Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

А аз не искам никой да има полза от мен. Това означава експлоатация. Затова и се боря. Благодаря. 

В този контекст, безполезен е равно на ненужен.

Но, ти си знаеш най-добре.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 549,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

има нещо неясно в тези събития след като Путин със здрави шамари връща Русия на международната сцена,сащ губят Сирия,Ирак,Афганистан,кое му дава тая увереност ?прекалено лесни печалби в такава важна област!на какво разчита,защото ако следващия президент е пак неокон това ще бъде голям риск за пряк конфликт със сащ и нато!

и в духа на конспирацийте,възможно ли е Русия да има ново оръжие?имаше един случай преди 5-6 месеца когато Русия предложи резолюция на съвета за сигурност на ООН, забраняваща използването на космоса за военни цели.след няколко седмици  руските ВВС беше официално преименувано на Въздушни-космически сили! две седмици по-късно, сателит на американските въздушни сили беше издухан на парченца мистериозно след внезапно повишение на температурата!без GPS, интернет,сигурни и секретни комуникаций военните стават слепи и глухи!
нещо ми се струва,че липсва в прегрупирането на Близкия Изток,не вярвам Путин да използва само слабостта на Обама!

Пълното видое, от Валдай. Дълго е, но много неща казва. Хора с възможност да мислят, че ги разберат.

https://www.youtube.com/watch?v=2t1Bw5Sea98

Може да видиш това. И това е модернизирана версия, на РЕБ от 80-те години. Не е нова разработка.  Няма друга държава, постигнала това. Тук вече се спомена, за Кразуха.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

има нещо неясно в тези събития след като Путин със здрави шамари връща Русия на международната сцена,сащ губят Сирия,Ирак,Афганистан,кое му дава тая увереност ?прекалено лесни печалби в такава важна област!на какво разчита,защото ако следващия президент е пак неокон това ще бъде голям риск за пряк конфликт със сащ и нато!

и в духа на конспирацийте,възможно ли е Русия да има ново оръжие?имаше един случай преди 5-6 месеца когато Русия предложи резолюция на съвета за сигурност на ООН, забраняваща използването на космоса за военни цели.след няколко седмици  руските ВВС беше официално преименувано на Въздушни-космически сили! две седмици по-късно, сателит на американските въздушни сили беше издухан на парченца мистериозно след внезапно повишение на температурата!без GPS, интернет,сигурни и секретни комуникаций военните стават слепи и глухи!
нещо ми се струва,че липсва в прегрупирането на Близкия Изток,не вярвам Путин да използва само слабостта на Обама

Ако Обама и Буш Дж. не са оплели конците нещо и нещата са така, както са от 30-ина години (или, каквито са от след Рейгън), Русия по отношение на космическите войни е бая далечко. Проблемът с воинските стратегии на Щатите принципно е, че те аутсорсват войните си и бойните си програми. Там корупцията е обвита със законова рамка, плюс това. Та зависи. Ако "Звездни войни" не е поредния аутсорсинг проект, а е национален... надкорпоративен проект - не знам възможно ли е - то наистина... едните назад да бягат, другите напред да търчат, пак няма да ги стигнат. За руснаците е супер важно, че вдигнаха ГЛОНАСС, щото сега щеше да има не села, ми цели градове, вдигани във въздуха. Щатите съм убеден, че няма да използват това, което имат наистина - него го пазят за Армагедона. Няма що да си разкриват картите. А относно споровете за бойците - американци(, англичани - не ги забравяйте) и руснаци, които са в Сирия, но не са си по родните армии... те отдавна не са американци/руснаци. Те са наемници, родени от войните, в които са се били за армията си. Убеден съм, че има и българи, които са се уволнили от Ирак и Афганистан също. Не знам вярно ли е, но българи-снайперисти е имало и на Майдана...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Ислямска държава трябва да бъде смазана, това е нашият интерес, и е ясно, че нито американците, нито руснаците (май и това вече е ясно) няма да се справят сами.

Да не искаш да кажеш, че ИД е по-силна от Русия и САЩ взети по отделно, та се налага двете да се обединят за да победят?

Пентагонът говори само,това е тяхна постановка,всичко е замислено от американците! ;)

Изгледайте това видео от началото до края и сами си направете извода!

Пентагонът говори само,това е тяхна постановка,всичко е замислено от американците! ;)

Eternal Life,  знаеме,че Дамаск никога не е бил в руини!как ще коментираш това-

исаиа глава 17.

1. Пророчество за Дамаск. - Ето, Дамаск се изключва от броя на градовете, и ще бъде куп развалини.
2. Градовете Ароерски ще бъдат напуснати, - ще останат за стадата, които ще си почиват там, и не ще има кой да ги плаши.
3. Не ще има вече Ефремова крепост, ни Дамаско царство с останалата Сирия; с тях ще стане същото, каквото със славата на синовете Израилеви, казва Господ Саваот.
-----
9. В оня ден укрепените му градове ще бъдат като развалини в гори и по планински върхове, оставени пред синовете Израилеви, - и ще бъде пусто.
10. Защото ти забрави Бога на твоето спасение, и не си спомняше за скалата на твоето прибежище; затова ти си уредил увеселителни градини и си насадил пръчки от чужда лоза.
11. В деня, когато садеше, ти се грижеше насаденото да расте, и посеяното от тебе рано да цъфне; но в деня, кога събираш, ще има не куп жетва, а жестока скръб.
12. Уви! Шум от много народи! Шумят те, както море шуми. Рев на племена! Реват те, както реват буйни води.
13. Реват народите, както реват буйни води; но Той ги заплаши, - и те побягнаха далеч, и бидоха разгонени като плява по планини от вятър и като прах от вихър.
14. Вечер - и ето ужас! и преди утрото вече го няма. Такава е участта на нашите грабители, жребието на нашите разорители.

Eternal Life,  знаеме,че Дамаск никога не е бил в руини!как ще коментираш това-

исаиа глава 17.

1. Пророчество за Дамаск. - Ето, Дамаск се изключва от броя на градовете, и ще бъде куп развалини.
2. Градовете Ароерски ще бъдат напуснати, - ще останат за стадата, които ще си почиват там, и не ще има кой да ги плаши.
3. Не ще има вече Ефремова крепост, ни Дамаско царство с останалата Сирия; с тях ще стане същото, каквото със славата на синовете Израилеви, казва Господ Саваот.
-----
9. В оня ден укрепените му градове ще бъдат като развалини в гори и по планински върхове, оставени пред синовете Израилеви, - и ще бъде пусто.
10. Защото ти забрави Бога на твоето спасение, и не си спомняше за скалата на твоето прибежище; затова ти си уредил увеселителни градини и си насадил пръчки от чужда лоза.
11. В деня, когато садеше, ти се грижеше насаденото да расте, и посеяното от тебе рано да цъфне; но в деня, кога събираш, ще има не куп жетва, а жестока скръб.
12. Уви! Шум от много народи! Шумят те, както море шуми. Рев на племена! Реват те, както реват буйни води.
13. Реват народите, както реват буйни води; но Той ги заплаши, - и те побягнаха далеч, и бидоха разгонени като плява по планини от вятър и като прах от вихър.
14. Вечер - и ето ужас! и преди утрото вече го няма. Такава е участта на нашите грабители, жребието на нашите разорители.

Не съм съвсем наясно glen,но ако имаш някаква информация сподели.

Единственото,което мога да кажа е това,че може да се свържи с днешните събития,които се случват в Сирия.

Ние виждаме една гражданска война,която би могла действително да сбъдне пророчеството за Дамаск и да бъде превърнат в руини.

Бежанската криза също допълва този момент,но това са само мои предположения.

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Не съм съвсем наясно glen,но ако имаш някаква информация сподели.

народите воюват,но изхода от войната определя Бог !

гедеон!

ще го коментираме но в другата тема!соросоидите ще ни линчуват тука!:)

Аз бих споделил скромното си мнение, че, както Афганистан - територия, с която, който се е захванал, добро не е видял, така и Сирия, която я има от време оно ще я има, така и Сирия ще оцелее. Срутена-порутена, но ще оцелее... Дамаск е нещо друго. Нито Москва, нито Вашингтон могат да се равнят с него. Но, извинявайки се с офтопика... бих поспекулирал с една теория, която сам не мога да дефинирам, но... Виетнам, Афганистан, Ирак, Иран, Сирия, Корея (все пак е добре да отбележа, че корейския полуостров през цялата си огромна история съвсем за кратко е бил независим и обединен, заради издевателствата на японци и китайци, но американците им разказаха играта)... Съвпадение ли е, че тези (САЩ, саудитите или Израел?) преследват погребването на едни от най-древните цивилизации? Нито с Виетнам случиха, нито с Афганистан, ни с Ирак и със Сирия няма да могат. Не ми се мисли какво ще стане в Иран, но това може да е края. От друга страна успяха от раз да подчинят Япония, но пък те... Не знам, тва си е моя теория, която, както казах не мога да аргументирам... Според други пък, в момента тече война между сунити и шиити. Война, която да им реши споровете де си имат там, а Запада и Русия са просто маши в ръцете им, заради газа и парите, от които зависи властта на западните лидери и на Путин. Или пазар на оръжие? Много е любопитно американци, французи, руснаци и англичани колко пари са направили от 2010г. насам, когато започна т.нар. гражданска война в Сирия. Всички са се облажили предоволно. Над четвърт милион жертви. Да не забравяме и Иран и Хизбула. Напрежението между Израел и Палестина в момента няма как да е случайно също. В цялата тая ситуация, Меркел и Европа изглеждат като някакви безумни лузъри. Е, разбира се, ако няма някаква геополитическа сделка зад кулисите, но там пък това е още по-спекулативно. Нещо лошо се задава за западноевропейците. Дано то не ни засегне. В тази връзка, няма как да не похваля Тиквата, който троля толкова (сега на бялото не мога да кажа "черно"), за идеята му за Крайовската тройка - нали е негова идеята? Трябва обаче да привлекат и Словения и Хърватия на своя страна. Не и Гърция. Явно е, че тея нямат желание за диалог с никого в момента.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Да не искаш да кажеш, че ИД е по-силна от Русия и САЩ взети по отделно, та се налага двете да се обединят за да победят?

Не. По-силна не е, но има специфики. От една страна - общественото мнение, зле приемащо жертви, от друга - наситеността с интереси, която изисква намиране на обща линия, за да се избегне опосредствана конфронтация между големите.

....

Може да видиш това. И това е модернизирана версия, на РЕБ от 80-те години. Не е нова разработка.  Няма друга държава, постигнала това. Тук вече се спомена, за Кразуха.

Даже бих коригирал твърденията - обхватът му не е стотици километри, а хиляди, и излъчването му засяга не само навигацията на ракети,

а и някои профили с по-лабилни психики и ... дух.

Явно е, че работи с пълна сила и денонощно.

Очевидно е и, че са златни думите ти - трябва да се мисли, преди да се пише, а не всеки има с какво.

Все пак, аз вярвам в преходността на това явление - като спрат "живака", вероятно ще се събудят зомбитата. Стискам палци да е по-скоро.

Ако Обама и Буш Дж. не са оплели конците нещо и нещата са така, както са от 30-ина години (или, каквито са от след Рейгън), Русия по отношение на космическите войни е бая далечко.

'Звездни войни' беше и си остава холивудски трик и лъжа. :D Повярвай, ако имаха нещо в този смисъл, до сега американците да са го използвали, срещу конкурентите им.  Та американците продължават да купуват, руски ракетни двигатели, защото не могат да направят свой. И някъде към 2020 евентуално, ще пуснат собствен, базиран на руска стара технология. Акъла им е на същото ниско ниво, като на тукашния комплексиран  'експерт'. :ph34r:  Дето между ушите, е продънена кофа.

За това, преди няколко дена, САЩ ореваха всички медии, как неизвестен руски космически апарат, се е приближил до два американски сателита. :D  И 'великите' американци от НОРАД, не знаеха какво прави там, и защо е там. Тоест руснаците демонстрираха, че имат и маневриращи в космоса 'сателити'.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Вижте още един видео материал,в който се разкрива много ясно какво прави Америка и по какъв начин кара да мисли човек!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

The Independent: България, Сърбия и Румъния обявиха, че няма да допуснат Балканите да станат „буферна зона“ за блокирани бежанци

Чак да не повярваш. Изпратили са някое мекотело от неизвестен на науката вид - с наченки на гръбнак...

ЕК: Бежанците трябва да бъдат „обезкуражени“

...чрез окуражаване.

The Independent: България, Сърбия и Румъния обявиха, че няма да допуснат Балканите да станат „буферна зона“ за блокирани бежанци

Чак да не повярваш. Изпратили са някое мекотело от неизвестен на науката вид - с наченки на гръбнак...

ЕК: Бежанците трябва да бъдат „обезкуражени“

...чрез окуражаване.

Мечти и лъжи, на нашите журналя и политици. Кой знае, ББ какво се е договорил, за да се хареса. За това ли, 100 000 'бежанци' щели да бъдат настанени, в центрове на Балканите? Да си почиват и прекарат зимата. Ама не се знае, колко време ще им е почивката, и колко зими.

http://www.dnes.bg/balkani/2015/10/26/praviat-lageri-za-100-000-migranti-na-balkanite.280933

Да, Путин и руските момчета - филантропи. Моля те, тази мантра ни се набива в съзнанието от 1878 насам и е все толкова невярна.

аз тогава не съм бил,но знам,че тогава,една сутрин,хората като са видяли руски знамена и войници,цяла българия са излезнали да ги посрещнат с цветя,хляб и сол!а съм сигурен,че и баници е имало!:)

Мечти и лъжи, на нашите журналя и политици. Кой знае, ББ какво се е договорил, за да се хареса. За това ли, 100 000 'бежанци' щели да бъдат настанени, в центрове на Балканите? Да си почиват и прекарат зимата. Ама не се знае, колко време ще им е почивката, и колко зими.

http://www.dnes.bg/balkani/2015/10/26/praviat-lageri-za-100-000-migranti-na-balkanite.280933

Първо ги поканиха, а сега ги гонят...

Грозна постъпка на фрау Меркел, грозна и много срамна!

Че и подла, по отношение на бедните балканските държави.

И кой ще поеме разходите за храна и здраве на изгонените от богатите западни държави мигранти?

Буферните страни естествено!

Аман! :mad:

аз тогава не съм бил,но знам,че тогава,една сутрин,хората като са видяли руски знамена и войници,цяла българия са излезнали да ги посрещнат с цветя,хляб и сол!а съм сигурен,че и баници е имало![emoji4]

Аз пък знам, че са ни обявили война. А за хляба и солта, от една страна не е много ясно доколко е било точно така, защото всичко е забулено в много пропаганда и фалшификации (по схемата "седи на снимката един до нас на трибуната, пък след пет години изчезва от снимката") и би трябвало да е обект на сериозно изследване.

От друга - и немските войски сме ги посрещали така, и не е имало някаква сериозна съпротива срещу присъствието им в България, та може би е някаква национална черта.

Доналд Тръмп: Ако Хюсеин и Кадафи бяха все още на власт, светът щеше да бъде по-добре

Вашингтон. Американският кандидат-президент, милиардерът Доналд Тръмп смята, че ситуацията в Близкия изток щеше да бъде много по-добре, ако в Ирак и Либия не се бяха случили преврати.
„Аз съм 100% сигурен, че светът щеше бъде по-добре, ако Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи бяха на власт в момента“, каза Тръмп в интервю за CNN.
„Погледнете Ирак. Преди там нямаше терористи, защото при Хюсеин те щяха да бъдат незабавно унищожени. Днес Ирак прилича на „Харвард“ за обучение по тероризмъм. Не казвам, че Хюсеин беше много приятен човек. Той беше отвратителен човек, но сега ситуацията е много по-лоша. А в Либия, никой изобщо не разбира какво се случва“, каза Тръмп.

Превод и редакция: Пламена Томева

аз тогава не съм бил,но знам,че тогава,една сутрин,хората като са видяли руски знамена и войници,цяла българия са излезнали да ги посрещнат с цветя,хляб и сол!а съм сигурен,че и баници е имало!:)

Може елфинята Блажковица, да е бил там и да е видял че не е така?

Може елфинята Блажковица, да е бил там и да е видял че не е така?

Може, всичко може, като гледам, избива от различен начин това лъчение - при някои явно въздейства на центровете, определящи сексуални интерес :)

При други, убеден съм, въздействието ще е различно, в много по-агресивна посока :)

Да, това знаем от пропагандата.

Аз съвсем други неща съм чувал от първа ръка, от село от роднини които някои вече не са между живите, ...

Та.. те разказваха "от първа ръка" - немците в едни спретнати  унифроми,  с дисциплина и ред, и уважение към местните.

Руснаците - точно обратното - дрипави, озверели и груби.

И повечето като чували че минават руснаци, гледали да се скрият някъде...

Да, това знаем от пропагандата.

Аз съвсем други неща съм чувал от първа ръка, от село от роднини които някои вече не са между живите, ...

Та.. те разказваха "от първа ръка" - немците в едни спретнати  унифроми,  с дисциплина и ред, и уважение към местните.

Руснаците - точно обратното - дрипави, озверели и груби.

И повечето като чували че минават руснаци, гледали да се скрият някъде...

Миро, кви дойчландци те гонят по време на освобождението от османско робство бе. Явно съвсем изперка? Еле пък да си имал живи роднини със спомени от тогава, ти самия трябва да си на над 80 години.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Миро, кви дойчландци те гонят по време на освобождението от османско робство бе. Явно съвсем изперка? Еле пък да си имал живи роднини със спомени от тогава, ти самия трябва да си на над 80 години.

Ееее, фашисткото робство, това дискутираме :)

Ееее, фашисткото робство, това дискутираме :)

Ти не се мешай! Миро преди това си отговаряше относно посрещането на руснаците, с баници и цветя, или пък не, през 1878г. Може да се върнеш и да прочетеш нещата не само по диагонал, както обикновено правиш.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.