Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде сте вие в глобалната скала на заплащане

Featured Replies

От субективна , лична гледна точка това е правилното решение - Терминал 2 и на където Ви видят очите....

Изгонени от собственото си родно място......това не е Ваш , личен , свободен избор ! Това е принудителен избор !

П.П. за невежите !

Свободен избор предполага възможности с приблизително равни условия. Другото се нарича необходимост (обективна - за по-изучените). Тук нямате избор ! Иначе - в канала , както и се случва..

За желаещите да променят живота си, светът е пълен с възможности да накарат обективните необходимости да им носят ползи в субективен план. Терминал 2 съвсем не е единствената алтернатива в България...

• Отговори 129
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

За желаещите да променят живота си, светът е пълен с възможности да накарат обективните необходимости да им носят ползи в субективен план. Терминал 2 съвсем не е единствената алтернатива в България...

Когато изказвам определено твърдение , обикновено го подкрепям с факти свързано и с предни мои постове.

Фактът 2 500 000 по моему е смразяващ....

При Вас фактите отсъстват , което прави Вашето твърдение празни приказки !

Вярно е , че отделни , единични явления са възможни и се случват . Също както в тотализатора ! Излязъл му късмета на някой си..... :) 

НО !

Трудно ли е да се сравни 2 500 000 с 1 или с 10 , е нека да е 100 ?

Тук възниква и друг въпрос.

Тези 100 за чия сметка ? Корабостроител (че съм от Варна :) ) , машиностроител , химик , че ако искате и селскостопански производител....и т.н..И никак не говоря (или точно за тях говоря !) за тези намърдали се на входа и изхода на съответната система . За там трябва по условие да си "правоимащ".......казано по друг начин , да не ти миришат чорапите....

Пак повтарям - също както в тотализатора...на живота...."Роди ме мамо с късмет , пък ме хвърли на смет !"....

Разбира се , че ако не играеш тото , няма как да спечелиш ! Но това е друга тема.... 

Очевидно е , че за тези които са си навили нещо на пръста е трудно да проявят разбиране или откровено не им изнася !

Дори е непостижимо за тяхното мислене !

Което е жалко !

Това никак не променя отговорът на въпроса "Къде сме ние?" , а не "Къде съм аз?".

"Къде съм аз ?" не бих го обсъждал в обществен форум . Намирам го за недостойно поведение !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

И как цялата тази назидателна тирада се отнася към твърдението ми, че ако човек иска да успее трябва да действа? М? Че възможности има, но човек трябва да има стремежа и още повече куража да ги преследва и постигне?

А може ли да посочиш някоя и друга реална възможност за нас слепите, дето останахме без очи от гледане и не можем да ги видим. Наистина ми е на зор :)

• Автор

А може ли да посочиш някоя и друга реална възможност за нас слепите, дето останахме без очи от гледане и не можем да ги видим. Наистина ми е на зор :)

Мисля преди няколко поста изброих позиции за които търся специалисти. И мога да добавя че търся и UNIX/SOA/nagios специалист

Аз търся лекари и медицински сестри но няма и няма :(

О в цяла Северозападна България де търсят , заплатите са двойни спрямо тези , дето сте цитирали за региона , но желаещи да работят - няма ....

Не те познавам и не те знам какво знаеш, какво можеш и какво искаш. Най-простото е да отвориш един сайт за работа, всяка обява там е възможност за теб, щом си на зор!

Уважаемидами и господа,
най-напредискамедавиблагодаримзавашетокандидатстване и проявениятинтересзапозицията в нашатафирма. Порадиголемиятбройнапостъпилитекандидатури, щениотнемеизвестновремедаобработимдокументацията. Моляпрояветеразбиране и търпение.
Веднагащомнаправимнашиятизбор, щесесвържем с вас.
Акобъдетеудобрен, щебъдетепоканеннаинтервю, коетощесепроведена 18-20.09.2014 г.вгр. София

С уважение
инж.

П.П. Всяка сутрин това ми е първата работа. А това е един от отговорите на мейла ми :) Много е издържан. Нарочно не съм копирал името на инженера, иначе на съм барал нищо друго.

Хубаво. Посмяхме се на отговора е имейла ти, но пропусна да ни кажеш най-важното нещо в случая. Не каза каква работа търсиш и каква ти е квалификацията...

Ами не съм от високоинтелектуалните кадри, затова търся работа по подходящите сайтове :)  Ако имах необходимата компетенция отдавна да съм се кандидатирал тук. Да кажем просто, че си давам ясна сметка какво и къде мога да работя  :)

• Автор

Ами не съм от високоинтелектуалните кадри, затова търся работа по подходящите сайтове :)  Ако имах необходимата компетенция отдавна да съм се кандидатирал тук. Да кажем просто, че си давам ясна сметка какво и къде мога да работя  :)

Не изглежда да сте глупав, а защо не заложите на самообучението и се насочите в област в която има по-голямо търсене на работна ръка? Вярно, няма да сте на висока позиция, но ще имате работа и възможност за развитие

Капитане, от години съм редовен посетител в сайта. Вашето мнение винаги съм го уважавал, защото ми е направило впечатление, че действително сте много в час с материята по която пишете, а не просто да си чешете езика. Но просто аз нямам вашата компетенция. Цял живот съм се самообучавал. Вече съм на 45, но още продължавам да се уча. Но човек трябва и да си вади хляба с нещо. А за съжаление не мога да си позволя да остана без него. Честно казано много завиждам на такива като теб (благородно обаче :) ) които са могли да се ориентират на време. :)  Съдба....

... а защо не заложите на самообучението и се насочите в област в която има по-голямо търсене на работна ръка?...

Е всички не може да са IT специалисти :) (малко шегичка) И понеже темата се превърна малко, или много в това кой какво работи и какво заплащане получава (макар и не точно), та да споделя и аз:

В момента имаме обява за набиране на работна ръка-както за ниско квалифицирани, така и за по-високо квалифицирани кадри като заплащането варира между 700 и 1200-1300лв.Е няма хора и тва е.Преди 4-5 години когато имаше големи поръчки и имахме обяви се отзоваваха сумати кандидати.Сега....няма почти никакви.

Сега тоя ми коментар пак може да се интерпретира по какъв ли не начин и на който как му е изгодно,но...има една приказка ,,Търся си работа, но се надявам да не намеря,,

Какво искам да кажа-който разбрал, разбрал :)

Щом не искаш да ни кажеш, няма как да знаем дали можем да ти предложим нещо. Само ще добавя (без да ме е еня за колко недостойно ще го намери by_chechi), че когато съм бил на зор, не съм пробирал. Работил съм и като общ работник на строеж. Работил съм и на позиция със заплащане на 1/4 от нормалната заплата за този вид работа. Има ли желанието и куража да си преследва целите човек, то най-често успява...

.... Цял живот съм се самообучавал. Вече съм на 45, но още продължавам да се уча. ...

И какво Ви е на годините? Вие сте си в ,,златна възраст,,Амбицирайте се и не унивайте.Човек когато има желание и амбиция за нещо никога не е късно!

Абе още не съм се вкиснал съвсем :) Кажи си поне фирмата на лични да погледна обявите, мога ли да се кандидатирам без да се излагам

• Автор

Капитане, от години съм редовен посетител в сайта. Вашето мнение винаги съм го уважавал, защото ми е направило впечатление, че действително сте много в час с материята по която пишете, а не просто да си чешете езика. Но просто аз нямам вашата компетенция. Цял живот съм се самообучавал. Вече съм на 45, но още продължавам да се уча. Но човек трябва и да си вади хляба с нещо. А за съжаление не мога да си позволя да остана без него. Честно казано много завиждам на такива като теб (благородно обаче :) ) които са могли да се ориентират на време. :)  Съдба....

Никой не е казал да оставате без текущата си работа. Просто ползвайте свободно време за да добиете знания и опит в още някоя област. В момента поне достъпа до литература е лесен, възползвайте се. Четете, не стирайте да се учите :)

Е всички не може да са IT специалисти :) (малко шегичка) И понеже темата се превърна малко, или много в това кой какво работи и какво заплащане получава (макар и не точно), та да споделя и аз:

....

Не на шега - в момента има глад за такива специалисти, човек трябва (поне да се опита) да се възползва от момента

П.П. И аз не подбирам, и аз съм работил и като общ работник и не ме е срам от това. Но никога не се захващам с нещо което не мога да се справя. Защо само да се излагам и мен си, и други хора :)

..Не на шега - в момента има глад за такива специалисти...

То не, че това е шега :) Това го споделих и в предишни си постове тук ;) Исках да кажа, че не само в тази сфера има ,,глад,, за специалисти.

Е...не става въпрос за 6000-7000 лв, но който има мерак и желание започва и с по-малко, а като има стремеж да се до усъвършенства и развива-резултатите сами ще дойдат.

Сега...тук искам да кажа.Истина е, че не винаги е така както ни се иска и така, както сме си го представяли и поставяли за цел.Истината обаче е, че всичко (или почти всичко) зависи от нас самите.И пак пример с работата при нас.Ами болшинството от хората си гледат само часовника и искат по-високи заплати.Е няма как да стане!Когато човек поема повече отговорности-тогава има по-високо заплащане.Разбира се трябва да имаш и нужната квалификация и умения за това.И на мен не ми е особено приятно да нося отговорност за хора, срокове, продукция и т.н.т.  но съм си казал за мене си ,,Ако искам по-добър стандарт на живот трябва да поемам отговорности и да се примиря с негативите.Ако не-гледам си часовника и нищо не ме интересува,,

Не знам...Наистина не е лесно, но всеки трябва да направи избора си-какво може, какво е готов да жертва за едното, или другото.Безплатен обяд няма-това е.

Като Терминал2 не е единствената алтернатива в България, то тогава какво ти правиш в САЩ? Голям личен пример даваш. Мене ако питаш, това казано от човек живеещ извън България звучи лицемерно. Я кажи как при вас като е ниско качеството на тока, не плащате сметка. Беше се похвалил май дори някога, ако правилно си спомням.

Мисля преди няколко поста изброих позиции за които търся специалисти. И мога да добавя че търся и UNIX/SOA/nagios специалист

Има страница jobs.kaldata.com или нещо от сорта. IT не е само софтуерно инженерство. В момента възстановявам информация от повреден твърд диск, например. Не е като да програмирам.

Не те познавам и не те знам какво знаеш, какво можеш и какво искаш. Най-простото е да отвориш един сайт за работа, всяка обява там е възможност за теб, щом си на зор!

Някога си търсих така работа. Половината обяви са сондаж и са леко недействителни.

В момента имаме обява за набиране на работна ръка-както за ниско квалифицирани, така и за по-високо квалифицирани кадри като заплащането варира между 700 и 1200-1300лв.Е няма хора и тва е

Или условията спрямо заплащането са тежки или си помисли друго - "Как тия, къде са кандидатствали, повечето от тях са отпътували в чужбинско за по-добро заплащане."

.Ами болшинството от хората си гледат само часовника и искат по-високи заплати.Е няма как да стане!Когато човек поема повече отговорности-тогава има по-високо заплащане.

Ъхъм, ми да не си гледаме часовниците, да бачкаме извънредно и денонощно и за без пари, ако може, че да не недоволствате драги господин Скала73? К'во ще кажеш - примерно аз работя работа със заплата, допълнителните неща - на процент и отделно т.нар "час-мак"

Интересно как заплащането ти е колкото на чистач в Германия, но се чувстваш голям.

Ти имаш ли пост, в който да не мрънкаш и недоволстваш?

пп.И не ми мисли колко ми е заплатата.Работи и си изкарвай и ти-ама не като на чистач!

Ти имаш ли пост, в който да не мрънкаш и недоволстваш?

пп.И не ми мисли колко ми е заплатата.Работи и си изкарвай и ти-ама не като на чистач!

Ако нямаше сериозни поводи за недоволство, нямаше да недоволствам. Далеч не го правя за спорта. Явно истината не ти харесва и само това си разбрал от цялото ми мнение.

...Ако нямаше сериозни поводи за недоволство, нямаше да недоволствам....

Ами недоволствай си, но не търси под вола теле! Не ми харесва, че се дракаш с хората, които не са на твоето мнение.Има и истини в постовете ти тук, но другите истини пък ти не разбираш от другите мнения!

Лека вечер.

Ами недоволствай си, но не търси под вола теле! Не ми харесва, че се дракаш с хората, които не са на твоето мнение.Има и истини в постовете ти тук, но другите истини пък ти не разбираш от другите мнения!

Лека вечер.

Истината е само една и като погледнем статистически колко млади хора(и не само) напускат страната, критерият достойно заплащане на труда, отношението на държавата и т.н - става ясно, че нещо не е в ред.

Абе мен ме изкарва доста над световното средно равнище и още повече над средното за България. Това е добре, макар преди 5 години да бе два пъти по-добре. Значи не съм за Запада да мия чинии и да бера ягоди :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.