Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщат униформите в училищата

Featured Replies

Според мен ще е много яко сигурно в началото ще е заливам от смях щото всички ще сме еднакви и някви смешни ама кво ти пука да става майтапа.

• Отговори 194
  • Прегледи 30,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен ще е много яко сигурно в началото ще е заливам от смях щото всички ще сме еднакви и някви смешни ама кво ти пука да става майтапа.

Да голям майтап!

Представяш ли си в жегата ти да носиш някакъв костюм и да се гъчиш, като червей, с извинение, от жега!

Униформите които се правят в момента са различни от тези с които бяхме ние и са много по-готини.Вярно е, че живеем в демокрация но ние я обърнахме в слободия, защото училището е да учи и възпитава и какво възпитава като момичетата ходят с поли от 30см и потници с деколтета?Аз съм за униформите.Губи се делението поне за момент на бедни и богати, там сте равни единственото което ви различава е умствения багаж.Всеки има прави на мнение нали, е това е моето.

• 1 година по-късно...

tva e mnogo tapo.az sam protiv.dano ne stne Публикувано изображение

Първо пиши на кирилица защото живеем в България и ако ние не си използваме азбуката няма кой друг! Публикувано изображение

И аз не съм фенка на идеята за униформите но за съжаление има хора заради които дори и аз бих ги въвела( пример- момичетата които не носят поли а коланчета) За съжаление в някой училища и по специално мойто е решено че ще има но дали тази идея ще просъществува е друг въпрос. Аз хем съм за хем съм против-ту едното ту другото-Угодия Няма! Публикувано изображение

Да не говориме че и някой лев може да се спести.

(Родителите ще подкрепят последния аргумент)

Така че, не е лошо да си с униформа, та дори и с герб на училището.

Да,ама Септември месец става хептен скъп.

Никой не каза униформите на каква цена ще бъдат,

защото мен това пряко ме интересува,

но защо ли си мисля,че няма да са никак ефтини?

В моето училище ще има унформи само за някакви тържества,шествия и т.н. Даже си избирахме врътовръзки :huh: За празниците става,ама за постоянно ще е ужасно скучно.Не мога да си представя как всички се разминаваме абсолютно еднакви,като някаква армия.Ами,ако някоя сутрин като преди да тръгнеш си изцапаш униформата?Лекьосан ли ще ходиш?По-удобно е преди училище да видиш какво е времето,какво ти е настроенито и да си решиш какво да си облечеш,както ти ще се чувстваш по-добре:)

Едва ли ще се подобри качеството на образованието ни с едни униформи в училищата - така, че против защото ще се харчат пари за нещо което с нищо няма да подобри положението на образователната ни система. А и друго - "кое си е диво не мож го накара по никакъв начин да учи" ;) .

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Не мога да си представя как всички се разминаваме абсолютно еднакви,като някаква армия.

Не ти и трябва

Когато бях млада ;) (оф спомени),всички ученици от всички училища в града бяхме еднакви с униформите :P

Не ни даваха да ходим с дълги коси-аз винаги бях на две плитки сплетена или на една-на опашка не можеше Публикувано изображение

Не можеше и с къси поли,пък за грим да не говорим-абсурд Публикувано изображение

Свободата ни липсваше много,свободата да бъдем каквито си искаме Публикувано изображение но това не ни попречи да станем достойни хора

;)

• 6 месеца по-късно...

Ние вече имаме униформи.Само на горе-риза с вратовръзка и пуловер Публикувано изображение Не изглеждат толкова зле,но са суупер неудобни.Еднакви са и на момичетата,и на момчетата и ги носим всеки ден без петък.

• 3 седмици по-късно...

Aз пък съм против слагането на униформи, или пък поне един ден от седмицата да ходим с наши си дрехи, каквито на нас ни харесват, пък и наистина униформите да не са от преди 15-20 години, ами хем официални, хем красиви и модерни :angry: Доста, усилия са това за "умничките" ни политици, но .. такива сме си ги избрали Публикувано изображение

Да не говоря, че Вълчев толкова му е и акъла да дава пари на училищата пък те, ако искат за униформи да ги ползват .. ми, че те така направиха и с заплатите .. ако ще се дават пари да са поне точно и само за униформи и това е :rolleyes:

В нашата гимназия униформите станаха задължителни когато аз бях 9ти клас. Тъй като беше по средата на учебната година, разбираемо е, че още никой не беше свикнал и до края й никой не ги и приемаше на сериозно. Но от началото на 10ти клас вече не ни пускаха на входа, ако си без униформа. :rolleyes: И, уверявам Ви, тия униформи нямат нищо общо с мечтата на много мъже ..къса поличка + ризка с врътовръзка... Публикувано изображение ...имаме три униформи (зимна, пролетна и лятна) и нито една от тях не си заслужаваше не само парите, ами и носенето ..., но както и да е, свършила работа - вече завършвам. :angry:

А, и само за инфо на по-горе писалото момиче (предполагам) и всички останали - не политиците ще изберат какви ще са униформите, защото каквото и да се говори, в крайна сметка всяко училище (независимо от общината) отговаря само за себе си и само избира дали ще е блуза, риза, табелка или нещо друго. :gift:

В нашата гимназия униформите станаха задължителни когато аз бях 9ти клас. Тъй като беше по средата на учебната година, разбираемо е, че още никой не беше свикнал и до края й никой не ги и приемаше на сериозно. Но от началото на 10ти клас вече не ни пускаха на входа, ако си без униформа. :) И, уверявам Ви, тия униформи нямат нищо общо с мечтата на много мъже ..къса поличка + ризка с врътовръзка... Публикувано изображение ...имаме три униформи (зимна, пролетна и лятна) и нито една от тях не си заслужаваше не само парите, ами и носенето ..., но както и да е, свършила работа - вече завършвам. :speak:

А, и само за инфо на по-горе писалото момиче (предполагам) и всички останали - не политиците ще изберат какви ще са униформите, защото каквото и да се говори, в крайна сметка всяко училище (независимо от общината) отговаря само за себе си и само избира дали ще е блуза, риза, табелка или нещо друго. ;)

При нас пък ако си без униформа полагаш общественополезен труд,а при 3 пъти може и да те изключат :)

Ние вече имаме униформи.Само на горе-риза с вратовръзка и пуловер Публикувано изображение Не изглеждат толкова зле,но са суупер неудобни.Еднакви са и на момичетата,и на момчетата и ги носим всеки ден без петък.

А имате ли емблеми на училището

:speak:

Ние навремето имахме-че ни проверяваха дали са зашити-понеже някои тарикати само с карфица ги закрепваха

:)

Аз навремето в първи клас бях с много готино черно панталонче и бяла ризка. Голям сладур бях Публикувано изображение

Аз навремето в първи клас бях с много готино черно панталонче и бяла ризка. Голям сладур бях Публикувано изображение

Я дай снимка-да ти се порадваме

:speak:

• Автор

МОН дава пари за униформи във всички училища

Министерството на образованието и науката има готовност да финансира всяко учебно заведение, което реши да въведе униформи. Това каза министър Даниел Вълчев в Пловдив при откриването на Националната конференция "Училището - желана територия". Той обаче препоръча униформата да не се свежда само до една емблема.

Зам.-министърът Кирчо Атанасов уточни, че 170 училища са се възползвали досега от програмата на МОН за ритуализация на училищния живот и са въвели униформи. Освен това над 200 училища са били съфинансирани от МОН и също са въвели униформи. Тази година школата ще могат да кандидатстват с проекти за 50 000 лева.

Министър Вълчев коментира и последните примери за агресия в училищата. Нека бъде ясно в обществото, че когато има неправомерно поведение, съответно то търпи санкции, а аз съм за това да има наказания в училище, заяви министърът. Затова в новия Закон за народната просвета ще бъде регламентирана много по-ясна система от поощрения и санкции, както и обвързването на правата и задълженията на учители и ученици.

Източник: Дума

• 2 седмици по-късно...

Вижте сега и аз съм, за че единия е богат другия не, но иначе потиш се неможеш да я изпереш през зимата и да изсухне толкова бързо, а някой неможе да си позволи две униформи, а има нали дрешки, които си е купил и може да ги сменя Публикувано изображение гадно ми е така да гледам единия се глези купува си каквото иска а някой друг стои и го гледа как яде примерно Публикувано изображение

За какво се водят такива дискусии за нещо толкова маловажно като униформите, като в образованието е такива ла**а, че не знам от къде да почна: наркотици, несериозни учебни планове, разпадащи се училища и какво ли още не.

А имате ли емблеми на училището

:)

Ние навремето имахме-че ни проверяваха дали са зашити-понеже някои тарикати само с карфица ги закрепваха

:P

Имаме емблеми,зашиват се на ръкава Публикувано изображение и една значка има която си я слагаш на яката на ризата

И все пак кой ще ми отговори на въпроса колко струват униформите?

Защото по мои наблюдения това си е скъпа ГЪЗАРИЯ.

Да,точно гъзария са си.

В образователната ни система има толкова много проблеми,

че униформи ще слагат.

Те първо учебниците да оправят,

да вдигнат заплатите на учителите,

да започнат да дават пари за лабораторни апаратури,

спортни площадки

и всякакви други наистина необходими неща.

Да направят училището та нивото на униформата.

Защото униформата иска и ниво,

като на западно европейските училища и американски колежи.

Тогава вече ще съм "ЗА" униформите.

Докато това не се случи ще съм против.

И все пак кой ще ми отговори на въпроса колко струват униформите?

Защото по мои наблюдения това си е скъпа ГЪЗАРИЯ.

Да,точно гъзария са си.

В образователната ни система има толкова много проблеми,

че униформи ще слагат.

Те първо учебниците да оправят,

да вдигнат заплатите на учителите,

да започнат да дават пари за лабораторни апаратури,

спортни площадки

и всякакви други наистина необходими неща.

Да направят училището та нивото на униформата.

Защото униформата иска и ниво,

като на западно европейските училища и американски колежи.

Тогава вече ще съм "ЗА" униформите.

Докато това не се случи ще съм против.

Ами,аз лично съм дала около 30лв за униформа,като тва включва 4 ризи

Само че като дойдат и полите и панталоните и саката ще се събират по още толкова

Е сега ще има вече ред и смисъл в образованието! Единствено липсата на униформи ги спъваше!!!

аз съм твърдо против.Шърво защото униформите са само 2-зимна и лятна и зимната се носи до средата на март-началото на май (поне така съм забелязала от мойте приятелки) а както знаете вече тогава времето е топло....И с тя гадните униформи през топлото време и сме в пубертата....Не искам и да знам каква ще е миризмата ни Публикувано изображение Пък и...ся както е променливо времето,един ден топло,един-студено не мисля че те са подходящи....Защото ти ще трябва да бъдеш или с лятната (ако мога така а я нарека) или със зимната и или ще ти е студено,или топло...Гадост! Публикувано изображение

аз съм твърдо против.Шърво защото униформите са само 2-зимна и лятна и зимната се носи до средата на март-началото на май (поне така съм забелязала от мойте приятелки) а както знаете вече тогава времето е топло....И с тя гадните униформи през топлото време и сме в пубертата....Не искам и да знам каква ще е миризмата ни Публикувано изображение Пък и...ся както е променливо времето,един ден топло,един-студено не мисля че те са подходящи....Защото ти ще трябва да бъдеш или с лятната (ако мога така а я нарека) или със зимната и или ще ти е студено,или топло...Гадост! Публикувано изображение

А иначе какво? Момичетата да се обличат като к****, а момчетата да се бият като на световно по кеч ли? :P Жалко, че няма да стане скоро...

Поздрави!

В моето даскало са върнати от преди 2 години .. ма*** им д* е** мръсна ... що даскалиците не ги носят ,

Е сега ще има вече ред и смисъл в образованието! Единствено липсата на униформи ги спъваше!!!

Ти така си мислиш ...

Редактирано от Magical_WaRFIedal (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.