Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Добре де нанасят удар САЩ и Ислямска държава се възползва и тя нанася удар! Айде Русия да унищожи Ислямска държава и САЩ едва ли ще посмеят да я защитят. И защитниците на Хилари Клинтън ще излязат на протест. И Тръмп би трябвало да падне от власт.

Един атентат няма в САЩ! Там араби няма ли?

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 14 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Айде Русия да унищожи Ислямска 

Ми, няма как докато запада подкрепя Ислямска държава, а уж се бори с нея! Не схващате ли, че вече сме в разгара на хибридна 3-та Световна война, която един ден ще ескалира до ядрена!

То, днес и според официални твърдения - Ислямска държава веднага се е възползвала от американските удари, които по принцип би следвало да са насочени към Ислямска държава!:no-no: Кого подкрепя Запада и защо????

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Позицията на Меркел и Оланд и другите не е правилна. Аз отдавна го казах,че ЕС трябва да е независим и има ресурси да се въоръжи добре и не му трябва НАТО!

То освен НАТО друг военен съюз няма! И всеобщо от страните членки узаконяване,подкрепяне на действията на САЩ?

Срещу кого като противопоставяне е насочен НАТО?

преди 31 минути, miro20 написа:

Иначе можем да си генерираме ситуации  кокото искаш... но ... мисля да пропусна тези твои фантазии :)

Щото твоите не са фантазии. Има един път-правия американски и това е истината за теб. Аз не вярвам. За да се вземе такова решение, се подготвя отдавна, не ден за ден.  И пак не ми отговори на въпроса или по-точно кажи какво мислят информаторите ти за това, каква е целта на Асад. Добре, да приемем, че зарин не се синтезира така. Значи за мен единствената логика на Асад да атакува със зарин е тая, да обвини, че в склада е имало такъв. Да, ама нали не се синтезирал така? Тогава как така Асад ще разчита на това да му повярват? Ето. логиката на Западните ти експерти издиша и е в полза на Асад, дори да се приеме, че Асад е пуснал зарина.  И пак питам. Защо го е направил? Каква е била целта му? Доколкото се носи из медиите, загинали са главно деца. Но химическо оръжие не се ползва срещу деца!!! Разбираш ли? За да се ползва такова оръжие, то там трябва да е имало враг, който да се "изгори". Къде е тоя враг? Срещу склад с оръжие пак не се ползва химическо оръжие, а конвенционални заряди. Логиката. Питам де е логиката!

преди 30 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Един атентат няма в САЩ! Там араби няма ли?

Е как да няма атентати? Там има масови убийства по училищата. За какво им са араби? Араби се пускат там, дето няма масови убийства по училища. 

Имам предвид от Ислямска държава а не вътрешни конфликти. Интересно ми е след 11 септември каква е поуката и имало ли е след това терористични атентати в САЩ от мюсюлмани?  Забравил съм.

преди 3 часа, sennheiser написа:

Иначе Тръмп има правото да се опита да върне държавата си към величието отпреди години. За това го разбирам. Всеки лидер трябва да прави това.  Дори и българските лидери, ако изобщо има такива, трябва да предприемат подобно действие.

Военните действия не са начин да върнеш величието държавата си от преди години.

преди 1 час, Trichocephalus написа:

Аз нещо не мога да разбера -  нали руснаците рекламираха С-400, като система способна да следи до 300 цели едновременно на разстояние от 600 км. и да ги поразява на до 400 км. Как пък така не успя нито да засече, нито да неутрализира нито една от изстреляните 59 ракети?!!! Нещо не ми излизат сметките. Или американските ракети са неуязвими или руското ПВО/ПРО е като ладата и москвича- работи когато си иска ...... 

Ако има договорка между Русия и САЩ не се е налагало на С-400 да работи по ракетите. От друга страна, трябва да се види къде са разполижени С-400, какъв обсег имат и от къде са минали томахавките.

А това, че половината не са достигнали целта си е напълно нормално.

На някои хора много им се иска да си спретнат трета световна, ала все още не им стиска, че оръжията станаха едни такива .... твърде опасни за всички. За това само на къси пасове за сега.

от 59 ракети само 23 са достигнали до аеродрума!за другите 36 няма никакви следи и вести!нова конспирация?пълен триумф на с-400?

за първи път съм на мнението на терористите!наскоро обявиха че Тръмп е пълен идиот!това което трябваше да стане е тези ракети да нанесат значителни щети,а какво виждаме-само 6 войника убити от сирийската армия и убити непълнолетни!той искаше да покаже сила а падна на нивото на Порошенко!

Редактирано от glen (преглед на промените)

преди 42 минути, sennheiser написа:

Щото твоите не са фантазии. Има един път-правия американски и това е истината за теб. Аз не вярвам. За да се вземе такова решение, се подготвя отдавна, не ден за ден.  И пак не ми отговори на въпроса или по-точно кажи какво мислят информаторите ти за това, каква е целта на Асад. Добре, да приемем, че зарин не се синтезира така. Значи за мен единствената логика на Асад да атакува със зарин е тая, да обвини, че в склада е имало такъв. Да, ама нали не се синтезирал така? Тогава как така Асад ще разчита на това да му повярват? Ето. логиката на Западните ти експерти издиша и е в полза на Асад, дори да се приеме, че Асад е пуснал зарина.  И пак питам. Защо го е направил? Каква е била целта му? Доколкото се носи из медиите, загинали са главно деца. Но химическо оръжие не се ползва срещу деца!!! Разбираш ли? За да се ползва такова оръжие, то там трябва да е имало враг, който да се "изгори". Къде е тоя враг? Срещу склад с оръжие пак не се ползва химическо оръжие, а конвенционални заряди. Логиката. Питам де е логиката!

Е как да няма атентати? Там има масови убийства по училищата. За какво им са араби? Араби се пускат там, дето няма масови убийства по училища. 

Изглежда си пропуснал че в Сирия се водят ежедневни боеве, и би било доста забавно ако всеки път питаш - ама защо ?

Употреба на химическо оръжие също не е прецедент.  И от Асад, и от ИД.

Виждам че си решил да фантазираш, но смо в една посока - как да извъртим и оправдаем действията на Асад и Путлер.

И как нищо друго освен мирните им инициативи и бомбардировки , няма :)

Само че ако все пак прочетеш по внимателно нещата които съм цитирал и въпросите, ще разбереш че колкото повече се въртят рашистките военни в тази фекалия която си сътвориха, освен да се омацат повече, друго не правят :)

преди 6 минути, glen написа:

и убити непълнолетни

преди 46 минути, sennheiser написа:

Доколкото се носи из медиите, загинали са главно деца.

Това е интересен момент... САЩ са уведомили  руснаците и те са си изтеглили военните , но никой не е казал на децата в базата да се евакуират ?

Деца ? непълнолетни ? военна база, хангари  ?

Ехооо :):emoji_natur-17:

преди 10 минути, glen написа:

пълен триумф на с-400?

Пълен провал, ако си слушал изявленията на Кошеников

преди 11 минути, miro20 написа:

Пълен провал, ако си слушал изявленията на Кошеников

не съм слушал никой,незнам и кой е тоя!само видях коментарите на хора в един сайт от сащ!всички се чудят къде отлетяха тия томахавки-за вкъщи,на рециклиране или по дъното на Средиземно море!всяка една от тях е с бйна глава между 150 и 400 килограма!

а според тебе къде са?руски хакери....?

преди 9 минути, glen написа:

не съм слушал никой,незнам и кой е тоя

Тогава ти пожелавам приятно четене  :) продължавай със сайтчетата :)

преди 45 минути, sound написа:

На някои хора много им се иска да си спретнат трета световна, ала все още не им стиска, че оръжията станаха едни такива .... твърде опасни за всички. За това само на къси пасове за сега.

Аз нямам нищо против Трета световна война, стига този път да се проведе на територията на САЩ, а ние Европейците ще им изпращаме помощи!

преди 1 час, miro20 написа:

Това е интересен момент... САЩ са уведомили  руснаците и те са си изтеглили военните , но никой не е казал на децата в базата да се евакуират ?

интересен момент е че от 59 само 23 са достигнали до базата!
малко аналог руските ракети изстреляни от Каспийско море  достигнаха целта с грешка на зададената цел от 5 метра.

хубаво е че по стара американска традиция ракетите не  обстрелваха някаква сватба или болница ...:lol6::lol6:
хубавото е, че всички са живи и здрави освен няколко непълнолетни! нападението се тълкува и като част от стратегията на Тръмп около посещението на китайския президент в:lol6: САЩ

преди 3 минути, glen написа:

интересен момент е че от 59 само 23 са достигнали до базата!
малко аналог руските ракети изстреляни от Каспийско море  достигнаха целта с грешка на зададената цел от 5 метра.

Де ги четеш тея вицове бре :):)

Е няма ли да споделиш с простолюдието ? Или то е затворен форум за вундеркини и се влиза с регистрации и  покани ? :)

По темата :

Мега фейл от руснаците. :emoji_natur-17:   Показаха си собствените химически оръжия в репортажите от разрушенията след американските удари .

По наблюдателни споменават че това са именно двукомпонентните /бинарни/ контейнери които се изпозлват за съхранение на компонентите, и които контейнери са същите на вид , показвани при унищожаването на подобни в Брянска област .:)

https://informnapalm.org/34902-siriya-na-aviabaze-shajrat-obnaruzheny-kontejnery-dlya-himicheskogo-oruzhiya/

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Видео на АННА нюз от авиобаза Шейрат. Забележете интервюто на войника от взривения склад с боеприпаси - ако там имаше наистина химическо оръжие, както твърди миро20, всички от този репортаж щяха да са мъртви.

Посещение на сирийското военно командване, начело с генерал Аюб в базата:

Ако имаше химическо оръжие в базата, както твърди миро20 всички от видеото щяха да са мъртви.

послепис:

всички знаем, че любовта на миро20 към Путин и руската техника е безгранична. Останалото е за заблуда. Абсолютен фен на Кремъл, знам го че поддържа Русия.

преди 3 часа, Phused написа:

Ако имаше химическо оръжие в базата, както твърди миро20 всички от видеото щяха да са мъртви.

Не приятелю :) при бомбардировки и взривяване на компонентите на химическото оръжие, то се унищожава, а не се разпръсква :)

Цитирано многокранто по назад от експерти .

Както казах по горе - виж как руснаците сами се изложиха, показвайки сосбтвените унищожени контейнери в тази база.

https://ria.ru/syria/20170407/1491741018.html

http://archive.is/DKvC7#selection-1119.0-1119.49

Значи ударите на Тръмп са били ТОЧНО където трябва. Показва и че правилно са сметнали и видели откъде са заредили химията и излетели асадовскорашистките самолети преди химическата атака.

пп

Ето и една добра картинка показваща какви са били целите :

17834818_10208472260144103_6326888781056

Spoiler

Коммерческая компания ISI опубликовала спутниковые снимки базы ВВС Сирии Шарайат. Снимки были сделаны через 10 часов после нанесения американцами удара по базе.

Эксперты ISI указывают на то, что на базе поражены 44 цели. Некоторые цели поражены дважды.

13 усиленных авиационных укрытий были поражены 23 раза. Ракеты также попали в семь цехов по обслуживанию самолетов.

Также поражены 10 хранилищ боеприпасов. Ракеты попали в семь хранилищ авиационного топлива. Одна батарея противовоздушной обороны (SA-56) полностью уничтожена. Всего удары были нанесены по шести батареям ПВО.

В общей сложности, на территории базы взорвались 58 ракет.

Гледайки репортажите  от клиповете на другаря phused , особенно как точно са пробили бетонните стени и тавани , унищожавайки въртолети и самолети под тях, бих казал  че томахавките са доста прецизно оръжие. :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 16 часа, Неваляшка написа:

Какво предстои? В най-лошия случай – нова Световна война. В най-добрия – поредната война на американски президент в Близкия изток (в Йемен САЩ и саудитите скоро няма да има какво да бомбардират), тъй като САЩ изглеждат решими да сменят и този режим. Тоест: Нов Ирак, нова Либия. Какво идва след диктатори тип Кадафи и Саддам? Идил и Ал-Кайда. Това е. Още милиони бежанци. Още самосиндикални терористични актове на родна земя.

Къде сме ние? В мислите – бием корупция и мафията. В реалността – на няколко стотин километра от военните действия, а знаковите оттук насетне сблъсъци – дано само дипломатически – САЩ- НАТО- Русия-Турция, неминуемо ще са ни топ-тема, каквото и да си мислим.

Напълно възможно е коалицията да работи по Кюрдистан...

преди 14 часа, Trichocephalus написа:

Мхм.

И в миналото АЗ лично съм правил този клип , мммм ? Виж какво пишат руснаците :  комплекс сможет поражать аэродинамические цели на дальности до 100 км и тактические баллистические цели на дальности до 60 км[6], летящие со скоростью до 4,8 км/с[7]: крылатые ракеты, самолёты тактической и стратегической авиации, маневрирующие боеголовки баллистических ракет."

Щом толкова те интересува, защото руснаците са били предупредени за ударите. Съответно сега руснаците са казали, че си запазват правото да ги свалят без предупреждение и евентуално че развалят старите договорки за военно сътрудничество. Това първо и второ не биха използвали C400, освен ако прикривания обект е много важен. Ракетите на комплекса C400 са твърде скъпи и тежки, а томахоук е поовехтял модел, който се хваща отлично от тор/панцер. Стига крилатата ракета да премине достатъчно наблизо.

Виж, ако да кажем отстреляш B2/F22/F15, вече може и да си заслужава цената, крана, влекача и половин час време за презареждане.

преди 13 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Позицията на Меркел и Оланд и другите не е правилна. Аз отдавна го казах,че ЕС трябва да е независим и има ресурси да се въоръжи добре и не му трябва НАТО!

То освен НАТО друг военен съюз няма! И всеобщо от страните членки узаконяване,подкрепяне на действията на САЩ?

Срещу кого като противопоставяне е насочен НАТО?

Меркел зае доста твърда позиция срещу военните интервенции. И този път ме изненада положително.

преди 17 часа, NIKISHARK написа:

Според запознати

Информацията е интересна, но според мен поне точката за трайността не е вярна. Преди 10 година или може би дори повече научих, че щатите унищожават големи количества томахоук заредени със зарин. Не съм 100% сигурно че е вярно /все пак журналя и преводите им редовно са боза/, но много вероятно.

Тръмп бомбардира човека вляво, за да помогне на "човека" вдясно. Размислите оставям на вас, очаквам и анализаторско включване от миро20 в защита на брачедите.

VcweLaN.jpg

преди 16 часа, Trichocephalus написа:

Аз нещо не мога да разбера -  нали руснаците рекламираха С-400, като система способна да следи до 300 цели едновременно на разстояние от 600 км. и да ги поразява на до 400 км. Как пък така не успя нито да засече, нито да неутрализира нито една от изстреляните 59 ракети?!!! Нещо не ми излизат сметките. Или американските ракети са неуязвими или руското ПВО/ПРО е като ладата и москвича- работи когато си иска ...... 

Много е просто!Системата не е била използвана заради сключения договор с американците.Сега руснаците го прекратяват.

преди 14 часа, miro20 написа:

Деца ? непълнолетни ? военна база, хангари  ?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6160317

Просто няколко(около 36) ракети са паднали из разни селца.

Хитлер ако не го знаеш кой е , също е бял убав мустаклия, нали ?

Ударите след последните излезли снимки на попадения /58 от 59 ракети по 44 цели /  които цитирах по горе, са достойни за учебниците по военно изкуство.

Прецизни, с минимално количество ранени и убити живи хора, запазени руски военни и тяхна техника, запазена авио писта, но унищожени всички вспомагателни бойни складове , зареждащи станции и т.н. и т.н..

И разбира се, като влияние на щетите, или "помощ" към враговете на асадовците не може и да се говори дори .

Просто демонстрация и то доста успешна демонстрация.

преди 4 минути, miro20 написа:

Ударите след последните излезли снимки на попадения /58 от 59 ракети по 44 цели /  които цитирах по горе, са достойни за учебниците по военно изкуство.

Къде са тия снимки?

преди 5 минути, M.Николов написа:

Много е просто!Системата не е била използвана заради сключения договор с американците.Сега руснаците го прекратяват.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6160317

Просто няколко(около 36) ракети са паднали из разни селца.

да вемеш да си свериш източниците малко а ? :)

преди 3 минути, M.Николов написа:

Къде са тия снимки?

В по предния ми пост

С жълто оградени и показани.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.