Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

Всъщност, повтаряме неща от тази тема 

https://www.kaldata.com/forums/topic/239275-%D0%B8%D0%B7%D1%87%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF/

И не мисля да се повтарям. 

Защото пиша по темата за кабинета Борисов-2, а не се  връщам да пиша тук за личности живяли преди векове ли?

Точно така. коментираме ББ и неговите изказвания за санкциите срещу РФ .

Както и "традиционните възки" които той споменава.

ИСторическите факти за Русия, имперските и амбиции, статиите на българските възрожденци, после политиката на РФ и Путя, говорят съвсем друго .

Официалните цифри за земеделие, стокообмен, руски туризъм, влияние на санкциите и т.н.. също не говорят в негова полза, да не кажа по истинската дуъма - лъже.

Кое още не ти е ясно не разбирам :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 166,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ха, успя да се усетиш. Съответства и на темата за тролите. Борят Путин по всички флангове, даже и в теми нямащи никакво отношение към него. Борисов му е дошъл акъла заради загубите от нарушените търговските отношения с Русия, които никой от евреопейския парламент не се сети да отпусне безвъзмездни траншове, да ни компенсира.  Едва ли Боко е заобичал и започнал да се кланя на политическият  елит на братушките.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Ха, успя да се усетиш. Съответства и на темата за тролите. Борят Путин по всички флангове, даже и в теми нямащи никакво отношение към него. Борисов му е дошъл акъла заради загубите от нарушените търговските отношения с Русия, които никой от евреопейския парламент не се сети да отпусне безвъзмездни траншове, да ни компенсира.  Едва ли Боко е заобичал и започнал да се кланя на политическият  елит на братушките.

По назад дадох линк как ЕК компенсира загубите от санкциите.Това дори е много стара новина, която ти разбира се, не си и чувал :) 

Полша и др мисля също бяха подавали искове.

Така че... 

По назад дадох линк как ЕК компенсира загубите от санкциите.Това дори е много стара новина, която ти разбира се, не си и чувал :)

Полша и др мисля също бяха подавали искове.

Така че... 

Нищо не компенсира. Ако беше вярно трябваше да сме с няколко десетки милиарда евро напред, в сравнението със сегашното положение, ама не сме.

Нищо не компенсира. Ако беше вярно трябваше да сме с няколко десетки милиарда евро напред, в сравнението със сегашното положение, ама не сме.

Аха... значи компенсация за мижавите загуби от руските санкции, се равняват на милиарди евро ? :) :) 

Ех каква манна небесна се сипело от руснаците.. не знаех .. ма кой съм аз дето споря с аргументи и официални цифри...  друго си е да си чешем езиците с празни приказки и димитровски лозунги за "дружбата и въздуха и слънцето"....... :)

Аха... значи компенсация за мижавите загуби от руските санкции, се равняват на милиарди евро ? :) :)

Ех каква манна небесна се сипело от руснаците.. не знаех .. ма кой съм аз дето споря с аргументи и официални цифри...  друго си е да си чешем езиците с празни приказки и димитровски лозунги за "дружбата и въздуха и слънцето"....... :)

Не бе, толкова си недосетлива! Компенсация за загубите от предпресъединителния период, в който разрушавахме икономиката си, за да затваряме главите с условия диктувани от евреопейския съюз, както и загубите от след началото на "приемането" ни за страна "членка". Вярно е, че десетките милиарди евра, биха компенсирали само някакъв мижав процент от преките загуби и пропуснатите ползи, ама поне щеше да е нещо. Оттам нататък вече и още транжове за загубите от санкциите срещу Русия, които са доста по-сериозни, от това което ни се сервира от продажните ни икономисти и статистици, и от теб и останалите.

Оттам нататък вече и още транжове за загубите от санкциите срещу Русия, които са доста по-сериозни, от това което ни се сервира от продажните ни икономисти и статистици, и от теб и останалите

.......  друго си е да си чешем езиците с празни приказки и димитровски лозунги за "дружбата и въздуха и слънцето".......

Всъщност, ако говорим за продажни и лъжливи статистици , прегледай вече публичните документи за истинското състояние на соц икономиката '80-те

пп

Оказва се, по стара традиция, руските агенции изкривяват и преманипулират изказванията, както , сещате се, направиха с думите на Меркел, оказва се малко са послъгали и с думите на ББ.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4863596

Не че е нещо фатално...  но е показателно за "навиците и професионализма на руската журналистика".

После не се чудете че и прогнозата за времето чета от тях с "особенно мнение" :) :) 

После не се чудете че и прогнозата за времето чета от тях с "особенно мнение" :) :)

Хе, това не е дезинформация, това вече е руски квас!  :D

Паша, ты квас допил?

— Кто кваздопил, я кваздопил???

Няма как приказките да са пълни, освен ако не използуваме общодостъпните данни, а те са дезинформация.

Не те разбирам наистина... кое е дезинформация от цитираното от мен https://www.kaldata.com/forums/topic/234127-всичко-за-кабинета-борисов-2/?p=3159152

?

Процента руски туристи ли ? ако е дезинформация, значи ни заливат като цунами руснаци ? верно ли ?

За селското стопанство - дезинформация ли е че почти целия селскостопански автопарк няма да видиш нито една руска машина ? според теб значи ни заливат руски комбайни ?

Ами субсидиите от ЕС , които добри. лоши, правилно или неправилно разпределяни , което е друга тема, но все пак ги има, и отдавна стана добър бизнес , или казваш - Путя ще ни налее повече ? :) 

Дезинформация ли е че повечето фирми са се насочили към далеч по изгодни пазари ?

Ами останалите цифри ? никой не ги оспорва, освен теб.

И последно - кое е дезинформация във факта че ТАСС изпоачава и манипулира думите на ББ от интервюто му ?

Има го и цялото , виж си го сам. Или казваш - той ББ не знае сам какво е казал, добре че са руските журналисти да му "изтълкуват" както те намерят за добре думите му :)

По същия начин в една друга тема спорихте и се къл;няхте за едни думи на Меркел, и се скъсахте да цитирате САМО руски източници , но не поглеждате оригинала в немските медии и официални институции където са публикувани  черно на бяло нещата, неманипулирани от руската пропагандна фейк-машина.

:)

И последно - когато няма какво да отговориш, ми просто не  е нужно да вкарваш поредните беззъби алабалистики :)

• Автор

Премиерът Бойко Борисов смята да постави въпроса с огромните пари, които страната ни губи от санкциите и контрасанкциите от Русия. Млекопроизводителите и зеленчукопрозводителите губят стотици милиони, добави той и смята да попита дали ще има спасителен план и за тези, които са най-ощетени от санкциите.

ЕК ще ни помогне в търсенето на нови пазари за земеделска продукция

По думите на Борисов към момента изчислените загуби за страната ни са за над 80 милиона евро. Той каза, че България е една от най-пострадалите от санкциите.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1467489

Добре е, че премиерът ще поиска компенсация за загубите, които търпи страната ни, но се съмнявам, че те ще бъдат 80млн, ако въобще ги получим.

• Автор

Борисов за уволнението на зам.-министър Маринова: Спала е пияна в бар, с какъв имидж ще отиде при бранша?

Премиерът Бойко Борисов коментира уволнението на заместник-министъра на туризма Надя Маринова и обоснова решението си с това, че е спала в бар. "Уволних я, защото спи пияна в бар. Така ми казаха. Какво да направя?, аргументира се министър-председателият и запита "с какъв имидж ще отиде при бранша?".

Относно насрочения за довечера протест срещу главния прокурор Сотир Цацаров, Борисов коментира, че има привилегията да не гледа телевизия и да не слуша, защото е емоционален. "Аз съм емоционален човек и ще изригна, защото знам много повече от всички останали", заяви премиерът, цитиран от БГНЕС.

"Търпението, добронамереността ми, на фона на съседна Гърция, стабилността и милиардите, които България придобива в момента за най-важните неща - екология, инфраструктура, конкурентоспособност, енергийна ефективност. Всичко това да го залагаме на някакви личностни конфликти ми се вижда глупаво, неправилно, ненужно и сякаш някой иска да спъне съдебната реформа, говорейки и коментирайки", каза премиерът.

Той коментира, че във времена когато бил поставен под натиск, партията му била под натиск, най-важните хора, включително и той, били разкарвани по прокуратурата, не си е си позволил да каже една лоша дума, заради институцията, наречена прокуратура. "Забранил съм и по линия на съда да се казва. Моля, всички да се върнат крачка назад, да успокоят нападките. Особено по тези 3 изключително важни неща за съдебната система, може да имаме не 160, а над 200 гласа. Ако се промени това да стане по-бързо производството за тези крадци е важно, защото излизат с висящо дело и отиват да крадат пак. Но разделянето на ВСС е изключително важно за съдебната система. Съдии да избират и контролират съдии, прокурори, да се събират, ако трябва един път в годината", заяви Борисов.

Той заяви, че с цялото си уважение, включително към партньорите, ако искат да се промени Конституцията, ако искат поне тези три много важни неща, които ще дръпнат напред и ще помогнат в съдебната система, нека да се обединят около тях като първа стъпка. "Това ще помогне и за сивия механизъм, това ще помогне и за Шенген и след това вече в по-нормална и спокойна обстановка да се съберат експертите и да движат закона напред. Това и на моя министър съм го препоръчал и снощи с Радан Кънев се видяхме, казал съм го същото и на него - да се опитаме малко да спрем с квалификациите, а да си придвижим реформата. Каузата да направим реформата и да се промени Конституцията и поне три неща да станат, не виждам кой би имал против да се случи. Тогава бихме могли да имаме голям консенсус", коментира премиерът.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4870537

Г-н премиерът би трябвало да знае, че преди да бъде назначен човек на важен държавен пост е редно да се проучи.

Борисов за уволнението на зам.-министър Маринова: Спала е пияна в бар, с какъв имидж ще отиде при бранша?

Г-н премиерът би трябвало да знае, че преди да бъде назначен човек на важен държавен пост е редно да се проучи.

Да се проучи какво пие..къде го пие, на колко носи и какво му е пиянството?!

Или каква музика предпочита и кои нощни заведения?!

Чак толкова никой не може да ги проучи..та дори и г-н Премиерът..хахах.

Всъщност.. е въпрос на морал... не може да си на такава длъжност и да не се съобразиш, че навсякъде си длъжен да спазваш определени норми на поведение. Но пък от друга страна.. всеки има право на личен живот и кофти пиянство.. 

Все пак..помним и това  http://www.clubz.bg/23338-zashto_tazi_snimka_dnes_se_spodelq_masovo_vyv_fejsbuk

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

От ведомството на Николина Ангелкова обясниха, че всъщност разлъката е заради компрометираща информация за нея в интернет, а преди ден сайт публикува снимка как Маринова дреме на маса в столично заведение. Кадърът бе придружен с информация как зам.-министърката танцувала на руска музика и как заспала в тоалетна след алкохолно препиване. След което се разкриваха подробности как охраната я пренесла на масата където и била спретната фотосесията, довела до освобождаването ѝ.

Баси и в тоалетната не можеш да се усамотиш. :eek:  Охраната като я е пренесла на масата защо вместо на масата не я е изпратила в къщи?

Тия са за уволнение. А бат Бойко не спи - той размишлява. :D

Цирк Балкански с кой от кой по-големи боклуци... :ph34r:

ти пък проучване хаха

гледат как да си плюят един друг у суратите и да си сменят кресленцата то тва да не мислиш че лесно а

е като тая въпросната - дебнели са я със сигурност а пък и ако не са й турили нещо у пиенето те па на

.

е като тая въпросната - дебнели са я със сигурност а пък и ако не са й турили нещо у пиенето те па на

Точно. Едва ли от охраната не са преценили,че в подобно състояние госпожата веднага ще бъде заснета и компроментирана.

За мене това си е чиста проба активно мероприятие. Но 100% истината ще излезе наяве и тогава спящите красавци ще се хванат за палците. :D

Точно. Едва ли от охраната не са преценили,че в подобно състояние госпожата веднага ще бъде заснета и компроментирана.

За мене това си е чиста проба активно мероприятие. Но 100% истината ще излезе наяве и тогава спящите красавци ще се хванат за палците. :D

и що няма снимки дето е танцувала а

баси олигофренската охрана ще ме остави мене на масата нема ме върне дома да спя хахаха

А този младеж, не е ли време да си ходи и той?

http://www.vesti.bg/sviat/mitov-dejstviiata-na-rusiia-sa-zaplaha-za-sigurnostta-6039432

След посещението в Украйна на Плевнелиев и Митов е резонно подобно изказване. Странно обаче  ББ има друго мнение.

Борисов казва: "Днес е време за санкции. От една страна санкции към Русия, от друга страна контрасанкции от Русия към Европейския съюз. Нещо от което всички губят. Санкциите не могат да бъдат нещо хубаво за икономиката на която и да е държава.  Още повече ние сме много свързани. България като лоялен член на НАТО и Европейския съюз поддържа санкциите, но в същото време ние губим много. Защото голяма част от туризма, голяма част от селското стопанство, традициите, които имаме в търговията, са с Русия и загубите ни са големи. Това, разбира се, до голяма степен нервира ръководството в Москва и не случайно от Анкара президентът Путин беше много остър към България. Сигурно и има основания за това. Така че без да имаме вина, без да имаме такива цели отношенията между България и Русия охладняха. Аз съм прям човек, не съм дипломат, трудно мога да намеря по-заобиколими думи, които да се харесат на всички и не ми е това целта. "

.... и да си лаят кучетата на мечката и е през оная работа.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Точно в това е проблема, не може външния ни министър да прави такива изкавания!В дипломацията основното правило е изказванията да бъдат премерени, не може да плямпаш това което ти скимне!За да ме убеди някой, че това изказване е било премерено, очаквам от САЩ да съобщят, че ще предоставят на България безвъзмезна помощ на стойност 1 милиард долара за закупуване на нови оръжия за БА!Така де, като се продаваме, поне да знаем за какво!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

А този младеж, не е ли време да си ходи и той?

http://www.vesti.bg/sviat/mitov-dejstviiata-na-rusiia-sa-zaplaha-za-sigurnostta-6039432

Напротив. Това е много добро и похвално изказване.

И всъщност, няма толкова противоположност с изказването на ББ. 

И Митов казва че се борят за добри отношения и търговия с руснаците.

За ББ вече коментирах https://www.kaldata.com/forums/topic/234127-всичко-за-кабинета-борисов-2/?p=3159152

Хубаво е да се говори с цифри , а не с политически алабалистики .

Ние си разрушихме инфраструктура и предприятия за стотици милиарди, ако не и за трилиони, заради някакъв хилав милиард хартийки,  нашарени с някакви картинки ли? 

Ние си разрушихме инфраструктура и предприятия за стотици милиарди, ако не и за трилиони......

Фалита на соца си е фалит, и нее  нито само в България, нито е признак засегнал само нас, а си бе цялостен политически и икономически неграмотен утопически модел.

. и е много детински, да не кажа комунистическипенсионерско да се мисли по този начин..... съжалявам че 25 г след този фалит още има хора с такова мислене.

Напоследък доста прибързани неща прави ББ http://www.capital.bg/kakvo_stava/2015/07/14/2572288_boiko_borisov_uvolni_po_svoia_precenka_zam-ministura/

За няколко часа уволнява министърката на туризма заради снимка в заведение... разпорежда отстраняването на милиционери  дето пребили подпийнали младежи /въпреки че записа е от миналата година, и повече от очевидно е защо се вади точно сега/  и т.н. ... 

Да действаш като едноличен "цар-олигарх"  някак си не ми се връзва като модел на управление.

Ми може пък на министърката да и е станало лошо, може да е уморена, па дори и да се е напила не виждам проблем в това. 

Не се е напила в министерството , нали ?

Щото и едни такива случаи се сещам за преподаватели в университет...

Май забрави ББ  откъде е излязъл и колко е "морално" да раздаваш "морал"....

Не само трябваше да я уволни, ами и да прати НСС да я поотупат, тая самозабравила се алкохолочка. Всъщност никак не е невъзможно да е и наркоманка и затова охраната да си е траела, да не се размирише и да и направят кръвен тест. Като не става за министърка, да ходи да работи на магистралата. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.