Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да пия твърд алкохол,какво да правя ?

Featured Replies

Извинявай, но как ще отслабваш, ако почнеш да пиеш алкохол?

аз па кат пия се едно съм станала дебела

да бе да

Публикувано изображение

• Отговори 113
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Проблема е че не мога вече да помириша уиски или водка,преди си ги пиех  без проблем.Не е там работата да се науча.Аз можех но...

значи проблема не е в тебе,а в алкохола!търси си нещо домашно,пробвай първо с вино!!!Публикувано изображение

да бе да

Публикувано изображение

Не съм казал, че си дебела, но той в момента иска да отслабва, ако започне да употребява алкохол, как според теб ще се отрази на отслабването?

Не съм казал, че си дебела, но той в момента иска да отслабва, ако започне да употребява алкохол, как според теб ще се отрази на отслабването?

всичко е до метаболизъм

Дебел алкохолик не познавам. Те всъщност алкохолиците много и не ядат. Виждал съм един, който за ден към литър концентрат изпи, а хапна само една цаца за целият ден.

Дебел алкохолик не познавам. Те всъщност алкохолиците много и не ядат. Виждал съм един, който за ден към литър концентрат изпи, а хапна само една цаца за целият ден.

Яденето не е приоритет нито при алкохолици нито при наркомани нито при комарджии там е важно да се намери пара за порока а яденето и семейството са на много заден план.

да бе да

Публикувано изображение

Значи не пиеш каквото трябва и както трябва, а ако си и някое "зло" тогава ............!!!!!

Сега малко по темата:

- Отдавна, когато имах "жълто" около устата се натрясках с коняк - толкова, че почти изпаднах в нещо като кома. 

Близо 10 години след случката само като помиришех коняк и ими ставаше зле!!!

Сега малко по темата:

- Отдавна, когато имах "жълто" около устата се натрясках с коняк - толкова, че почти изпаднах в нещо като кома. 

Близо 10 години след случката само като помиришех коняк и ими ставаше зле!!!

И аз така като дете под 10 години ме водят на една сватба по комунистическо време. В столовата на някакъв завод. Та на масите гледам едни лимонадени шишета запушени със салфетки и вътре според мен трябва да е било лимонада. Придърпвам едното шише и като го надигнах ...

От тогава като стане дума за алкохол и ми се повръща направо.

Не ти трябва алкохол, за да си направиш джангъра в дискотеката.

Аз като изляза някъде на купонче пия най-много по една малка водка или някакъв коктейл.

Просто не виждам смисъл да се направя на свѝня пред всички,

за да се почувствам добре или повече мъж.Не се занимавай с глупости, няма да те направи по-готин.

Но ако не можеш дори да помирисваш алкохол,

мисля че това вече е проблем и май не ни казваш всичко.Обикновено това става след жесток запой до припадък.  

Редактирано от KoKKinoU_FaN (преглед на промените)

По-добре че не можеш да пиеш, не ти трябва. Алкохола е изключително вреден, и към него бързо се създава зависимост, а отказа даже и не знам дали е възможен. То и аз си бях свикнал вечер 50-100 гр, ракийца после и някоя биричка, но се спрях защото се усетих накъде може да отидат нещата. За излизанията и консумацията - по изключение може да изпиеш една биричка да речем, но не и концентрат, никога ! Нямаш гаранция какъв е алкохола който се предлага по заведенията. Може като нищо да се натровиш.

Алкохол не съм близвал от сума и време, а и нямам намерение. Това че вечер се правят салати и се наливат ракии не е никакво оправдание, то си е чиста форма на битов алкохолизъм ! Както и не е оправдание че алкохола бил отпускал, може и да е вярно, но нека отново се върнем на зависимостта която създава ?!? Абе по-добре не пийте, не си заслужава да се тровите, не е никак здравословно.

Трябва да забранят продажбата и употребата на алкохол както е в Индия...До 26 годишна възраст и да дават на крокодилите провинените.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

До 26г. чак не, но поне 21 мисля че е по-справедливо, ама доколко това ще попречи на злоупотебата му не знам...

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Трябва да забранят продажбата и употребата на алкохол както е в Индия...До 26 годишна възраст и да дават на крокодилите провинените.

Много работи и в момента са забранени, ама няма кой да следи за спазването на закона. Освен спазването му, самият закон не трябва да цели да бъде абсурден или репресиращ. И с каквито и да мерки не можеш да предпазиш човек от собствената му глупост. Каквото сам си го направиш, друг не може да ти го направи.Специално посочената непоносимост идва след запиване почти до алкохолно натравяне. Дори и физически да няма проблеми, споменът и асоциациите дълго време остават в човешкият мозък. Посоченото от автора явление най-малкото действа като бариера, която мозъкът сам създава. Отчасти условен рефлекс, както когато силният аромат на лимон може да извика директно асоциация за киселият му вкус и дори да доведе до отделяне на слюнка.

По-добре че не можеш да пиеш, не ти трябва. Алкохола е изключително вреден, и към него бързо се създава зависимост, а отказа даже и не знам дали е възможен.

Алкохолът е вреден на 100%. Напитките обаче не са. Вината съдържат антиоксиданти. Бирата пък се твърди, че има положителен ефект при някои бъбречни заболявания. Зависимостта към алкохола принципно не се развива толкова бързо, колкото зависимостта към други видове наркотични вещества. Злоупотребата е целенасочена. Последствията за здравето съкрушаващи.Алкохолът се съдържа в алкохолните напитки, но напитките се случва да не са само алкохол, а страничен примес при производството им. Алкохолите включват етанол, както и особено отровният метанол, като страничен продукт при лош производствен процес, който ослепява и убива дори в малки количества. Трябва да се отбележи обаче, че по естествен път чрез ферментация(вино, бира) не може да се получи алкохолното съдържание, съдържащо се в напитките по-известни като "твърд алкохол" Подобен тип алкохол винаги има около мен, като гледам да е със съдържание 60-70% и не е за консумация, а като химически консуматив или за промиване на рани. Много ефективен за промиване на електроника след заливане с разни напитки, като разтворител или при ухапване от насекоми. Продава се в аптеката почти чист етанол с процентно съдържание над 90%, разреден с дестилирана вода.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

До 26г. чак не, но поне 21 мисля че е по-справедливо, ама доколко това ще попречи на злоупотебата му не знам...

Мда, както в Америка.Още не "близвали" алкохол, но вече са с автоматите и трепят наред.

Много работи и в момента са забранени, ама няма кой да следи за спазването на закона. Освен спазването му, самият закон не трябва да цели да бъде абсурден или репресиращ. И с каквито и да мерки не можеш да предпазиш човек от собствената му глупост. Каквото сам си го направиш, друг не може да ти го направи.Специално посочената непоносимост идва след запиване почти до алкохолно натравяне. Дори и физически да няма проблеми, споменът и асоциациите дълго време остават в човешкият мозък. Посоченото от автора явление най-малкото действа като бариера, която мозъкът сам създава. Отчасти условен рефлекс, както когато силният аромат на лимон може да извика директно асоциация за киселият му вкус и дори да доведе до отделяне на слюнка.Алкохолът е вреден на 100%. Напитките обаче не са. Вината съдържат антиоксиданти. Бирата пък се твърди, че има положителен ефект при някои бъбречни заболявания. Зависимостта към алкохола принципно не се развива толкова бързо, колкото зависимостта към други видове наркотични вещества. Злоупотребата е целенасочена. Последствията за здравето съкрушаващи.

1 . Като ги изядат крокодилите всякаква алкохолна зависимост ще се изпари яко дим. Пък и няма да има проблем със неспазването на законите, щото няма да има кой да не ги спазва :D

2 . Тоже!

1 . Като ги изядат крокодилите всякаква алкохолна зависимост ще се изпари яко дим. Пък и няма да има проблем със неспазването на законите, щото няма да има кой да не ги спазва :D2 . Тоже!

Никога не си се напивал, нали? Не лицемерствай.

Никога не си се напивал, нали? Не лицемерствай.

Не съм твърдял нещо такова. Бил съм войник, после съм се и уволнил... Преди службата не съм пил твърд алкохол. Сега също не пия такъв.

Не съм твърдял нещо такова. Бил съм войник, после съм се и уволнил... Преди службата не съм пил твърд алкохол. Сега също не пия такъв.

Тогава защо си тук, за да пишеш? Не трябва ли отдавна да си бил в търбуха на някой крокодил?

Момчета и момичета, успокойте малко топката, че автора на темата мисля, че няма смелост да пише в собствената си тема :D

Тогава защо си тук, за да пишеш? Не трябва ли отдавна да си бил в търбуха на някой крокодил?

По онова време крокодилите още нямаха търбуси :D

Здравейте :) .След някой друг месец правя 19 години.От няма 1 година имам проблем с почти всеки твърд алкохол.Само като помириша алкохола ми става едно такова....не мога да го опиша.А аз почнах да пия твърд алкохол 1 година преди да стане този проблем,не е като да се каже че съм се наливал с години.. Преди преспокойно си пием уиски и водка ..напивал съм се по сериозно и с двете но след това пак съм ги пиел и не помня точно как,но един ден след работа си седнах в едно заведение с приятели и си поръчах едно малко уиски.Още от първата глътка се задавих много лошо,едвам дишах и от тогава само като помириша чашата ми става гадно.Като знам че дори и след малка глътка ще ми запари на гърлото.Да знам че след това ще го изгася я с кола я с нещо друго,но просто ..... Не знам вече и аз къде е проблема.Преди и чисто без лед съм пил,без да го гася с нищо и нямаше проблем,а сега...И сега всеки твърд от алкохол от който знам,че ще ми запари,не го понасям.Задавям се след първата-втората глътка и това е.Само на биричка от време на време карам и това е.Искам да отбележа че не съм някакъв си пияница ! През седмица - две пиех по 1-2 чашки уиски или водка,през месец -два като има някакво събиране там малко повечко,но е нормално.Повечето биха казали,че съм глупак,да искам да пия,но мисля че по добре от време на време да пия по чаша-две уиски или водка , вместо да пия бира от която се расте на корем.Благодаря ви предварително за отговорите :)

Какво да правиш ли?! Радвай се! Още повече, че си млад човек. Аз примерно до 18-годишна възраст се бях омазал с всеки вид алкохол и оттогава пия бира единствено. Гаден ми е вкуса на концентрата вече - независимо, дали става дума за мастика, водка, коняк, вермут, мермут и кво да е било там. 30гр. домашна със салатка през лятото и това ми е. И то рядко. За вредите, които нанася тежкия алкохол няма какво повече да кажа. Всичко е казано. А и от него се напиваш много по-бързо и тежко, отколкото с бира и след това може да направиш нещо, за което да съжаляваш с години. Налей си една биричка и пий по случая, че не можеш да пиеш твърд алкохол!  ;) Организмът ти знае по-добре кое е добре и кое не е за теб. Довери му се! Познавам хора, които имат подобна органична непоносимост от алкохола и нико не се чувства нещастен от това. И това: "Аз не пия много, само на събирания", да бе, да, айде моля ти се. На 45 може да се озовеш с празна глава и потник на дупки пред салатата с мастика и да се чудиш кога стана това (е, нещо подобно, де)....

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Чакай,чакай малко недей скача толкова на колегите. Ние искаме просто да ти помогнем, значи имаш една тема в която искаш да отслабваш? Извинявай, но как ще отслабваш, ако почнеш да пиеш алкохол? Или може да се отслабва и като се консумира алкохол? Нали си наясно, че алкохол/а трови черния дроб и още един куп други органи? Познавам на един мой приятел баща му, как още отива на работа и почва да пие алкохол, така беше доста време 8-10 години и поминалата година почина зареди този шибан алкохол. Ама ти толкова държиш, че искаш да се научиш , че явно няма да можем да те откажем от тази занимавка? В предния пост ти обясних, как да започнеш да увеличаваш дозите на прием на алкохол. Пробвай след това, ако желаеш сподели как се чустваш.

Аз ли не се  изразявам правилно или вие не искате да ме разберете?За кой път да кажа,че искам,като изляза в седмицата веднъж,да мога да изпия 1 малко уиски или водка !От това едно малко,един път в седмицата ще надебелея много нали ?И благодаря ти за съвета да  почна с малко милилитри и така все нагоре,но не си ме разбрал,че от 1 малка глътка се задавям зверски,и няма как да увеличавам количеството постепенно,щом дори и една глътка не мога да изпия,но аз и не искам  много да пия,а както казах по 1 малко веднъж седмично.Също така се извинявам,ако съм обидил някой,но при положение че искам веднъж седмично да пия и то толкова малко и да почват да ми говорят за алкохолици,смърт и т.н.....

Аз ли не се  изразявам правилно или вие не искате да ме разберете?За кой път да кажа,че искам,като изляза в седмицата веднъж,да мога да изпия 1 малко уиски или водка !От това едно малко,един път в седмицата ще надебелея много нали ?И благодаря ти за съвета да  почна с малко милилитри и така все нагоре,но не си ме разбрал,че от 1 малка глътка се задавям зверски,и няма как да увеличавам количеството постепенно,щом дори и една глътка не мога да изпия,но аз и не искам  много да пия,а както казах по 1 малко веднъж седмично.Също така се извинявам,ако съм обидил някой,но при положение че искам веднъж седмично да пия и то толкова малко и да почват да ми говорят за алкохолици,смърт и т.н.....

То се започва с една глътка, след това 2,10-30 и т.н.

Е значи алкохол/а не ти понася

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

• Автор

Не ти трябва алкохол, за да си направиш джангъра в дискотеката.

Аз като изляза някъде на купонче пия най-много по една малка водка или някакъв коктейл.

Просто не виждам смисъл да се направя на свѝня пред всички,

за да се почувствам добре или повече мъж.Не се занимавай с глупости, няма да те направи по-готин.

Но ако не можеш дори да помирисваш алкохол,

мисля че това вече е проблем и май не ни казваш всичко.Обикновено това става след жесток запой до припадък.  

Никога не съм повръщал или припадал от алкохол,едно от най големите ми напивания беше с 6 бири 3 малки и 2 големи уискита,иначе май последния купон след което не мога да пия твърд алкохол ,пих уски 1-2  пласмасови чашки,вино доста и  бира,но пак нищо...нито съм  повръщал,нито нищо.

То се започва с една глътка, след това 2,10-30 и т.н.

Е значи алкохол/а не ти понася

да...но какъвто  и да е алкохол ако не пари мога да го пия,а като  вече съм  се давил няколко пъти и хем едвам дишам като  се задавя от твърд алкохол хем и   като ми пари...и сега чак ме е страх когато има  чаша с уиски  да опитам глътчица ,защоо знам какво следва..

А парфюми можеш ли да помирисваш? Те също съдържат спирт/алкохол.

Ако ти става лошо и ако се задушаваш, значи може наистина да имаш алергия. : -)

парфюмите мога,вино ,бира,мастика и такива алкохоли които не парят на гърлото мога да пия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.