какво нахлуване   :lol6:   Целта на РФ и техните военногалактически космически сили бе привидно  борба с тероризма.

а се оказа нещо съвсем различно .

А и обещаха в края на 2015 г да унищожат ИД за 3-6 месеца

Цитат

Военная инфраструктура группировки «Исламское государство» в Сирии, благодаря решению России задействовать там свою авиацию для нанесения точечных ударов по террористам, может быть полностью уничтожена за три-шесть месяцев, считает член общественного совета при министерстве обороны РФ Игорь Коротченко.

Кой казваш е "забравил" ? :)

преди 14 минути, miro20 написа:

А и обещаха в края на 2015 г да унищожат ИД за 3-6 месеца

При такъв помощник на терористите като САЩ не е лесно да се изпълни това. Умерени джихадисти подкрепяни от САЩ и Саудитците...мдааа хич не е лесно.

Цитат

Russia and Iran warn US they will 'respond with force' if red lines crossed in Syria again

Няма да се стигне до там. Просто Тръмп искаше да напомни, че УС не са съвсем умрели, погазвайки международното право. За сега толкова. Те самите казаха, че не планират нищо повече. Обаче смятайте ЕС колко е зле, щом приглася на САЩ. Франция, Германия и останалите големи в ООН счупиха тъпомера. Англия не ги броя тe руснаците се изказаха по въпроса. 

Цитат

Russia has slammed the United Kingdom after British Foreign Secretary Boris Johnson cancelled a scheduled visit to Moscow over its support for the Syrian government, claiming Britain has "no real influence" internationally.

преди 1 час, Phused написа:

Защо твоите американски и западни приятели нямат репортери на терен? Кога за последно видя репортаж в европейска или американска телевизия, в който техен репортер да е в Сирия и да предава директно от мястото на събитието?

Че дори и CNN си ползваха кадрите на РОССИЯ 24 (Евгени Падубни) от Шейрат в дните след атаката.

И какво излиза - западните ти колежки се позовават на информация от едно мазе в Лондон и сводки на Ал Кайда. Дотук с достоверността на мненията ти и тяхната тежест.

Не са пожелали, не са отишли. Аз съм убеден, че сирийците ще приемат представители на "освободителите" от режима на Асад с отворени обятия. Но не се знае джихадистите дали няма да им отрежат главите, особено ако им се вижда нещо повече от очите.

Ал Кайда, откакто "свалиха" кулите в Манхатън, са се доказали като достоверен източник и съюзник на американците. Думата им има тежест почти колкото думата на Обама, т.е. никаква. А сателитните снимки... тези едва ли ще са по-достоверни отколкото онези с "кашоните от луната" на Стенли Кубрик... не са добро доказателство. А онзи младеж в Лондон нали го бяха изловили, той все от първа ръка информация взема... от британските служби.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 12 минути, иноТ написа:

Няма да се стигне до там. Просто Тръмп искаше да напомни, че УС не са съвсем умрели, погазвайки международното право. За сега толкова. Те самите казаха, че не планират нищо повече. Обаче смятайте ЕС колко е зле, щом приглася на САЩ. Франция, Германия и останалите големи в ООН счупиха тъпомера. Англия не ги броя тe руснаците се изказаха по въпроса. 

Да изчакаме и да видим,иначе ей ся се зарових в АМН:

Syrian Army confirms targeting US aircraft in Al-Qamishli

SAA-in-northern-Hama-696x366.jpg

https://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-confirms-targeting-us-aircraft-al-qamishli/

преди 15 минути, Lumberman написа:

А сателитните снимки... тези едва ли ще са по-достоверни отколкото онези с "кашоните от луната" на Стенли Кубрик... не са добро доказателство

Сателитните снимки се припокриват с руските репортажи и снимки на терен. Както казах дори и бройката унищожена техника, само от показаните от уски клипове  хангари , са около 9 бр самолети

Пък и да ти кажа... никой , дори руската страна не спори за тези сателитни снимки . :) ама вие по знаете.... паленцата винаги повече лаят от стопаните си :)

преди 12 минути, miro20 написа:

Сателитните снимки се припокриват с руските репортажи и снимки на терен. Както казах дори и бройката унищожена техника, само от показаните от уски клипове  хангари , са около 9 бр самолети

:help:

Цитат

President of the Academy of Geopolitical Problems, Doctor of Military Sciences Konstantin Sivkov, noted that the cost of the US missile strike on the Syrian airbase is financially incommensurable with the inflicted damage.

“To be honest, I’m surprised – if only nine aircraft were destroyed as a result of the launch of 59 missiles, then this action of Washington is absolutely meaningless. This is just a waste of the US defense budget, as these missiles cost twice as much as the old MiG-22 and Su-22 that were in service in the Syrian Air Force,” the RIA Novosti news agency quoted Sivkov’s words.

А, бе, "sinless perfection" - това е положението! Няма как американците да са в грешка... Много са ми смешни тези опити да оправдаваш до дупка своите хора, със всички възможни средства... Дори да не са изцяло виновни или провалили се, самият подход е изцяло погрешен и в крайна сметка неизменно води до изопачаване на реалността. Другото е, че си личи, че човек, който го прави, очевидно има agenda. Чудя се координаторите ви не знаят ли, че такова поведение бие твърде много на очи  и издава и компрометира агента. А кой агент, който вече е разкрит, би могъл да свърши полезна работа? Това за мене е много брутална - в смисъл животинска и неразумна - тактика. И съм казвал и преди, че кара хората въобще да не ви вземат на сериозно.

преди 4 минути, Lumberman написа:

И съм казвал и преди, че кара хората въобще да не ви вземат на сериозно.

така е.. теб никой не те вема. Я дай нещо от бултаймс ? :)

преди 5 минути, miro20 написа:

Това вече го минахме по назад...

Aaa ок,отдавна не съм чел тук,ама да ти припомня все пак де...

То не е нужно някой мене да ме взема. Стига хората да проверяват информацията. Доколкото знам, както морето винаги е солено и не става за пиене, така и информацията от развалени и компрометирани източници, е по правило негодна за ползване. Може да има изключения, разбира се, но просто не си заслужава човек да се занимава заради малкия процент изключения. По-добре западните медии да почнат да говорят и пишат истината. Проблемът е, че ако разчитат на истината, те отдавна са изгубили войната. И май нямат избор. Понеже не искат да се променят.

Мирко, да те питам как да наречем човек, който твърди, че сирийците си държат боеприпасите(още повече с хим.оръжие според теб) навън на слънце и дъжд!На мен ми идва на ум само една дума - идиот!:D

преди 7 минути, M.Николов написа:

Мирко, да те питам как да наречем човек, който твърди, че сирийците си държат боеприпасите(още повече с хим.оръжие според теб) навън на слънце и дъжд!На мен ми идва на ум само една дума - идиот!:D

Разумният човек, колкото повече научава, толкова повече разбира колко малко всъщност знае. Идиотът си мисли, че всичко знае. А завършеният такъв си няма и идея колко е зле състоянието му, няма акъл да проумее глупостта си. А и от други акъл не приема...

А такъв дето бърза да те надприказва, да не ти остане длъжен, той и от идиот е по-зле. Той въобще не знае какво прави.

преди 13 минути, M.Николов написа:

Не е идиот бре,те сирийците се вслушват в думите на руските военни съветници и изнасят зарина на слънце :biggrin:
Така е по-лесно да бъде сниман от дроновете и да бъде разпознат

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 4 минути, M.Николов написа:

Та да стане повече.:)

Ми как-тонове във варели (на слънце) :biggrin:

Хехе, гледам Мирко отново е звездата на шоуто. Кво нещо е таланта мамка му.:D

преди 6 минути, язе написа:

Хехе, гледам Мирко отново е звездата на шоуто. Кво нещо е таланта мамка му.:D

Опитай се и ти :biggrin:
Крякай “Слава Украйна" и се получава...
Да не отварям дума за тия:

преди 7 часа, M.Николов написа:

Кой е казал че си държат химическото оръжие навън ? Това са ИЗПОЛЗВАНИ баки от ОРЪЖИЕ /химическо и/или касетъчни бомби , които също са забранени / при натоварването им в самолетите..

Извадени от склада и натоварени. Празните баки оставени навън.

КАкво не е ясно не мога да разбера :)   Или това може би е склад за желязо дето циганите носят намерени баки ?? :) 

преди 7 часа, Lumberman написа:

Разумният човек, колкото повече научава, толкова повече разбира колко малко всъщност знае. Идиотът си мисли, че всичко знае. А завършеният такъв си няма и идея колко е зле състоянието му, няма акъл да проумее глупостта си. А и от други акъл не приема...

А такъв дето бърза да те надприказва, да не ти остане длъжен, той и от идиот е по-зле. Той въобще не знае какво прави.

Разбира се визираш мен :)

Проблемът е че... обикновенно тези категории  хора които описваш говорят с такива клишета, и разбира се, те абсурд да са тези "идиоти".

За надприказването също се виж сам. Освен такива клишета  и офтопици друго не бълваш. :)

Виж и останалите с глупостите за "варелите на слънце"  и офтопиците

Че и си пригласяте :emoji_natur-17::lol6:

И едно мнение което  напълно съвпада с моето :

Spoiler

Но для понимания произошедшего не обязательно знать детали. Достаточно знать основные факты. А они такие:

1. РФ заявляла, что установила в Сирии современные очень эффективные средства защиты. Включая С-300, а то и С-400.
  2. США нанесли удар старыми крылатыми ракетами.
  3. Стреляли по важному (для Сирии) военному объекту.
  4. Удар был очень даже эффективен. Большое количество защищённых капонирами самолётов уничтожена Сейчас, думаю, с этим спорить никто уже не будет.

Тем самым, вывод очень простой:
Современные и одни из лучших средств защиты, которые создаёт РФ - не способны защитить важный военный объект от ударов старых крылатых ракет США.

преди 47 минути, miro20 написа:

И едно мнение което  напълно съвпада с моето :

Затвори скритото съдържание

Но для понимания произошедшего не обязательно знать детали. Достаточно знать основные факты. А они такие:

1. РФ заявляла, что установила в Сирии современные очень эффективные средства защиты. Включая С-300, а то и С-400.
  2. США нанесли удар старыми крылатыми ракетами.
  3. Стреляли по важному (для Сирии) военному объекту.
  4. Удар был очень даже эффективен. Большое количество защищённых капонирами самолётов уничтожена Сейчас, думаю, с этим спорить никто уже не будет.

Тем самым, вывод очень простой:
Современные и одни из лучших средств защиты, которые создаёт РФ - не способны защитить важный военный объект от ударов старых крылатых ракет США.

Дали няма да преосмислиш този крайно тъповат извод , приемайки изфабрикувано клише , което да заковеш в черепа си ?:) Нещо въобще не си наясно с оръжията....(това е друга тема). Та така с цялото ти мирознание....

Ето защо Русия не реагира с ракети :

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Тези неща съм ги чел, нищо ново .Но виждам си загрижен за неграмотниците които евентуално надникват тук, и да им чете транслатор :)

преди 16 минути, miro20 написа:

Тези неща съм ги чел, нищо ново .Но виждам си загрижен за неграмотниците които евентуално надникват тук, и да им чете транслатор :)

Ооуу ! Ти си бил грамотен...!? (смях в залата) :lol6:Не аз написах предния ти пост.....

Така се получава когато няма Разум , а Умът е увреден в избора на факти и тяхната обработка.........но това не е за теб !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.