Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

преди 21 часа, язе написа:

Тоя откак е станал премиер, освен глупости друго не е приказвал. По- лошото е, че друго не е и вършил...

....хем и си вярваш ! :)

Глупостите които приказва са за теб , за мен , за нас...! На простите - простотии ! Пушилка в очите на нищите....

Крадат бе !

Като пладнешки разбойници ! Не са се спрели и за миг ! Само си сменят козината през няколко години.....И по конституция няма кой и как да ги спре....сами си правят законите и сами си ги "прилагат"...както им отърва !

На кражбата в КТБ  (4.5 милиарда , не милиони !!!) най-изтъкнатите престъпници в света открито завидяха и възхвалиха...А на нас ни нахлузиха нови 16 милиарда  дългове !!! И тях ще окрадат ! Да плащат синовете ни и внуците , и ....още неродените след тях !!!!

Я , си представи 4.5 милиарда за здравеопазване и/или образование , някои социални облекчения , даже само дотиране на земеделие и животновъдство (ама истинското - България Райска градина ще стане , а не да купуваме домати от Гърция , бах ти позора...!)  .... А там плачат за по 100-тина милиона само и не им ги дават !!! Не можеш ! Нали ! ......Прибра ги всичките оня , Цветан Василев и сие ......И за какво са му ?!!! Да си ги навре там дето слънце не огрява ! От де да знае тъпакът , че гол е дошъл на този свят , и гол ще си отиде от него.....също като всеки от нас !!!

За стотиците кражби , в десетки и стотици милиони всяка , не ми се говори.....

Пък който каже , че в действителност е виждал Комунизъм и Демокрация , или лъже най-откровено , или сънува приказки......

Сменяме ги (майтап ние да ги сменяме !!!) и к`во ? Заместника му чака ......Ей го тоя дебелия с ниското чело - мина му времето !

Друг ще го смени и толкоз ! Какво тук значи някаква си личност ! - така е казал поетът .....и е платил с живота си.... 

И ние плащаме ! Всеки от нас - с живота си в мизерия и нищета плащаме...!

Редактирано от by_chechi
допълнение (преглед на промените)

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 167,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нашите Оправници направиха всичко възможно намаляването на цената на тока ДА НЕ СЕ СЛУЧИ. Взеха се куп заеми, един можеше да отиде за тая цел, ама не, и тези пари трябваше да се откраднат... Освен това България ще бъде осъдена за пореден път от поредния международен съд:

AES Гълъбово няма да удължава срока за дълговете на НЕК

Цитат

Няма да има ново удължаване на срока, в който НЕК трябва да плати старите си задължения към AES Гълъбово.

Това съобщи изпълнителният директор на централата Оливие Маркет пред Bloomberg TV Bulgaria. Ако НЕК не се разплати с AES Гълъбово до края на април, американската компания ще потърси правата си в арбитраж, допълни Маркет.

Двете страни се договориха НЕК да се издължи в уговорения срок, като в замяна на това ще влезе в сила подписаното още през миналата пролет споразумение за намаляване на цената за разполагаемост на централата.

Споразумението обхваща и двете „американски“ централи в Маришкия басейн – AES Гълъбово и КонтурГлобал. От намаляването на стойността за разполагаемост се прогнозира НЕК да пести по 100 млн. лв. на година.

НЕК дължи на двете централи малко над 900 млн. лв. За да се разплати с тях, компанията разчита на кредит, който да изтегли Българският енергиен холдинг (БЕХ). Вече се водят преговори с един от банковите консорциуми за отпускане на мостов заем до 650 млн. евро.

- - - - - - - - -

МВР призна: Тел. 112 не работи

Що?

Е че как ще намалят, цената на тока? Нали американските господари, имат цели централи тук.

Една публична тайна, огласена от човек от системата:

Росен Миленов: Управляващите умишлено създадоха контрабандата на цигари

Става дума не само за цигари, а и за покровителство над контрабанда на алкохол, горива и източване на ДДС. Гарантирано от ГЕРБ...

Говори се - засега без доказателства - и за прикривани от държавата канали за трафик на наркотици и производство на амфетамини.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

преди 9 часа, Wankata написа:

За колко държавни институции се сещаш, в които да са дадени луди пари за софтуер и той да работи безотказно? За какво ли не се даваха пари - сайтове, електронни услуги, бази данни и все нещо не е както трябва.

Абе вие по далеч от загалвието четете ли ?

"не работи пълноценно "  не е "МВР призна - не работи въобще "

Не стигала паметта за записите, и забивало понякога  .. и че ще го оправят.

Е и ?

Някой да е измислил "идеален перфектен" софтуер ? То тогава ъпдейти за оправени бъгове нямаше да излизат :) 

Според вас трябва да махаме ел. банкиране, да хващаме сметалото и да се качваме на ... бюро.. пардон.. на дърво ...

Сирийските бежанци били много зле в Гърция и г-н Борисов изпратил помощ?? Гръцкия народ си е доста по-добре от българския и няма да се съгласи на нашите заплати и пенсии да паднат за да си плащат дълговете. Ще има за пенсионерите коледна добавка от 40лв. Колко са 2млн. или 3млн съответно 80 или 120 милиона.Хазната била пълна което не ми се вярва.

Не бях поглеждал сайта на БНБ и пише че външния дълт възлиза към януари 2016г. на 33 851.8 млн. - това за 33 млрд. евро? Не само държавния, но и на фирмите и банките сигурно защото не ми стана ясно.

Цитат

Премиерът Бойко Борисов ще се вози в нов самолет. Само преди няколко седмици в транспортното министерство на Ивайло Московски е пристигнал проект за машината, която трябва да смени станалия известен като куц стар фалкон. Самолетът претърпя куп аварии, като заради проблеми с колесниците дори се наложи през 2015 г. министър-председателят няколко пъти да кръжи във въздуха с него.

Той ще отиде на тезгяха, но от продажбата му не могат да се чакат повече от 6 милиона. А новият самолет, който правителственият „Авиоотряд 28" се кани да купи до края на годината, е абсолютно същият като на германския канцлер Ангела Меркел.

Става въпрос за предпоследното поколение на европейския гигант „Еърбъс" с модел А340. Базовата му цена варира между 83 и 180 милиона долара в зависимост от спецификациите на борда. Той има 4 двигателя, с които може да лети и интерконтинентално - възможност, изключена при фалкона. Той побира над 300 пътници, дори ако фюзелажът му бъде променен за интериорното удобство на ВИП пасажерите, разкриха експерти, а за да отговаря на всички изисквания и да бъдат вложени необходимите системи за сигурност като правителствено возило, цената му вероятно ще удари около 200 милиона лева, пише "Всеки ден". Меркел пътува със същата машина от 2011 г., като до момента тя не е дала нито един дефект.

В същото време родният авиоотряд, макар и с оправен фалкон, все още разчита на еърбъса. При атентатите в Брюксел миналата седмица имаше готовност самолетът да бъде подготвен за евакуацията на нашенците в белгийската столица, парламентарната шефка Цецка Цачева да бъде изведена оттам с малката швейцарска машина, но впоследствие тя отказа.

Колкото до новия еърбъс, имало разчети, че той не само е най-комфортен при изпълнението на дълги полети, но и най-икономичен на фона на възможностите за купуване на боинг, каквито идеи също имало. По информация на запознати, ако решението за търга се ускори и действително бъде купен до края на годината, ще се наложи преструктуриране на финансите на няколко министерства, за да може да се обезпечи сделката. Все пак имало вариант и да се ползва разсрочено плащане. В пълна тайна обаче се държи от коя държава ще бъде купен самолетът.

http://www.bnews.bg/article/205816

Цитат

19 хил. коли ще бъдат спрени от движение на 1 април заради неплатена застраховка „Гражданска отговорност“. Това съобщиха от „Национална полиция“ за „Монитор“.

Данните на автомобилите вече са подадени към съответните управления на Пътна полиция. Очаква се само още в първия ден от април да бъде променена наредба номер I45 на МВР, за да могат возилата да бъдат служебно свалени от отчет. Наредбата определя реда за регистрация, отчет, пускането и спирането от движение на МПС-та.

Служебното дерегистриране на коли стана факт след промените в Застрахователния кодекс, които бяха приети в средата на декември миналата година. Прилагането им обаче се забави, тъй като наредбата на МВР не беше променена.

Според предвидените промени глобата за несключена задължителна застраховка спада от 400 на 250 лева за физическо лице, но регистрацията на превозното средство ще се прекратява служебно. Възстановяването на регистрацията също ще може да става автоматично.

http://www.novini.bg/news/344788-19-000-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%B0%D1%83%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0.html

Хипотетично: заминаваш за чужбина да работиш за една година, през което време така или иначе не можеш да караш стария си дъргел в България. Върщаш се... и се оказва, че дължиш застраховка за периода, в който не си карал, плюс глоба за това, че не си бил тук. Рекет в полза на застрахователните компании.

Същевременно:

Цитат

По данни на Националната агенция по приходите през 2015 г. са били събрани едва 2,2% от наложените глоби за шофиране без застраховка „Гражданска отговорност”.

http://www.novini.bg/news/340286-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-19-000-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82.html

И не само за това; масово наложените глоби не се събират. Данъците също. Вместо да се подобри това... за пореден път се налагат нови вземания от това, дето му викат електорат.

Тук има механична грешка, но:

Връщат регистрацията, ако платим 2050 лв.- глоба и пълният размер на застраховката

(става дума за 250 лева).

Още:

Цитат

Средно по осем българи всеки ден опитват да отнемат живота си, а двама успяват, пише вестник "Телеграф", цитирайки изследване. Най-много опити да си отидат от този свят извършват разведените. Почти толкова са и случаите при хората, които никога не са сключвали брак. Пенсионерите и безработните хора в България също са сред най-често самоубиващите се.

https://www.24chasa.bg/Article/5400421

Това не се нуждае от коментар.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

преди 21 минути, Wankata написа:

Хипотетично: заминаваш за чужбина да работиш за една година, през което време така или иначе не можеш да караш стария си дъргел в България. Върщаш се... и се оказва, че дължиш застраховка за периода, в който не си карал, плюс глоба за това, че не си бил тук. Рекет в полза на застрахователните компании.

Абе ще ме извиняваш, ама не си много прав. / това си е обичайно за теб де/

Това което аз разбрах , понеже също съм се интересувал, е че глоба при възстановяване на гражданската няма.

Глобата е когато КАРАШ без гражданска.

т.е. когато се върнеш  от чужбина, единственото условие е да отидеш и да декларираш с някакво заявелние , и аз не знам още какво, но да ги уведомиш  в КАТ  че ще караш колата , и със документ за платена гражданска , ти възстановяват  регистрацията.

Никой никъде не казва че трябва и за минали периоди да я възстановяваш/плащаш .

Цитат

.......но регистрацията на превозното средство ще се прекратява служебно. Възстановяването на регистрацията също ще може да става автоматично.

Дори , ако те цитирам теб , възстановяването МОЖЕ да става автоматично , това означава че в момента в който направиш застраховка, дори няма нужда да ходиш в КАТ да заявяваш .

АКО е автоматично , това би трябвало като те проверят на пътя , всичко да е точно .

Има и друг вариант разбира се, да си плащаш всяка година застраховката, независимо кога и за коя отпуска/ваканция , планираш да се върнеш

Понеже гражданската важи за година , и то не календарна, а от дата до дата, това дефакто е вртатичка да спестиш дори .. от плащане на някоя и друга  година...т.е период

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 17 часа, miro20 написа:

Абе ще ме извиняваш, ама не си много прав. / това си е обичайно за теб де/

Това което аз разбрах , понеже също съм се интересувал, е че глоба при възстановяване на гражданската няма.

Глобата е когато КАРАШ без гражданска.

т.е. когато се върнеш  от чужбина, единственото условие е да отидеш и да декларираш с някакво заявелние , и аз не знам още какво, но да ги уведомиш  в КАТ  че ще караш колата , и със документ за платена гражданска , ти възстановяват  регистрацията.

Ти ша ма извиняваш, ама пак не си прав :). Колите автоматично се спират от движение ако не е направена гражданска. Демек, защото си в нарушение. А след като си в нарушение има глоба, която се плаща за това нарушение. Иначе за какво да ти спират колата от движение, ако не си в нарушение :)  .

Цитат

Връщат регистрацията, ако платим... глоба и пълния размер на застраховката.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

България бе осъдена за пореден път в Страсбург заради Цветанов

Цитат

България бе осъдена по три дела от Европейския съд по правата на човека днес. Жалбите са подадени от бившата барета и съветник в ДАНС Алексей Петров, Антон Петров, известен като Хамстера, и братята Йордан и Пламен Стоянови, познати като Дамбовците, заради ареста им през 2010 г. в хода на проведената операция "Октопод".

Общото обезщетение, което държавата ще трябва да плати, е близо 110 хиляди евро

Съдът е присъдил по 80 хил. евро за неимуществени вреди за братята Стоянови и семействата им и 5 хил. за разходите по делото, 6 хил. евро за Алексей Петров и 3 хил. за разноски и 15 хил. евро за Хамстера и съпругата му. Според съда нарушенията се изразяват в нарушаване на презумпцията за невиновност; забраната за изтезаване; заради незачитане на личния и семейния живот; правото на ефективна защита.

Съдът аргументира решението си по жалбата на Стоянови с това, че при полицейската акция по задържането им не е имало причина Йордан Стоянов да е оставен гол с белезници за почти един час или Пламен Стоянов да бъде принудително изведен от апартамента му и оставен на земята с белезници по бельо. Поради това съдът е сметнал, че двамата са били подложени на унизително отношение от органите на реда. Съдът по правата на човека отбелязва още, че синът на Йордан Стоянов не е бил заподозрян в извършване на престъпление, но въпреки и на него са били сложени белезници. Съдът е приел, че не е имало индикации синът да е оказвал съпротива при ареста на баща си или да се е държал агресивно.

Освен това полицейската операция е била извършена рано сутринта от екип маскирани и тежковъоръжени полицаи. Те не са взели под внимание евентуалното присъствие на роднини на братята при подготовката и изпълнение на ареста. Той е извършен без предварителното разрешение на съдия.

преди 3 часа, darco написа:

Ти ша ма извиняваш, ама пак не си прав :). Колите автоматично се спират от движение ако не е направена гражданска. Демек, защото си в нарушение. А след като си в нарушение има глоба, която се плаща за това нарушение. Иначе за какво да ти спират колата от движение, ако не си в нарушение :)  .

Да, нарушение е , и се спира от движение. Но аз НЕ Я КАРАМ колата, за да съм в нарушение.

Защо да има глоба, след като седи с месеци в гаража ?

Юридически погледнато , гражданската е за участници в пътното движение. Когато нямам право да я карам, аз не съм чуастник в пътното движение, и нямам нужда да имам застраховка, която взаимно да покрива щети при ПТП . По тази логика, след като не плавам с колата в морето , трябва ли да плащам и морски данък и такса мореплаване ?

Плащам си само данъка на колата, като движима собственост , и толкова.

Ако реша да карам без гражданска , ставам участник в пътното движение, което само тогава ме прави виновен за глобяване.

Това което чух в интервю от някакъв директор на КАТ е че е необходимо само да се отиде до КАТ и да се подаде или уведоми КАТ , след което ти възстановяват регистрацията в компа.За глоба нищо не каза човека.

По принцип  не  споря, казах си мнението , щото и застрахователи дето питах, нищо смислено не можаха да ми отговорят.

Ако можеш нещо конкретно и ясно да добавиш , моля - заповядай, ще съм благодарен също.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:

Това което чух в интервю от някакъв директор на КАТ е че е необходимо само да се отиде до КАТ и да се подаде или уведоми КАТ , след което ти възстановяват регистрацията в компа.

Бахти и катаджиите и компа ли ще спират от движение ако не си платил гражданската отговорност ... ,че и после пък ще го и регистрират!??

Мирооо утре е първи април не днес.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Кое е смешното или неясното ?

Възстановяват регистрацията чрез въвеждане  в техния комп, разбирай - в тяхната система.

Очаквах да добавиш нещо по смислено ... :)

преди 3 минути, miro20 написа:

Кое е смешното или неясното ?

Възстановяват регистрацията чрез въвеждане  в техния комп, разбирай - в тяхната система.

Очаквах да добавиш нещо по смислено ... :)

Начина ти на изразяване е смешното. Регистрират го в компа :D  Системата , в системата Миро не в КОМПА!!!

никога не бих се сетил :)

Ама щом словоблудството ти прави кеф... твоя си работа :)

Последно , ще плащаме ли гражданска или не ?

Пардон.. Застраховка "Гражданска отговорност"  /че пак ще се скъсаш от хил .. какво е тва "гражданска"... / :)

преди 3 минути, miro20 написа:

никога не бих се сетил :)

Ама щом словоблудството ти прави кеф... твоя си работа :)

Последно , ще плащаме ли гражданска или не ?

Пардон.. Застраховка "Гражданска отговорност"  /че пак ще се скъсаш от хил .. какво е тва "гражданска"... / :)

За корекцията си оправдан. Щях да се разхиля отново. Застраховката "Гражданска отговорност" ще я плащате! :P

В интерес на истината е възможно нещо такова. С уточнението, че за да се възстанови регистрация на МПС се подава заявление, минава се ТП, който при положение, че колата не може да се закара на собствен ход, тъй като рискуваш глоба трябва да се транспортира някак си. Но все пак е възможно. Макар при положение, че няма нарушение защо ще ти спират колата от движение? Ако пък има, трябва глоба :). Та все пак, мисля може да го направят и без глоба, ама ме съмнява.

ДАНС нахлу в лекарския съюз

Цитат

Служители на ДАНС са проверявали централата на Българския лекарски съюз (БЛС).

Информацията беше съобщена от представители на Националното сдружение на частните болници, и потвърдена от председателя на съюза д-р Венцислав Грозев, информира БНР.

Той отказа да коментира каква е била целта на проверката, но по непотвърдена информация служителите на агенцията са се интересували от организацията на предстоящия национален лекарски протест.

На 6-и април от 15.00 часа медици от цялата страна се събират пред Министерския съвет, за да изразят несъгласието си с промените в здравната система.

Ша ми протестирате, а... Ай на ви ся... Ей така действа ГЕРБ!

Ние вече сме...

- - - - - - - - -

След ДВА гаранционни ремонта в подлеза на гарата в Димитровград, завършен миналата година, в момента започва ТРЕТИ. Подлезът е на практика неизползваем от 2010-а година, когато започна ремонтът, който трябваше да завърши през 2012-а година. До момента движението на влакове е възстановено само частично, а ремонтите още не са завършили. Парите отдавна са усвоени, а анексите към договорите са безброй. Обектът е част от националната програма за рехабилитация на ЖП-линията Пловдив-Свиленград. Подлезът в село Виница скоро го даваха по "Пълен абсурд" - вече е пълен с вода и... заключен. Тук положението е горе-долу същото.

Обектът се изпълнява от австрийска фирма с подизпълнител гръцка фирма с подизпълнител българска фирма, тя от своя страна с други подизпълнители. Най-лошото е, че загубите от нефункционирането на ЖП-линията са милиони само на месец - Пловдив е вторият, а Димитровград - третият по големина железопътен възел в България. От трите гари на Димитровград в момента използваема е само една. Ремонтираното трасе към Стара Загора по същата програма пропада и влаковете се движат с 15 км/ч.

12932669_1871764789716957_58215384393878

12928267_1871764863050283_58599275186396

Гледката е заради избиващи подпочвени води. Най-лошото е, че хидроизолацията и дренирането на коловозите е изпълнено със същото "качество", което пък представлява риск за безопасността на хората и товарите, които ще преминават по тях.

В заключение - още едно свидетелство за това, как се изпълняват проектите:

ГЕРБ - видими резили! Лошото е, че те вече започват да убиват и хора...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.