Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация бюджет 1300 лева

Featured Replies

• Автор

Като имаш предвид,че ще добавя още 4 след 2-3 месеца,а и ще играя главно LoL и GTA 5 би трябвало да стигнат.

• Отговори 106
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Може ли да попитам с какво е по-добро захранването от това ? Като гледам 530 ватовото,което съм си избрал е 41 ампера по 12 волтовата линия,тоест като ги сметнем 41 по 12 стават 492 вата,а като сметна на Hyper-а излизаха 516 май...Като гледам Hyper-а от JAR ще взема,защото е с 5 години гаранция,ще изчакам някой колега да каже кое е по-добре,защото от захранвания не разбирам кой знае колко,а гледам еднаква цена и едни 20-ина вата повече и 2 години гаранция повече.

• Автор

Сглобих си още нещо с FX,по-добре ли е  от i5 4590?

PIC

Монка включи климатика че почваш да прегряваш от много мислене. Нито е по-добро нито може да го натикаш в тая кутия.

• Автор

Монка включи климатика че почваш да прегряваш от много мислене. Нито е по-добро нито може да го натикаш в тая кутия.

Мда,вярно съм прегрял,сега като погледна половината неща не струват,абе аз си знаех,че тая мента не тряяше да я пия ама  :D

• Автор

www.4gp.tw/b043/1418713568592.png

Ето какво сглобих сега...Монитора ми идва доста скъп,а на негово място мога да взема по-хубав процесор...След ваканцията ще поръчвам,та имало някакви случаи да мога да го взема и без ДДС,но по-вероятно с отстъпка 25%,защото миналата седмица взех един 750GB външен хард и от 123 ми слезе на 93,би трябвало да може.

www.4gp.tw/b043/1418713568592.png

Ето какво сглобих сега...Монитора ми идва доста скъп,а на негово място мога да взема по-хубав процесор...След ваканцията ще поръчвам,та имало някакви случаи да мога да го взема и без ДДС,но по-вероятно с отстъпка 25%,защото миналата седмица взех един 750GB външен хард и от 123 ми слезе на 93,би трябвало да може.Тази 760 няма да е 760,а 960.

• Автор

http://prikachi.com/images.php?images/512/7798512W.jpg

Ето я финалната конфигурация,утре ще се разбере дали всичко е сигурно и поръчвам на 4-ти.

Забравих да спомена,че 760 трябва да е 960...

Редактирано от monicho (преглед на промените)

• Автор

Асуската от еМаг не ти ли харесва? Ще спестиш едни 70 лв.

Тя дори от всичките най-много ми харесва,но нищо не спестявам,защото 25-те процента от JAR си остават...Общо взето от 1800 конфигурацията трябва да слезе на 1360,със ASUS-а излиза точно 1400,а аз мисля,че Windforce 3X е по-добър охладител от DirectCU II...

• Автор

http://prikachi.com/images.php?images/38/7801038n.jpg

Сложих 970...

Така,мога да вкарам още 70-80 лева за рам,въпроса е ще е наложително ли,защото предпочитам да си ги събера сам,а не да ми ги дава майка ми...

Също коя 970-ка е най-добра от тези :

https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=574857

https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=580315

https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=574856

Искам да кажа,че ще клоквам колкото да достигна 980 и очаквам нормални температури 65-70 градуса...

Игри ще играя всякакви,като се предпочита по-високо ниво на картината и поне малко АА...На 4К с този монитор ще играя LoL само,за да не се разбози нещо с 4К и Far Cry4,GTA 5... Достатъчни са ми 1080P,като на LoL  държа да имам поне 60FPS  бетон на максимални и 4К с ВС.Имам SSD A-data SP600 128G...Windows  ще го измислим и без записвачка,би трябвало и от флашка да може.

Едит : Видях гигабайта за 8 лева повече,избирам нея без да се замислям.

Редактирано от monicho (преглед на промените)

• Автор

4K ли? На кой монитор?На този,дето е 1920х1080 ли? 

DSR ще използвам,то е същото...

• Автор

Нека е същото тогава.

Не е същото,но е близо поне  :D  И без това няма да дам 2000 лева за 4К телевизор или монитор...

Абе и аз съм спестовник ама поне си вземи дъно с читаво аудио и не се излагай ->  GB H81M-S1 е 80 лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

monicho,във всяка една тема има по няколко коментара от теб и даваш съвети какво да си куяпт хората ,а тук си направил тема какво да си купиш?Тази тема защо си я пуснал ?Да трупаш мнения или просто да има? Не искам да прозвучи заядливо , но ти във всяка една тема спориш кой какво да вземе ,а искаш съвет? Дори да получиш съвет ти си знаеш твоето. Какво точно искаш с тази тема не знам , но за мен няма смисъл от нея.

• Автор

monicho,във всяка една тема има по няколко коментара от теб и даваш съвети какво да си куяпт хората ,а тук си направил тема какво да си купиш?Тази тема защо си я пуснал ?Да трупаш мнения или просто да има? Не искам да прозвучи заядливо , но ти във всяка една тема спориш кой какво да вземе ,а искаш съвет? Дори да получиш съвет ти си знаеш твоето. Какво точно искаш с тази тема не знам , но за мен няма смисъл от нея.

Работата е там,че аз не купувам само конфигурация за 1300 лева,а за 1600 и монитор за 300 и става малко сложна работата,защото има да купувам много повече неща от другите и имам отстъпки,тоест ако си бях сглобил конфигурация с R9 270X и 8 гиги щеше ли да е по-добре от 970  с 4 и в бъдеще да добавя още 4 ?В другите теми е по-различно  и наистина трябваше да пусна тема,защото тръгвахме от втора ръка 280Х,а сега сме на 970,забележи!Когато говоря в другите теми не го правя,за да трупам мнения (каква ми е файдата от това),а за помогна максимално на хората тук,все пак аз не разбирам от всичко,а главно от хардуер и имам нужда и на мен някой да ми помогне,тук наруто,билдера и други хора са от 10 години тук,а аз от 4 месеца,не мислиш ли,че ще ми помогнат?

• Автор

Също така не пазарувам откъдето си искам,а от JAR,а избора там е много малък,няма го любимите ми захранвания като Integra-та и SS520 нали /?

• Автор

http://prikachi.com/images.php?images/691/7802691D.jpg 

Сега съчиних това,повече не може за тези пари.Клавиатура ще ползвам от стария компютър A4 Tech пък ще си купя някой Cooler Master като имам повече пари...С отстъпките всичко излиза 1350,като имаме предвид,че включваме и монитор няма по-добре... 

Нека е същото тогава.

Доста голяма разлика може да има при някои игри, дори монитора ти да е 1920х1080. Аз при почти всички игри ползвам по-голяма резолюция от 1920х1080. при някои игри дори разликите са осезаеми. Ето за пример три снимки при различна DSR  резолюция, играни на един и същи монитор 1920х1080:

1920х1080:

2014-12-24_143515.jpg

2715х1527:

2014-12-24_143603.jpg

3840х2160 (4К):

2014-12-24_143703.jpg

Но за LoL  не съм сигурен, че е добра идея 4К резолюция. По-скоро 2560х1440, защото при повечето игри шрифта става дребен, както и някои таблици. 

Не мисля, че човек е лошо да поиска съвет. Така може да поправи някои свои пропуски. Дори никой да не го насочи в правилна посока, то човек сам ще се разтършува и насочи. Това е смисъла на тия теми. Пускал съм теми, в които сам съм си отговарял, но поне съм се взел в ръце и съм преровил Google. Със сигурност по тоя начин съм научил повече, отколкото от някои кратки коментари от 2 изречения в темите. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Многоуважаеми билдер,гледах снимките,които сте постнал на моят телевизор.Признавам си,освен по-голямата яркост на снимките с по-голяма резолюция,други разлика не видях.Може пък зрението ми да е такова.Нищо лично.

Оная червена лампичка зад волана не знам за какво е ама при висока резолюция може да предизвика катастрофа.  :D

Лепни един изолирбанд на таблото да не ти блести в очите.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.