Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде сте вие в глобалната скала на заплащане

Featured Replies

• Автор

Това не е отговор на въпроса с българското заплащане. Коментираме БЪЛГАРСКОТО, не чешкото заплащане. Или много бързо получаваме амнезия и забравяме какво сме коментирали и говорили ли? Може да не искам да работя в чужда страна и да лижа гъзовете на чужденци, а да искам да живея достойно тук.

Отговор на въпроса ти, който задаваш толкова често - Към всякакви подобни предложения за работа гледам с високо съмнение и обикновено отказвам, особено що иде реч до търсене или уреждане на работа през "човек". Дори на акредитирани представители с чиста правна история не вярвам. Още повече на хора, с които не съм се срещал лично. Не че имам нещо против някого. 

Не, коментираме заплащането в цял свят и къде сме ние. И след като си имал възможност и не си я оползотворил какво да говорим повече. Още повече че 80% от позициите са скрити и никога, никъде не се публикуват. Т.е. трябва някой да те покани.

Ти си недоволен от работа и заплащане, предлага ти се по-добра позиция, ти отказваш....

• Отговори 129
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е, не са цвете нашите работодатели, та ако щете каквото си искайте пишете!

Ето нещо за разведряване обстановката:

- До преди година работех като Търговски представител - ключови клиенти към голяма и известна фирама. Там, дето се помещаваше регионалното представителство не разполагахме с много помещения и аз работех в една стая с Регионалният директор.

От тук, мога много да пиша но ще карам по - кратко.

Този директор все не му изнасяше.

Сърдеше се когато бездействахме!

Сърдеше се когато работата запъваше и ние търсехмае съдействие за нейното ускоряване. Сърдеше се когато дойдеше време за плащане!

Сърдеше се когато дойдеше време за отпуск!

И никак не се сърдеше ако някой го разкарва безцелно с някоя от служебните коли.

Никак не се сърдеше когато го канехме на богати софри!

Аз се разбирах с него някак си! Той обаче реши ,че може да си играе с хората, с мен. Взе да предлага допълнителна работа уж срещу допълнително заплащане, което аз така и никога не видях.

Стигна се до момента в, който уж той ми заплащаше за допълнителната работа, а аз уж вършех тази допълнителна работа.

Та какви, заплати, какви кариери, какво развитие, какви алтернативи???? Хайде първо да се поогледаме а после да се мерим по скалите, ааа!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Е поне Сашо плаща добре(дано да плаща добре на всичките си работници, които работят съвестно, а не диференцирано само на неговите приятели големия кеш). 30% от "работодателите" да бяха като него, щеше да "бива"..., ма нье. 95% от работодателите ни са мошенгии и страхотни скръндзи. Повечето от тях не са си изкарали поне първият милион по честен начин. Това е положението в България.

Не, коментираме заплащането в цял свят и къде сме ние. И след като си имал възможност и не си я оползотворил какво да говорим повече.

Ти си недоволен от работа и заплащане, предлага ти се по-добра позиция, ти отказваш....

Ами то и на мен квалификацията ми ако е само на приказки и аз ще откажа под горе долу под същия патриотичен предлог.

Снощи точно след като минах през тази тема чета в Стандарт

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2014-09-04&article=504720

Но него явно пак са го пропуснали да го отмъкнат от поста му и да го сложат на по голям стол. Тоест многократно са му предлагали но той е лоялен към настоящия си работодател.

• Автор

Ами то и на мен квалификацията ми ако е само на приказки и аз ще откажа под горе долу под същия патриотичен предлог.

Снощи точно след като минах през тази тема чета в Стандарт

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2014-09-04&article=504720

Но него явно пак са го пропуснали да го отмъкнат от поста му и да го сложат на по голям стол. Тоест многократно са му предлагали но той е лоялен към настоящия си работодател.

Ох, преди месец-два търсих машинен инженер за Чехия сред бившите си състуденти, имаше нормални изисквания, единственото по-нестандартно (за България) беше Catia. И не се намери...

Но път DBA се намери, един стар кадър, в началото на другия месец почва в Германия в моя тийм

Сега търся за Прага човек, който разбира от СуСЕ за техния съпорт там...

Баси, колко позиции има, само специалисти да има....

След всичко което прочетох до тук , в мен закономерно възникна въпрос :

Всичките тези 2 500 000 които напуснаха България и тези които продължават да изтичат на там , всичките те дали са мързеливи , малоумни и др.т. ?

Възниква и друг въпрос :

Този , въпросният горе , ако по стечение на житейски обстоятелства му "изстине мястото" , сигурен ли е че ще се намести на друго такова , или само си мисли , че е така ?

При това не може и не трябва да се разглежда само IT общността !

Утре може да се окаже , че няма кой да лекува , да учи децата ни.....бе хляб да направи!

То вече се случва !

Това за единичното и общото !

Следва логичния извод :

Следвайки този модел на мислене и действие (който е добре , тъй да си седи - на другите м`йната им ) България отива на м`йната си....!

А заедно или по отделно всички ние също !

Това е глобалната схема и нашето място в нея !

Предните в указаната класация живеят за сметка на останалите (с известни различия)!

Това е с нищо необорим факт!

Икономически закон за принадената стойност !

Който му се образова - да гледа :

Ако ли пък темата е на кой му е по-по-най , това вече е друг въпрос ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

58% от БГ - срам ме е да кажа колко получавам като цифра. Верна е таблицата, май... Това е на едното ми бачкане. Като го събера с другото... Пак не става работата. Аз пък си мисля, че има негласно споразумение между работодателите. Не знам, няма логика. Но не може масово една цифра да се върти като заплащане, независимо дали чистиш тоалетни, продаваш в магазин, сервираш, монтираш дограма или си даскал. Няма логика просто. Говоря за извън София. Не знам как е в София. Има изключения, разбира се, които само потвърждават правилото! Бачках за едно момче, и условията, които ми предложи не ги видях НИКЪДЕ! повече - това е за близо 20 години на трудовия пазар! А те не бяха нищо особено. След пет часа - двойно, уикенда - двойно, нормално поведение, което да не ме кара да се чувствам все едно съм му длъжен. Беше в сферата на строителството бачкането. Когато обекта беше по-добър по отношение на заплащане, ми даваше винаги нещо отгоре. Отделно, след първите шест месеца ме видя, че се справям - увеличи ми заплатата. След още шест месеца пак. Същото се повтори и след близо година. ...само има една подробност... бях в "сивата икономика"... Но този работодател беше създал условия, които ме стимулираха да работя и вземайки предвид спазваните обещания за увеличение на заплащането, бачках винаги на ниво. Няма значение харесваше ли ми. Стигаха ми парите доволно. Физически изморяваше... ма тя биричката е по-вкусна така...Сега работих за държавата. И преди съм работил за нея. Просто не искам да коментирам. Работил съм и на други места, и съм отвратен просто! А това за Запада... кво да се коментира...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Оф - пак го ударихме на частни случаи!  Всеки си пее неговата песен!

И на врабчетата им е ясно, че в момента има глад за IT специалисти и че те вземат огромни заплати. Това няма да трае вечно. 

Сега ще довърша започнатият по горе разказ:

- Продължение ............

Дойде момент, че от централният офис решиха, че така не може и изгониха всички ни барбар с некадърният ни Регионален директор. Т.е. от А до Я

На негово място сложиха натегач и шуробаджанак с 2 пъти по голяма заплата, 2 пъти по некомпетентен и много тъп като човек.  Той пък дръпна всички натегачи, дупелизци от стария екип!

Този човек когато търсеше нов екип ги подбираше по критеря за по - голям тъпанар, по - голям депелизец, но не и професионалист. Сега във фирмата има огромно текучество, а клиентите също никак не са доволни. Този Регионален директор все обвинява персонала  (персонала само, че сам си го е подбирал)  си и контрагентите, но никога себе си!

Както казах в малките градове този мой разказ можете да го приемете като стандарт на поведение на работодател, негова компетентост и коректност!

Абсолютен картел са богаташите, когато става въпрос да не дават по-голяма минимална заплата от тази която е сега.

Оф - пак го ударихме на частни случаи!  Всеки си пее неговата песен!

И на врабчетата им е ясно, че в момента има глад за IT специалисти и че те вземат огромни заплати. Това няма да трае вечно.

Само нашия форумен "IT специалист" и патриот нещо не споделя това виждане за огромните заплати в тази сфера.

Лошото е че някой де си мисли че може да преинсталирва win и да сменя аудио букси на лаптопи и подути кондензатори по дъна трябва да получава по 7к лева месечно.

Абсолютен картел са богаташите, когато става въпрос да не дават по-голяма минимална заплата от тази която е сега.

Е то кой иска да плаща много ? (трябва да е някой луд) Ама и никой никого не задържа на сила все пак. Всеки ако има избор между двама де ще свършат една и съща работа но на за различно заплащаме би предпочел този който се задоволява с малко.

Е то кой иска да плаща много ? (трябва да е някой луд) Ама и никой никого не задържа на сила все пак. Всеки ако има избор между двама де ще свършат една и съща работа но на за различно заплащаме би предпочел този който се задоволява с малко.

Да де ама поне това малко да беше достайно малко, а не да работят хората от немай къде при тия изедници и да им се плаща колкото да не умра от глад. Колкото и да е ниска производителността на труда в България, не само работниците са виновни, а и "робовладелците", които не желаят да инвестират в нормална работна среда и нова техника. При всички случаи обаче хората произвеждат достатъчно , че да очакват по-добро заплащане от минималнаат заплата. В България съотношението на произведеният продукт към размера на заплатата, е едно от най-ниските в света. Ако в Германия работник произвежда продукция за 30К евро на месец, му се плащат примерно 4К което е над 10% от стойността на продукцията. В България работник, който произвежда продукция за 10К евра получава около 400 евра заплата..Сами смятайте. Процентите не са точни и са само за онагледяване дискриминацията. Да не забравяме и че в България производството от доста време насам е не голяма част от работните места, вече повечето места са в държавните и общински администрации, туризма  и в разни видове услуги.

За масови протести на все повече браншове взеха да разказват новинарите от националните ни медии.

- Неизплатени заплати. 

- Нищожни заплати

- Неоценен труд

Ето това е истинската скала  измерваща това къде се намираме и както и показва какво е това - български работодател!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

За масови протести на все повече браншове взеха да разказват новинарите от националните ни медии.

- Неизплатени заплати. 

- Нищожни заплати

- Неоценен труд

Ето това е истинската скала  измерваща това къде се намираме и както и показва какво е това - български работодател!!!!

Е, тук е добре да се вземе и нарастващата/неспираща задлъжнялост на държавата към бизнеса.

Ами аз от месец и половина търся работа. На предишната- 8 дежурства в месеца по график, които не се заплащат съответно. И отделно когато се наложи и без да си дежурен оставаш. Не се компенсира извънредния труд нито с почивки, нито с пари. Сега- оферти от порядъка на 540 лв ако искаш да вземеш повече пари и работиш само нощни смени. А, да, и 50 лв купони за храна. Сега се връщам от друго интервю- 450 лв. И може би след няколко месеца ще видим. Това в София. Преди месец ходих на друго интервю- 950 лв., 6 дневна работна седмица. Нямах нищо против, парите ме устройваха, щом трябва ще се работи на 6 дневна. Одобрен съм, кога мога да започна и т.н. Казах,че само да извадя медицинско и съм техен, телом и духом. Ще ви се обадим тези дни....След месец очакване аз се обадих и- амиии сега чакаме да се освободи място, ама вие все пак си търсете и на друго място, ама ако не намерите обадете се пак и ще видим.... На мои познат се обадиха 7-8 месеца след като беше ходил на интервю, че бил одобрен и можело да започва веднага, а той горкия вече беше и забравил за тази фирма и отдавна работеше на друго място. Та в заключение на тази тирада- българския работодател е меко казано некоректен, и това е само за да не използвам по-силни думи. Много са малко тези в Бг които заслужават да ги уважаваш. За болшинството е по-важно да си купят ново БМВ или да заведат любовницата някъде в чужбина на почивка, все пак да се види какви баровци са, отколкото да дадат добра заплата на работника, или въобще някаква заплата...

Редактирано от upili (преглед на промените)

Така и предполагах.

Нищо не предполагай. Няма по-голяма гад от тарикатите, които си мислят че са по-горе от другите. Изпреварват в насрещното по пътя, карат с 200 при ограничение 50, пререждат се на опашката.

Баси, колко позиции има, само специалисти да има....

А колко търсиш "за България"? А иначе, много е лесно да се "търсят" готови кадри и да се обвиняват работниците какви некадърници били, когато пък поставените изисквания са абсурдно високи и на никого не му се иска да обучава. Готови кадърчета се търсят да вадят директно парички за мазници, докато бачкат ако може за без пари.

Не, коментираме заплащането в цял свят и къде сме ние. И след като си имал възможност и не си я оползотворил какво да говорим повече. Още повече че 80% от позициите са скрити и никога, никъде не се публикуват. Т.е. трябва някой да те покани. Ти си недоволен от работа и заплащане, предлага ти се по-добра позиция, ти отказваш....

Ако позициите са "скрити", това предлага шуробаджанащина като критерий при избора. Останалото можеш да си го спестиш - говорим за България. И никой не е попитал кой на кого тук каква работа му е предлагал. Това са някакви опити да изместване на фокуса на темата и подбиване авторитета на мненията чрез личностни нападки. Разни "засукани" възможности, за които се говори и за които дори не мога да бъда сигурен дали не са повече на думи, отколкото в действителност - отсвирвам. Всеки може да напише каквото си поиска и да се пошегува както си иска.

Само нашия форумен "IT специалист" и патриот нещо не споделя това виждане за огромните заплати в тази сфера. Лошото е че някой де си мисли че може да преинсталирва win и да сменя аудио букси на лаптопи и подути кондензатори по дъна трябва да получава по 7к лева месечно.

Огромните заплати в сферата, където специално в България трябва да си програмист с 4 чужди езика, 5 програмни езика, ООП, Бази данни и какво ли не още за някакви мърляви пари? Нещо много "широки" специалисти се търсят тука. Ако може от всичко да разбират, та на малко хора да се плаща.

А плаща достойно този, който уважава работниците си, иска него да го уважават и иска да ги стимулира, за да получи накрая по-добри работни резултати, които пряко имат значение и за неговото благосъстояние. В България се прави обратното - картелче и оставане на хората в безизходица.

п.п Лошото е, че някои хора нещо просто не са много "сложни". Те и автомайсторите само "сменят" разни части из колите. Те и хирурзите само режат "излишни"(или пък не) "израстъци". То много често диагностицирането може да е много по-сложно от отстраняването на проблема. И иначе съм сигурен, че на запад за смяна на аудио букси и преинсталиране на Windows вземат повече пари от тукашният високоплатен програмист.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

...

А колко търсиш "за България"? А иначе, много е лесно да се "търсят" готови кадри и да се обвиняват работниците какви некадърници били, когато пък поставените изисквания са абсурдно високи и на никого не му се иска да обучава. Готови кадърчета се търсят да вадят директно парички за мазници, докато бачкат ако може за без пари.

Ако позициите са "скрити", това предлага шуробаджанащина като критерий при избора. Останалото можеш да си го спестиш - говорим за България. И никой не е попитал кой на кого тук каква работа му е предлагал. Това са някакви опити да изместване на фокуса на темата и подбиване авторитета на мненията чрез личностни нападки. Разни "засукани" възможности, за които се говори и за които дори не мога да бъда сигурен дали не са повече на думи, отколкото в действителност - отсвирвам. Всеки може да напише каквото си поиска и да се пошегува както си иска.

....

Да, веднага намирам работа на специалисти по ADF, Oracle Fusion, вероятно ще се търсят и DBA.

Щом не знаеш какво означава скрита позиция по-добре не се излагай (то не че не се изложи досега де). И никой не ти говори за далавери. Просто HR-ите търсят подходящия човек по профили в специализирани мрежи, контакти и т.н.

П.П. Ааа, и WebLogic специалисти

Да, веднага намирам работа на специалисти по ADF, Oracle Fusion, вероятно ще се търсят и DBA.

И никой не ти говори за далавери. Просто HR-ите търсят подходящия човек по профили в специализирани мрежи, контакти и т.н.

Дааа, търсят те по шуробаджанащински канали. Излагате се вие като казвате на черното - бяло. Търси си ти специалисти. То щото за чужбинско се търсят специалисти със съобщение във форум. Гениално.

Знам ги вашите специалисти. Изисквания 3 листа, заплащане 300лв. И да не са 300, а повече - пак нереалистични.

• Автор

Дааа, търсят те по шуробаджанащински канали. Излагате се вие като казвате на черното - бяло. Търси си ти специалисти. То щото за чужбинско се търсят специалисти със съобщение във форум. Гениално.

Знам ги вашите специалисти. Изисквания 3 листа, заплащане 300лв. И да не са 300, а повече - пак нереалистични.

О, не, не ги търся чрез форума, но ти попита и аз ти представих един списък

И заплатите са доста по-високи, но ти нали не се интересуваш от смяна на работата. Какво си се загледал в чуждите канчета. Май някой още на първата страница на темата спомена тази лоша привичка на българина

О, не, не ги търся чрез форума, но ти попита и аз ти представих един списък

И заплатите са доста по-високи, но ти нали не се интересуваш от смяна на работата. Какво си се загледал в чуждите канчета. Май някой още на първата страница на темата спомена тази лоша привичка на българина

То и българските работодатели все се оплакват, че няма работници да им работят работата, а като сложат списък от 3 листа с изисквания - ясно е, че никой и на "голямата" заплата няма да се наеме. Аз защото не съм в час с изискванията, нали?

Това за канчето пак е опит за изместване фокуса на темата. Говорим си плаща ли се достойно? Другаде как се плаща МНОГО повече за същото и как аджеба в България малко са заможните, които не са мафиоти.

Само за IT не се изказвай неподготвен. И да, търсят се такива хора и им се предлагат наистина огромни заплати като за нашият стандарт. Сега......   кой, за кавото учил преди време! Няма на кого да се сърдим или пък да отричаме очевидни неща.

Иначе съм съгласен с теб, че работодателите не са стока, не заслужават уважиние, не заслужават внимание, но има и такива - свестни ама някак се губят в общото!

Огромните заплати в сферата, където специално в България трябва да си програмист с 4 чужди езика, 5 програмни езика, ООП, Бази данни и какво ли не още за някакви мърляви пари? Нещо много "широки" специалисти се търсят тука. Ако може от всичко да разбират, та на малко хора да се плаща.

А плаща достойно този, който уважава работниците си, иска него да го уважават и иска да ги стимулира, за да получи накрая по-добри работни резултати, които пряко имат значение и за неговото благосъстояние. В България се прави обратното - картелче и оставане на хората в безизходица.

п.п Лошото е, че някои хора нещо просто не са много "сложни". Те и автомайсторите само "сменят" разни части из колите. Те и хирурзите само режат "излишни"(или пък не) "израстъци". То много често диагностицирането може да е много по-сложно от отстраняването на проблема. И иначе съм сигурен, че на запад за смяна на аудио букси и преинсталиране на Windows вземат повече пари от тукашният високоплатен програмист.

Добре понеже най много ревеш ти като обран поп дай да видим твоите критерии и как би ти се искало да бъдат нещата.

Както аз ги виждам ти искаш един работодател за всяка малка сфера да има отделен специалист закачен на шланг с добро възнаграждение понеже и ти попадаш в този профил. Имаш идея горе долу от инсталации на ОС и направата на някоя по елементарна мрежа. Ти ще претендираш че си учил много и под 7к лева си е подигравка с труда ти. За другите сфери други хора и така, Накрая работодателя с персонал десетки пъти в повече и раздаване на средства на вятъра. Е къде ще му излезе сметката на него ? Тя фирмата му е да работи за него или за работниците. С твоето мислене ти ще го фалираш преди да е почнал.

Ти някога имал ли си хора които да работят за теб и да им плащаш ? Парите никога не са достатъчни това ми е ясно но всеки нормален де прави инвестиции ги прави за да му носят приходи а не за да носят приходи на работниците му а той да е на червено. Защото по схемата по която искаш да са нещата това ще стане. Ще го фалираш.

Защо шефа ходил с любовницата на почивка ? Ами защото идея нямаш какво напрежение е да зависят хора от теб и да гледаш да си оправиш сметките с тях по договора който сте подписали.

Само за IT не се изказвай неподготвен. И да, търсят се такива хора и им се предлагат наистина огромни заплати като за нашият стандарт. Сега......   кой, за кавото учил преди време! Няма на кого да се сърдим или пък да отричаме очевидни неща.

Явно не си си търсил работа в IT сектора в България, особено извън София. Чета изискванията за junior и те не се различават от тези за senior. Питам се - "Какво по дяволите!?" Гледам заплата 1500лв, а изискванията включват списък от познания в коренно различни насоки, които изискват не 1 широк специалист, ами съответните специалисти.

...инвестиции ги прави за да му носят приходи а не за да носят приходи на работниците му а той да е на червено. Защото по схемата по която искаш да са нещата това ще стане. Ще го фалираш.

Защо шефа ходил с любовницата на почивка ? Ами защото идея нямаш какво напрежение е да зависят хора от теб и да гледаш да си оправиш сметките с тях по договора който сте подписали.

Инвестиция е и да плащаш добре на работниците. Връща ти се като повишени работни резултати. Хич не ме интересува шефчето под какво напрежение било, защото знам българските че под никакво напрежение не са. Безхаберието масово е пълно.

Откъм мрежи и хардуер въобще не ме зачеквай - правил съм неща, каквито не предполагаш, нямаш си представа и няма да усвоиш в обозримо бъдеще.

п.п Не знам за другите, за мене 1000лв са малко пари! И каквито и пари да вадиш, като нямаш време да ги употребиш и да почиваш - работата не струва!

Дааа, търсят те по шуробаджанащински канали.

Понякога се излагаш колега, съгласен съм с доста от писаното от теб в други коментари, макар и не с всичко. Това обаче е толкова страхотна изцепка, че няма как да я подмина.

Повечето от тях не са си изкарали поне първият милион по честен начин. Това е положението в България.

Тук идва проблема - тези, за които ти говориш са 2,6 до 4,5 процента от работодателите, а всеки тарикат, който врътне една далавера и прибере милион-два, веднага спира да бъде работодател.

Проблема на доста от хората, които пишат в темата е, че бъркат понятията "тарикат-милионер" и "работодател".

Да, правилно си разбрал, че аз или държа един човек на работа и му плащам заплати и осигуровки или го освобождавам и по живо по здраво се разделяме с добри чувства, но това с шикалкавенето и криенето на това и онова не ми е по вкуса.

Да не говорим, че при мен не работят хора без образование и всички са напълно грамотни и технически над средното образовани - тоест всеки може да си влиза когато иска в сайта на НОИ и да си гледа осигуровките.

Повярвай ми, но няма как да не ги платя, а и аз се занимавам с европейски проекти и няма как всичко да не ми е изрядно - инспекция по труда, ИСО 9001 съм сертифициран, здравно и всякакво друго осигуряване и прочие и прочие.

Всеки месец се вадят по над 15 удостоверения за липса на задължения, сертификати и квото се сетиш, а минаха времената, когато можеше срещу някой лев да се скатаеш.

Който си е лъжец и мошеник си е такъв и към приятелите и към държавата и към работниците и навсякъде.

Който е честен и изряден няма да разберете никога какви нерви и усилия му коства това да се грижи перфектно за работниците и служителите си, да им плаща заплати в пъти над минималната, осигуровки, отпуски, медицинско обслужване и прочие и прочие да не изреждам.

Съвестта не се купува и не се придобива - или я имаш или я нямаш.

А като я имаш безсънните нощи, терзания и ежеминутна борба не ти дават спокойствие нито за миг.

пп. Някой по-горе спомена нещо право в десетката - огромната задлъжнялост на държавата към бизнеса.

Знаете ли какво е да има държавата да ти плаща огромни пари, а в същото време ти да трябва да платиш ДДС на същите неполучени пари, да платиш данъци, заплати, осигуровки и всичко останало, защото същата държава не я интересува, че не ти е платила същата тя, а изисква от теб да не нарушаваш правилата?!?!

А?

Онзи дървения философ я да ми се яви тук и да ми отговори на въпроса знае ли за какво говоря?

Кредити съм взимал, за да си плащам всичко за неполучените суми, които се мотаят с години понякога.

А в същото време аз няма как да кажа на хората, че имат да чакат, защото аз не съм си взел парите...

Който не се е пекъл на този огън, той само може да разтяга локуми и няма да ме разбере.

Отговорността е огромна, само това искам да ви кажа.

..Онзи дървения философ я да ми се яви тук и да ми отговори на въпроса знае ли за какво говоря?

...Който не се е пекъл на този огън, той само може да разтяга локуми и няма да ме разбере.

Отговорността е огромна, само това искам да ви кажа.

Знам за какво говориш. Вашата недалновидност обаче не е наш проблем. Да не си се хващал с държавата на хорото.

Работодател няма, който да се грижи перфектно за работниците си. Ти за твоите изпълнил ли си всички условия на ЗБУТ, като подходяща стойка с подходящи столове, почивка от компютрите на определено време, а мерил ли си осветеността на помещенията с апаратура, нивото на шума, температурата на въздуха? Ама НЯМА нито един работодател перфектен по ЗБУТ. Повечето и каска не дават, да не говорим как се работи на екстремни температури и неблагоприятни условия под грозяща заплаха от уволнение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.