Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на два компютъра в мрежа

Featured Replies

Здравейте на всички. Предварително се извинявам за дългото обяснение. Значи имам компютър, лаптоп и wifi рутер, имам нет и на двете машини, но рутера се рестартира през 30-40 минути, което страшно ме дразни. Исках да направя връзката да е същата, но през две лан карти за да избегна рестартирането на настолния комп. Опитах с кроснат кабел, но няма нет на рутера. Иначе кабела е ок, защото двете машини директно с кабела имат нет и споделят файлове, но ми се иска лаптопа да не е вързан с кабел, защото постоянно претичва от една стая в друга. Прочетох цялата тема плюс още няколко, но не намерих друг идиот като мен. Та въпроса ми е дали изобщо може да стане моята работа и евентуално как(като изключим по-качествен рутер, понеже не е предвиден в бюджета :) ) Опитвах всякакви настройки на рутера, има връзка, но няма нет и връзка между машините като връзката не ми е проблем само нет да има. Благодаря предварително и поздрави на всички. :rolleyes:

• Отговори 257
  • Прегледи 246,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• здрасти имам проблем правя сичко точно обаче не ми показва че има мрежа или пак не ми показва че кабела е свурзан сас ПС то защо така правя го кам лаптопа ми и става обаче кам друг КОМП нестава ;( плс

• скоро не съм кажи ми как да го направя plss

• Дефинирайте 'каква информация' и какво разбирате под 'автоматично'? Иначе най-общия отговор е с кабел и мрежови карти.

Публикувани изображения

Някой ще помогне ли ???? :rap:

Има много теми по този въпрос във форума. Потърси сам.

Здравейте на всички.

Предварително се извинявам за дългото обяснение. Значи имам компютър, лаптоп и wifi рутер, имам нет и на двете машини, но рутера се рестартира през 30-40 минути, което страшно ме дразни. Исках да направя връзката да е същата, но през две лан карти за да избегна рестартирането на настолния комп. Опитах с кроснат кабел, но няма нет на рутера. Иначе кабела е ок, защото двете машини директно с кабела имат нет и споделят файлове, но ми се иска лаптопа да не е вързан с кабел, защото постоянно претичва от една стая в друга. Прочетох цялата тема плюс още няколко, но не намерих друг идиот като мен.

Та въпроса ми е дали изобщо може да стане моята работа и евентуално как(като изключим по-качествен рутер, понеже не е предвиден в бюджета :) ) Опитвах всякакви настройки на рутера, има връзка, но няма нет и връзка между машините като връзката не ми е проблем само нет да има.

Благодаря предварително и поздрави на всички. :D

лаптопа Ви има ли WI-FI адаптер? Ако да, пускай го на него. Настолният остава на кабела, лаптопа - безжично. Ако няма WI-FI адаптер, купуваш такъв по USB и си готов. Цена около 20 лева.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

лаптопа Ви има ли WI-FI адаптер? Ако да, пускай го на него. Настолният остава на кабела, лаптопа - безжично. Ако няма WI-FI адаптер, купуваш такъв по USB и си готов. Цена около 20 лева.

Редактирано от karimanski (преглед на промените)

здравйте! Значи имам следния проблем... свързвам лаптопа и компютъра с кроснат кабел, въвеждам ИП, маската и гетъуей. След това ми изписва, че връзката е недостъпна. Двата компа се видяха за малко и после всичко пропадна. Пробвах да изключа файъруол-а, но пак така стана... Предложения?!? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Здравей те ! Днес си взехме със съквартиранта ми ЛАН кабел и искаме да свържем два лаптопа в мрежа,като главната цел е да играем игри в мрежа.Кабела е готов.Единия лаптоп е с Windows Xp Professional Sp3,а другия Windows 7 Ultimate.Изчетох сумати форуми,но никъде не видях същия случай.Ще съм много благодарен ако ми помогнете. :baby:

Изчетох сумати форуми,но никъде не видях същия случай.

Просто няма шанс да имате толкова уникална мрежа, че да няма нищо изписано по нета :baby: Погледни важните тема в нашия форум и после пак питай - цък

Просто няма шанс да имате толкова уникална мрежа, че да няма нищо изписано по нета :baby: Погледни важните тема в нашия форум и после пак питай - цък

Проблема е Windows 7 не мога да направя настройките,съвсем различно е от Windows xp.

Здравей те ! Днес си взехме със съквартиранта ми ЛАН кабел и искаме да свържем два лаптопа в мрежа,като главната цел е да играем игри в мрежа.Кабела е готов.Единия лаптоп е с Windows Xp Professional Sp3,а другия Windows 7 Ultimate.Изчетох сумати форуми,но никъде не видях същия случай.Ще съм много благодарен ако ми помогнете. :whist:

Виж това:

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=150000

http://blog.lenycom.com/index.php/archives/887

Това трябва да ти помогне.

Проблема е Windows 7 не мога да направя настройките,съвсем различно е от Windows xp.

Ами кой да разлисти страниците и да погледне ? Аз ли, айде някакъв по-пряк линк - цък

Здравей те ! Днес си взехме със съквартиранта ми ЛАН кабел и искаме да свържем два лаптопа в мрежа,като главната цел е да играем игри в мрежа.Кабела е готов.Единия лаптоп е с Windows Xp Professional Sp3,а другия Windows 7 Ultimate.Изчетох сумати форуми,но никъде не видях същия случай.Ще съм много благодарен ако ми помогнете. :whist:

Просто трябва да се "кръстоса" кабела - срязваш го от едната страна,преглеждаш реда на контактите от ляво на дясно като нагоре е заключващия зъб.Най-дясно е 1,най-ляво е 8 контакт.Проводникът на перо 1 отива на перо 3,а 2 на 6.Операцията по кримпването могат да ти я направят в компютърен сервиз или магазин.Ако използувате суич кръстосване не е необходимо.

Ако използувате суич кръстосване не е необходимо.

Ако поне единия лаптоп е с гигабитска лан карта също не е необходимо "кръстосване" на чифтовете.

Ако поне единия лаптоп е с гигабитска лан карта също не е необходимо "кръстосване" на чифтовете.

Искаше да кажеш да поддържа auto-mdix (автоматично разбира крос/прав кабел), няма общо със скоростта на картата.

Искаше да кажеш да поддържа auto-mdix (автоматично разбира крос/прав кабел), няма общо със скоростта на картата.

Всички 1000base-TX устройства поддържат AutoMDI/MDI-X, а до момента не съм срещал такава десктоп 100мбит ланкарта. Ако смяташ, че е по-лесно да обясниш на човек, който не може да направи мрежа между две ПЦта какво представлява това и как да разбере дали се поддържа от наличния му хардуер ...

Виноват :)

/едит/ Много ме кефи цитатчето в подписа ти :cool: Боже, колко мъка има по тоя свят Боже...

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

Ти може да не си виждал, не значи че не съществуват - имаше още 10мбит 3СОМ-и с аутосенс. Да не говорим, че разни гиги по за 5 лв от типа noname даже не притежават половината чипове, камо ли да имат аутосенс. Иначе на хартия си прав.

Ти може да не си виждал, не значи че не съществуват - имаше още 10мбит 3СОМ-и с аутосенс.

Да не говорим, че разни гиги по за 5 лв от типа noname даже не притежават половината чипове, камо ли да имат аутосенс.

Иначе на хартия си прав.

Autosense няма много общо с AutoMDI, ако говорим за това, един Gigabit Adapter на HP ML350 "аутосенсна" гигабит фул дуплекс връзката си със едно Cisco заемащо половин рак, като 100мбит халф... Така че цената не е гаранция :handshake:

/edit/ за това май суйча беше виновен, но нищо :handshake:

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте.Използувах ръководство за свързване на два компютъра за споделяне и на НЕТ и почти всичко се получи.Почти всичко.защото имам скайп и на втория,но пък не иска да зарежда сайтовете от гугъл хрома.получава се някъква грешка 105.Много Ви моля за помощ.Имам и скайп-pzaris

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, от известно време се опитвам да свържа лаптопа към интернет, посредством настолния компютър. Възката е PPPOE с име и парола(към Speedy-Net).И двете машини са с Windows 7. Настолния компютър има 2 лан карти (вградена в дъното и външна), ползвам външната като основна(Local Area Connection).Към вградената(Local Area Connectio 2)посредством кроснат кабел съм свързал лаптопа.

Ето каква е ситуацията на настолния компютър:

Публикувано изображение Публикувано изображение

От тук задавам споделяне на PPPoE възката "Speedy-Net":

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

От това действие автоматично се генерира следното в Local Area Connection 2:

Публикувано изображение Публикувано изображение

След това отивам на лаптопа.Задавам същия IP i Subnet Mask както на Local Area Connection 2:

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Очевадно връзка между двата компютъра има.Когато прекъсна Local Area Connection 2, на лаптопа веднага излиза червен "X" върху връзката(Local Area Connection). Дори направих Homegroup на лаптопа, при което името му излезе на настолния, но връзка не се осъществи понеже при въвеждането на паролата от настолния се появи някаква грешка.

Публикувано изображение

Въпроса е защо няма нет на лаптопа?!? :no: Пробвах да направя Broadband connection(pppoe) като въвеждам настоящите име и парола на доставчика, но никакъв резултат, дава грешка 651. При положение, че веднъж са въведени името и паролата(на настолния комп) и той "споделя" нета, няма логика да се въвеждат отново на лаптопа? Дайте някакъв акъл как да се справя с проблема, че от няколко дена се боря безуспешно.

Опитваш се да бърникаш в неща, които не са ти ясни... Не може да имаш два еднакви ИП адреса в една и съща локална мрежа (192.168.137.1 и на ПЦто и на Лаптопа) би трябвало даже Windows да ти е изкарал съобщение за грешка (IP Adress conflict или нещо такова). Ако беше оставил и лаптопа на ауто вече щеше да си забравил за случая :down: Иначе трябва да направиш адреса на лаптопа различен, но от същата мрежа (примерно 192.168.137.2) и да зададеш като Gateway и DNS server адреса на ПЦто (192.168.137.1)

Опитваш се да бърникаш в неща, които не са ти ясни... Не може да имаш два еднакви ИП адреса в една и съща локална мрежа (192.168.137.1 и на ПЦто и на Лаптопа) би трябвало даже Windows да ти е изкарал съобщение за грешка (IP Adress conflict или нещо такова). Ако беше оставил и лаптопа на ауто вече щеше да си забравил за случая :angry23: Иначе трябва да направиш адреса на лаптопа различен, но от същата мрежа (примерно 192.168.137.2) и да зададеш като Gateway и DNS server адреса на ПЦто (192.168.137.1)

Евала, коментара ти ми беше от голяма полза. Само с един клик на мишката всичко тръгна. :cool: Както каза, поставих настройките на лаптопа на ауто. Благодаря още веднъж. :computer8:

Редактирано от CecoBizonq (преглед на промените)

Следвах инструкциите в от темата и свързах два компютъра без проблем. Машините работят с XP SP3. Вчера обаче разглобих компютъра си за основно почистване и вкарах втората лан карта, от която споделям интернета в другия pci слот. Не съм променял никакви настройки и оттогава няма интернет на компютъра, към който споделям интернет, а отчита, че е свързан и при мен и при другия компютър. Върнах лан картата на старото и място, но нямаше ефект. Отчита ми, че няма хардуерен проблем.Защитната стена и антивирусната не са в конфликт с мрежата. Какво мога да направя в случая?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Здравейте пичове.Свързал съм един лаптоп с моя компютър всичко е ток и жица(и двата за на XP)Обаче уина нещо взе да сдава багажа и искам да сложа 7-ца.Ще има ли накакъв проблем да ги свържа когато съм на win 7 а лаптопа на ХР.Казаха ми че може да се закучи работата но много много не му повярвах на тоя агент.Мерси предварително! :yanim:

• 1 месец по-късно...

Здравейте всички,имам следния въпрос:Имам мобилен интернет на МТел който е на USB.Та въпроса ми е следния мога ли този интернет да го ползвам на втори компютър посредством мрежа с кроснат кабел?Ако е лан интернета знам как да си направя мрежата и знам,че основния компютър трябва да има 2 LAN карти,но при мен влиза на USB и си имам свободна LAN карта за вътрешната мрежа.Благодаря предварително.

Можеш да си поделиш нета като вържеш двата компютъра през ЛАН. При мен беше така, после сложих рутер и имах нет из цялата къща без да влача кабели.

Здравейте всички,имам следния въпрос:Имам мобилен интернет на МТел който е на USB.Та въпроса ми е следния мога ли този интернет да го ползвам на втори компютър посредством мрежа с кроснат кабел?Ако е лан интернета знам как да си направя мрежата и знам,че основния компютър трябва да има 2 LAN карти,но при мен влиза на USB и си имам свободна LAN карта за вътрешната мрежа.Благодаря предварително.

Би трябвало да можеш да "шернеш" връзката, но ако не може има и други решения: Wireless 3G Router TP-Link TL-MR322 или други подобни устройства.

• 2 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.