Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 4

Featured Replies

Честита 2017-та!

31868234952_6f82ebcde0_b.jpg

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 307,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Зима в Родопите The region of Rozhen peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Snezhanka (Snow White) peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Rhodopi Mountains

• L'église de la Madeleine - Църквата Света Мария-Магдалена в Париж. Изключително впечатляваща сграда. Необичайната (поне за мен) за католически храм архитектура се дължи на най-очевидното обяснение -

• Кукери на фестивала Сурва в Перник

Публикувани изображения

преди 11 минути, killchain написа:

Невероятни картинки, браво!

Ето малко от мен.

Присъединявам се към похвалата за горните снимки и добавям такава за луната :)

преди 10 часа, flare написа:

Присъединявам се към похвалата за горните снимки и добавям такава за луната :)

И на мен луната много ми хареса:)

Църквата св.Коломан (Калиман) близо до селцето Швангау, малко преди кралските замъци в Бавария.

Св. Коломан е покровителя на пътешествениците и с радост бих запалил една свещ и отправил молитва за закрила, но беше затворена.

Слънцето тъкмо изгряваше зад Алпийските върхове. Контраста между предния фон (сянка) и задния (силно осветен от слънцето) доста ме затрудни.Направих около стотина кадъра с различни настройки, но само някой от тях се получиха горе-долу.:D

31967001112_806372619d_b.jpgЦърквата Св.Коломан (Калиман), с. Швангау, Бавария, Германия Church Sv.Koloman, village Schwangau, Bavaria, Germany by Никола Атанасов, on Flickr

31966985272_9352619491_b.jpgЦърквата Св.Коломан (Калиман) и замъка Нойшванщайн, с. Швангау, Бавария, Германия Church Sv.Koloman & Castle Neuschwanstein, village Schwangau, Bavaria, Germany by Никола Атанасов, on Flickr

31305363293_9ca36e1b9c_b.jpgЦърквата Св.Коломан (Калиман), с. Швангау, Бавария, Германия Church Sv.Koloman, village Schwangau, Bavaria, Germany by Никола Атанасов, on Flickr

32076353086_1b71dec855_b.jpgЦърквата Св.Коломан (Калиман), с. Швангау, Бавария, Германия Church Sv.Koloman, village Schwangau, Bavaria, Germany by Никола Атанасов, on Flickr

31305435413_e7efab1672_b.jpgЦърквата Св.Коломан (Калиман), с. Швангау, Бавария, Германия Church Sv.Koloman, village Schwangau, Bavaria, Germany by Никола Атанасов, on Flickr

26616194073_d91f59f908_c.jpg

]26163499721_fdc13b702c_c.jpg

Редактирано от valkiria1 (преглед на промените)

преди 7 часа, killchain написа:

Между скорците днес хванах и ей тоя тигър. А снегът как обърква меренето не е истина...

Да. Трябва доста да удължаваш експозицията. И аз бая се мъчих.:D

31826179050_62a25e462b_b.jpgIMG_0827 by Никола Атанасов, on Flickr

31360435454_b561304fce_b.jpgIMG_0753 by Никола Атанасов, on Flickr

31826181910_b371dc221b_b.jpgIMG_0732-2 by Никола Атанасов, on Flickr

на 1/1/2017 в 5:14, killchain написа:

Честита 2017-та!

31868234952_6f82ebcde0_b.jpg

Щастлива Нова година и на теб! И честита нова придобивка  :camera2:  , можеше да се похвалиш ;)

Нищо чудно, че си се запалил по снимане на птици ... :)

преди 1 час, RudeBoy написа:

И честита нова придобивка  :camera2:  , можеше да се похвалиш ;)

А! Супер. Сега забелязах. Честито. И да покажеш готини снимки:)

31393622793_608b284368.jpgd500 by Никола Атанасов, on Flickr

преди 9 минути, capnemo написа:

31843921761_2c145b2ae5_c.jpg

Тази снимка ми навява спомени ... :) Не знам къде се намира този замък, но от photozone.de си тестваха едно време там обективите. И гледах негови снимки, когато си избирах обективи за първия ми 1000D.

• Автор
преди 2 минути, RudeBoy написа:

Тази снимка ми навява спомени ... :) Не знам къде се намира този замък, но от photozone.de си тестваха едно време там обективите. И гледах негови снимки, когато си избирах обективи за първия ми 1000D.

Това е двореца Бенрат, в Дюселдорф. Трябва да взема и аз да драсна един пътепис за него :)

http://www.schloss-benrath.de/

преди 30 минути, RudeBoy написа:

преди 24 минути, capnemo написа:

Това е двореца Бенрат, в Дюселдорф. Трябва да взема и аз да драсна един пътепис за него :)

http://www.schloss-benrath.de/

И аз и Аз.Посетих го специално. Парка е страхотен. Наблизо преминава и р.Рейн и прави красив завой точно на това място. Имам много снимки от там, но още не съм ги извадил от торбата.:)

• Автор
току-що, NNNNIKKKK написа:

И аз и Аз.Посетих го специално. Парка е страхотен. Наблизо преминава и р.Рейн и прави красив завой точно на това място. Имам много снимки от там, но още не съм ги извадил от торбата.:)

За Рейн не знам, аз си имам няколко интересни завоя на тази река, които са буквално на две крачки от центъра на Дюс :)

преди 3 часа, NNNNIKKKK написа:

Да. Трябва доста да удължаваш експозицията. И аз бая се мъчих.:D

Е аз си снимах както дойде, просто се наложи после в Lightroom да блъсна 1.5 EV нагоре :D

преди 2 часа, RudeBoy написа:

Щастлива Нова година и на теб! И честита нова придобивка  :camera2:  , можеше да се похвалиш ;)

преди 58 минути, NNNNIKKKK написа:

А! Супер. Сега забелязах. Честито. И да покажеш готини снимки:)

31393622793_608b284368.jpgd500 by Никола Атанасов, on Flickr

Мерси, мерси, да ви се връща! :) То по-важно е какво излиза като резултат, но определено ми развързва много ръцете (макар и да свиквам все още) - птички ми се снимат и от преди, просто с 35 или 50 доста трудно се гонят, D7000 определено щеше да се мъчи с фокуса с толкова тъмен обектив (не съм в положение да си купя 500 f/4 все още), а така или иначе му беше време за пенсия...

Засега повечето снимки са в темата с птичките.

С практика се надявам да ги докарам нещата - първия ден с този обектив изпитвах затруднения изобщо да вкарам нещо в кадър, че с толкова дълъг не бях снимал преди.

Нямам търпение да го пробвам на жива музика в клуб (Ъпсурт на площада на нова година не се брои), снима ми се и ветроходство (само дето сезонът почва едва след няколко месеца), снимат ми се един куп други работи...

преди 1 минута, capnemo написа:

За Рейн не знам, аз си имам няколко интересни завоя на тази река, които са буквално на две крачки от центъра на Дюс :)

Ами в края на парка. Дългата алея, която започва от двореца и свършва буквално в брега на реката. Точно от дясно /на изток/ реката прави много красив завой.:)

Но ти предполагам си много по- наясно от мен.

• Автор
преди 4 минути, NNNNIKKKK написа:

Ами в края на парка. Дългата алея, която започва от двореца и свършва буквално в брега на реката. Точно от дясно /на изток/ реката прави много красив завой.:)

Но ти предполагам си много по- наясно от мен.

Там не съм ходил. Стигнах само до края на канала и се върнах обратно :) Като ми дойде тръпка да отида пак (40 минути е с U-BAHN) щя погледна какво има отзад :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.