Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация бюджет 1300 лева

Featured Replies

Добре,говоря за карта от същия род,аз още от сега искам Win8,а не 7,не съм консервативен.  :D

Така може :) Смисълът бе да не се притесняваш и да прескочиш сегашния Xeon  спокойно. Обаче това са само слухове. Аз много много на слухове не вярвам преди да съм пипнал.  И между другото, едно от подобренията при DX12  е по-добра работа с повече нишки така че...Освен това ще трябва да излязат и игри с DX12,  нали се сещаш. А като имаш предвид, че все още се пускат игри само с DX9...работата е лайняна меко казано. Лайняна за теб и мен естествено, не за дядо ти Били. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Отговори 106
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Така може :) Смисълът бе да не се притесняваш и да прескочиш сегашния Xeon  спокойно. Обаче това са само слухове. Аз много много на слухове не вярвам преди да съм пипнал.  И между другото, едно от подобренията при DX12  е по-добра работа с повече нишки така че...

Ясно,дано Crysis 4 да върви добре на i5 4590,дори мисля на 4 гигабайта рам да карам първо,а ако се наложи и не ми вървят игрите както трябва да добавя още 4...

Ясно,дано Crysis 4 да върви добре на i5 4590,дори мисля на 4 гигабайта рам да карам първо,а ако се наложи и не ми вървят игрите както трябва да добавя още 4...

Спокойно, ще върви с mantle. Нали ще си с R9 280X ? Поне откъм процесор няма да имаш проблем. Откъм видео обаче изобщо не е така. 

• Автор

Спокойно, ще върви с mantle. Нали ще си с R9 280X ? поне откъм процесор няма да имаш проблем. Откъм видео обаче изобщо не е така. 

Да,280Х ще е.Защо да имам проблем откъм видео ?

Да,280Х ще е.Защо да имам проблем откъм видео ?

Ами не знам. Ти ще кажеш като подкараш Crysis 4. При положение, че допълнителн о ще ти товарят видеокарата с тоя mantle... От една страна това е хубаво, но от друга тая игра си иска две върхови видеокарти. 

• Автор

Ами не знам. Ти ще кажеш като подкараш Crysis 4. При положение, че допълнителн о ще ти товарят видеокарата с тоя mantle... От една страна това е хубаво, но от друга тая игра си иска две върхови видеокарти. 

Аз не мисля да го ползвам? Смисъл пускам си някоя от изброените програми и свалям на по-ниски настройки просто...

Аз не мисля да го ползвам? Смисъл пускам си някоя от изброените програми и свалям на по-ниски настройки просто...

Да ти имах мисленето...досега да съм стъпил на Луната :P

Баща ти или дядо ти споменавал ли е тая приказка - апетита идва с яденето? 

Въобще не са малко игрите, които съпортват Mantle, а и нарастват лавинообразно. Ето примерен списък, в който доста от тях вече ползват тази екстра: exclusive-upcoming-games-support-mantle. Аз не съм геймър, но след като видях разликата м/у DX11 и Mantle трепнах, въпреки че съм наясно софтуерно за какво иде реч. Sniper Elite 3 направо ме зариби и отне голяма част от свободното ми време. :D

• Автор

Да ти имах мисленето...досега да съм стъпил на Луната :P

Баща ти или дядо ти споменавал ли е тая приказка - апетита идва с яденето? 

Добре ще видим кой вариант е най-добре първия с 4 гигабайта ?

Под "апетита идва с яденето" билдера иска да каже, че 280x е среден клас карта и като поиграеш някоя по-лекичка игра на пълни настройки ще се изкефиш и като поискаш да играеш на някоя тежка игра също с хубави настройки и не стане работата ще осъзнаеш, че ти трябва по-хубава карта. Спести още малко, ако можеш и си вземи някоя хубава карта. 280x беше идеална, но не и за предстоящите игри. 

И леле мале конгифурацията от горния пост,  малко над бюджета е :D

• Автор
Ще си помисля (смешноо)

Въпроса е изобщо картата да става за нещо,ако трябва ще сложа gtx 960,но не мисля,че има смисъл,а 280Х ми се струва добре,ако мога да си играя тези игри на High с малко АА..

Въобще не са малко игрите, които съпортват Mantle, а и нарастват лавинообразно. Ето примерен списък, в който доста от тях вече ползват тази екстра: exclusive-upcoming-games-support-mantle. Аз не съм геймър, но след като видях разликата м/у DX11 и Mantle трепнах, въпреки че съм наясно софтуерно за какво иде реч. Sniper Elite 3 направо ме зариби и отне голяма част от свободното ми време. :D

От тия игри съм си купил само Thief и вероятно в бъдеще ще пробвам само още две от списъка. А имам закупени поне 120 игри. Смятай колко е популярен тоя mantle  при мен. Не, не е популярен, както се опитваш да ни убедиш. DX12  след излизането си ще го смаже. Това е сигурно. Въпрос на време, вероятно година. От mantle ползата е за много слаби процесори, които обаче не могат да надскочат себе си и по-силните. Но никой нормален човек на си взема Атлон с R9280  примерно, за да играе гадно игрите въпреки mantle. Това е някакъв мазохизъм от страна на компаниите, на който ние се връзваме. Нищо не може да замени бързия процесор и добрата видеокарта. Някакви успокоения за бедния народ, дето му свидят стотина лева за процесор. 

И между другото на тоя Thief  не му е необходим никакъв mantle,  защото не е толкова процесорно зависим. Дори си правих експерименти, като пуснах процесора си само с две ядра и въпреки всичко, играта се играеше много добре с вертикална синхронизация. Същата е историята с Battlefield 4. Тая игра изобщо не иска процесор, а на карти NVIDIA  буквално лети.  АМД пак се поизложиха малко. да видим как ще е при Crysis 4,  там може и да имат успех. Все пак да не забравяме, че с Crysis 4  вероятно  излиза и DX12. 

Ще си помисля (смешноо)

Въпроса е изобщо картата да става за нещо,ако трябва ще сложа gtx 960,но не мисля,че има смисъл,а 280Х ми се струва добре,ако мога да си играя тези игри на High с малко АА..

Ами човек, решил си нещо, направи го. Виж какво ти харесва и какво не ти харесва и променяй след това. Ако си мислиш, че с една покупка ще обхванеш гейминга, лъжеш се. Дори на @ ganio  заигравката е слабичка за всичко, което може да иска човек. Най-малкото 4K  резолюцията в 90% от случаите е мираж, дори и с тая видеокарта. За там трябват поне две, а най-добре 3 или 4 GTX980.  А апетита че идва с яденето, идва. Ще ти се прииска да включиш някоя настройка и няма да можеш. Ще искаш картината ти да е по-гладка, както с по-малко детайли и пак няма да можеш да го постигнеш. Аз ти бях казал нещо скоро. Когато почнах да играя Far Cry 1  с един Celeron  и една FX5200,  мечтаех за 30 fps,  защото имаше нива, които минавах с 5 fps,  колкото и да не ти се вярва. Но от тогава много вода изтече. Fаr Cry 1  вече върви с 200-300 fps, а видеото буквално си почива, работейки на доста ниски честоти. И сега какво? Ами не ми харесва графиката, която навремето бе пример за всички! Е, поне се добрах до по-високи резолюции, но FC1  вече почти никой не играе, щото както казах, апетита идва с яденето. 

• Автор

От тия игри съм си купил само Thief и вероятно в бъдеще ще пробвам само още две от списъка. А имам закупени поне 120 игри. Смятай колко е популярен тоя mantle  при мен. Не, не е популярен, както се опитваш да ни убедиш. DX12  след излизането си ще го смаже. Това е сигурно. Въпрос на време, вероятно година. От mantle ползата е за много слаби процесори, които обаче не могат да надскочат себе си и по-силните. Но никой нормален човек на си взема Атлон с R9280  примерно, за да играе гадно игрите въпреки mantle. Това е някакъв мазохизъм от страна на компаниите, на който ние се връзваме. Нищо не може да замени бързия процесор и добрата видеокарта. Някакви успокоения за бедния народ, дето му свидят стотина лева за процесор. 

И между другото на тоя Thief  не му е необходим никакъв mantle,  защото не е толкова процесорно зависим. Дори си правих експерименти, като пуснах процесора си само с две ядра и въпреки всичко, играта се играеше много добре с вертикална синхронизация. Същата е историята с Battlefield 4. Тая игра изобщо не иска процесор, а на карти NVIDIA  буквално лети.  АМД пак се поизложиха малко. да видим как ще е при Crysis 4,  там може и да имат успех. Все пак да не забравяме, че с Crysis 4  вероятно  излиза и DX12. 

Ами човек, решил си нещо, направи го. Виж какво ти харесва и какво не ти харесва и променяй след това. Ако си мислиш, че с една покупка ще обхванеш гейминга, лъжеш се. 

Ами 280Х ще поддържа ли 12,или да си взема 960 ?

Между другото слушалките може и да си ги купя в бъдеще ;)

Всичките "рогчета" са просто надценени не може SSD 240 гигабайта да струва 700 лева,като за същите пари има 850 про с 10 години гаранция и 512 гигабайта...

Ами 280Х ще поддържа ли 12,или да си взема 960 ?

Вземи 960. Компоненти се взимат не само да поддържат настоящите, а и по възможност предстоящите игри. С 280x няма да стане работата.

SSD като е в PCI слота директно обмена на информация е още по-бърз, затова е толкова пари. Дали в скоро време няма да измислят на RAM слотовете. :D 

• Автор

SSD като е в PCI слота директно обмена на информация е още по-бърз, затова е толкова пари. Дали в скоро време няма да измислят на RAM слотовете. :D

Чак пък двойно по-бърз и с 10 години гаранция не е ;)

На работа съм и за съжаление нямам време да се ровя, но това на прима виста ;) 

Поздрави!

• Автор

Значи

i5 4590+GTX960+4G+H81+n200+AOC AH-IPS???

• Автор

https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=574935
Какво ще кажете за тази,смисъл поддържа DX12,дали си струва да взема такава вместо 960,тоест по-бърза ли е ? И също колко ще мога да клокна 960-ка?

• Автор

http://prikachi.com/images.php?images/774/7772774T.jpg

Оказа се,че отстъпката е 25 процента,а не 20 и съчиних това ако нямам 1400,а 1300 лева ще взема 4 гиги рам? Какво ще кажете за конфигурацията ? И ако имате някой добър вариант за захранване до 130-140 лева от жар,че фортрона е изчерпан,а това ми седи някакво скъпо за 150 лева,искаше ми се 520 ватов сисоник,но нямат :(

• Автор

Така понеже видеокарта съм избрал 960 искам да ви питам как е това захранване,спрямо другите  за тези пари в жар и има ли нещо,за което да се хвана ?

4GB памет ми се струва ужасно малко за такава конфигурация. Ще спъва повечето игри.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.