Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация бюджет 1300 лева

Featured Replies

Многоуважаеми билдер,гледах снимките,които сте постнал на моят телевизор.Признавам си,освен по-голямата яркост на снимките с по-голяма резолюция,други разлика не видях.Може пък зрението ми да е такова.Нищо лично.

Забележи графиката и изобразяването на Слънцето и слънчевите лъчи. Отделно, че линиите са по-малко назъбени. При тая игра нормалната 4хАА+ FXAA  не стига за добра картина. А това е най-новата игра, излязла само преди седмица официално. При движение и игра на по-ниска резолюция, асфалта по пистата и оградите изглеждат леко мрежести и може да подразнят много хора, както това се случва примерно с ШИМ  на мониторите. Колкото по-висока е резолюцията, толкова картината е по-детайлна и което е по-важно, не дразни очите. 

Оная червена лампичка зад волана не знам за какво е ама при висока резолюция може да предизвика катастрофа.  :D

Лепни един изолирбанд на таблото да не ти блести в очите.

Не е само една:

2014-12-24_171949.jpg

По-голяма вероятност има без тия "лампички" да предизвикаш катастрофа :)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Отговори 106
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Забележи графиката и изобразяването на Слънцето и слънчевите лъчи. Отделно, че линиите са по-малко назъбени. При тая игра нормалната 4хАА+ FXAA  не стига за добра картина. А това е най-новата игра, излязла само преди седмица официално. При движение и игра на по-ниска резолюция, асфалта по пистата и оградите изглеждат леко мрежести и може да подразнят много хора, както това се случва примерно с ШИМ  на мониторите. Колкото по-висока е резолюцията, толкова картината е по-детайлна и което е по-важно, не дразни очите. 

Не е само една:

2014-12-24_171949.jpg

По-голяма вероятност има без тия "лампички" да предизвикаш катастрофа :)

Тия лампички са оборотите...На червеното значи,че трябва да сменяш вече  :D  :D

monicho,във всяка една тема има по няколко коментара от теб и даваш съвети какво да си куяпт хората ,а тук си направил тема какво да си купиш?Тази тема защо си я пуснал ?Да трупаш мнения или просто да има? Не искам да прозвучи заядливо , но ти във всяка една тема спориш кой какво да вземе ,а искаш съвет? Дори да получиш съвет ти си знаеш твоето. Какво точно искаш с тази тема не знам , но за мен няма смисъл от нея.

Доста голяма разлика може да има при някои игри, дори монитора ти да е 1920х1080. Аз при почти всички игри ползвам по-голяма резолюция от 1920х1080. при някои игри дори разликите са осезаеми. Ето за пример три снимки при различна DSR  резолюция, играни на един и същи монитор 1920х1080:

1920х1080:

2014-12-24_143515.jpg

2715х1527:

2014-12-24_143603.jpg

3840х2160 (4К):

2014-12-24_143703.jpg

Но за LoL  не съм сигурен, че е добра идея 4К резолюция. По-скоро 2560х1440, защото при повечето игри шрифта става дребен, както и някои таблици. 

Не мисля, че човек е лошо да поиска съвет. Така може да поправи някои свои пропуски. Дори никой да не го насочи в правилна посока, то човек сам ще се разтършува и насочи. Това е смисъла на тия теми. Пускал съм теми, в които сам съм си отговарял, но поне съм се взел в ръце и съм преровил Google. Със сигурност по тоя начин съм научил повече, отколкото от някои кратки коментари от 2 изречения в темите. 

Лол-а ще го измислим,то на тая игра и монитор с 30 милисекунди не пречи дори 1080p на 21.5 инчов монитор ми се струват екстра в момента,но на 23 ще видим...Билдер,не може видеокартата да не се озори на 4К на най-новите игри и на максимални настройки,все пак твоята не е 980-ки в SLI,a клокната 970,нормално да няма достатъчно мощ да си джиткаш на 4К с 8TXAA и Ultra,просто това изисква адски много мощна видеокарта.

Тия лампички са оборотите...На червеното значи,че трябва да сменяш вече  :D  :D

Лол-а ще го измислим,то на тая игра и монитор с 30 милисекунди не пречи дори 1080p на 21.5 инчов монитор ми се струват екстра в момента,но на 23 ще видим...Билдер,не може видеокартата да не се озори на 4К на най-новите игри и на максимални настройки,все пак твоята не е 980-ки в SLI,a клокната 970,нормално да няма достатъчно мощ да си джиткаш на 4К с 8TXAA и Ultra,просто това изисква адски много мощна видеокарта.

Прав си. GTX970  е максимум за 2560х1440  при новите игри и то ако си доволен на 40-60 fps. По-старите могат да се играят и на 4K  дори с включена АА. Но проблемът е, че при повечето игри шрифта става прекалено дребен. И ако си примерно в STEAM  по време на игра и се опитваш да чатиш с някой, няма как да стане със слабо зрение. Прекалено малки стават прозорците и буквичките. Затова при 23 инчов монитор компромисен вариант е 2560х1440,  дори играта да може да върви и на по-висока резолюция. А и в повечето случаи не е необходима чак такава висока резолюция за добро качество на картината. 

• Автор

Изведнъж цъфна някакъв талон за отстъпка,сигурно е за Коледа,вижте какво се получи :

http://prikachi.com/images.php?images/135/7804135E.jpg

Дали ще е проблем кутията 32 сантиметра дължина на видеокарта,а тя е 31 ?

Изведнъж цъфна някакъв талон за отстъпка,сигурно е за Коледа,вижте какво се получи :

http://prikachi.com/images.php?images/135/7804135E.jpg

Дали ще е проблем кутията 32 сантиметра дължина на видеокарта,а тя е 31 ?

Аз знам , че от дъно и захранване не се пести и понеже гледам , че конфигурацията ти се разду  от 1300 до над 1700 лв. и ти предлагам да отделиш още 100лв за прилично дъно - https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=561475 .

• Автор

Аз знам , че от дъно и захранване не се пести и понеже гледам , че конфигурацията ти се разду  от 1300 до над 1700 лв. и ти предлагам да отделиш още 100лв за прилично дъно - https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=561475 .

Ако си прочел темата ще видиш,че нищо не се е раздуло.Всъщност дъно не ми трябва толкова скъпо,защото мога да вкарам парите в хубава видеокарта,а дъното става,захранването за тази видеокарта е напълно достатъчно и райдъра никак не е лош за 120 лева.

Ако си прочел темата ще видиш,че нищо не се е раздуло.Всъщност дъно не ми трябва толкова скъпо,защото мога да вкарам парите в хубава видеокарта,а дъното става,захранването за тази видеокарта е напълно достатъчно и райдъра никак не е лош за 120 лева.

Прочетох заглавието и крайното ти решение и доколкото все още мога да смятам , видях разлика от 400лв. Нито те насилвам да го купуваш , нито съм те предизвикал с нещо за да бъдеш толкова язвителен. И не възнамерявам да отделям време за тема от 5 страници. Просто видях възможност да изразя мнение , което би могло да бъде полезно , крайното решение както винаги съм казвал си е на конкретния потребител.

• Автор

Прочетох заглавието и крайното ти решение и доколкото все още мога да смятам , видях разлика от 400лв. Нито те насилвам да го купуваш , нито съм те предизвикал с нещо за да бъдеш толкова язвителен. И не възнамерявам да отделям време за тема от 5 страници. Просто видях възможност да изразя мнение , което би могло да бъде полезно , крайното решение както винаги съм казвал си е на конкретния потребител.

Не,не си прочел първия пост дори.

http://prikachi.com/images.php?images/367/7804367o.jpg

Така ?

Колкото и да я въртиш, за една отлична геймърска конфигурация ти трябват минимум 2100 лева без монитора. Аз бих направил друго. Всички компоненти бих взел първо качество, без компромиси. Доколкото стигнат парите. След това добавям това, за което не е останало пари. Значи базата за една конфигурация е кутия, захранване и дъно. От там нататък всичко може да добавяш. Слагаш един i7 4790K, една плочка 8 GB хубава памет и ако останат пари, вземаш някоя видеокарта на старо за временно ползване. Добре е да купиш и голям хард диск, защото тоя 1 TB  изобщо няма да ти стигне за игри, ако се увлечеш да играеш. Все пак освен игри, на хард диска се държат и други неща - снимки, може би някой филм, видеоклипове от игри...А видеоклиповете от игрите са едни от най ресурсоемките. Без да се усетиш запълват харда с десетки и стотици гигабайти ненужно съдържание. Ако тръгнеш по тоя компромисен вариант с калпаво микродъно, компромисно захранване, та било то и Raider и 4 GB  плочка памет, в един момент ще се чудиш какво да правиш. Лично мнение. Не искам да ти скършвам хатъра, но хората са казали - Dell. 2х4 GB  памет съвсем скоро ще са недостатъчни така, че според мен по-добрият вариант би бил 1х8GB  с тенденция 2х8GB. А тоя Raider  е евтино изпълнение, което в дългосрочен план не съм изобщо сигурен, дали ще издържи. Макар като схемотехника да е добър, то като качество на компонентите не. 

• Автор

Колкото и да я въртиш, за една отлична геймърска конфигурация ти трябват минимум 2100 лева без монитора. Аз бих направил друго. Всички компоненти бих взел първо качество, без компромиси. Доколкото стигнат парите. След това добавям това, за което не е останало пари. Значи базата за една конфигурация е кутия, захранване и дъно. От там нататък всичко може да добавяш. Слагаш един i7 4790K, една плочка 8 GB хубава памет и ако останат пари, вземаш някоя видеокарта на старо за временно ползване. Добре е да купиш и голям хард диск, защото тоя 1 TB  изобщо няма да ти стигне за игри, ако се увлечеш да играеш. Все пак освен игри, на хард диска се държат и други неща - снимки, може би някой филм, видеоклипове от игри...А видеоклиповете от игрите са едни от най ресурсоемките. Без да се усетиш запълват харда с десетки и стотици гигабайти ненужно съдържание. Ако тръгнеш по тоя компромисен вариант с калпаво микродъно, компромисно захранване, та било то и Raider и 4 GB  плочка памет, в един момент ще се чудиш какво да правиш. Лично мнение. Не искам да ти скършвам хатъра, но хората са казали - Dell. 2х4 GB  памет съвсем скоро ще са недостатъчни така, че според мен по-добрият вариант би бил 1х8GB  с тенденция 2х8GB. А тоя Raider  е евтино изпълнение, което в дългосрочен план не съм изобщо сигурен, дали ще издържи. Макар като схемотехника да е добър, то като качество на компонентите не. 

Спокойно,ще ъпгрейдвам,но след една година,аз ти казах,че ще сменя кутия,захранване,ако трябва и на DDR4  ще мина,тоест ще имам поне едни 800 лева за ъпгрейд и ще си сложа поне 12 гигабайта рам,1TB ми е напълно достатъчен,да не говорим,че имам още SSD и един My book 2TB,който преди време ми трябваше,а сега го ползва майка ми...Монитор вече избрах този ...Знам,че има значение дали е матов или не,но в случая не,защото ще сменям осветлението  с LED и ще ги разположа,че да не пречат,а прозореца е отдясно,райдъра и кутията са евтинки,но в бъдеще една FD 3300 поне и H97  дъно ще сменя...

Абе, малко глупава мис е вижда тая работа. Предложението на bildera ми се струва по-добро. Друг вариант е сега да вземеш Кутия, захранване, твърд диск и взимаш процесор + дъно втора ръка и видео втора ръка и след година ги ъпгрейдваш. Снощи гледах в Olx i7 2600k за 450лв с дъно, а разликата между него и i7 4790k е десетина процента (ако 2600k e клокнат).

• Автор

Абе, малко глупава мис е вижда тая работа. Предложението на bildera ми се струва по-добро. Друг вариант е сега да вземеш Кутия, захранване, твърд диск и взимаш процесор + дъно втора ръка и видео втора ръка и след година ги ъпгрейдваш. Снощи гледах в Olx i7 2600k за 450лв с дъно, а разликата между него и i7 4790k е десетина процента (ако 2600k e клокнат).

Не,искам нова конфигурация без значение дали ще е най-доброто дъно,захранване или кутия,една година ще изкарат поне,захранването ще го сменя още другата година и процесора най-вероятно или евентуално дъното...

Спокойно,ще ъпгрейдвам,но след една година,аз ти казах,че ще сменя кутия,захранване,ако трябва и на DDR4  ще мина,тоест ще имам поне едни 800 лева за ъпгрейд и ще си сложа поне 12 гигабайта рам,1TB ми е напълно достатъчен,да не говорим,че имам още SSD и един My book 2TB,който преди време ми трябваше,а сега го ползва майка ми...Монитор вече избрах този ...Знам,че има значение дали е матов или не,но в случая не,защото ще сменям осветлението  с LED и ще ги разположа,че да не пречат,а прозореца е отдясно,райдъра и кутията са евтинки,но в бъдеще една FD 3300 поне и H97  дъно ще сменя...

О, аз съм "спокойно", ама скучaя. И понеже не си случаен човек тук, ти давам подобни препоръки. Казвам ти какво бих направил аз и какво не бих взел. Споменах за Raider,  защото аз преди година и половина се наложи да сменя захранване и се чудех какво да е. Тъкмо бяха излезли Raider и аха да се навия, но си казах - за други може, за мен не! Затова си взех доста по-скъпия Seasonic G-550. А за дъното ти казах. радиоточка не ми се слуша, та било то и с тапи, което е още по-зле. Затова и ако вземам за приятел дъно, та било то и за няколко месеца ползване, бих обърнал най-напред внимание на интерфейсите дали са достатъчно и на вграденото аудио, ако няма външна аудиокарта. А колкото пари излезе. В моя случай ми стигнаха 170 лева, макар че това дъно бе замислено като компромисно за смяна само след няколко месеца. Затова ти казах да не си правиш чак такива дълги планове, щото аз си правех за haswell  но се оказа, че разликата с IB  е пренебрежимо малка и не си заслужава. Затова директно взех най-бързия процесор за дъното, вместо да го продавам и да купувам ново. Не ми се разделяше с дъното само заради аудиото, защото вече тия чипове на VIA  не се монтират в дъната на GB,  а и на другите производители. А за монитора какво да ти кажа. Тук може би е добре да послушаш хората, дето са се сблъсквали с тия проблеми. Когато на човек не му е ясно какво да купи, той просто се насочва към Мерцедес. Нещо такова  е и с мониторите - Dell. 

• Автор

Не,искам нова конфигурация без значение дали ще е най-доброто дъно,захранване или кутия,една година ще изкарат поне,захранването ще го сменя още другата година и процесора най-вероятно или евентуално дъното...

О, аз съм "спокойно", ама скучaя. И понеже не си случаен човек тук, ти давам подобни препоръки. Казвам ти какво бих направил аз и какво не бих взел. Споменах за Raider,  защото аз преди година и половина се наложи да сменя захранване и се чудех какво да е. Тъкмо бяха излезли Raider и аха да се навия, но си казах - за други може, за мен не! Затова си взех доста по-скъпия Seasonic G-550. А за дъното ти казах. радиоточка не ми се слуша, та било то и с тапи, което е още по-зле. Затова и ако вземам за приятел дъно, та било то и за няколко месеца ползване, бих обърнал най-напред внимание на интерфейсите дали са достатъчно и на вграденото аудио, ако няма външна аудиокарта. А колкото пари излезе. В моя случай ми стигнаха 170 лева, макар че това дъно бе замислено като компромисно за смяна само след няколко месеца. Затова ти казах да не си правиш чак такива дълги планове, щото аз си правех за haswell  но се оказа, че разликата с IB  е пренебрежимо малка и не си заслужава. Затова директно взех най-бързия процесор за дъното, вместо да го продавам и да купувам ново. Не ми се разделяше с дъното само заради аудиото, защото вече тия чипове на VIA  не се монтират в дъната на GB,  а и на другите производители. А за монитора какво да ти кажа. Тук може би е добре да послушаш хората, дето са се сблъсквали с тия проблеми. Когато на човек не му е ясно какво да купи, той просто се насочва към Мерцедес. Нещо такова  е и с мониторите - Dell. 

Realtek ALC887 как е ?И процесор смятам да сложа i7/Xeon...

Монитор избрах този,някакво мнение за него ?

Също захранване бих взел някое Aurum S,Corsair RM ако ще го сменям.

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Цветето (златното) в Емаг е на промоция. Тоя DELL също го гледах на 314 лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Цветето (златното) в Емаг е на промоция. Тоя DELL също го гледах на 314 лв.

Цветето ще го имам предвид,а монитора от жар.

LG 24MP55HQ - 267 лв.

Тоя монитор реално има всичко необходимо ако търсиш нещо евтино. И между другото е по-голям с 1.5 см от DELL.

Като почнеш от AH-IPS (DELL им ползват техните та съм ги еб*л у скъпчиите с извинение). 

Без трептене, помислено е и за четене (аз поне съм си книгоман), естествено има и HDMI вход. 

Вече при малко по-скъпите модели се набляга на повече интерфейси, прозрачни стойки и т.н.  

Реално неща без които спокойно може да минеш. 

• Автор

LG 24MP55HQ - 267 лв.

Тоя монитор реално има всичко необходимо ако търсиш нещо евтино. Като почнеш от AH-IPS (DELL им ползват техните та съм ги еб*л у скъпчиите с извинение).

Без трептене, помислено е и за четене (аз поне съм си книгоман), естествено има и HDMI вход.

Значи може и този да бъде от жар пак..Тоест Dell използват същите матрици?

Същият монитор с различно лого, по-добра стойка но с по-малък диагонал и по-скъп.

За захранване сериозно си помисли за цветето, ама за платиненото

Super Flower Golden King PRO, 600W, ATX 2.2, PFC Activе -160лв.

Относно панелите и времето за реакция  да не останете заблудени и да не  гледате тия милисекунди  ви давам  ето това  сайтче да видите какъв е панела на Dell  реално LG Display LM238WF1-SLA3

• Автор

За захранване сериозно си помисли за цветето, ама за платиненото

Super Flower Golden King PRO, 600W, ATX 2.2, PFC Activе -160лв.

Може другата година,а монитора LG.

Затова ти казах да не си правиш чак такива дълги планове, щото аз си правех за haswell  но се оказа, че разликата с IB  е пренебрежимо малка и не си заслужава. Затова директно взех най-бързия процесор за дъното, вместо да го продавам и да купувам ново.

А тия Haswell процесори ако се включат към захранване, което няма Haswell съвместимост това влияе ли на производителносста на процесора или на живота на процесора? Въпреки че в момента нямам такъв процесор, след няколко месеца ще купя нов, но сега трябва да сменям захранването и се спрях на Thermaltake Smart SE 730 W, който няма Haswell съвместимост.

• Автор

А тия Haswell процесори ако се включат към захранване, което няма Haswell съвместимост това влияе ли на производителносста на процесора или на живота на процесора? Въпреки че в момента нямам такъв процесор, след няколко месеца ще купя нов, но сега трябва да сменям захранването и се спрях на Thermaltake Smart SE 730 W, който няма Haswell съвместимост.

Това са пълни глупости с хасуелите...И термалтейка не е най-добрия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.