Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщат униформите в училищата

Featured Replies

Определено съм против училищните униформи. Хората трябва да имат свобода какво да обличат, а не да ходят с някакви ризи и панталони всеки делник...

• Отговори 194
  • Прегледи 30,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не съм ви гледал постовете...по темата-това са пълни глупости единственно в Англия и още в някой други държави се слагат униформи когато училищата са специални.В нашета държава няма да има такива работи. Публикувано изображение

....единственно в Англия и още в някой други държави се слагат униформи когато училищата са специални...

Напълно вярно.Другите държави са били бивши колонии на Британската империя или са взаимствали от образователната й система.Пример са Нова Зеландия, Индия, Израел.Обикновен панталон и тениска с емблемата на училището през лятото.През есента сако с емблема.Видът на обувките не е задължителен.

Преди 1990 година учениците от средните училища в България носеха униформи.Това бяха тъмносини костюми със сини копринени ризи и червени вратовръзки.Табу се смяташе вратовръзката да е на ластик.Униформите бяха с вензели обясняващи в кой клас и каква паралелка е ученика, а на горния джоб се прикрепяше емблема на училището.През зимата се носеха специални ученически балтони.Лятото по ризи с къс ръкав.

Един от непукистите за униформата бе Христо.С черен туш той бе написал текст на гърба на сакото си, който се четеше само от близко разстояние-"Извинете, че съм Ви обърнал гръб".

Би било добре да са с униформи децата.Униформите могат да бъдат и хубави.

ммм... не не мисля,че могат да ни задължат да се обличаме така! Все пак ние сме държавата и няма как да стане тоя номер,според мен това ще отпадне!

Разбира се че могат да те задължат.В много страни го правят.

Все пак ние сме държавата и няма как да стане тоя номер

Кои са тези ние? Кои са "вие" и кои са "те"?

И разбира се, че могат да те задължат :clap:

Не ви ли омръзна да дъвчите тази тема за униформите вече толкова години!!!Нали няма да сте голи??!!!

Не ви ли омръзна да дъвчите тази тема за униформите вече толкова години!!!Нали няма да сте голи??!!!

Че кой я "дъвчи"? Публикувано изображение

Не виждам лошо да обсъждаме нещо, което (поне нас учениците) ни засяга пряко. Вярно, че се вдига шум повече от колкото трябва, но ако толкова те дразни темата не я посещавай :)

Униформи трябва да има и ще има, другото което е , че никой не се допитва до мнението на учениците за тези неща, се е дно да ги питат по колко минути да са часовете или по колко часа да учат на ден. А тва за оеднаквяването са си чиста проба комплекси, и дали ще избият на основа униформи или джобни пари или музика, кино, поле за изява за комплексите винаги има.

Момчета, момчета. Няма нищо по секси от момиче с униформа :bye1:

:clap: Еми тогава тамън само момичетата ще носят.

ПС: И как да няма - голо момиче>момиче с униформа.

Аз вече имам предложение за момичешките униформи:

Публикувано изображение

Уточнение.Това ще е униформата за учителки обаче.Подготовката ми за кандидадстудентски изпит изисква да взимам частни уроци.

Бандичка аз е на т'ва му викам аз ДЕМОКРАЦИЯ. ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА!!!!!!!!!!!!

А за униформите на момичетата(било то и Даскалиците) напълно съм съгласен с Profriut.

Публикувано изображение

И какво ще постигнем с тези ониформи?Публикувано изображение

Ще повторим отново "Криворазбраната цивилизация"?

Ще се правим пак на европейци, но без покритие.

Ще се заблуждаваме, че като сме "спретнати" по един и същи начин сме се цивилизовали.

Това е поредната простотия доказваща, че наистина криворазбираме цивилизацията.

Ще се заблуждаваме, че като сме "спретнати" по един и същи начин сме се цивилизовали.

Спокойно с тези униформи :) Ако ни ги наложат - ще се носи и това е! Ако не - здраве да е :help:

Спокойно, не мисля , че има от какво да се притесняваш - доколкото разбрах за сега в училищата за бавноразвиващи деца униформи няма да има. :down:

Това мене вече не ме засяга, но когато имаше запитване аз бях гласувал положително защото си знаех това че ще въведат униформи рано или късно и така и стана. :)

Това мене вече не ме засяга, но когато имаше запитване аз бях гласувал положително защото си знаех това че ще въведат униформи рано или късно и така и стана. :)

Заради такива като теб ще има униформи - следващият път не гласувай каквото смяташ че ще стане, А КАКВОТО ТИ МИСЛИШ ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ! Аман от овце

Редактирано от crashbg (преглед на промените)

Много мисли, много разсъжденя Я сега помислете какво ще облечете утре М да, големо мислене пада, с това бях вчера, с това небях, това е старо. Абе сложен въпрос пък отиваш утре на даскало и "Тоя що е с като моите дънки" (Да не говориме за чалга фенките дето са по калъп) Друго си е с униформа, няма да мислиш какво да облечеш и да избиваш комплекси. Да не говориме че и някой лев може да се спести. (Родителите ще подкрепят последния аргумент) Така че, не е лошо да си с униформа, та дори и с герб на училището.

Мисля, че всеки е свободен да гласува за каквото си иска - в демократична държава живеем уж, а правото на личен избор е едно от тях, затова моля те - спести си нарежданията :)

Редактирано от baby_muse (преглед на промените)

Заради такива като теб ще има униформи - следващият път не гласувай каквото смяташ че ще стане, А КАКВОТО ТИ МИСЛИШ ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ! Аман от овце

Съгласен съм с baby_muse, че всеки има собствена позиция и би трябвало да нападаме мненията, а не хората, затова мисля че определения като "овце" не бива да има! Щом смяташ че позицията на car не е правилна обори го и дай аргоменти защо не си на неговото мнение!

И за да не кажат, че спамя само и се отклонявам много далеч от темата, ще кажа че униформите са добра идея но може би трябва да се допитат до учениците, които все пак ще ги носят, за да разберат какви искат да са! Защото така или инъче въведат ли униформи ще трябва да ги носим , но поне да ни харесват!

Нека ми покажа и страната на човек, които вече пичти две години носи униформа. В началото бях със смесени чувства...Все пак по цял ден съм на училище и ако там не си облечеш новата блузка - къде :) След това дойде идеята за униформи...Всички бяхме против! - Нормално, но видяхме моделите, които излеждаха страхотно.И се съгласихме, но доста яко ни прецакаха, защото ни сложиха отвратителни. Вече не съм против, защото сутрин рано е доста по- лесно, дори и да си се успал. Освен това един от учителите ми изказа едно доста добро мнение - Това е нещо като работното ни облекло. :) Като излизаме от училище - просто ги сваляме и отново си показваме дрешките :P Горда съм, че съм от моята гимназия и ми харесва всички да разбират от кое училище съм(макар рядко да съм с униформата си извън училище). :)

• 3 седмици по-късно...

Никога не съм бил "за" униформите! Представете си как ще се изглежда едно училище, в което всички са с униформи!? Публикувано изображение Влизаш вътре и виждаш толкова много еднакви ученици!

Нека всички, които са "за" да не забравят, че живеем във време на демокрация! :clap:

Според мен преценката дали да има униформи трябва да се остави на училищата. Навън почти всички елитни училища си имат униформи и учениците в тези училища си ги носят с гордост (или поне се стараят). Самият факт че си успял да учиш в това училище е достатъчен. Нека само да добавя следното: идеята на униформата според мен е да даде усещане за принадлежност на този който я носи. Дали това усещане ще поражда гордост или досада у този който я носи е отделен въпрос. Това е моето мнение за униформите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.