Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

преди 4 минути, Мойра написа:

Зависи от жените, някои са по-мъже от мъжете, Маргарита Попова, например.

Но от такива жени българските мъже политици се страхуват и с основание.

Марга не пее в хора, за съжаление.

Говорех за жени, които го гледат и слушат благоговейно и нямат собствено мнение.

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 167,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 минута, momolord написа:

Марга не пее в хора, за съжаление.

Говорех за жени, които го гледат и слушат благоговейно и нямат собствено мнение.

Ще ми се да запее. :)

Борисов, като всеки авторитарен лидер се обгражда само с предани и послушни хора, независимо от качествата им, които често пъти не отговарят на изискванията за поста, който заемат.

Точно тези хора, ще го провалят, ако не ги смени с професионалисти.

Да бе.,. забравихте  май записите "от тоалетната" на ББ на М.Найденов ? Опитите за провал не са един или два...  а уж "послушните" си гледат своя интерес.

• Автор
преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Кажи каква, че да се посмеем.

Готви чучело, а може и мекере.

Питай в Религия, Мистика, Езотерика, там може и да се подвизава някоя врачка, която да отговори на въпроса ти.

преди 5 часа, Мойра написа:

Определено!

Борисов явно ни готви поредната изненада.

Този път може наистина да предложат магаре и магаре да "си изберем".

• Автор
преди 8 часа, A.com написа:

По-добре магаре, отколкото Плевнелиев или такъв като него.

преди 13 часа, A.com написа:

Че те друго досега предлагали ли са?!

преди 9 часа, crazy katon написа:

Че те друго досега предлагали ли са?!

Сегашният ми прилича на папагал - ходи наперен, обажда се когато не трябва, приказва едно и също...

преди 20 минути, A.com написа:

Сегашният ми прилича на папагал - ходи наперен, обажда се когато не трябва, приказва едно и също...

Не обиждай моля папагалите! Рядко интелигентни птици са.

Виж за петлите съм по-съгласен. Едни такива загладени, едни такива кресливи и всички завършват в ... котлето. Никой не държи петли като одъртеят и прегракнат.

преди 52 минути, nikssi написа:

Не обиждай моля папагалите! Рядко интелигентни птици са.

Виж за петлите съм по-съгласен. Едни такива загладени, едни такива кресливи и всички завършват в ... котлето. Никой не държи петли като одъртеят и прегракнат.

Ама и нашия президент е рядко интелигентен.

• Автор
преди 9 минути, A.com написа:

Ама и нашия президент е рядко интелигентен.

Много рядко.

А какво повече трябва да прави президента ? Голямо плюене голямо чудо.Всичко само затова че очерта зпалахите за сигурността на държавата, които са коренно противоположни на вашите путински разбирания за българска държавност.

То самото понятие "путински разбирания за българска държавност" е абсурд, но ... вие сте си такива. Всичко гледате през една определена путинистка призма.

Реално което може президента е да дава амнистии , да представя държавата , и да връща закони.

Първото не е упражнявал.. то няма и осъдени които да амнестира :) поради "перфектната" съдебна система / тя въобще не е застъпена в плюенето ви, странно защо/

с второто горе долу добре се справя при посещения навън.

С последното може би най добре  се справя, което е и най важното за законодателния и политически живот.

Е.. не язди гол до кръста по мускули на кон през река, като едни други полу-божества-монархисти  , нито прокарва поправки за вечно президентство , както правят други демократо-монархисти , така че...  и на това пак добре.

13255958_1042569992463406_35556683889103

• Автор

13 неща, които управляващите провалиха...

Автор: Мирослав Иванов

Цитат

Винаги съм се учудвал какви точно поводи и причини са достатъчни да донесат народното фейсбук недоволство.

Това правителство и това Народно събрание:

1. Убиха тотално бизнеса

2. Удавиха конкуренцията

3. Елиминираха всяка възможност случайна фирма да спечели обществена поръчка

4. Напълниха джоба на олигарсите с пари, с които ще се купуват избори

5. Концентрираха целия държавен финансов ресурс във Владислав Горанов, наричан от някои счетоводителят на мафията

6. Вкараха България в дългова спирала, от която трудно ще има изход

7. Изгониха всички нормални инвеститори от страната

8. Постараха се да утвърдят позициите на мафията в съдебната власт

9. Позволиха и дори ръководиха целенасоченото крадене на кредитираното през КТБ, вместо да го запазят в масата на несъстоятелност

10. Крепят Първа инвестиционна банка, която оцелява единствено благодарение на държавна помощ. Но ‪#‎ФалираЛиПИБ‬ не е сама в това си състояние.

11. Избраха за шефове в БНБ същите онези, които си чешеха топките преди и по време на “случая КТБ”

12. Отказват да изберат нов шеф и комисари в може би най-важният контролен орган за икономиката - Комисията за защита на конкуренцията

13. Доубиват медиите

И всичко това не доведе фейсбук ентусиазъм, колкото промените в кодекса за гласуване, които практически имат доста имагинерно влияние. Не казвам, че промените не се дебилни. Са и, да, те са опит за бетониране на мутро-политическа “класа”.

Въпросът ми е, ама наистина ли някой е очаквал нещо различно?

Източник: e-vestnik.bg

А ние търпим, мълчим и чакаме нещо да се промени...защото така сме свикнали...

Но и господ на такива като нас не помага!

Някой може ли да ми даде повече информация за това:

преди 3 часа, Мойра написа:

Крепят Първа инвестиционна банка, която оцелява единствено благодарение на държавна помощ.

• Автор

БАН: Външният дълг излиза извън контрол

Цитат

„Придържането към сегашната политика по външния дълг, характеризираща се с липса на адекватни цели за дългосрочно развитие и ниска прозрачност на използване на акумулирания публичен ресурс, постепенно ще доведе българската икономика до състояние, в което дългът ще стане неконтролируем, а неговото обслужване - невъзможно.”

Това заяви финансистът доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания на БАН по време на представяне на годишния доклад за икономическото развитие на България за 2015 г.

„Разбира се, все още е рано да се говори за този етап, но при запазване на тенденциите от изтеклите две години, за един обозрим период от 5-7 г., може да се предположи, че неблагоприятният сценарий е повече от вероятен”, допълни ученият.

В коментар за външния дълг и задлъжнялостта на страната доц. Григор Сарийски обясни, че през последните години се увеличават дългът и фискалният резерв, но всичко това става за сметка на доходите и събираемостта на приходите.

„Къде отиват останалите пари не се знае, риторично попита финансистът. - В последно време се теглят пари, които стоят като излишък и не е ясно за какво са те.

През 2011 г. цената на финансиране ни държеше на 11-12 място в ЕС, сега сме след 20-то място, т.е. финансираме се на доста по-скъпа цена.

Все още имаме ниска задлъжнялост - 26%, засега сме далеч от сценария за дългова спирала, но според статистика на Световния икономически форум у нас съществува и феноменът на прахосничество.”

„Ако има нещо положително в банковия сектор през 2015 г., то е установеното доверие в местните банки, но нито бизнесът, нито населението имаха желание да теглят кредити, продължи доц. Сарийски. - Гражданите обаче не са оптимистично настроени за бъдещето си и хората спестяват от разходи за образование, за здравеопазване, за пътувания и др.”

По думите му обемите по „нов бизнес" също показват понижение. Независимо че кредитите намаляват, има увеличение на приходите на банките.

„Част от причината са големите такси за сметка на депозантите, а и те вече са си изработили достатъчно устойчива рамка, гъвкави са, но същевременно си запазят високите печалби, посочи Сарийски.

„Външната среда за икономиката на България беше спокойна, мигрантският проблем също нямаше отражение върху икономическите показатели, показват наблюденията на доц. Виктор Йоцов.

Той е на мнение, че се забави глобалният растеж на БВП, особено на развиващите се икономики, което дава отражение на търсенето на суровини и материали.

"Това се изразява в ниски темпове, високи съпровождащи рискове, защото финансовият сектор все още не се е възстановил след кризата от 2008 г. Цените на някои основни стоки са повлияни от това, че сме зависими от външните пазари, намаляват цените на енергоресурсите, цените на суровини падат в номинален размер, коментира доц. Йоцов. – Това означава, че условията на търговията се влошават и външният сектор не може да бъде стимул за растеж в средносрочен и дългосрочен план.”

Доц. Йоцов се надява, че растежът да остане положителен, макар и нисък. Той обаче прогнозира, че тази година ще станем свидетели на забавяне на темпа до 2%, заради бавното стартиране на европрограмите, за разлика от 2015 г. През 2016 г. се очаква средногодишната инфлация да бъде нула. Възможно е да бъде и отрицателна, но трябва да се изчака резултатът от летните месеци. Икономистът е убеден, че ниското търсене на кредити от страна на частния сектор и стрес тестовете способстват за намаляване на растежа.

Доцентът обърна внимание и на един смущаващ фактор - актуализацията на бюджета за 2015 г., която се прави за трета поредна година.

„Имаме проблем с прогнозирането на финансовите потоци, каза той. - Малък е процентът на преразпределение на приходите у нас през бюджета за разлика от други европейски страни. Наблягаме на косвените данъци, които са регресивни, през последните години неравенството в икономиката се увеличава и една от главните причини е данъчната политика. Налага се да се направи една академична дискусия за този проблем. Запазват се ниските данъчни ставки, но заедно с това има повишени изисквания към държавата за икономическия живот. Трябва да се разчита или на едното или на другото, но не в такава корелация. При разходите имаме нарастване, без да има съответствие с проходите и повишаването на БВП, което говори за конюнктурни политически интереси. Той посочи и силно негативния ефект от нарастването на дълговото бреме.”

Още по темата: Държавният дълг приближи 27% от БВП

BIG5.BG

Коментарът е излишен.

преди 8 часа, Мойра написа:

13 неща, които управляващите провалиха...

Автор: Мирослав Иванов

А ние търпим, мълчим и чакаме нещо да се промени...защото така сме свикнали...

Но и господ на такива като нас не помага!

Абсолютно не съм съгласен.Според всички източници в момента българската икономика се намира в добро положение, има излишък в бюджета и страната като цяло е в стабилно положение, има какво да се желае от определени министри, но било е и много по-зле.Спряха се няколко държавни поръчки спечелени от фирми на Пеевски.Преди няколко дни съобщиха, че ПИБ е върнала държавната помощ от 1,2 милиарда лева.По времето на фалита на КТБ, управлението на страната беше друго.Така, че фактите говорят друго, за мен чисто поръчкова статия!

преди 4 часа, A.com написа:

Някой може ли да ми даде повече информация за това:

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2016/05/26/2766558_pib_vurna_durjavnata_pomosht/

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, M.Николов написа:

Абсолютно не съм съгласен.Според всички източници в момента българската икономика се намира в добро положение, има излишък в бюджета и страната като цяло е в стабилно положение, има какво да се желае от определени министри, но било е и много по-зле.Спряха се няколко държавни поръчки спечелени от фирми на Пеевски.Преди няколко дни съобщиха, че ПИБ е върнала държавната помощ от 1,2 милиарда лева.По времето на фалита на КТБ, управлението на страната беше друго.Така, че фактите говорят друго, за мен чисто поръчкова статия!

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2016/05/26/2766558_pib_vurna_durjavnata_pomosht/

Аз съм не съм на това мнение, защото ми се струва, че за пореден път ни вкарват в заблуда.

ПИБ е изплатила държавната помощ, но парите, с които го е направила може да идват не от самата банка, а от друг източник.

Възможно е да греша, но се съмнявам, че нещата са такива, каквито ни ги поднасят зависимите български медии.

Времето ще покаже.

преди 1 час, Мойра написа:

Коментарът е излишен.

Права си - статии от "биг5" не си заслужават не само коментара, а дори кликването върху тях.

на May 30, 2016 at 18:13, M.Николов написа:

Вие сериозно ли?!?!
Имаме много излишък и затова ББ се чуди откъде как да се оправя, при положение, че ЕС няма да верифицила близо милиард, разплатен по ПРСР?
А да ви припомня ли, че в изминалите 2 месеца кабинета изтегли близо 8 милиарда (може и 7 да са, извинявам се ако 1 милиардче съм надписал)?
А да ви припомня ли какво искат да направят с парите (отново милиарди) от допълнителното ни пенсионно осигуряване?

Хайде малко по-сериозно, ако обичате...

Замразени са поради липса на пари над 18 големи обекта и държавата "виси" на построилите вече голяма част от обектите строителни фирми.
Същите строителни фирми се чудят на кой да набутат оставащото и са готови да се лишат от печалба и всички привилегии, само и само да оцелеят...

Ох, всъщност чудя се защо пиша всичко това, като надали има смисъл.
Статиите в медиите са едно, реалността вън на улицата е съвсем друга, господине.

Редактирано от algor (преглед на промените)

Аз съм напълно сериозен, позовавам се на официални данни и коментирам определена статия.Не твърдя, че сме цъфнали, но твърдя, че много от написаното в статията не е истина!

По вашите въпроси, може ли да посочите инфо за заем от 7-8 милиарда лв в последните 2 месеца?Защото аз зная само за заем от 4 милиарда при много добри условия?Имате ли конкретна информация колко и за какво са били похарчени част или цялата сума?По въпроса с парите за пенсии, Горанов се отказа от идеята, което е и правилното решение в случая.По въпроса за замразените обекти не съм запознат как стоят нещата.За кои точно обекти става въпрос?Може да са открити нарушения, може да се чакат пари от ЕС, не мога да гадая.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.