Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщат униформите в училищата

Featured Replies

Да не си мислите че в живота няма униформи-загледайте се и ще откриете много работещи с такива.

:cool:

Мда

с гащеризон и кубинки

лятото e голям кеф. ;)

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 194
  • Прегледи 30,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте,

Аз съм главен редактор на училищния вестник и взимах интервю от заместник-директора. Един от въпросите ми беше дали ще има униформи в училище и тя ми каза, че може да има само ако децата и родителите са съгласни. Питах я също ако има, кои ще бъдат дизайнерите и тя ми каза, че ще бъде екип от ученици и възрастни.

Не разчитай на това, че решават ученици и родители. Все ще се намери някой да убеди родителите и някои ученици и пак ще си имате униформи.

Да, дизайна е на ученици, но изборът правят учители, дизайнери и/или родители. За това не знам точно, знам, че са възрастни. Може би ще има няколко ученика, но при всички положения има голяма възможност да сте прецакани. :]] Като в моето училище - дизайна е на ученичка от тогавашния 10 клас, но (почти)всички ученици в училище мразят тези униформи. Или поне някои части от нея.

[Не се заяждам за грешките, но като главен редактор, не се ли предполага, че би трябвало да знаеш, че няма дума "зимам"? Може би грешките са от бързане. Ако е така, поне тези, които попринцип допускат такива грешки, ще знаят как е правилно. Може и да научат нещо. Боже, вече и даскалка станах. O.o]

Редактирано от I'm Your Nemesis (преглед на промените)

Аз също съм ЗА униформите.Сутрин няма да губя времето си в търсене из джунглата(гардеробът ми),какво да си облека. А и мисля,че повечето проблеми в училище ще се решат,тъй като няма да има разделение на богати и бедни.Тоест всички ще са равни/от към облекло/ и няма да има пререкания между учениците.

Аз съм против! С едни и същe дрeхи секи ден o.O

• 4 седмици по-късно...

Идеята си е супер,само че в нашето училище едва ли ще въведат...не че е лошо,но пуснаха анкета за да видят какво мислят учениците,от 740 ученици,само едва 30-тина бяха за...

Аз също съм ЗА униформите.Сутрин няма да губя времето си в търсене из джунглата(гардеробът ми),какво да си облека.

А и мисля,че повечето проблеми в училище ще се решат,тъй като няма да има разделение на богати и бедни.Тоест всички ще са равни/от към облекло/ и няма да има пререкания между учениците.

Ами всъщност попринцип ежедневните униформи не са нещо като риза,сако,панталон/пола, а само риза например. Пак панталоните са си личен избор. И (въпреки,че аз не съм забелязала такова нещо), ако в някои училища тормозят тези с не-маркови дрехи, униформата няма да помогне. +това нали знаеш, че има и часовници, бижута, обувки, които също могат да покажат дали си богаташче или бедняче...

Ако говориш за хигиена - униформите не са проблем.Както казах горе, ежедневната униформа не е цяла, а е или само риза, или риза и вратовръзка, или нещо подобно. А от тях се купува по няколко. Ако има някаква емблема на училището или надпис върху ризата се купуват, да кажем 5. За пон, вт, ср, четв и петък. В събота и неделя ги переш и готово! Ако е както в МГ-Варна - една обикновена бяла риза и вратовръзка, можеш да си купиш колкото си искаш ризи и пак няма да си изхарчил целите заплати на родителите си(нямам предвид 1000 ризи, а 10-15-20. Ддз, колкото си искаш и колкото е нормално.) а откъм хигиена, всичко ще си е перфектно. Всъщност и само 5 са ти достатъчни, но както и да е.

А за хората, които предпочитат да пестят, има и друг вариант(който обаче е по-подходящ за по-топлите и слънчеви дни): Купуват си 3 ризи. В пон обличат едната, във вторник другата. Вечерта ги изпират, простират ги на терасата, в сряда отиват на даскало с третата, през това време съхнат другите две. На следващия ден обличат тази, с която са били в понеделник, да кажем, а в петък обличат тази, с която са били във вторник. Или обратното. А в събота и неделя ги перат пак. Е, може и всеки ден като се прибереш да си переш ризата, с която си бил в тоя ден, но това е по-ненужно и изморително. (:

В нашия град въведоха униформите във всички училища и да ти кажа не е кой знае колко зле. По града когато видиш някой ученик веднага се разбира от кое училище е и честно да ти кажа е супер. На моето училище униформите най-много ми харесват (като визия, но не и като платове). @I'm Your Nemesis не всички униформи са само ризка и вратовръзка, нашите са риза, вратовръзка, лого, пуловер (без ръкави) и имаме сако и панталон, които трябва да носим когато се манифистира (на 03.03 на 24.05 и на 02.06). :rolleyes:

Хайде най-напред да поработим по писането ти

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Пък тогава пиши мнение

А да-дрехите не правят човека

:cool:

Ами мойто даскало миналата година нямахме униформи но пък не можехме да идваме с къси панталони 3/4 или дори 7/8. Което според мен е гадно. Всички други правила изобщо не ми пречат, дори ако след няколко години трябва да наричаме учителите си "Сър" става, но в 40 градусова жега да ходя с дълги панталони (да сменям, по 2-3 автобуса из София)! От тази година сме с униформи. За униформите съм, но има една уловка, как ще изглеждат :cool: и дали изобщо ще издържат почти година носене. Казаха ни че уж щяло да ни предлагат разни варианти и ние да си избереме, но миналата година нищо не преложиха! Остават два варианта, или тази година да си избираме (това означа че сигурно униформи ще има чак 2рия срок ) или да ги направят без нашето мнение което според мен е най-вероятно, но стига да са хубави няма лошо. :)

Ами мойто даскало миналата година нямахме униформи но пък не можехме да идваме с къси панталони 3/4 или дори 7/8. Което според мен е гадно. Всички други правила изобщо не ми пречат, дори ако след няколко години трябва да наричаме учителите си "Сър" става, но в 40 градусова жега да ходя с дълги панталони (да сменям, по 2-3 автобуса из София)! От тази година сме с униформи. За униформите съм, но има една уловка, как ще изглеждат :rolleyes: и дали изобщо ще издържат почти година носене. Казаха ни че уж щяло да ни предлагат разни варианти и ние да си избереме, но миналата година нищо не преложиха! Остават два варианта, или тази година да си избираме (това означа че сигурно униформи ще има чак 2рия срок ) или да ги направят без нашето мнение което според мен е най-вероятно, но стига да са хубави няма лошо. :baby:

Сигурно имате ученически съюз в който от всеки клас има по 1 или 2 представителя. Най-вероятно с помощта на директора/и и този ученически съюз ще ви изберат униформите, защото ако започнат да питат всеки по отделно няма да имат две еднакви мнения сигурно.

По мое време нямаше ученически съюз и т.н. Всяка училище имаше точно избрана униформа и ако не си в приличен вид и с униформа не те допускаха и след 3 отсъствия се почва с намаление на поведението и т.н. докато те изключат щото се правиш на оригинален в училище.Дискотеки бол и там се прави на оригинален - на училище с униформа.

• 2 години по-късно...

и аз съм за тях защото има едни ученици който се наричат кифли и те постоянно казват виж какво имам а ти имаш ли такова и аз съм твръдо за тях

и аз съм за тях защото има едни ученици който се наричат кифли и те постоянно казват виж какво имам а ти имаш ли такова и аз съм твръдо за тях

сега им викат кифли

едно време тежкарки

и да ти кажа нищо че бяхме с униформи - можеше пак да ги различиш - тия, голямата работа...

• 2 месеца по-късно...

По добре е БЕЗ унифоми  :wink12:

и без акъл

и без акъл

Нима си намерила корелацията между униформата и нивото на интелигентност? Униформените - интелигентни, другите - „без акъл“. Ма че ти си Нобелова награда  ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.