Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

По това време на денонощието набързо един линк (мисля можете да намерите и други такива).

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/finansovoto-ministerstvo-planira-blizo-4-mlrd-leva-nov-vynshen-dylg-211648/

Моля, обърнете внимание на следното:

Цитат

Страната се нуждае от постъпленията, за да финансира дупката в бюджета, която се оценява на 2% от брутния вътрешен продукт (БВП), като ще останат и средства за ликвидни буфери заради стрес тестовете на банките през тази година, отбелязва информационната агенция.

Тоест парите не са за плащане на лихви и падежи по стари заеми и кредити, а за пълнене на...продупчените джобове на ББ.

И дължа извинение: не са 7-8 млрд лева, а 6 били и не за 2 месеца, а за около 4.
Още 2 млрд изтеглихме този месец (ако не се лъжа), но утре ще ви дам линкове, че сега искам да си довърша работата и да почивам поне за малко.

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 167,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

При Милен Цветков бе един от БАН , който говореше точно по тази тема.

До колкото разбрах - не са розови нещата, но не са чак толкова зле.

Относно градския транспорт:

13308299_10208576053856293_2040673990913

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 12 часа, algor написа:

А да ви припомня ли какво искат да направят с парите (отново милиарди) от допълнителното ни пенсионно осигуряване?

Специално за това се поинтересувах тия дни, щото ме засяга, както и всеки един дето е роден след 59-а... Та доколкото разбрах тук нещата не стоят точно така. Парите ти докато не се пенсионираш, няма да бъдат достъпни на НОИ. Едва тогава, при подписване на пенсионния договор, ако избереш съответният продукт, ще бъдат прехвърляни в общата партида. Дотогава са си в твоя партида в ДПФ, не в "държавната хазна", ако така мога да се изразя...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Оправдаха синовете на Ценко Чоков по дело за побой

Както беше казал някой от Галиче, Чокови и човек да убият пак нищо няма да им направят. Бах ти кривата държава.

• Автор
преди 11 минути, karadzha написа:

Оправдаха синовете на Ценко Чоков по дело за побой

Както беше казал някой от Галиче, Чокови и човек да убият пак нищо няма да им направят. Бах ти кривата държава.

Чокови дерибействат от години, но досега никой не успял да ги осъди.

Навярно имат мощен закрилник във властта.

Добре би било журналистите да се потрудят и да разкрият кой стои зад гърба на Чокови и срещу какво.

преди 10 часа, flare написа:

Специално за това се поинтересувах тия дни, щото ме засяга, както и всеки един дето е роден след 59-а... Та доколкото разбрах тук нещата не стоят точно така. Парите ти докато не се пенсионираш, няма да бъдат достъпни на НОИ. Едва тогава, при подписване на пенсионния договор, ако избереш съответният продукт, ще бъдат прехвърляни в общата партида. Дотогава са си в твоя партида в ДПФ, не в "държавната хазна", ако така мога да се изразя...

Е, да де...
Към момента е така.
Поискаха леееееека промяна (тактиката им е такава) и изчакаха да видят дали се надига вой.
Естествено, всичкото нормално човек възропта и тия казаха впоследствие, че са се отказали.
Обаче моя милост се обзалага с теб на каквото кажеш, че до 6-8 месеца тихомълком ще си го гласуват, ще прехвърлят парите, за да могат да се разпореждат с тях и да ги харчат и ако някой се усети да види стенограмата на МС, ще се изпише един тон мастило.
Но парите вече ще са при тях и хич не ги брига кой какво ще каже и колко ще оплюва действието.

Това му е тактика на ББ от 2-3 години.

преди 37 минути, algor написа:

Е, да де...
Към момента е така.

Ми не знам. Тъй като съм пълен лаик, потърсих инфото от човек, който е експерт е точно по този въпрос. И ми обясни, защо и как се е стигнало до тази промяна. И обяснението ми прозвуча логично. Не мога да го повторя, отчасти беше свързано със проблеми да се изплаща гарантирана доживотна пенсия при положение, че не се знае колко ще е продължителността на живота към онзи момент. И доколкото разбрах в медиите информацията е представена от непълно до категорично неправилно. Също доколкото разбрах няма идеално решение - както в много други житейски проблеми. Тъй като вярвам на въпросният ми приятел много безусловно, за мен е достатъчно. Но не се наемам да убеждавам никой друг. Коментирах само това горе, защото това е от важното и го запомних.

преди 6 часа, karadzha написа:

На тез автобуси кат им заминат климатиците нема има пари за нови! И да правят автобуси с прозорци за отваряне ей!

преди 19 минути, flare написа:

Ми не знам. Тъй като съм пълен лаик, потърсих инфото от човек, който е експерт е точно по този въпрос. И ми обясни, защо и как се е стигнало до тази промяна. И обяснението ми прозвуча логично. Не мога да го повторя, отчасти беше свързано със проблеми да се изплаща гарантирана доживотна пенсия при положение, че не се знае колко ще е продължителността на живота към онзи момент. И доколкото разбрах в медиите информацията е представена от непълно до категорично неправилно. Също доколкото разбрах няма идеално решение - както в много други житейски проблеми. Тъй като вярвам на въпросният ми приятел много безусловно, за мен е достатъчно. Но не се наемам да убеждавам никой друг. Коментирах само това горе, защото това е от важното и го запомних.

Експертното мнение няма почти никаква тежест в българската политическа среда. Когато въвеждаха задължителното !!! допълнително пенсионно осигуряване ,обясненията бяха че се прави с цел по-добра защита на доходите на бъдещите пенсионери.Наследяването на натрупаните средства от наследниците при смърт на титуляра  също беше гарантирано и то от държавата - защото е задължително и въведено със закон.Оказва се че след някакви 16-17 години нещата не били добре премислени и трябвало отново да се променят правилата. 

преди 8 часа, kashchey написа:

Експертното мнение няма почти никаква тежест в българската политическа среда. Когато въвеждаха задължителното !!! допълнително пенсионно осигуряване ,обясненията бяха че се прави с цел по-добра защита на доходите на бъдещите пенсионери.Наследяването на натрупаните средства от наследниците при смърт на титуляра  също беше гарантирано и то от държавата - защото е задължително и въведено със закон.Оказва се че след някакви 16-17 години нещата не били добре премислени и трябвало отново да се променят правилата. 

Първо, пенсионното осигуряване в БГ винаги е било задължително и принудително - иначе старата система нямаше да работи изобщо.

Второ, в момента НОИ е с два милиарда назад годишно от пенсии - тоест би фалирала, ако можеше да фалира. Тоест ние плащаме допълнително по 2 милиарда освен социалните плащания за пенсиите на сегашните пенсионери - и това само много глупав човек може да си мисли че няма да се влоши - не и при сегашното демографско положение, тенденциите за продължителността на живота и икономиката. Тоест ако се разкара допълнителното пенсионно осигуряване изцяло, след 10-15 (примерно) години целия бюджет трябва да ходи за пенсии.

Трето, да не мислиш че тука откриват топлата вода? Или, че само тук са бъркали? Обясняваха ми с примери от няколко други държави, какво е правено и как (не)работи...

преди 15 часа, Без умствен капацитет написа:

времето ще покаже, иначе засега си чешеш клавиатурата

Дали?! Искаш ли да се обзаложим, защото съм на 99% сигурен, че ще стане точно така. Ще попиташ откъде съм сигурен. Ще ти кажа. Ще ти дам една поредица. 2, 4, 8, 16, 32, 64, ... Кое е следващото число?

А и когато времето го покаже, какво ще правиш?!

P.S. Това важи само, ако ББ запази властта.

на 30.05.2016 г. at 18:31, Мойра написа:

Аз съм не съм на това мнение, защото ми се струва, че за пореден път ни вкарват в заблуда.

ПИБ е изплатила държавната помощ, но парите, с които го е направила може да идват не от самата банка, а от друг източник.

Възможно е да греша, но се съмнявам, че нещата са такива, каквито ни ги поднасят зависимите български медии.

Времето ще покаже.

И този го изпратих при Muro. С тези хора не може да се контактува, те просто живеят в някаква друга държава. Самият факт, че гласуват за такова същество като б.б., което издигна тъпотата в България на качествено ново равнище, говори достатъчно за състоянието на техните мозъчни клетки. Що се отнася до онези 13 гряха, аз мисля, че са много повече, като най-големият е споменатата по-горе тъпота, за която няма да престава да повтарям, дори с риска да стана досаден, тъй като това е нещото, от което всеки истински българин трябва да се срамува. :help wanted4:

преди 3 часа, crazy katon написа:

И този го изпратих при Muro. С тези хора не може да се контактува, те просто живеят в някаква друга държава. Самият факт, че гласуват за такова същество като б.б., което издигна тъпотата в България на качествено ново равнище, говори достатъчно за състоянието на техните мозъчни клетки. Що се отнася до онези 13 гряха, аз мисля, че са много повече, като най-големият е споменатата по-горе тъпота, за която няма да престава да повтарям, дори с риска да стана досаден, тъй като това е нещото, от което всеки истински българин трябва да се срамува. :help wanted4:

По-добре да гласувам за такова същество, като б.б., отколкото за тъпите комуняги /социалисти/, които за 25 години съсипаха държавата. Много бързо забравихте управлението на тройната коалиция. Целувката на Станишев с Доган на Орлов мост, въпреки 500 години турско робство. Продажници, готови на всичко само да са във властта. Сега Корнелия Нинова ще прави "революция". Ще създава единен фронт срещу ГЕРБ. Хайде стига с борбата за власт на всяка цена. Сега ще започнат да повтарят грешките на Мая Манолова. Ще започне едно дърдорене, видите ли колко "лоши и некадърни" са ГЕРБ. Ще започне вадене на кирливи ризи и компромати. На народа обаче му писна да го манипулират. Той вижда какво е направено и се прави по време на управлението на ГЕРБ. Магистралата до морето е готова. От София до Бургас се стига за 4 часа, а не за 8. Магистрала "Струма" също е налице. София - Благоевград, приказка. Магистрала "Люлин" - идеална. Околовръстното на София. Метрото - в цяла София. Санирани блокове. За други градове няма да говоря. Хората не са слепи. Познайте кой ще спечели следващите избори?

преди 16 минути, crazy katon написа:

Идиоти гласуват за престъпници.jpg

Искаш да кажеш, че другите дето управляваха държавата преди Бойко Борисов не са престъпници ли? Я помисли малко. Затова сме на тоя хал. Другите за 25 години преход съсипаха държавата. Б.Б. може да е всякакъв, но има нещо на лице. Хората виждат, че нещо се прави, че се опитва да въведе ред в хаоса и беззаконието.

И по времето на Тодор Живков се правеше. Да се върне ли това време?! А работата на ББ е като работата с ЦСКА. Милиони се хвърляха, крадеше се, печелеха се купи и титли, но дойде време да се плаща сметката и не искам да я плащам аз. Мантрата, че ББ е много по-добър от останалите при мен не върви, а ти си вярвай на каквото искаш.

Боко е поредния боклук и при положеие, че сте антикомунисти, защо желаете гарда на Живков? Не мога да ви разбера деца, искате нещо но не знаете какво...

преди 33 минути, ncl написа:

И по времето на Тодор Живков се правеше. Да се върне ли това време?! А работата на ББ е като работата с ЦСКА. Милиони се хвърляха, крадеше се, печелеха се купи и титли, но дойде време да се плаща сметката и не искам да я плащам аз. Мантрата, че ББ е много по-добър от останалите при мен не върви, а ти си вярвай на каквото искаш.

Двадесет и пет години кой плащаше сметката? Ти, аз и всички останали, но нямаше нищо на лице. Впрочем имаше. Милионери в КТБ, сараите на Доган, трите хотела в Несебър на Милен Велчев и други такива.

преди 24 минути, веселия Роджър написа:

Боко е поредния боклук и при положеие, че сте антикомунисти, защо желаете гарда на Живков? Не мога да ви разбера деца, искате нещо но не знаете какво...

Първо не съм дете. 70-ти набор съм. Второ не съм антикомунист, просто гледам по-реално на нещата. Гласувал съм и за БСП. Когато БСП си стъпи на краката, оправи си нещата в кочинката и предложи нещо смислено /не революция - власт на всяка цена/, както и да докаже /покаже/, че нещо се прави ще гласувам за тях. Не, като при Орешарски друг да диктува нещата /визирам случката с Пеевски и ДПС/. По принцип Орешарски е грамотен и кадърен човек, но кой го излъга да се хване на това хоро не знам.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

преди 14 часа, ncl написа:

Не ми се спори. Ти си имаш твоето мнение, аз - мое.

Аз го оставих да си спори сам. :wink12:

Редактирано от crazy katon (преглед на промените)

• Автор
преди 16 часа, andreygg написа:

Искаш да кажеш, че другите дето управляваха държавата преди Бойко Борисов не са престъпници ли? Я помисли малко. Затова сме на тоя хал. Другите за 25 години преход съсипаха държавата. Б.Б. може да е всякакъв, но има нещо на лице. Хората виждат, че нещо се прави, че се опитва да въведе ред в хаоса и беззаконието.

Борисов е ненадминат самохвалко и лъжец, затова ни се струва, че при него е направено много повече, отколкото при предшествениците му.

Истината е, че България е окрадена и обезлюдена държава без икономика и вече почти е влязла в дългова спирала.

Виновен за това е Борисов и ние, разбира се, защото не предприехме нищо срещу това порочно управление на България.

преди 6 часа, Мойра написа:

Борисов е ненадминат самохвалко и лъжец, затова ни се струва, че при него е направено много повече, отколкото при предшествениците му.

Истината е, че България е окрадена и обезлюдена държава без икономика и вече почти е влязла в дългова спирала.

Виновен за това е Борисов и ние, разбира се, защото не предприехме нищо срещу това порочно управление на България.

Бойко си е една мафиотска мутра с бол контрабандни канали, които издържат него и ГЕРБ:)

преди 23 часа, Мойра написа:

Браво! Кратко, ясно, точно! Това трябва да се закачи на Народното сборище, пардон - събрание, за да видят мнението на един наистина интелигентен човек. Всъщност то е просто израз на мнението на болшинството от хората.

на 17.05.2016 г. at 18:59, язе написа:

Хубаво се шегуфкате, ама Боко лапа заеми кат за последно. Това говори ли ви нещо? Фразата "след мен потоп" дали сте я чували?

Горанов: Предложението за нов заем от 1,2 млрд. лв. не ни вкарва в дългова спирала

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.