Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщат униформите в училищата

Featured Replies

И не само... беше ми омръзнало да гледамо само задници и цици навсякъде...аз в къщи огледало нямам ли си? Жалко,че се забавиха толкова... исках и аз униформа Публикувано изображение

• Отговори 194
  • Прегледи 30k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз от тази година уча в училище, в което се носи униформа. Нито съм напълно за, нито напълно против. Вие вече сте посочили повечето аргументи - все пак си е удобно, защото не се чудя какво да облека, а и богаташчетата не могат да се фукат и т.н. Само че при нас не всичко е задължително - само риза и вратовръзка през зимата, а лятото с тениската и вратовръзка няма. И така, панталон или пола не са задължителни... Не ми е толкова голям проблем - материята не е от най-приятните... Обаче така на момичетата нищо не им пречи да се изхакат с някоя пола или по-модерни дънки и панталони от чуждите и пак да се покажат. А и ризата не е толкова голям проблем - просто една модерна блуза над нея, като директорката е наблизо се скатаваш и това е... Освен това - цената. Един комплект от униформата е стотина лева, а трябва да имаш поне два, за да сменяш... Положението ви е ясно.

Според мен преценката дали да има униформи трябва да се остави на училищата. Навън почти всички елитни училища си имат униформи и учениците в тези училища си ги носят с гордост (или поне се стараят). Самият факт че си успял да учиш в това училище е достатъчен. Нека само да добавя следното: идеята на униформата според мен е да даде усещане за принадлежност на този който я носи. Дали това усещане ще поражда гордост или досада у този който я носи е отделен въпрос. Това е моето мнение за униформите.

Нямам какво да добавя!Много добре казано!

Ние вече сме с униформи, и лично аз се чувствам страхотно!Една жена ме срещна преди няколко дни и ми каза:"Боже, градът грейна от вас, слънчица мои!" Стана ми супер яко, всеки който ни види не си спестява комплиментите! :headphones: На някой от съучениците ми сякаш са родени да ги носят! Невероятни са всички, и са по-различни, усмихнати ... наистина аз лично усещам промяна .. дано продължат да са такива :lock: А мъниците.. само да ги видите колко са сладички в униформи :P)))

• 2 седмици по-късно...

Министерството е гола вода, за да внася униформи. Какво целят с униформите? Равенство между учениците, стилност на учениците, повишаване качеството на образование, издигане в очите на европейците (знаете, вече е модерно да си европеец, а не българин)? Едно по едно:

-равенство между учениците-ъпсурд, същото е да въведеш на всеки един гражданин една и съща дреха и да твърдиш: Всички сте равни. В Демокрация никой не е равен на никой-тук са и най-големите неравенства между хората. Смея да твърдя, че при тоталитарна държава хората са по-равни от колкото при демокрационна. Абсолютно е невъзможно всички да се равни, дали в училище, дали в работа. Какъв е смисъл? Аз примерно мога пак да мразя определена група наркоманчета, въпреки че и те са в униформа? Ефект-нулев.

-стилност на учениците- Това би трябвало да е налагане на стил върху дадена маса от хора-в случея учениците.на не е обмислено-ако ще въвеждаш униформа, то поне да бъде както учениците искат, а не какво му е хрумнало на някой кыопав шивач. Ок, стил, но все пак нека бъде избрана от този, който ще носи униформата. Ако не е така, то пак стигаме до извода-демокрацията НЕ е демокрация. Замисъла куца тук.

-повишаване качеството на образование-сигурно като учениците се гледат какви са красиви в униформите ще се качи КПД-то и всичко живо ще учи като невидяло. Идеята ми, че целят това, се поражда от факта, че когато учениците видят, че училището се е постарало да имат униформи, камери и прочие, ще си кажа-Абе, ае да учим яката. Виж к'во са направили за нас, мен.

-издигане в очите на европейците- сигурно европейците ще си помислят:Ето дадохме пари на това племе, а те дори и униформи сложили. Евала. Само дето европейците не са толкова глупави.

Според мен униформите са възможни като облекла, но заради тези цели който са си поставили от министерството спрямо тези униформи-заради това съм против. Повтарям се, но униформата за повече е някакси демоде- облекло от соца, неприемливо за демократична България Униформа се е носело и преди соц. строя, носи се и до днес :eek:.

Лично мен да ме накарат да облека нещо, което естествено може да ми хареса, но може и да не, няма да я бъде. Не обичам някой да ме командва. Човек би измислил куп причини, за да не носи униформа-алергичен е към материята, а училището няма да се зарадва, че трябва да взимаш друг тип униформа, непрекъснато униформата го стяга или е голяма, че изглежда понапълняла и прочие. А, ако се вдигне цялото училище, или поне даден клас тогава нямада е розово положението. Заради всеки един от нас, заради всеки един ученик училището получава пари-когато се вдигне по голяма маса от ученици, училището би преосмислило плановете си. Но рядко би се постигнал такъв съюз сред учениците. За мен лично не е проблем да бъда в съюз с някой, антипатичен за мен, важно е целта да бъде осъществена. Знаете ли какви униформи ще ни въведат в техникума, няма да споменавал име, че да не стане (анти) реклама, но сигурно вече знаете- цветът на униформите и панталоните ще бъде... ЖЪЛТ. Ако съдя по това къде се намира и училището, бих си правел и асоциацийте. Няма лошо униформа, но като не сме дорасли като общество, като етикет, начин на живот няма смисъл от тях. Всичко ще си бъде по старому, а вероятно бунтарите, тези който са против това (, което като се замисля е в пълното право да протестира против налагането им) просто ще бъдат смазани с идеята: Като не Ви харесва, ходете другаде. И така ще да я бъде.

• 1 месец по-късно...

В моето училище от март месец сме с униформи. Аз в началото бях против понеже мислех, че пола няма да ми стои добре, а почечето ми приятели бяха "ЗА". Та въведоха ни униформите и после така стана, че всички за бяха против вече, но беше късно. А на мен униформата ми стоеше много добре и ми харесваше, на другите също, но те не се харесваха в униформата си. Първият ден, в който всички ученици трябваше да сме с униформи, беше пълен цирк. Всичко ни беше адски странно, постоянно се споглеждахме и засмивахме. Всички учители ни гледаха и ни се радваха, а ние недоволствахме, и това според мен беше нормално, защото това беше нещо ново за нас. След училище, като се разхождахме из града група приятелки, постоянно ни спираха разни хорица да ни поогледат, похвалят и да ни затрупат с куп комплименти. По едно време това чак започна да ни дразни, защото през два метра или ни спираха или след като се раминехме с някой и зад кърбовете ни се чуваха думите "Много са хубави, много им утива и т.н", а ние се червяхме :Д Но както е казано всяко чудо за три дни... После започнахме да си ходим както преди на училище, е или почти както преди, понеже директорката ни каза, че е задължително да имаме само един елемент от униформата, ча не е задължително да сме с пълна униформа.... ;):)Публикувано изображение

Някои знае ли до кой клас ще бъдат униформите ак се въведат такива изобщо? Защото другата година ще съм 11 и съм крайно против да се носи униформа на даскало само за няколко часа на ден. Има няколко причини: 1.Винаги ще им аконкуренция в всичко от дрехите до телефона във всеки.И пет униформи да сложат никой няма да ги носи след първия месец и ще има още повече недоволни. 2.Да се дават пари за цивилни дрехи е добре и е необходимо.Но да се дават луди пари за нещо което може и да не ти харесва това няма да стане.Самия факт че всички ще имат едно и също ме отвръщава.Аз винаги искам най-доброто и по възможност да съм различен от тълпата колкото се може повече.От дрехите до мелодията на телефона(правя си ги сам за да съм сигурен че никой няма да има по-маняшка).Не виждам какво е лошото задръстените богаташчета да се фукат с скъпи маркови дрехи.А и нали богаташчетата ще се фукат пред други завистливи богаташчета.Никой не е умрял нито се е обидил че друг от класа му носил двойно по-скъпи дрехи. Чудят се как да вземат пари от народа. Помислете какво ще стане ако всички имат униформи.Трудно ще се познава кой кой е в гръб.Нали се познаваме по дрехите основно.После 80% ще се вдигнат на бунт и най-вероятно след първата година униформите ще бъдат демонстративно изгорени пред училището и закарани в кабинета на директора или в пакет с тиктакащ механизъм до министърката която се сложат.Ако трябва ще има война, но униформи за учениците-никога.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Някои знае ли до кой клас ще бъдат униформите ак се въведат такива изобщо?

Защото другата година ще съм 11 и съм крайно против да се носи униформа на даскало само за няколко часа на ден.

Униформите, доколкото знам, училището самo определя дали да се носят. Те няма да бъдат наложени, ако никой не ги иска.

И пет униформи да сложат никой няма да ги носи след първия месец и ще има още повече недоволни.

След първия месец вече ще сте свикнали с тях и сам ще се чудиш какви глупости си ги говорил тук.

...маняшка...

На колко каза, че ще си, на 11, нали?

Помислете какво ще стане ако всички имат униформи. Трудно ще се познава кой кой е в гръб.Нали се познаваме по дрехите основно.

В доста училища вече са въведени. Познай какво - учениците пак си се познават. Е, може би става дума за ученици с IQ над 10.

униформите ще бъдат демонстративно изгорени пред училището и закарани в кабинета на директора или в пакет с тиктакащ механизъм до министърката която се сложат.Ако трябва ще има война, но униформи за учениците-никога.

Ха-ха.

Униформите, доколкото знам, училището самo определя дали да се носят. Те няма да бъдат наложени, ако никой не ги иска.

След първия месец вече ще сте свикнали с тях и сам ще се чудиш какви глупости си ги говорил тук.

На колко каза, че ще си, на 11, нали?

В доста училища вече са въведени. Познай какво - учениците пак си се познават. Е, може би става дума за ученици с IQ над 10.

Ха-ха.

Ти подиграваш ли ми се?

Какво като ще съм 11 клас?Какво е станало?Нямам мозъл да мисля ли?И за разлика от теб ходя на училище и знам как стоят нещата в българско училище и какво е мнението на мнозинството които учат там.Първо изкарай най-малко 1-2 години в даскало да те видя как ще изкараш по 7-8 часа на ден като преди това имаш 5 домашни които ако не ги напишеш ще имаш 2.

Не се заяждам(админа ме заплаши с замразяване на акаунта заради нарушение на несъществуващо правило и....) , просто пояснявам колко си в грешка.

Хехе та аз вече 3 години нося Униформа и якото е че тази година ще е за последно иначе Униформата не мяза на нищо ама на абсолютно нищо. Синя ризя ,черен панталон + емблема на бахти тъпото даскало.... ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВА Е ЦЯЛАТА ИСТИНА: Директорите искат да лапат пари от тия Униформи .. на нас ни ушиха пълни боклуци и едвам се съгласиха да спазваме цветовете като носим други ризи. Парите са от Европейския саюз доколкото знам. Другото нещо което ми направи впечетление е че има и такива които идват с шарени цветове особено момичетата и не ги гонят а и да ги изгонят не им пука се 1 Изречение ОТ УНИФОРМИТЕ ПЕЧЕЛИ ЕДИНСТВЕНО Директора. Никой друг.

за разлика от теб ходя на училище

Ходиш ли? Че нивото на българския ти ме кара да се замисля дали още не си в предучилищната. Не че нещо, ама е смешно да се пишеш ученик, и то единадесетокласник, а да правиш елементарни грешки.

И кой ти е казал, че не ходя на училище или че никога не съм бил ученик? Достатъчно добре знам какво е положението в българските „училища“, знам и на какво дередже са повечето „ученици“.

Ходиш ли? Че нивото на българския ти ме кара да се замисля дали още не си в предучилищната. Не че нещо, ама е смешно да се пишеш ученик, и то единадесетокласник, а да правиш елементарни грешки.

И кой ти е казал, че не ходя на училище или че никога не съм бил ученик? Достатъчно добре знам какво е положението в българските „училища“, знам и на какво дередже са повечето „ученици“.

И какво знаеш толкова?

На 18 си.Горе-долу на моя акъл, така че ако обиждаш и подценяваш мен го правиш и с себе си.

И аз знам нивото на учебниците макар половината да не ги чета изобщо.

Ако беше на мое място нямаше да искаш униформи но нали завърши и вече искаш другите да се излагат с униформа.На чужд гръб и сто тояги са малко.

Ако беше на мое място нямаше да искаш униформи

Когато ни питаха, казах, че искам. Но в крайна сметка не реализирахме идеята. Спомням си, че дори различни модели обмисляха.

вече искаш другите да се излагат с униформа.

Защо това да е излагане? Обичам училището си (разбира се, не и всички в него) и с гордост бих носил униформа с герба му.

На 18 си. Горе-долу на моя акъл, така че ако обиждаш и подценяваш мен го правиш и с себе си.

О, да, възрастта определя колко е умен човек.

И аз знам нивото на учебниците макар половината да не ги чета изобщо.

Ха-ха.

Защо това да е излагане? Обичам училището си (разбира се, не и всички в него) и с гордост бих носил униформа с герба му.

О, да, възрастта определя колко е умен човек.

Ха-ха.

Ти си за убиване да ти кажа честно.Как ще искаш да носиш емблема на училището?Да те гледат всички да береш срамотиите.

Това възрастта изобщо не е вярно.

Може да съм по-малък от теб с 2 години но вече знам как да си свържа печката за вбъдеще и как да си оправя лампата, таблото и още много неща.Предполагам че няма да можеш даразличиш дюбел от фишер защото едва ли си виждал такова нещо камоли да го познаеш.Знам всичко това и още доста защото ходя по обекти и строежи довършени и недовършени да работя и поправям разни неща.Да не говорим и за професионални покер и хазартни умения Така, че пак си помисли дали възрасттна определя акъла и мозъка.

Как ще искаш да носиш емблема на училището?Да те гледат всички да береш срамотиите.

Срамотии? Би ме било срам до теб да седя, да не сметне някой, че те познавам. Всъщност е по-добре, че не би носил нищо, което да подсказва къде учиш. Ще вземеш да развалиш мнението на хората за училището.

Може да съм по-малък от теб с 2 години но вече знам как да си свържа печката за вбъдеще и как да си оправя лампата, таблото и още много неща.

Вашите сигурно много се гордеят с теб.

Предполагам че няма да можеш даразличиш дюбел от фишер защото едва ли си виждал такова нещо камоли да го познаеш.

Ще си останеш с предположенията. Бива ли да говориш така за човек, когото не познаваш.

Да не говорим и за професионални покер и хазартни умения.

Ха-ха.

Така, че пак си помисли дали възрастта определя акъла и мозъка.

Не съм и твърдял, че е така. Всъщност ти смяташе, че ако двама души са на сходна възраст, то те мислят еднакво.

Срамотии? Би ме било срам до теб да седя, да не сметне някой, че те познавам. Всъщност е по-добре, че не би носил нищо, което да подсказва къде учиш. Ще вземеш да развалиш мнението на хората за училището.

Вашите сигурно много се гордеят с теб.

Ще си останеш с предположенията. Бива ли да говориш така за човек, когото не познаваш.

Ха-ха.

Не съм и твърдял, че е така. Всъщност ти смяташе, че ако двама души са на сходна възраст, то те мислят еднакво.

Нещата са свързани.Не си работил мръсна работа щом държиш на образованието си и като се има в предвид разсъжденията ти.Както споменах и ти се изхили че имам добри покер умения.Ако разбираше щеше да знаеш че щом играя професионално значи мога да разбера характера на всеки по най-малкото дейтвие или изразяване на мнение.Това умение се усъвършенства много трудно и е много полезно понякога ако го имаш.Но като го нямаш не можеш да ме разбереш добре.

Това за възрастта го написах заради твоето твърдение "О, да, възрастта определя колко е умен човек."

По тази логика 80-90 годишен изкуфял пенсионер е по-умен от 30 и няколко годишен инженер.А и да не забравяме, че понятието "умен" е много относително.

Това за възрастта го написах заради твоето твърдение "О, да, възрастта определя колко е умен човек."

http://en.wikipedia.org/wiki/Sarcasm

На останалите ти писания мога само да се смея. Така и не разбрах какво толкова им има на униформите, ама карай.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sarcasm

На останалите ти писания мога само да се смея. Така и не разбрах какво толкова им има на униформите, ама карай.

Има им много.Не искам да нося никаква униформа.На теб ако ти харесва си носи ако искаш 2.

Смей се като не можеш да разбереш смисъла.Няма да ти развалям смеха.

Сигурно ще ти стане смешно и че познавам доста числа от тотото преди да ги кажат.И това ще ти е смешно сигурно.Но не играя за пари, да има за другите хора дето като балами играят с едни и същи числа 100 години.

Не искам да нося никаква униформа.

Униформите не са нищо, от което да те е срам. Има ги в доста страни по света, а сега и в доста български училища. Надявах се, че и при нас ще бъдат въведени, но не стана. Иначе отношението ти е типично, много ученици мислят така. Не мога да ви обвинявам в погрешно мислене - всеки има право на мнение, а това, че не съвпада с моето не го прави погрешно. Би ми се искало все пак да дадеш смислени аргументи защо учениците не трябва да носят униформи.

Смей се като не можеш да разбереш смисъла.Няма да ти развалям смеха.

Ами да, те повечето гении са останали неразбрани. Някой ден човечеството ще осъзнае грешката си, като те е осмивало.

Сигурно ще ти стане смешно и че познавам доста числа от тотото преди да ги кажат.И това ще ти е смешно сигурно.Но не играя за пари, да има за другите хора дето като балами играят с едни и същи числа 100 години.

О, колко си благороден!

Униформите не са нищо, от което да те е срам. Има ги в доста страни по света, а сега и в доста български училища. Надявах се, че и при нас ще бъдат въведени, но не стана. Иначе отношението ти е типично, много ученици мислят така. Не мога да ви обвинявам в погрешно мислене - всеки има право на мнение, а това, че не съвпада с моето не го прави погрешно. Би ми се искало все пак да дадеш смислени аргументи защо учениците не трябва да носят униформи.

Всеки си има различни причини да не иска униформи.едни ги е срам от училището в което учат.Други не харесват униформата защото бе им стои добре или е грозна.Трети са свикнали да носят каквото си искат и изобщо не им е хубаво някои д аим налагат облекло да берат срамотиите и подигравателните погледи из улиците на отиване и връщане.

и безплатно да ги раздават пак не съм за идеята,особено ако ще се носят всеки ден, в нашата гимнязия сега са решили да въведат някакви който ще са само за празници и т.н. А за идеята не съм по доста прични една от който защо просто не може всеки да се облече както на него му е удобно и му харесва пък това че сме ученици може да го покажем и чрез една значка.даже и от това няма особенна нужда понеже малко са хората под 18 който да не са ученици а това че някой бил богаташ и така нямало да може да парадира със свойте пари въобще няма да стане,за курвите по гимназиите те ако искат да покажат нещо и униформите не вярвам да ги спрат - все ще измислят нещо,така че тези униформи само пълнят нечий джоб .Единствената надежда са оценките за държание който въвеждат тази година

Редактирано от TuurboX (преглед на промените)

и безплатно да ги раздават пак не съм за идеята,особено ако ще се носят всеки ден, в нашата гимнязия сега са решили да въведат някакви който ще са само за празници и т.н. А за идеята не съм по доста прични една от който защо просто не може всеки да се облече както на него му е удобно и му харесва пък това че сме ученици може да го покажем и чрез една значка.даже и от това няма особенна нужда понеже малко са хората под 18 който да не са ученици а това че някой бил богаташ и така нямало да може да парадира със свойте пари въобще няма да стане,за курвите по гимназиите те ако искат да покажат нещо и униформите не вярвам да ги спрат - все ще измислят нещо,така че тези униформи само пълнят нечий джоб .Единствената надежда са оценките за държание който въвеждат тази година

Против съм въвеждането на униформи всъщност, усещам, че повечето от вас само ще срамят училищата си. То бива неграмотност...

Против съм въвеждането на униформи всъщност, усещам, че повечето от вас само ще срамят училищата си. То бива неграмотност...

....

Редактирано от Гост
спазване на тон! (преглед на промените)

Униформите трябва да се въвеждат само там, където учениците подкрепят идеята, за да няма глупави спорове. Все ще останат и недоволни, разбира се.

Редактирано от mxp (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.