Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщат униформите в училищата

Featured Replies

Униформите трябва да се въвеждат само там, където учениците подкрепят идеята, за да няма глупави спорове. Все ще останат и недоволни, разбира се.

Ако съдиш по това http://www.vbox7.com/play:27787394 и по други подобни се лъжеш доста.Тези дето ги показват са малка част неграмотници.Има едни 80% които са умни и пишат без грешки.

• Отговори 194
  • Прегледи 30k
  • Създадено
  • Последен отговор

Съдя по това, на което съм бил свидетел. Знам, че има ученици, които наистина полагат усилия. Но ги има и тези, които нямат никакво жеание за ...нищо. Не че са глупави - напротив, смятам българските деца за много способни, просто липсва желание. Както и стимул.

(mxp @ 25.07.2009г. в 18:13ч.)

Униформите трябва да се въвеждат само там, където учениците подкрепят идеята, за да няма глупави спорове. Все ще останат и недоволни, разбира се.

Правилно.Когато дори и малка част от тях не са съгласни, просто е безсмислено ... Или всички ще ги носят, или няма никой ги носи :) И тогава идва един момент, в който се стига до неприятности ... заплахи от директора, учителите(казвам го това, щото при нас е често явление), глупави и безсмислени спорове м/у учениците, както казва mxp.Ние сме с униформи, обаче до сега е нямало нито един ден, в който всички да сме били с униформи .. какъв е смисъла .. :speak:

Редактирано от little_amore (преглед на промените)

Униформите са един вид начин да се различаваш сред обществото. Някоя човек те вижда и си казва: "Я, тоя/тая е от еди-кое-си училище." Ако училището ти е елитно, по-вероятно е гореспоменатия човек да си каже: "Ми тва тряя да е добро дете, нали учи еди-къде-си.". Обаче ако си от последното квартално пропаднало квартално училище, където преди 3 години неизвестни лица са изнасилили дъщеря му... предполагам ще си помисли нещо съвсем друго. Тъй че предлагам утиформите да се въведат в училища, които наистина ги заслужават, и които хората разпознават. Иначе едно от основните предназначения на униформата се губи. За това, че децата ще изглеждат по еднакъв начин в училище... Всички знаят, че това няма да е така. Има десетки начини, по които да покажеш принадлежност към някоя социална група. Мобилен телефон, държание, прическа дори.

Толкова се радвам, че завърших училище и няма да мога да се "порадвам" на униформата. В крайна сметка учениците не служат за оправдание за поредното пране на пари в тая държава. А това, че щели да се унифицират децата - аре моля ви се. К***ата си е к***а и с униформа.

много е хубо че ще връщат униформите... радвам се особено след като завърших тази година и няма да съм от тези с униформи... хах

Аз съм за униформите. Само че тези, които ги правят трябва да се съобразяват и с вкуса на учениците. 2009 година сме, а някои от въведените униформи са по-зле и от тези, които са били през 1980, да кажем. Аз никога не съм била от типа момичета, които се интересуват от модата днес, но все пак учениците трябва да се чувстват добре.

Освен това maxim4o e прав-едва ли някой от "последното пропаднало квартално училище, където преди 3 години неизвестни лица са изнасилили дъщеря му" ще се кефи да се фука, че учи там...

Аз съм за униформите. Само че тези, които ги правят трябва да се съобразяват и с вкуса на учениците. 2009 година сме, а някои от въведените униформи са по-зле и от тези, които са били през 1980, да кажем.

Ами в моето училище ни питаха дали искаме, можехме и модела сами да си изберем (да си го проектираме дори). Но в крайна сметка нищо не се получи.

Освен това maxim4o e прав-едва ли някой от "последното пропаднало квартално училище, където преди 3 години неизвестни лица са изнасилили дъщеря му" ще се кефи да се фука, че учи там...

Ако е по желание, тоест само където учениците сами искат, такива училища няма да са с униформи. „Учащите“ там просто няма да ги желаят. Като се знае на какво дередже са...

Здравейте всички,вижте какво намерих,докато се рових в нета :ph34r:

<Фирмата ни е създадена с цел дизайн и производство на униформени облекла по индивидуален проект.

Изключително внимание отделяме на историята и духа на всяко училище и дисциплините, които се изучават.

Желанието ни е да се създава естетическо усещане към облеклото и да се акцентира върху представителната му функция при отделните професии.

Задължително за нас е да се включат самите ученици в избора на цвят и модел на ученическа униформа. За целта организираме със съдействието на учителския колектив конкурс сред учениците, в който с предложения и рисунки те представят своите идеи. Обобщавайки резултата от идейния ни проект, предложенията на учениците, емблемата и цветовете на училището, исканията на училищното настоятелсво и виждането на Вас и учителския колектив, ние, всички заедно взимаме решение относно окончателния вариант на униформеното облекло.>

Ако проявявате интерес мога да ви пусна и сайта http://www.uniforma.bg/

Задължително за нас е да се включат самите ученици в избора на цвят и модел на ученическа униформа. За целта организираме със съдействието на учителския колектив конкурс сред учениците, в който с предложения и рисунки те представят своите идеи. Обобщавайки резултата от идейния ни проект, предложенията на учениците, емблемата и цветовете на училището, исканията на училищното настоятелсво и виждането на Вас и учителския колектив, ние, всички заедно взимаме решение относно окончателния вариант на униформеното облекло.>

Не ме интересува кой ги произвежда, но лично в нашето училище абсолютно никой не попита ученици, аджеба харесва ли ви? Госпожа директорката избра един вид и това е, не знам за каква демокративност и право на вот има според вас, но реалността при мен се различава.

Не ме интересува кой ги произвежда, но лично в нашето училище абсолютно никой не попита ученици, аджеба харесва ли ви? Госпожа директорката избра един вид и това е, не знам за каква демокративност и право на вот има според вас, но реалността при мен се различава.

Мда.... и ние бяхме така .. просто ни казаха дайте по 30 лв и след два месеца ни тръсаха униформите.. даже не ни попитаха дали ни харесват ...
  • 3 седмици по-късно...
  • 4 месеца по-късно...

Както казах след 18 мисленето се променя!Не е ли така?

Както казах след 18 мисленето се променя!Не е ли така?

Да, в положителна и по-реалистична посока.

Да, в положителна и по-реалистична посока.

мхммммм

Забравят се някои начини на мислене.Как сте мислели за униформите като малки?Или всички сте социалисти(или по-вишите комунисти)?

Забравят се някои начини на мислене.Как сте мислели за униформите като малки?Или всички сте социалисти(или по-вишите комунисти)?

Никога не ми е пукало дали ще въведат или не, аз ходех на училище, не на ревю.

Твърдо съм „за“. Но нима тази тема не се, до известна степен поне, дублира с тази?

Обясни ми какво наричаш социализъм.

;)Станало е недоразумение! ;) Погрешно сте ме разбрали! Не ми беше това целта на темата-Целта ми беше да стане нещо като игра- аз казвам нещо, а следващия казва `за` или `против` е , след това той казва нещо и следващия пак казва `за` или `против` е-разбрахте ли-

например:

за или против униформите

следващие казва `против` и после пише за или против цигарите например... и следващия му отговаря...и така нататък

нищо, оставете тази тема,а ако искате ще направя нова?!

ппс- отначало темата беше За/Против..., но някой е променил заглавието и я е преместил, защото погрешно е разбрал!

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.