Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщат униформите в училищата

Featured Replies

;)Станало е недоразумение! ;) Погрешно сте ме разбрали! Не ми беше това целта на темата-Целта ми беше да стане нещо като игра- аз казвам нещо, а следващия казва `за` или `против` е , след това той казва нещо и следващия пак казва `за` или `против` е-разбрахте ли-

например:

за или против униформите

следващие казва `против` и после пише за или против цигарите например... и следващия му отговаря...и така нататък

нищо, оставете тази тема,а ако искате ще направя нова?!

ппс- отначало темата беше За/Против..., но някой е променил заглавието и я е преместил, защото погрешно е разбрал!

е страшно добре си го обяснил в 1-я си пост...

• Отговори 194
  • Прегледи 30k
  • Създадено
  • Последен отговор

:offtopic_s:Станало е недоразумение! :ph34r: Погрешно сте ме разбрали! Не ми беше това целта на темата-Целта ми беше да стане нещо като игра- аз казвам нещо, а следващия казва `за` или `против` е , след това той казва нещо и следващия пак казва `за` или `против` е-разбрахте ли-

например:

за или против униформите

следващие казва `против` и после пише за или против цигарите например... и следващия му отговаря...и така нататък

нищо, оставете тази тема,а ако искате ще направя нова?!

ппс- отначало темата беше За/Против..., но някой е променил заглавието и я е преместил, защото погрешно е разбрал!

Нищо не съм местила..просто добавих анкета!

По твоите думи в темата нищо не е трито. Не си дал по никакъв начин да се разбере, че целта на темата ти е игра. :angry: Ако е така...формулирай точно и ясно какво искаш и го пусни в празните приказки където е мястото за форумните игри.

Едит: Постовете преместих в тази тема, където е редно да са. Анкетата я изтрих, щом не това е била целта.При желание от ваша страна мога отново да направя анкета, но в тази тема.

Редактирано от Madonna
Обединение на темите (преглед на промените)

Знаете ли,бях за но като си помисля да бъде въвденео такова нещо е глупаво. Всичките някакви еднотипни.Няма значение че едни се фукат,други не.То истината илиза от джоба...и през този на униформите,а баз държа,че ше са без цип(аз в гащи бзеа цип нищо не слагам че като се забързм занякаъде все падат заради бягането вещите ми) като извади единия един айфон окчиен със злато и диманати а другия-нокиа с монохромен дисплей...на отстъпка ще си проличи кой коя класа е.Въпреки,че бих предпочел нокийката...тия тъчове ги харесвам,но айфона...единствените нормални приложеняи за него са платени. Пък и всеки си има стил,какво е това нещо.Уж се насарчавало хората да мислят за себе си,да имат собсввен стил,да се харесват...че какъв е човек ако не се харесва?Това просто потулва самочувствието,пък и кой ще излезе с такава униформ аи през междучасието.Пък и с ЛОГОТО...ау ужас. О,да-ксъпи са.Попринцип прието е да се купуват уж оригинални дрехи (НИКОГА!!!) а не такива по 5 лв. от пазара.Ако ще има унифореми нека да кажат цветовете и родителите сами да ги купуват,а не да ги раздават и да плащаш огромни суми за 4 комплекта,всеки по 50 или 60 лв.По-хубаво е да се отиде до пазара-дажаваш заявка и готово.Аз така правя попринцип.

Редактирано от be_with_me_274 (преглед на промените)

Принципно униформите не са чак толкова зле, колкото очаквах. Рано или късно свикваш. Нашите унифоми не са от най-красивите, но когато правиш разни комбинации се получава добре. Бяла риза и вратовръзка - голямата работа, слагаш една блуза отгоре и готово. Е, не може всякака блуза естествено, но ти можеш да си прецениш. Или пък отдолу. Повярвай ми, момичетата винаги...не винаги, обикновено можем да намерим начин да превърнем кофти униформата в нещо хубаво. А момчетата, е, повечето изглеждат доста добре с риза. :angry:

Амиии .. и ние се опивтахме да свикнем, ама на .. сега никой не ги носи, яно не успяхме.Да ви кажа уж е задължително за всички + учители .. Та даскалите спряха да носят и ние спряхме, и вече и директорката ни свикна без и не се кара :blink: Преди ни правиха забележка, сега не .. 30 лв на вятъра, ама нищо аз завършвам ... Както и да е.Чудя се дали някога някой ще облече своята униформа пак? :rolleyes: Директорката си е виновна ... и както сме си бунтари и каквито деца идва след нас ... Боже никога няма да ги накарат да носят униформи :wors: Даже миналият ден си говорих с един съученик, който до преди няколко дни беше почти единствения с униформа... И ми се оплакваше .. "Виж ме, всеки ден нося униформата си... И никой не каза - погледнете това момче, взимайте пример от него - за капак, онзи ден ми казаха:"Я, вижте тоя глупак, униформата си носи още" ... :wors: Така че няма шанс да заносим униформите скоро :wors:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Аз съм категорично "за"!Стига,обаче,това,за което плащаме наистина да си струва.В старото ми училище бяха въведени униформи и,честно да ви кажа,нищо не представляваха.Само където бяха изразходили плата.Приличахме на броксаджии с оранжевите елечета и вместо да кажем "Добро утро!" на хигиенистките,ги поздравявахме със "Здравей,колега!" :rolleyes: Иначе е много хубаво да се знае от кое училище идваш.

Публикувано изображение Идеята да се въведат униформи е поредният опит да се унифицира неуеднаквяемото. Идеята само на пръв поглед изглежда добра, но желаният ефект от униформите никога няма да бъде постигнат.

Публикувано изображение Докато народът търпи некадърници, недоучили, криминално проявени типове, кариеристи, мошеници и пр. в ръководството на държавата, ще му се наложи да понася несгодите, причинени от безумието им.

Публикувано изображение Доста "управници" ще намажат от въвеждането на униформите, защото поради информираност вече ще са в шивашкия бизнес. А народът ще плаща новия данък "Униформа". Вероятно годишно ще възлиза на 100-500 лв. Сумата търпи отклонения.

:) Народ, който безропотно позволява да се гаврят безнаказано с него, не е народ, а рая. Беше ми страшно да осъзная това преди време.

Ето това мнение най-много ме изкефи! Браво! Инак опаковката няма никакво значение, важно е съдържанието, стига са измествали гледната точка. Образованието ни не струва, това не е заради униформите и те по никакъв начин няма да го подобрят. :cool: Аз съм за някакви градивни мнения за подобряване на учебни програми и др. , а те само с дребни неща се занимават - как се обличали младите. :) Евала, потъваме отсякъде. Бог да пази Б-я и младите в частност.

Ами хайде де нека ги включат ама това ще стане най-вероятно след 2-3 години в София, 4-5 в провиницята следователно моето поколение пак утървахме свястното........................................................................

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

Ами хайде де нека ги включат ама това ще стане най-вероятно след 2-3 години в София, 4-5 в провиницята следователно моето поколение пак утървахме свястното........................................................................

За "провинцията" да ти кажа, че вече са включени. Специално за Варна, голяма част от училищата са с униформи. Така че какви 4-5 години ми говориш?! :biggrin:

За "провинцията" да ти кажа, че вече са включени. Специално за Варна, голяма част от училищата са с униформи. Така че какви 4-5 години ми говориш?! :)

Хмммм .. в община Девин са около 16-17 села, а самият град има 1 гимназия и 1 техникум ... Та само и единствено в моето училище(гимназията) има униформи, които вече никои не носи...Не навсякъде нещатата стоят по един и същи начин ;)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

За "провинцията" да ти кажа, че вече са включени. Специално за Варна, голяма част от училищата са с униформи. Така че какви 4-5 години ми говориш?! :rolleyes:

Ами незнам къде видя училищни унформи във Варна :?: Говоря за ДЪРЖАВНИ УЧИЛИЩА, а не за някакви си ти частни училища. Добре да предположим, че във Варна е така добре 2/3 от училищата имат някакви униформи. Случайно да си/сте чували, че Варна е морската СТОЛИЦА на България "Явно не". Това, което стане във София дай-боже първо отива по-големите градове като Варна, Бургас, Пловдив и т.н А кога ще се стигне до градове като Ловеч, Силистра, а за градове като Троян да не говорим. Даже вече съм на мнение, не след 4-5 години, а многооо по-късно.

Ами незнам къде видя училищни унформи във Варна :?: Говоря за ДЪРЖАВНИ УЧИЛИЩА, а не за някакви си ти частни училища. Добре да предположим, че във Варна е така добре 2/3 от училищата имат някакви униформи. Случайно да си/сте чували, че Варна е морската СТОЛИЦА на България "Явно не". Това, което стане във София дай-боже първо отива по-големите градове като Варна, Бургас, Пловдив и т.н А кога ще се стигне до градове като Ловеч, Силистра, а за градове като Троян да не говорим. Даже вече съм на мнение, не след 4-5 години, а многооо по-късно.

Самоков е град с по-малко от трийсет хиляди души, а вече си имаме училища с униформи. Държавни училища, не частни.

В нащо даскало-имаме нещо като `униформа`-синя риза с дълъг ръкав и сини дънки :blink: -лято и зима тряя да сме така облечени-дори и ризата трябва да е с дълъг ръкав а надолу задължително с дънки-аз разбирам или да нямаме униформи или да ни поръчат и направят -каква е тази глупост дето я измислиха? Незнам лятото к`во ще правя?! Ако не дойдеш на даскало със `униформата` не те пускат да влезеш-с анцунг и тениска ми е 100 пъти по-удобно отколкото с дънки и риза-ужас-предпочитам някви униформи отколкото да ни карат сами да си купуваме сини ризи и тем подобни

Повечето от класа нямахме сини ризи и решихме с класната да поръчаме-идваха да вземат мерки и като ги донесоха нито една от ризите не ставаше на някой-на мойта и бяха къси ръкавите и ми беше тясна-няква квадратна-само дето си дадох парите-всички се прецакахме в край на сметка си дадохме парите напразно!

Просто нямам думи ето цитат от правилника на училището

Чл. 14. Освен задълженията си по чл. 135 от ППЗНП ученикът е длъжен:

(1) Да се явява 15 мин. преди началото на първия учебен час.

(2) Да се явява в училище:

1. Със синя риза на рае с дълъг ръкав, едноцветни дълги сини дънки

(за девойките се допуска и тъмна едноцветна пола с дължина до коляното)

2. В представителни за училището случаи – с дълъг черен панталон, бяла

риза с дълъг ръкав и значка

3. Без вечерен грим, без брада, бижута, чехли, джапанки и обувки с висок ток

Чл. 2. На територията на училището:

(1) Учениците се допускат с ученическа лична карта на бадж

(3) Постоянно на територията на училището да носи баджа с ученическата лична карта

-Що за глупост е това-сякаш някой го спазва

:) ......

Самоков е град с по-малко от трийсет хиляди души, а вече си имаме училища с униформи. Държавни училища, не частни.

Явно хората пак погрешно ме разбират като приказвам. Аз не исках да кажа, че няма училища, с униформи било то държавни или частни.(като частните са в пъти повече, в които има униформи) Да има държавни училища, в които има униформи, но самите училища си плащат за тях. (и са прекалено малко тези училища, които могат да си позвлоят това) Исках да кажа, че държавата още няма такъв проект за училищата. Което според мен не е правилно така едни училища да имат униформи, а други не. "Или ще има за всички или няма да има за никого" както се казваше....

Хах, това за морската столица, повярвай ми измислено е от варненци. И аз винаги съм настоявала, че Варна е Морската столица и винаги съм се гордяла с това. Това не променя факта, че всеки втори мазен софиянец (с "мазен" не обиждам всички софиянци, а само тези, които се мислят за велики) под "провинция" имат впредвид всичко различно от скъпата ни, мръсна София.

За малките градове не знам, но просто отбелязах, че Великата София не е единственото място, на което нещата се развиват... или се връщат назад, зависи от гледната точка.

И определено не говоря за частни училища. ;) Първа Езикова, Математическа, Търговската гимназии, няколко СОУ-та като "Стоян Михайловски" и "Кирил и Методий" си имат униформи. И не са само те, повярвай ми. :)

Да има държавни училища, в които има униформи, но самите училища си плащат за тях. (и са прекалено малко тези училища, които могат да си позвлоят това) Исках да кажа, че държавата още няма такъв проект за училищата. Което според мен не е правилно така едни училища да имат униформи, а други не. "Или ще има за всички или няма да има за никого" както се казваше....

Училището ми ще купи униформи с пари, отпуснати му от министерството. Доколкото знам, средствата са от някакъв проект. Е, не мога да дам повече детайли, но е явно, че училището няма как само да си позволи да заплати одеждите, нали?

При положение, че в много училища учениците просто не искат да носят униформи и е ясно, че не могат да ги накарат да ги облекат, не виждам защо да ги въвеждат навсякъде. Само да се харчат средства.

Редактирано от mxp (преглед на промените)

Училището ми ще купи униформи с пари, отпуснати му от министерството. Доколкото знам, средствата са от някакъв проект. Е, не мога да дам повече детайли, но е явно, че училището няма как само да си позволи да заплати одеждите, нали?

При положение, че в много училища учениците просто не искат да носят униформи и е ясно, че не могат да ги накарат да ги облекат, не виждам защо да ги въвеждат навсякъде. Само да се харчат средства.

АМи то по-този принцип и аз не искам да ходя на училище ама "щеш нещеш ходиш". Ами то нас (учениците) ако немогат да накарат..... представям си за другите..... (сигурно за това държавата и хората сме на това "дИрИдже") :cool:

АМи то по-този принцип и аз не искам да ходя на училище ама "щеш нещеш ходиш". Ами то нас (учениците) ако немогат да накарат..... представям си за другите..... (сигурно за това държавата и хората сме на това "дИрИдже") :P

Ще ви какарат, няма как да не ви накарат. :cool: Като ви изгонят няколко пъти от час и ще ви дойде акъла да сте с униформи. Просто ние българите се мислим за големи терикати, ама има и по-големи от нас. Навсякъде в Европа ходят с униформи, а ние не. Не че съм за униформите, ама по-добре така отколкото да ходят момичетата като фолк диви. Като ходиш на работа спазваш вътрешен ред, ако не щеш да махат. Така е и в училище, като не щеш униформа, търси си друго училище. :cool:

Ще ви какарат, няма как да не ви накарат. :cool: Като ви изгонят няколко пъти от час и ще ви дойде акъла да сте с униформи. Просто ние българите се мислим за големи терикати, ама има и по-големи от нас. Навсякъде в Европа ходят с униформи, а ние не. Не че съм за униформите, ама по-добре така отколкото да ходят момичетата като фолк диви. Като ходиш на работа спазваш вътрешен ред, ако не щеш да махат. Така е и в училище, като не щеш униформа, търси си друго училище. :cool:

Стига да са удобни и прилични на външен вид, а не някакви ужасно грозни или смешни-Нормална риза, панталон, но да може и МОМИЧЕТАТА да носят панталон(не всяко иска да носи пола поради някои доста очевидни причини), не се намираме в 50-те години, когато се на жените се е гледало с лошо, когато носят мъжки дрехи.Трябва да има лятна и зимна, а не целогодишно с едно и също, и лете да умираш от горещина, зима да мръзнеш.Да има няколко варианта, и да са достъпни като цена.

Лично аз съм чувал за такива сделки, такива неща, чиято единствена цел е на кратко да се вземат възможно най-много пари, без право на избор, за откровенно казано боклуци.

Униформите не трябва да се купуват от училищата, нито да се поръчват от училищата, а да бъдат продавани свободно по магазините, за да се избягва възможността от чисто и просто казано-ИЗНУДВАНЕ за възможно най-много пари, тъй като нямаш избор.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Униформите не трябва да се купуват от училищата, а да бъдат продавани свободно по магазините, за да се избягва възможността от чисто и просто казано-ИЗНУДВАНЕ за възможно най-много пари, тъй като нямаш избор.

Съгласенн съм с това, като е хубава да има разнообразие и да не е както казваш нещо "средновековно". :cool:
  • 5 месеца по-късно...

Според мен едновременно е добра и лоша идея.

Добрата: много деца обичат да се "фукат" с дрехите си. :wors:

Лошата: униформите са много зле направени. То ест са с някакви лоши цветове и от времето на пра пра пра бабите ни :cool::nono::mad:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Добра идея!Ако униформите са красиви и удобни учениците ще се чувстват комфортно и няма да има стремеж към демонстрация на материално благополучие.

• 2 седмици по-късно...

Здраейте, Аз съм главен редактор на училищния вестник и зимах интервю от заместник директора. Един от въпросите ми беше дали ще има униформи в училище и тя ми каза, че може да има само ако децата и родителите са съгласни. Питах я също ако има кои ще бъдат дизайнерите и тя ми каза, че щебъда екип от ученици и възрастни.

Не униформите,а дисциплината,знанието и още много други добродетели ще ви направят стойностни хора.

Да не си мислите че в живота няма униформи-загледайте се и ще откриете много работещи с такива.

Та това е само началото.

:cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.