Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Ето ти малко по сериозен анализ :

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Сирийските християни празнуват Цветница в правителствените територии. О, колко лош е Асад, какъв брутален диктатор! Това е недопустимо, не стига, че той избива собствения си народ, ами ги оставя да празнуват и Цветница. Тц, тц, САЩ веднага да се самосезират и да пуснат 20-30 томахавки по тоя "режим". Ще ги оставя да празнуват християнски празници, не може така. Трябва да помагаме на нашите братя по тероризъм, Ал Кайда, ИДИЛ и Нурадин Ал Зенки, нали миро20?

17522684_620473071482431_449586425974543

17861861_620473224815749_424903706692193

17861503_620473258149079_280480498208325

Щом празнуваш "Цветница" , значи това е лиценз и можеш да избиваш народа си със зарин и хлор ?

Интересна логика

преди 35 минути, miro20 написа:

Ето ти малко по сериозен анализ :

Толкова ти е грамотността.....

Като малко факти - добре ! Другото е израз на лични емоции , доминирани от загриженост , предизвикани от фактите....нищо повече ! .... `ми хубуу .....това е резултатът !:)

Предчувствие - Да ! Но анализ ? Че пък и сериозен  - като е предчувствие от къде да се вземе сериозен ?

Твърде далеч от анализ ......малък елемент от цялото , съпроводен с предчувствие .

Няма никакъв анализ ! .....При това само анализ никак не е достатъчен за проява на разумност !

Хайде стига , че пак се увлякох по неща до които нямаш никакъв достъп....! Общуването с такива като теб е безсмислено !...

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Местане :) можеше да кажеш малко по кратичко с какво например не си съгласен с човека ?

преди 22 минути, miro20 написа:

можеше да кажеш малко по кратичко с какво например не си съгласен с човека ?

Тук съгласието няма значение ! Това са си негови преживявания .....

.....които тревоги между другото и аз споделям . То съм го писал.....ама не е за твоята глава !

Не съм съгласен с изводите изведени въз основа на емоции и предчувствия .....често не са верни....

Трябва анализ , а после синтез . И след това умозаключения . Извеждане на Теза . ......Това можеш да намериш (в същност дали можеш ?) в клипа който показах по-горе . Там можеш да намериш и тревогите на човека от твоя клип , като една твърде малка съставна част от цялото......  Пффф ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ух че си умен Местане.... :emoji_objects-05:

А сериозно казано ... малко ми е странно че пускаш далеч по некачествени  видеота, четени с изкуствен рийдър, пускаше разни от категория "илюминати " и "космоса ми говори".... и паралелно се нахвърляш с таквиа алабалистики на нещо далеч по нормално и като мнение , и като оценка, и като анализ, па дори като обективност .

Странна работа.. ама ти си знаеш :)

преди 11 минути, miro20 написа:

А сериозно казано...

Сериозно казано , прибирай се у гаража...

Ех Местане Местане... :):)

Само да ти обърне човек внимание и сам се доказваш колко е празно под твоите високопарни алабалистики :) Обичаш  помпозно да плямпаш но се дразниш от конкретни въпроси, плашиш се от конкретна дискусия  .

на 8.04.2017 г. в 20:56, miro20 написа:

Приятелю :) вие се заяждате с мен, от вас се сипе жлъч , обиди, спам и детнски заяждници.

Това че не ви харесва че ви оборвам едностранната субективна пропаганда, си е ваш проблем/комплекс.

Това вече го коментирахме. Целта на ударите бе ясна.И това не бе пистата.

А незасегнатата част, повтарям , бе тези с руските самолети и екипи.

Това разбира се даде повод на такива като теб да цитират кадри от тази незасегната част като пример как уж нищо и няма на базата :)

Между другото, за ПВО-то

-руснаците ускоряват  разработването и въвеждането на  С-500 :):)

http://www.rbc.ru/rbcfreenews/58e8c3d69a794778258100d3?from=main

Какво по красноречиво признание за провала им на ""чистото сирийско небе" :):)

Казах че мнението ми е като това на сашо Йорданов и го цитирах.

Проблем с четенето ли имаш ? :) или си тролим заради спама :)

Това пък какви невероятни филми са ,няма да коментирам. Такива спекулации относно С-400 и то от хора дето нямат елементарна представа ,от такъв вид системи. 

Ето я и истината 1-во руснаците дори и не са се опитали да свалят и една от американските крилати ракети ,което всъщност е и много мъдър ход. В момента САЩ е чист агресор от където и да се погледне. Все едно сега България да тръгне ,да удря Сирия ,щото ни се е сторило много грозно ,че умират хора от газова атака. От къде на къде една суверенна държава ще се меси във вътрешните дела на друга? При доказан геноцид ,ООН трябва да организира умиротворителна операция. Докато Русия е там напълно законно ,поканена от легитимната сирийска власт. 

Въпросната американска атака целеше 1-во да се направи подробно разузнаване, на възможностите на новото руско ПВО и 2-ро на американците им е пределно ясно ,че базираните ракетни комплекси нямат достатъчния запас от ракети ,да унищожат всичко ,която може да изстреля техния кораб. Унищожението на 1 американска ракета ,щеше да послужи ,като извинение за унищожаването на въпросните ПВО комплекси ,чиято цел там е да пазят руските ВВС от агресори ,като Турция и Израел ,а не да влизат в конфликт със САЩ. 
Нужно ли е да напомням ,че руснаците имат първокласни противокорабни ракети ,които могат да базират в Сирия? Също така СУ-34 може да стовари няколко бомби върху американските бойни кораби, и да ги остави в историята. Това обаче би означавало 3-та световна война!!! Тогава Русия ще е агресор ,защото напада САЩ първа ,без реално американците да са нанесли удар, по каквото и да е било руско съоръжение. Не мисля ,че заради Сирия ,нормален лидер би рискувал може би най-голямата трагедия ,която някога е могла да връхлети нашата планета. 

9092618b.png

Както виждате самия офицер осъществил операцията казва ,че не са засекли ,каквато и да е било руска намеса. Позор като цяло за САЩ ,от 60 ракети реално под 30 достигат целта си. Още на следващия ден на въпросната "изравнена със земята" авиобаза ,започнаха рутинни полети. Руснаците нямаше как да си изиграят по-добре картите. Отмениха договорите за ненападение над ,каквито и да е било чужди летателни апарати. Белгия и Германия изтеглиха самолетите си от международната коалиция съставена от САЩ против ИДИЛ. 

Ето го и ефекта от "изравнената с земята" база "Шайрат" ден след атаката работи рутинно: 

На мен лично изобщо не ми изглежда "изравнена с земята". Руснаците ясно обявиха ,долетелите ракети са 23 ,а американците са изстреляли 60. Обявени са първоначално ,като 59 ,защото една от тях просто цопва във водата ,заради отказ на ракетния двигател пред очите на екипажите. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:

Разбира се визираш мен :)

Проблемът е че... обикновенно тези категории  хора които описваш говорят с такива клишета, и разбира се, те абсурд да са тези "идиоти".

За надприказването също се виж сам. Освен такива клишета  и офтопици друго не бълваш.

А ти допускаш ли да си един от хората, за които говоря? Или сам знаеш, че си, но не си свободен да го признаеш, понеже е противно на мисията ти тука? Да ти повярвам, ако бях видял един случай да си се поправил за нещо, да си взел поука, да си се "мирнал" малко и да си се засрамил, но такъв няма. И не вярвам да има. Но защо въобще трябва да се занимавам с тебе... ако го правя, би било заради тебе, аз нямам скрити мотиви и не гоня норматив тука, но виждам, че ти не приветстваш думите ми... Но не се и засягаш дори, както би се засегнал или натъжил един нормален човек (когато е похулен и онеправдан), а приемаш плюването в лицето ти все едно роса те роси. Което показва колко ти пука за истината, която би могла да дойде от чуждото мнение. Аз не познавам човек, който да е до такава степен претръпнал. И това не е комплимент. То не е само да противопоставяш своята "истина" против чуждата такава, твоето мнение на мнението на друг (все едно някой ти дава право) - а да докажеш недвусмислено правотата си, така че човекът отсреща да няма накъде да мърда. Но ти бил ли си някога в такава ситуация (да няма накъде да мърдаш), за да искаш това и от хората отсреща?

Знам, че няма да се съгласиш с мене, понеже вярваш, че така трябва, но поне се замисли над това, което казвам, някога.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Ето я и истината 1-во руснаците дори и не са се опитали да свалят и една от американските крилати ракети ,което всъщност е и много мъдър ход

Въпросната американска атака целеше 1-во да се направи подробно разузнаване, на възможностите на новото руско ПВО

Противоречиш си .

Само и на теб да ти напомня това което не казваш или умишлено пропускаш - след ударите, първото изказване  от руснаците бе че щели да усилват ПВО на Сирия, и вчерашното което цитирах че трескаво ускоряват сроковете за разработка на С-500 .

Какъв мъдър ход, като всичко това показва  еднозначен провал за "неприкосновенното сирийско небе" защитавано от руските системи.

Нужно ли е да напомням ,че руснаците имат първокласни противокорабни ракети ,които могат да базират в Сирия? Също така СУ-34 може да стовари няколко бомби върху американските бойни кораби, и да ги остави в историята.

Е как да коментирам подобни глупости ? Нужно ли е да ти напомням и аз реципрочно, че ако погледнеш от руските репортажи  колко прецизно , през средата са пробили бункерите и са поразили отдолу самолетите, че със същата точност могат да пратят директно в прозореца на Асад или на Конашенков ? Това в кръга на шегата, но да се видиш какви глупости говориш.

:)

Позор като цяло за САЩ ,от 60 ракети реално под 30 достигат целта си. Още на следващия ден на въпросната "изравнена със земята" авиобаза ,започнаха рутинни полети.

Пак старите лъжи :) По назад съм цитирал и снимки и видеота, а това че са започнали полети също е обяснено защо.

http://bmpd.livejournal.com/2541417.html

Целите са прецизно поразени , и конкретно казано , по последни данни които четох , реално бройката е 61 ракети от които 59 ефективно  по 44 цели , някои поразени с 2 или 3.

Щетите сметнато са реципрочни и оправдани - унищожени 10-на самолета по 2-3 лмлн, подземни бункери с гориво , ПВО комплекс някакъв, и др.

За Калибрите реципрочно да напомня, дори другаря мореплавател по назад не можа да покаже едно нормално  видео или спътникови снимки  за попаденията.Не само като цели ами и къде са долетели :)

Отдело че употреба на "калибър" срещу групировки които доказано нямат ПВО  е абсолютно безсмислено, докато е напълно разбираемо употреба на томахавките срещу режима на Асад, който има "железобетонния щит" :) на руското ПВО .

Spoiler

преди 59 минути, Lumberman написа:

Но не се и засягаш дори, както би се засегнал или натъжил един нормален човек (когато е похулен и онеправдан), а приемаш плюването в лицето ти все едно роса те роси

От какво да се засягам ? от безпочвени обиди , заяжданици, офтопици /като твоите/ ?

"правотата си " не знам дали съм доказал, но не виждам аргументи против това което казвам / и показвам/

Или приемаш откровени лъжи и измислици да приемам за "доказателства" ? Грам  внимание не обръщаш на тоталната помия от някои дето само свине, кравари и т.н. са им в устата, но те дразня аз ? :)

Ето погледни по горе за ударите, за ракетите, за снимките, за видеотата, за линковете с които се аргументирам , и т.н. и т.н..

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 часа, Phused написа:

Сирийските християни празнуват Цветница в правителствените територии. О, колко лош е Асад, какъв брутален диктатор! Това е недопустимо, не стига, че той избива собствения си народ, ами ги оставя да празнуват и Цветница.

Наистина трябва бързо да се самосезират и да вземат спешно становище от Съвета за сигурност към ООН, защото това на снимките е по-скандално дори от химическото оръжие. Само един "престъпник против човечеството" би могъл да толерира подобни празници. И да позволява на някой дори да снима... Но кой се интересува от истината? Кой пита сирийския народ кого подкрепя и за кого и какво е готов да положи живота си? Определено не и хората, чийто живот не е заплашен (в западните медии), за разлика от този на "диктатора", който от шест години воюва не на игра с прокси-армия на най-мощната държава в света, като мъж, без да се тюхка и оплаква, че даже може и да спечели войната благодарение на "лошите православни руснаци". Мисля си, ако България беше на мястото на Сирия (което може и да се случи един ден, за добро или зло), ние нямаше ли да се гордеем с подобен държавник, на когото "мъжкарят" Борисов не може да му стъпи на малкия пръст?

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 28 минути, miro20 написа:

Противоречиш си .

Само и на теб да ти напомня това което не казваш или умишлено пропускаш - след ударите, първото изказване  от руснаците бе че щели да усилват ПВО на Сирия, и вчерашното което цитирах че трескаво ускоряват сроковете за разработка на С-500 .

Какъв мъдър ход, като всичко това показва  еднозначен провал за "неприкосновенното сирийско небе" защитавано от руските системи.

Е как да коментирам подобни глупости ? Нужно ли е да ти напомням и аз реципрочно, че ако погледнеш от руските репортажи  колко прецизно , през средата са пробили бункерите и са поразили отдолу самолетите, че със същата точност могат да пратят директно в прозореца на Асад или на Конашенков ? Това в кръга на шегата, но да се видиш какви глупости говориш.

:)

Пак старите лъжи :) По назад съм цитирал и снимки и видеота, а това че са започнали полети също е обяснено защо.

Целите са прецизно поразени , и конкретно казано , по последни данни които четох , реално бройката е 61 ракети от които 59 ефективно  по 44 цели , някои поразени с 2 или 3.

Щетите сметнато са реципрочни и оправдани - унищожени 10-на самолета по 2-3 лмлн, подземни бункери с гориво , ПВО комплекс някакъв, и др.

За Калибрите реципрочно да напомня, дори другаря мореплавател по назад не можа да покаже едно нормално  видео или спътникови снимки  за попаденията.Не само като цели ами и къде са долетели :)

Отдело че употреба на "калибър" срещу групировки които доказано нямат ПВО  е абсолютно безсмислено, докато е напълно разбираемо употреба на томахавките срещу режима на Асад, който има "железобетонния щит" :) на руското ПВО .

Покажи скритото съдържание

От какво да се засягам ? от безпочвени обиди , заяжданици, офтопици /като твоите/ ?

"правотата си " не знам дали съм доказал, но не виждам аргументи против това което казвам / и показвам/

Или приемаш откровени лъжи и измислици да приемам за "доказателства" ? Грам  внимание не обръщаш на тоталната помия от някои дето само свине, кравари и т.н. са им в устата, но те дразня аз ? :)

Ето погледни по горе за ударите, за ракетите, за снимките, за видеотата, за линковете с които се аргументирам , и т.н. и т.н..

Абе троле в какви филми влизаш. С-500 си се разработва от години ,и е отдавна в финалните етапи. ПВО-то базирано в Сирия изобщо не е с цел да отбива масивни ракетни атаки от американския флот. Чети ме поне ,то е с цел да пази руските самолети от чужда агресия ,след инцидентът със СУ-24. Една пускова установка С-400 разполага с 4 ракети ,как ще отрази 60? То още с началото на атаката е било ясно ,че всякаква съпротива е напълно излишна. Имаш ли идея ,колко крилати ракети мъкне този кораб? 
Вече ако се опитат да нападнат Русия ,там комплексите са повече и самите кораби трудно ще се доближат до руските брегове ,като се има в предвид ,че са на 1 противокорабна ракета живот. Също така авиацията ,надводния и подводния флот разполагат с оръжие за борба с въпросните американски кораби. 
С-500 изобщо не се разработва за дребни крилати ракети. Това е комплекс ,който трябва да унищожи далеч по-трудни и съвършени балистични ракети с ядрени бойни глави и разни технологии за "пробиване" на ПВО. 

Приятелю ,аз работя в тази сфера ,и мога да ти гарантирам ,че 60 реални попадения щяха да превърнат цялата база в лунен пейзаж. Реално унищожена база не означава няколко думнати хангара и подпален горивно-смазочен склад. Това се поправя лесно. Друго е да изореш пистата и да няма от къде да излитат въпросните самолети. Летище не се строи за ден-два. Докато самолети ще им докарат за няколко дни ,гориво пък за броени минути. Като пистата и голяма част от хангарите са изправни ,абсолютно нищо не възпрепятства пълноценното ѝ функциониране. Могат да се прехвърлят и самолети от други сирийски бази там без проблем. 
Това е един огромен цирк ,дето го направи САЩ. Казвам САЩ ,защото всички помним в предизборните кампании на “Тръмп и дори Обама ,какви им бяха възгледите. По действията им съм на 100% сигурен ,че американския президент е просто марионетка на задкулисната власт. 
Обама ,Хилъри ,Тръмп ,това са просто циркаджии ,от които нищо не зависи на практика. Там демокрация няма ,властта не се изменя ,политиката също. Там стоят хора ,които са врагове не само на всяка държава по света ,а и на самите граждани на САЩ. Тези хора не се замислят ,че утре ако избухне война с Русия ще превърнат планетата ни в радиоактивно бунище. 

преди 5 минути, Soviet Soldier написа:

Приятелю ,аз работя в тази сфера ,и мога да ти гарантирам ,че 60 реални попадения щяха да превърнат цялата база в лунен пейзаж. Реално унищожена база не означава няколко думнати хангара и подпален горивно-смазочен склад. Това се поправя лесно. Друго е да изореш пистата и да няма от къде да излитат въпросните самолети. Летище не се строи за ден-два. Докато самолети ще им докарат за няколко дни ,гориво пък за броени минути. Като пистата и голяма част от хангарите са изправни ,абсолютно нищо не възпрепятства пълноценното ѝ функциониране. Могат да се прехвърлят и самолети от други сирийски бази там без проблем. 

Не ти личи :)

Целта на ударите бе демонстрация и наказателна. Ако си видял кратерчетата които правят томахавките /подозирам и че са били умишлено с малък заряд/   , би трябвало да ти е ясно че трябва да изстрелят 1 000 ракети по 2 млн да унищожат асфалт за няколко камиона :) Но обратното - виж дупките в еднометровия бетон и изпепелените отдолу изтребители.

цената на самолетите не е само 2-3 млн . Щетите се оценяват и за евентуалните нальоти които правят, които са достигали до 100-на на ден.

За сирийската авиация се говори че разполагат с около 40-50 самолета, и ако с още един два таквиа удара унищожат още няколко, това е громна загуба за правителствените сили .

1200px-%D0%97%D0%A0%D0%9A_%D0%A1-400_%D0

Хайде троле ,нали си "всезнаещ" ,кажи ми ,колко такива комплекса трябва руснаците да набият в Сирия и конкретно в близост до конкретния пазен обект ,за да спрат 60 ракети? При положение ,че един мъкне 4 броя. Аз като ти казвам ,че всякаква съпротива е абсолютно безсмислена . . . . 

преди 3 минути, miro20 написа:

Не ти личи :)

Целта на ударите бе демонстрация и наказателна. Ако си видял кратерчетата които правят томахавките /подозирам и че са били умишлено с малък заряд/   , би трябвало да ти е ясно че трябва да изстрелят 1 000 ракети по 2 млн да унищожат асфалт за няколко камиона :) Но обратното - виж дупките в еднометровия бетон и изпепелените отдолу изтребители.

цената на самолетите не е само 2-3 млн . Щетите се оценяват и за евентуалните нальоти които правят, които са достигали до 100-на на ден.

За сирийската авиация се говори че разполагат с около 40-50 самолета, и ако с още един два таквиа удара унищожат още няколко, това е громна загуба за правителствените сили .

На теб ти личи че си от платените провокатори. Не ми личало ,знаеш ли колко ме еня на теб какво ти личи и какво не? Спести си личностните заключения спрямо мен. 

Изводи си правя единствено и само от това което си казал. И да, това е мое лично неангажиращо мнение. :)

За ПВО какво повече ти трябва ако не изявленията на руските военни ? Както виждаш аз на тях се позовавам  за изводите си .

Сирийските ВВС могат да получат от Русия самолети по всяко време ,стига да са им нужни. Наличните са напълно достатъчни ,имайки в предвид ,че бойните действия се водят в градове с много цивилни и не може ей така с лека ръка ВВС да изравни с земята всичко. 

Атентати в църкви в Египет. Виновникът се казва Ислямска държава. Ако има някой, който подкрепя ИД и разклоненията й, моля да ми обясни случилото се.

преди 3 минути, miro20 написа:

Изводи си правя единствено и само от това което си казал. И да, това е мое лично неангажиращо мнение. :)

За ПВО какво повече ти трябва ако не изявленията на руските военни ? Както виждаш аз на тях се позовавам  за изводите си .

Вероятно С-500 се проектира с цел да унищожава повече обекти. С-300 и С-400 са си масивни ракети. Тенденциите са за създаване на по-компактни ,по-далекобойни и точни комплекси. Реално крилатите ракети са трудни за засичане ,защото летят сравнително ниско и не са кой знае ,колко масивни. Насочват се по топографска карта (по земния релеф) летят пределно ниско и са много точни. Комплекси ,като "Панцир-С1" са добри за тази цел ,защото разполагат с високоточни ,малки и доста бързи ракети. За сметка на това обсегът им не е кой знае колко висок. Всичко си има стратегия ,но Русия не може да закрие небето над Сирия на 100% особено от САЩ ,а няма и нужда от това. Пряка конфронтация между двете страни ще е безумна трагедия. И Русия ползва крилати ракети в първите дни на присъствие в Сирия срещу обекти на ИД. Реално щетите ,които Русия нанесе на терористите не могат да се сравнят с няколко взривени хангара и 7 стари миг-а. 

Алепо си бе гнездо на терористи. Те не пускаха умишлено цивилните да се евакуират. Действията на Русия и Сирийската армия бяха напълно адекватни. Ще дам прост пример ,терористи захващат сграда пълна с хора и предявяват своите искания. Дори и едни обирджий на банка да са ,и цената на заложниците да са просто пари ,се организира акция за освобождаването на заложниците със сила. Никой не преговаря с терористи. Да ,понякога има и невинни жертви ,но друг избор няма. Същата работа бе и Алепо. Никой разумен човек не би останал доброволно в град ,на който му предстои бомбардировка. Хората бяха задържани от терористите насилствено там. 

Каква е логиката САЩ да пречи на сирийската армия ,при борбата с фанатици убиващи мирни хора по цял свят? Ако ИДИЛ не бяха продукт на САЩ за сваляне на легитимни политически строеве ,то тогава първо щяха съвместно да унищожат терористите ,а след това мирно и демократично да се състави ново правителство. Но тогава целия този цирк е бил напразен ,защото целта на САЩ бе да поеме контрол над Сирия. Същата работа и с изфабрикуваните доказателства пред ООН на САЩ за наличие на оръжие за масово поразяване в Ирак. 

преди 4 минути, Soviet Soldier написа:

И Русия ползва крилати ракети в първите дни на присъствие в Сирия срещу обекти на ИД. Реално щетите ,които Русия нанесе на терористите не могат да се сравнят с няколко взривени хангара и 7 стари миг-а. 

Да, така е. Не могат да се сравнят с милионните загуби, нанесени от томахавките. А и както казах , изключително глупаво е да позлваш такъв клас ракети по противник който няма  ПВО .

За руснаците това си бе  търговска реклама и боен опит /колкото и печален да е/

преди 6 минути, Soviet Soldier написа:

Да ,понякога има и невинни жертви ,но друг избор няма

...и ги избиваш с касетъчни бомби , и изравнявайки блокове със земята.

хм....

преди 8 минути, Soviet Soldier написа:

Хората бяха задържани от терористите насилствено там. 

Сетих се... - Как би обяснил прословутите коридори, отпуснати от руснаците , че времето за евакуация  /3 часа/  бе такова че никога реално не можеше да се изтеглят от там ?

Или по лесно да се обкръжат и изравнят със земята

преди 10 минути, Soviet Soldier написа:

Ако ИДИЛ не бяха продукт на САЩ

тази опорна точка е постоянна дъвка, както лафа за негрите...

Да, преди години са изпуснати от контрол някои групировки, които са получавали помощ за геополитическите си цели . Това всички са го правили, още от времената на СССР.

преди 18 минути, A.com написа:

Ако има някой, който подкрепя ИД и разклоненията й, моля да ми обясни случилото се.

Аз се сещам за едни които  в момента са с една терористична групировка, направила атентата в Бургас....

преди 59 минути, miro20 написа:

Да, така е. Не могат да се сравнят с милионните загуби, нанесени от томахавките. А и както казах , изключително глупаво е да позлваш такъв клас ракети по противник който няма  ПВО .

Не бъркай ракетата с бойната глава. "Крилата ракета" е просто разновидност (тип носител) ,а бойната глава ,която стои на нея може да е с различни предназначения. Въпросните в Сирия са със специални бойни глави ,които са създадени да пробиват бункери и укрепления. Предполагам ти е направило впечатление от какъв масивен железобетон са хангарите? Някои складове на ИДИЛ са също добре укрепени. Пък и за всяка армия едно реално бойно учение в повече е безценен опит. Крайния и желан ефект е да се порази максимално точно и ефективно ,важен обект на противника ,без да има цивилни жертви. Сирийската армия преди да се намеси Русия нямаше средства доставки на оръжие и пускаха от вертолети МИ-17 варели с взривни вещества ,които нямаха особено голям ефект ,пък да не говорим срещу добре укрепени складове за оръжие на терористите. За сметка на това ударите бяха неточни и пагубни за цивилните. Употребата на крилати ракети от Русия беше високоточна и високоефективна. Един вид прецизен носител с бойна глава създадена да руши добре укрепени съоръжения. 
Ситуацията в Сирия не е просто военна тактика ,там има много политически ходове. Според мен Русия постъпи правилно ,като се въздържа от пряка конфронтация със САЩ. В момента САЩ ,и по закон ,и на практика е агресор. Доста страни оттеглиха подкрепата си спрямо САЩ, а  ООН няма как да позволи пряка намеса. 
Интересно ,защо международната общност не подготвя пакет със санкции срещу САЩ. Унищожиха Ирак с изфабрикувани "доказателства" и удариха Сирия ,без разрешение на ООН. Русия постъпи така ,като влезе в Украйна и си пое своите последствия. Не обичам двойните стандарти никак! 
Русия не е цвете за мирисане ,но сила ,като САЩ в момента се управлява от алчни корпорации ,които печелят от страданието на невинни ,и почти никой не се опитва дори да го спре. Като за начало би било добре във велика сила като САЩ да се наложи демокрация, и да се върне властта в ръцете на хората ,а след това да се мисли за други проблеми. 
В крайна сметка ,за какво гласуваха жителите на САЩ? Те гласуваха за Тръмп ,за това ,че той обяви ,като своя стратегия сътрудничество с Русия и борба срещу ИДИЛ. Това искат мнозинството американци ,а какво получиха на практика? Пряка конфронтация с Русия и САЩ с парите на тези данъкоплатци удря не против ,а в ползва на ИД. Това е всичко друго ,но не и демокрация. Това е една страна с узурпирана власт от богатите корпорации, печелещи от страданието на милиони невинни. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

преди 19 минути, Soviet Soldier написа:

Въпросните в Сирия са със специални бойни глави ,които са създадени да пробиват бункери и укрепления. Предполагам ти е направило впечатление от какъв масивен железобетон са хангарите?

Естествено . Нали и аз на това наблягам и то на няколко пъти за дупката в бетона и различните кратерчета на земята.

Цитат

Пилот Gen Mhmd Hasoury, которого называли предполагаемым исполнителем хим. атаки 4 апреля, сегодня был взорван в собственной машине далеко от линии фронта. (инфа из твиттера AsaadHannaa).

Damascus: Reports that Assad Brigadier General Muhammad Yousef Hasouri was killed by a bomb under his car shortly after his promotion.
перевод:
Дамаск сообщает, что общие Асада бригадный генерал Мухаммад Юсеф Hasouri был убит в результате взрыва бомбы под его автомобилем вскоре после его продвижения.

Интересно... някой  май замита следи и свидетели  ... ??

Американският постоянен представител в ООН Ники Хейли обяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да обсъди въпроса за налагане на санкции срещу Русия и Иран заради подкрепата им за сирийския президент Башар Асад. Трябва да се помага на терористите и на Ислямска държава - това е положението.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.