Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

пффф.. ади сега.. по папи от папата... :) 

Както е казано в една библейска мисъл.. - който е безгрешен, нека хвърли камък... 

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 166,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

ти пък проучване хаха

гледат как да си плюят един друг у суратите и да си сменят кресленцата то тва да не мислиш че лесно а

е като тая въпросната - дебнели са я със сигурност а пък и ако не са й турили нещо у пиенето те па на

Какво смешно има?

Частникът проверява служителите си, дори тези на най-ниската длъжност, а държавен служител може да стане всеки, който е близък на този, от когото зависи назначението му.

А този младеж, не е ли време да си ходи и той?

http://www.vesti.bg/sviat/mitov-dejstviiata-na-rusiia-sa-zaplaha-za-sigurnostta-6039432

Ми той само дето срами България, пороци няма младежът... ;)

Всъщност.. е въпрос на морал... не може да си на такава длъжност и да не се съобразиш, че навсякъде си длъжен да спазваш определени норми на поведение. Но пък от друга страна.. всеки има право на личен живот и кофти пиянство.. 

Все пак..помним и това  http://www.clubz.bg/23338-zashto_tazi_snimka_dnes_se_spodelq_masovo_vyv_fejsbuk

Има право, разбира се, но това кофти пиянство в повечето случаи пречи на нормалното изпълнение на служебните задължения.

Помним много неща, но за жалост поуки не си вадим.

Заслужаваме си управляващите!

И "срама по челата" - тоже. ;)

От ведомството на Николина Ангелкова обясниха, че всъщност разлъката е заради компрометираща информация за нея в интернет, а преди ден сайт публикува снимка как Маринова дреме на маса в столично заведение. Кадърът бе придружен с информация как зам.-министърката танцувала на руска музика и как заспала в тоалетна след алкохолно препиване. След което се разкриваха подробности как охраната я пренесла на масата където и била спретната фотосесията, довела до освобождаването ѝ.

Що ли ми прилича на постановка?! Явно на някого е пречела. Тия похвати на компрометиране мн. приличат на методите на едни служби.

• Автор

Що ли ми прилича на постановка?! Явно на някого е пречела. Тия похвати на компрометиране мн. приличат на методите на едни служби.

Може и постановка да е.

Между другото, дамата притежава доста имоти, които едва ли би могла да си позволи да притежава с доходите, които има.

Не е изключено, някой от противниците на ГЕРБ да се е добрал до информация за произхода на тези имоти, която се готви да използва като компромат преди местните избори и ГЕРБ-ерите са побързали да се освободят от дамата.

Може и друго да е.

Напротив. Това е много добро и похвално изказване.

И кое точно му е доброто, би ли се аргументирал?Какви ползи донася това изказване на България?

Фалита на соца си е фалит, и нее  нито само в България, нито е признак засегнал само нас, а си бе цялостен политически и икономически неграмотен утопически модел.

. и е много детински, да не кажа комунистическипенсионерско да се мисли по този начин..... съжалявам че 25 г след този фалит още има хора с такова мислене.

Стига с тоя фалит, това са глупости за малки деца!Я извади информация за външният ни дълг към 1989г. пресметни какъв процент от БВП е бил този дълг, сложи в сметките и колко е имала да получава България от други страни и тогава го сравни със сегашното ни положение!По тази логика повечето от европейските държави и в момента са във фалит!

За Миро20 - един цитат от книгата "Златните десетилетия на БЪЛГАРСКАТА ЕЛЕКТРОНИКА"

...“През 70-те години завоювахме много важни позиции в изчисли-
телната техника. Това беше десетилетие на фантастичен компютъ-
рен възход. Успяхме да изпреварим всички страни от СИВ в много

направления и особено в запаметяващите устройства. Разгърна се
невиждано строителство на десетки специализирани заводи, в които
намериха реализация стотици хиляди българи. Строеше се и се произ-
веждаше. Ръстът на производството се мереше не в проценти, а в пъти.
Страната ни зае първо място по производство на изчислителна
техника в Източна Европа, а по износа  на глава от населението
стана световен лидер.
Срещу една-единствена дискова памет от 7 мегабайта страната ни
внасяше 7 леки коли. Заводите ни бяха едни от най-големите в Европа.
Възвръщаемостта достигаше до невероятните 400%. Само за една годи-
на цялото строителство и обзавеждането на заводите се изплащаха”,...

А реплики от рода на :

"Фалита на соца си е фалит, и нее  нито само в България, нито е признак засегнал само нас, а си бе цялостен политически и икономически неграмотен утопически модел.

. и е много детински, да не кажа комунистическипенсионерско да се мисли по този начин..... съжалявам че 25 г след този фалит още има хора с такова мислене."

показват кой колко е българин и на кого служи!

И кое точно му е доброто, би ли се аргументирал?Какви ползи донася това изказване на България?

Стига с тоя фалит, това са глупости за малки деца!Я извади информация за външният ни дълг към 1989г. пресметни какъв процент от БВП е бил този дълг, сложи в сметките и колко е имала да получава България от други страни и тогава го сравни със сегашното ни положение!По тази логика повечето от европейските държави и в момента са във фалит!

За Миро20 - един цитат от книгата "Златните десетилетия на БЪЛГАРСКАТА ЕЛЕКТРОНИКА"

...“През 70-те години завоювахме много важни позиции в изчисли-

телната техника. Това беше десетилетие на фантастичен компютъ-

рен възход. Успяхме да изпреварим всички страни от СИВ в много

направления и особено в запаметяващите устройства. Разгърна се

невиждано строителство на десетки специализирани заводи, в които

намериха реализация стотици хиляди българи. Строеше се и се произ-

веждаше. Ръстът на производството се мереше не в проценти, а в пъти.

Страната ни зае първо място по производство на изчислителна

техника в Източна Европа, а по износа  на глава от населението

стана световен лидер.

Срещу една-единствена дискова памет от 7 мегабайта страната ни

внасяше 7 леки коли. Заводите ни бяха едни от най-големите в Европа.

Възвръщаемостта достигаше до невероятните 400%. Само за една годи-

на цялото строителство и обзавеждането на заводите се изплащаха”,...

А реплики от рода на :

"Фалита на соца си е фалит, и нее  нито само в България, нито е признак засегнал само нас, а си бе цялостен политически и икономически неграмотен утопически модел.

. и е много детински, да не кажа комунистическипенсионерско да се мисли по този начин..... съжалявам че 25 г след този фалит още има хора с такова мислене."

показват кой колко е българин и на кого служи!

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/11/01/393669_sudeben_arhiv_razkriva_falitite_na_komunizma/

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/08/2408229_urok_za_tainite_faliti_na_komunizma/

http://www.vesti.bg/novini/hristo-hristov-naj-dobriiat-bylgarski-razsledvasht-zhurnalist-e-zavyrshil-prouchvaniiata-si-i-shte-gi-predstavi-v-poredica-publikacii-vyv-v.-dnevnik-ot-ponedelnik-1119164

http://ekipbg.com/faliti-nrb/

http://desebg.com/2011-01-06-11-51-03/2105-2014-12-15-11-49-54

.......

Когато документите говорят, пропагандата мълчи.... 

Цитирал си в няколко от връзките практически една и съща статия препечатвана в различни медии. Там се говори за 1200 тома архиви, а аз така и не видях дори една снимка на една страница от  някой от тези архиви, освен в статията на екипбг, където има снимка на някаква справка на снимка на хвърчаща единична страница, където обаче виждам един доста странен обменен курс, аз имам други спомени за обменния курс, който дори на черно не е достигал повече от 5лв. за долар, а официалният курс беше няколко пъти по-нисък, същевременно на хвърчащата бележка на справката са описани курсове, които могат да се усреднят на около 100 лева за долар, каквито преди началото на "демокрацията" не е имало(явно справката е правена в първите години след преврата, след като има толкова нови данни(няма как да е правена преди или през `89г. и да има данни и за самата `89 финансова година и е с фалшифицирани данни)?! В статията публикувана в "дневник", се споменава сумата от над 23 милиарда лева дълг, която никак не виждам да е обоснована.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Е , сега не сме фалирали , а сме цъфнали и вързали за ЕС и САЩ , с 16 милиарда нов заем , освен старите задължения....   :lol6:

Похвално !

`Ма пък като гледам задълженията на САЩ , придобивам кураж.....и апетит за още !!!  :lick lips:

Те , тези числа не се побират в главата - има само около 10 милиарда неврона ! :)

Що пък да не вземем пример от Гърция ?!!! :angry:

.....и без това се очаква катастрофална световна инфлация - кой пил , пил ; кой ял , ял.......

Който не е - да е !  :D

Който не знае и не помни 90-97-ма да не се бърка в темата !!!   :nono:

Пък що кредитни милионери  се наизлюпиха тогава......а народът как беше опустял....то не , че сега е друго...!

За после до днес по-се помни и знае......!

Гърците най-добре знаят какво правят ! Амммм - нови 86 милиарда Евро..... :lick lips: !

Ще имат да връщат завалиите !  .... :lol6:

Сега богатите все по-богати (щото с две глави и четри ръце се трудят по 26 часа в денонощието :) ) , а бедните все по-бедни (щото всите са мързеливи и бездарни :) ) !

Бах ти краденето , лъженето и биенето дето пада !

`Ма така пише в Библията - за да си богат трябва да крадеш , да лъжеш и да биеш....

Световна тенденция....по експоненциална крива !

До де се пукне балона - да дойде Апокалипсиса !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Цитирал си в няколко от връзките практически една и съща статия препечатвана в различни медии. Там се говори за 1200 тома архиви, а аз така и не видях дори една снимка на една страница от  някой от тези архиви, освен в статията на екипбг, където има снимка на някаква справка на снимка на хвърчаща единична страница, където обаче виждам един доста странен обменен курс, аз имам други спомени за обменния курс, който дори на черно не е достигал повече от 5лв. за долар, а официалният курс беше няколко пъти по-нисък, същевременно на хвърчащата бележка на справката са описани курсове, които могат да се усреднят на около 100 лева за долар, каквито преди началото на "демокрацията" не е имало(явно справката е правена в първите години след преврата, след като има толкова нови данни(няма как да е правена преди или през `89г. и да има данни и за самата `89 финансова година и е с фалшифицирани данни)?! В статията публикувана в "дневник", се споменава сумата от над 23 милиарда лева дълг, която никак не виждам да е обоснована.

Не само ти, но и доста хора тук не явно не помните фалита на соц-а.

А трябва!

За да не говорите неистини.

При това забравяте най-важното - не някой друг, а вашите другари-комунистите(разбира се, не включвам милион и кусур редови партийни членове) си направиха и преврата, и фалита, че и хиперинфлацията след това. Така, че хайде да не го хвалите чак толкова този ваш, прехвален социализъм, в който и за дамски превръзки и тоалетна хартия, ти трябваха връзки из аптеките и магазините.

Мдам... първият компютър, на който работих, беше "Правец 16"... мдам... и когато пристигна газорезната машина от Германия с IBM-а, с колегите се "избивахме" кой първи ще заеме позиция пред американския комп... не, че не съм българка, но IBM просто беше с класи по-добър от родното ни производство.

Съжалявам, приятели, но така си беше.

Нел, фалират тези, които са обявили фалит. България не е обявявала фалит, така че приемам думите ти за лъжа, характерна за тролската групичка, чиите коментари харесваш.

Не знам за какви тролски групички говориш, виждам някои хора им е много трудно когато нямат аргументи да оборят цитирани факти, прибягват до познатите обиди и личностен спам .

И ще се повторя - когато документите говорят, /които някои умишлено не ги виждат/  пропагандата мълчи.

• Автор

Бойко към Юнкер и Туск: "OXI" за Ципрас

Борисов не е съгласен страната ни да дава заеми на Гърция

http://www.standartnews.com/balgariya-politika/boyko_kam_yunker_i_tusk_oxi_za_tsipras-292816.html

Брюксел отговори на гръцкото "Да" със 7 млрд. евро

А доколкото разбрах, Плевнелиев е твърдо за това, България да даде заем на Гърция...

Как ли ще постъпи Борисов?

Борисов с новите дългове за България тръгва по гръцката  пътека и един ден други хора ще се молят за опрощения на българския дълг!

http://www.standartnews.com/balgariya-politika/boyko_kam_yunker_i_tusk_oxi_za_tsipras-292816.html

Брюксел отговори на гръцкото "Да" със 7 млрд. евро

А доколкото разбрах, Плевнелиев е твърдо за това, България да даде заем на Гърция...

Как ли ще постъпи Борисов?

За Плевнелиев ясно. Типично поведение на слагач.

Премиерът Бойко Борисов е дал ясен знак на шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер и председателя на ЕС Доналд Туск, че няма да подкрепи спешните кредити за Гърция. Това потвърдиха неофициално пред "Стандарт" високопоставени източници от Министерски съвет.

Обаче какво ще каже утре или вдруги ден Борисов идея си нямам. И какво стана с компенсациите за загубите от санкциите пак нищо...

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Не знам за какви тролски групички говориш, виждам някои хора им е много трудно когато нямат аргументи да оборят цитирани факти, прибягват до познатите обиди и личностен спам .

И ще се повторя - когато документите говорят, /които някои умишлено не ги виждат/  пропагандата мълчи.

Аз видях цитирани статии, в които от  всичките в само една  имаше една хвърчаща бележка, която кой знае колко истинна е. Не знам за какви факти споменаваш, или щом нещо го има написано в интернет го прави автоматично във факт?

Аз видях цитирани статии, в които от  всичките в само една  имаше една хвърчаща бележка, която кой знае колко истинна е. Не знам за какви факти споменаваш, или щом нещо го има написано в интернет го прави автоматично във факт?

Не знам, за пръв път виждам някой да спори за тези не "хвърчащи бележки " а тонове документи.То и книги и филми имаше на тази база.. ама... кой да чете... 

Ама ти си знаеш :) 

Не знам, за пръв път виждам някой да спори за тези не "хвърчащи бележки " а тонове документи.То и книги и филми имаше на тази база.. ама... кой да чете... 

Ама ти си знаеш :)

В статиите е написано, че има тонове документи, обаче никой не се е постарал тези документи да ги цифровизира, нито пък в статиите има линк, ако това вече е направено. То според статии от същите източници, наоколо си хвърчат и хиляди летящи чинии, с извънземни от всякакъв вид, курдисани в тях.

Отдавна си показал, че ти освен в-к "Дневник", друго не четеш.

Сигурно не знаеш нищо за "супер-компютъра", за който  България получи поздравления от САЩ и др. водещи държави (писал съм за това).

Най ме е яд, когато разни пишман-икономисти коментират постиженията на индустрията в България.

А нищо не казваш за "приватизацията", за за изнасянето на златните запаси от канада, и т.н.

В статиите е написано, че има тонове документи, обаче никой не се е постарал тези документи да ги цифровизира, нито пък в статиите има линк, ако това вече е направено. То според статии от същите източници, наоколо си хвърчат и хиляди летящи чинии, с извънземни от всякакъв вид, курдисани в тях.

Не знам за какви какви летящи чинии, извънземни и т.н. говориш, за тези неща никой не спори, само ти си се "събудил" сега и "компетентно" коментираш

Аз разбира се, уважавам мнението ти, но още повече ще го уважавам ако проетеш и ....

Разследващият журналист Христо Христов иска и получава достъп от главния прокурор до 1300-те тома по делото, в което са събрани най-важните архивни материали за стопанската история на България от средата на 50-те години до 1990, описващи трита фалита на управляващата тогава Българска комунистическа партия, начело с Тодор Живков. Документалното разследване е издадено в книгата „Тайните фалити на комунизма”, 2007 г., изд. „Сиела”.

заповядай и линк

http://www.book.store.bg/p20647/tajnite-faliti-na-komunizma-hristo-hristov.html

Отдавна си показал, че ти освен в-к "Дневник", друго не четеш.

Сигурно не знаеш нищо за "супер-компютъра", за който  България получи поздравления от САЩ и др. водещи държави (писал съм за това).

Най ме е яд, когато разни пишман-икономисти коментират постиженията на индустрията в България.

А нищо не казваш за "приватизацията", за за изнасянето на златните запаси от канада, и т.н.

Не знам дали съм пишман-икономист, или визираш изнесените документи и автора , проучил тези 1300 тома документи, но ... бих казал че твотите твърдения за "супер компютър" по никакъв начин не противоречат на фактите за неправилно, неефективно, престъпно управление на соц режима, който съвсем логично фалира.

аз никога не съм отричал постиженията на талантливите българи , изобретатели и патенти,.

Но е факт и че именно след отваряне на България към света, именно те станха най ценни и за запада.

Познай защо ?

Те нещата са логични.

Eдин журналя бил пуснат някъде, как пък нито един от хилядите други не е . И сега какво, това рекламен намек да си купя книгата му ли е, за да видя евентуално някоя снимка на някой от тайнствените документи. Щото е написал някаква невероятна история и тя е само там и никъде другаде.  Не ми пука от книгата му! Що след връзките, които ти си дал, няма нужното ни доказателство, а именно въпросната документация черно на бяло, да си я прочета аз и останалите колеги и да си направим преценка, а не да разчитам на някакъв журналист, че някога си преди 8 години, бил нещо видял и прочел и го написал в книга. Ти си тоя който нещо ни твърди, ти нищо не си доказал, а ни караш ние само да ти намираме факти.

Не ми пука от книгата му!

Знам :)

Радвам се обаче, че по разумните и образовани хора, нямат такова отношение като твоето .

пп

Между другото, сканираните копия в сайта и цитирани в книгата, дори малкото които са, са достатъчни и показателни като документи .

Но.. знам че и за това не ти пука... предпочиташ да вЕрваш на илюзии за великата планова соц. икономика :)

ми добре.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

....То според статии от същите източници, наоколо си хвърчат и хиляди летящи чинии, с извънземни от всякакъв вид, курдисани в тях.

Aaaa! 

Moля , моля ! :nono:

Всички летящи чинии над България са празни .....! :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Нел, фалират тези, които са обявили фалит. България не е обявявала фалит, така че приемам думите ти за лъжа, характерна за тролската групичка, чиите коментари харесваш.

Скъпи приятелю, а поради каква причина сме във валутен борд?! Или си го забравил?!

Така и не разбрах коя част от думите ми са лъжа, при положение, че съм свидетел на краха на "развитата ни икономика", при това на възраст, позволяваща ми да наблюдавам, да разсъждавам и не на последно място да поема върху гърба си всичките негативи от прехвалената соц.система.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.