Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 15 минути, glen написа:

Миро ти ме подвеждаш с твойте новини,
а живеем в ерата на максимална измама и максимална комуникация,войната е мир, свободата е робство, или поне така изглежда. някои наричат това явление Антихрист или фалшив месия! това е великата неокон игра.
това, което не е много известно е, че това е много заразно нещо- мошеник може да ви зарази с болестта си, ако слушаш дори и за няколко секунди и да те накара да станеш сляп за реалността, и  не се знае кога ще можеш да прогледнеш отново.и никой не е имунизиран, интуицията е единственият източник на истинско знание.като слушаш новини,слушай ги със сърцето си !

Просто отговорих на една спекулация-лъжа за мен.

Наистина не ви разбирам проблема :)

Относно новините... именно там е "черешката" - че сте се облъчили с лесносмилаеми новини които ви ги наливат с фунията

Всеки по дълъг и аргументиран анализ предизвиква негативизъм и неаргументирано плюене. Защо ? Как си го обясняваш ?

Първите новини бе тотлана инвазия на "руска весна, руски дневник" които описваха бомбардировките, и някои и тук се скъсаха да цитират и представят като "светая светих".

Оказа се  лъжа. Както за поразените цели, така и за жертвите.

Същия парадокс е когато четеш заглавия "ИСтината само тук"  , "Всички знаем че" ... и като отвориш разбираш че това е всичко друго , но не и истина или знание :)

Те така и вашта....

преди 10 минути, Lumberman написа:

Защото светът на новинарската информационна война не е добро място човек да си намери ориентирите.

Да, много ви бива да говорите с клишета :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 4 часа, miro20 написа:

Я, какъв е този сайт бре!

Crimea, Ukraine

Phone: (+38) 000-000-00-00

Fax: (+38) 000-000-00-00

Web: informnapalm.org

Email: [email protected]

преди 7 минути, miro20 написа:

Относно новините... именно там е "черешката" - че сте се облъчили с лесносмилаеми новини които ви ги наливат с фунията

Всеки по дълъг и аргументиран анализ предизвиква негативизъм и неаргументирано плюене. Защо ? Как си го обясняваш ?

приятелю,аз никога не плюя по тебе и по сънародници!само се шегувам!ако си се засегнал-прощавай!храчките ги метам отвъд океана и на запад там където има най силно еврейско влияние!ненавиждам политиката иначе хората тука, в америка или русия сме еднакви,всички са потърпевши!

моята фуния си мисля че има цетка и отвреме на време се опитвам да я почиствам!но в темата за украйна вече не влизам!там фунийте са силно замърсени!:lol6:

Като се замисля, това медиите са най- сладкия бизнес - пишеш каквото ти скимне или каквото ти платят, и не носиш никаква отговорност.

преди 7 минути, sound написа:

Като се замисля, това медиите са най- сладкия бизнес - пишеш каквото ти скимне или каквото ти платят, и не носиш никаква отговорност.

аз съм виждал с очите си!дават им в една папка материали предимно кого да хулят и по рядко каква линия да следват  и доста пари!ако е необходимо -отново по същия начин!

преди 8 часа, miro20 написа:

Относно химическите оръжия, никой не е гарантирал че Асад не разполага с такова. Дори да е унищожено декларираното през 2014 , гаранции няма. А и факта че и до сега Асад употребява такова оръжие , говори само за себе си .

Няма такъв факт!

преди 23 минути, glen написа:

аз съм виждал с очите си!дават им в една папка материали предимно кого да хулят и по рядко каква линия да следват  и доста пари!ако е необходимо -отново по същия начин!

Аз имам приятели, които работеха известно време в различни телевизии и вестници - към момента всичките работят друга професия и са тотално отвратени от медиите у нас: свободата на словото = пишеш за каквото ти се плати. И после някой, като рече - "аз съм журналист" - какъв журналист си бре, писарушка. 

Е свинята Сашко, както останалите интернет свине, какво да каже? :D Пак се въртят едни снимки, дето пак нищо не показват. Освен празни укрития и бракувани самолети. Пълна трагедия, за грухтящите.

И нещо важно. Германия и Белгия, напускат коалицията на САЩ.

преди 1 час, AntiAlGor написа:

И нещо важно. Германия и Белгия, напускат коалицията на САЩ.

Ми то преди време един германски генерал, бивш шеф в НАТО в едно интервю след разполагането на С-400 в Сирия каза, че ако руснаците поискат и врабчетата ще ходят пеша в Сирия.И изглежда, че германците не са склонни да си загубят самолетите в Сирия, щото вече няма споразумение и ми се струва, че скоро ще се стреля по всичко което лети и не е руско или сирийско.А има и вариант да са получили инфо, че не Асад е бил виновен за газовата атака.

преди 33 минути, M.Николов написа:

че ако руснаците поискат и врабчетата ще ходят пеша в Сирия

:):) Това го бях забравил... е.. очевидно не само врабчета си прелитат когато си искат и където си искат.

И да, нормално е да се спре въздушната активност докато не се разберат някак си .

Иначе ще има пак обвинения - ти беше - не ти беше.... :) а хората нкой няма да ги върне докато спорят.

та... въпросните баки които така яростно отрича цялата асадорашистка  пропаганда , възможно да са от други видове оръжие, може и да са от химическо.  Ето репортажчето как се утилизират подобни и с какво се съхраняват и пренасят :

Изобщо всички трябва да прекратят всякакви съвместни военни действия и коалиции със щатите - това тяхното е повече от очеваден произвол. Като ще ходят да сеят демокрация някъде - да се оправят сами. И ако ги нагазят руснаците - пак да се оправят сами. Ще им се не видят и интригите, и мераците - а ЕС е крайно време да се ориентират към по- самостоятелна политика. 

преди 5 минути, sound написа:

а ЕС е крайно време да се ориентират към по- самостоятелна политика. 

а де, всички трезвомислещи на това се надяват.

преди 2 часа, sound написа:

Аз имам приятели, които работеха известно време в различни телевизии и вестници - към момента всичките работят друга професия и са тотално отвратени от медиите у нас: свободата на словото = пишеш за каквото ти се плати. И после някой, като рече - "аз съм журналист" - какъв журналист си бре, писарушка. 

И аз имам познати минали през немалко медии и близки впечатления, които се препокриват с тези на вашия човек. Нещата са трагични. Журналистика вече почти няма. Няма разследване, проверяване на факти, разпитване на свидетели. Търсене на истински събития, които не са безплатен (или платен) пиар. Който плаща, поръчва музиката. Ние трябва да разчитаме на хора, които правят журналистика за кауза, не за пари, ако искаме да имаме достъп до независима информация. А такива са малцина. Но то ние нямаме държавна политика, държавна икономика, че журналистика ли да имаме? Ако нещо се прави в полза на обществото, то е въпреки всички пречки. И как може да очакваме да произлезе нещо добро от един бранш, в който целите и правилата са съвсем други от декларираните, и много често противоположни на обществените и национални интереси? Даже хора, които списват разни опозиционни сайтчета и блогове биват привиквани в полицията. Преди време един от малките и опитващи се да правят обективна журналистика сайтове излезе със следното обръщение:  http://www.memoriabg.com/2016/12/21/zashtoto-e-vazmojno/

В същото време се наливат огромни средства за откровени глупости и извращения, които и от години не следя, защото почти не гледам телевизия. За зрелище за масите пари има, а за качествена и проверена информация няма (дори не броя грешните пари, които се наливат в гушите на тролове и пропагандатори). Без медиен комфорт, целият остатъчен фалшив авторитет на властите ще рухне много бързо и хората ще почнат да се ориентират. Свобода без истина няма и не може да има.

П.П. Между другото, ей този филм на австралийския журналист Джон Пилджър по темата за медиите горещо го препоръчвам: http://www.dokumentalni.com/?p=3283

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

И наистина случая бе демонстрация. И то доста успешна. Както споменах - и заради изключително прецизните удари, които не видяхме при "Калибрите" , а репортажите, включително и руските,  не знам дали се усещат, но изглеждат като рекламни клипчета на американската военна индустрия :):)

И другия аспект за врабчетата... руските генерали вече ядат шапките си  заради провала си , и ускоряват сроковете за внедряването на С-500 :):)

http://www.rbc.ru/rbcfreenews/58e8c3d69a794778258100d3?from=main

преди 11 минути, sound написа:

Изобщо всички трябва да прекратят всякакви съвместни военни действия и коалиции със щатите - това тяхното е повече от очеваден произвол. Като ще ходят да сеят демокрация някъде - да се оправят сами. И ако ги нагазят руснаците - пак да се оправят сами. Ще им се не видят и интригите, и мераците - а ЕС е крайно време да се ориентират към по- самостоятелна политика. 

Те другите да не ходят по своя воля я? Това са хора, които нямат никаква независимост, напълно контролирани, че даже и следени и подслушвани от американските служби, както се разбра. Някои са платени, но други са с нож опрян в гърба... като Ципрас. Това си е мафиотска практика да караш новите си подчинени да вършат определени зулуми, за да се докажат като предани. Едно че ги компрометираш, второ, че премахваш съвестта им.

преди 9 минути, miro20 написа:

И другия аспект за врабчетата... руските генерали вече ядат шапките си  заради провала си , и ускоряват сроковете за внедряването на С-500 :):)

Мирко, не разбра ли, че С-400 не е използвана, заради договора.Иначе експерти казват, че томахавките ги свалят и Тор и Панцер с каквито ми се струва, че скоро ще бъде подсилена пво на Сирия.

Ето и един руски анализ:

http://izvestia.ru/news/678563?utm_source=smi2

Коментар по последните развития в Сирия от Пламен Пасков: http://bultimes.com/plamen-paskov-neshto-me-glozhdi/

Днес чета, из разни интернет медии, че използвният от сирийската армия газ не е бил зарин а хлор(хлорин).

преди 13 минути, A.com написа:

Днес чета, из разни интернет медии, че използвният от сирийската армия газ не е бил зарин а хлор(хлорин).

Какво беше - "не били компютри, а компоти, и не сме ги изнасяли, ами ни ги връщали..." Все по-малко хора вярват на казионните медии. Един Миро обаче държи фронта с непоклатима вяра като за целия китайски народ... че и 'ората виждат, че не се дава, и възнаграждават труда му с още от същото...

Но както изглежда бомбите са повече медийни.

преди 8 часа, M.Николов написа:

Мирко, не разбра ли, че С-400 не е използвана, заради договора.Иначе експерти казват, че томахавките ги свалят и Тор и Панцер с каквито ми се струва, че скоро ще бъде подсилена пво на Сирия.

Ето и един руски анализ:

http://izvestia.ru/news/678563?utm_source=smi2

Така ли ? :) ами не, аз гледах миналата година и това за врабчетата и изявленията на Конашенков, където говори пряко за американски удари и за американски ракети как "ще бъдат изненадани, и как нямало да има време за договора и директната линия"   :)

Цитат

Обхватът на действие на С-300 и С-400 може да се превърне в истинска изненада за всички неидентифицирани обекти в Сирия. Това заяви на брифинг по повод информациите, че във Вашингтон се обсъждад планове за въздушни удари по сирийската армия, официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от руските СМИ. "Напомням на американските "стратези", че въздушното прикритие на руските военни бази в Хмеймим и Тартус се осъществява от зенитно-ракетни системи С-400 и С-300, чийто радиус на действие може да стане изненада за всеки неидентифициран летящ обект", заяви Конашенков. Игор Конашенков подчерта, че в бойните разчети "едва ли ще има време" за изясняване по "директната линия" точната програма на полета на ракетите и тяхната принадлежност. Той отбеляза, че "илюзиите на дилетантите за съществуването на самолети-невидимки, могат да се сблъскат с разочароваща реалност".

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/general-konashenkov-predupredi-us-stratezite-s-300-i-s-400-mozhe-da-se-prevrnat-v-iznenada-za-vsichki-neidentifitsirani-obekti-v-siriya-video_news451513.html

Които изявления нямат нищо общо с дребнавите оправдания сега.

И колко удобно, такива като теб "забравиха" тези неща.

Сегашната им реакция също не се говореше за договори, а след атаката пак Конашенков каза че щели да усилят ПВО-то над Сирия, след което дойде и тази новина за ускорено разработване и внедряване на С-500 . Какво по красноречиво доказателство за провала им, ти трябва ?

За баките още един аспект да попитам

Стремейки се да отхвърлят всякаква възможност че това са баки от химическо оръжие, и са други с надпис БКФ 2,5 не ви ли прави впечатление че показания вид касетъчни бомби БКФ 2 5  също са забранени ?

А клоаката бултаймс и оня московец дето български говори с руски акцент, и който  възхваляваше чеченския позлатен уахабитски модел, не мисля да коментирам.

зациклили са на лъжата че са паднали 23 томахавки и развива на тази база простотията си . :) Да вземе да прочете това  http://www.vesty.co.il/articles/0,7340,L-4946758,00.html

Има си и снимки и  руски репортажи и какво ли не, които ако се абстрахираш от пропагандата, сравних с рекламни видеота за прецизността на американската индустрия , но пропагандата и лъжите трябва да вървят....

преди 6 часа, A.com написа:

Сигурно си чел за това нападение на асадовските сили

http://www.kasparov.ru/material.php?id=58E7C8F175497&subject_id=161

Но то е друо, ново.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Свинете из нета, вече дават заден. Митичния мега фал за който квичаха, за митичните контейнери с химическо оръжие, се оказа поредната им лъжа. Ама се мъчат да замажат, уж не са лъгали. Трагедията е пълна, памперсите на свинете също. То за това, Германия и Белгия, спират полети. А както се говори, краварите също.

Руснаците ще усилят сирийското ПВО.  Че те са с стари, съветско образци оръжие. 

Ето и нагледно, за 'мега фала' на руснаците. Дето квичат, разни разследващи свине, от сайтчета. И какво се оказа, мега фал на краварите. И лакейте им.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2875490&tid=95994

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

Гледам заглавието на темата и си мисля, че, за да бъдем изчерпателни, към "Пентагонът: Ислямска държава е по-опасна от Ал Кайда" е добре да добавим (в скоби), "а режимът на Башар ал Асад е по-опасен от Ислямска държава." Щото американците са по-притеснени от него, не толкова от главорезите от ИДИЛ, които техните васали в района тъй или иначе поддържат. Той им е истинският трън в очите, както навремето беше Кастро, после Саддам, Чавес. Парадоксално за англосаксонските противници на Асад, неговата съпруга Асма, е родена и израснала във Великобритания, и си говори като британка, но това не ѝ пречи да му е вярна, въпреки непрестанната заплаха за живота им... въпреки че неколкократно са ѝ предлагали убежище за нея и децата ѝ, за да го остави.

Едни спекулации се тиражират. От хора дето, им се плаща. И се мъчат да лъжат, за пореден път.

Цитат

Обхватът на действие на С-300 и С-400 може да се превърне в истинска изненада за всички неидентифицирани обекти в Сирия. Това заяви на брифинг по повод информациите, че във Вашингтон се обсъждад планове за въздушни удари по сирийската армия, официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от руските СМИ.

Игор Конашенков подчерта, че в бойните разчети "едва ли ще има време" за изясняване по "директната линия" точната програма на полета на ракетите и тяхната принадлежност.

"Напомням на американските "стратези", че въздушното прикритие на руските военни бази в Хмеймим и Тартус се осъществява от зенитно-ракетни системи  С-400 и С-300, чийто радиус на действие може да стане изненада за всеки неидентифициран летящ обект", заяви Конашенков.

В червено са подчертани важни неща. Дето в лъжите на платените от нета, се пропускат. Ства дума, за неидентифицирани обекти над Сирия. и че разчетите няма да се занимават, да проверяват кой е обекта. А за конкретната агресия на краварите, те предварително са уведомили руснаците. И ясно се вижда, кой са руските бази, дето се базират техника и персонал, на Русия. За ударената от краварите сирийска база, няма информация да има руснаци и техника там. 

Как сами се закопават, платените от нета.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.