Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор на евтин 32" ТВ може и по голям

Featured Replies

...

hlevoust защо да е грешка това че си носех филм с перфектно качество...

Не е грешка, че си го носил, а че си разчитал на него при избора. Причините са 2:

1. Рекламните клипове са изработени специално за шоуруми, т.е. в масовия случай се снимат с 36 кадъра/сек (както и част от тв рекламите), а не със стандартните 24. 

2. Това перфектно качество е доста по-различно от наличното от доставчиците. Казано иначе, вкъщи няма откъде да получиш сигнал с такова качество, а и се предполага, че телевизорът няма да се затрудни с излъчването на промо сигнала. Те затова всички изглеждат ОК и грабват окото в магазина, а вкъщи настъпва разочарованието още в първата минута.

Затова и ти препоръчах (надявам се, че не съм те засегнал с реакцията си) да тестваш това, което ще гледаш на практика, а не да разчиташ на една илюзия.

Но изборът и парите са си твои, както и решението. Опитвам се да съм от полза.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Отговори 103
  • Прегледи 16,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Отворен..., досега един свястен и аргументиран ред не видях да си написал...

Това дето съм го писал мога да ти го обясня, така че и дори ти да го разбереш, при положение че английският не ти е проблем и надявам се че с руския не би трябвало да си имаш трудности.

Няма да има как да ги искараш американци, руснаци и французи, всичките че страдат от зрителни халюцинации брате.

Хората са писали из интернет, обяснявали са, споделяли са опит  и т.н.

А вие тука сте няколко псевдовеличия, които разчитат че абсолютно всички питащи нещо, просто няма да си направят труда да проверят и сами как стоята нещата и ще ви вярват сляпо.

Ами то няма нужда да ходиш да учиш 5 години в технически университет, за да можеш да видиш, че някакъв телевизор е пълен боклук, като му пуснеш подходящ тестов файл.

Пък те руснаците много лоши бе, писали , писали и обяснявали на разбираем човешки език и линкове приготвили даже.

А вие тука, уж големите разбирачи, що не вземете да направите една тема избутана най-отгоре, в която да обясните цялата истина и да четат хората , а?

Аз ще отговоря вместо теб. 

Ако има събрано сбито всичко необходимо да знае купувачът, после няма да има на кого да се правите на велики, щото ще питат 10 пъти по-малко. 

Опитай се да докажеш, че това което аз твърдя не е така. 

Ама внимавай, щото аз ще им дам акъл на читателите какво да гледат и рискувате да станете смешни, ако почнете да им обяснявате, че те са всички психично болни  ако забелязват дефектите на тестваните от тях модели. 

Отворен..., досега един свястен и аргументиран ред не видях да си написал...

Това дето аз го пиша, съм го пробвал през декември и януари ходейки на място в различни магазини в Белгия, Франция и Люксембург. Преди това съм ровил яко из интернет и съм чел на цели 4 езика теоретични обяснения и тестове, кое е добро и кое е боклук. Та аз говоря от личен опит. Миналата година се минах та купих един боклук LG и след това като го видях колко е зле, почнах да се образовам по отношение на моделите от 2014г. Да бе, те всяка година нови боклуци изкарват и теоретичните познания от миналия век, не вършат добра работа при избор сега.

На табе какъв аргумент ти трябва ?

Я да ти покажа една постановка с новогодишна елха, да не кажеш че нещо те будалкам.

b05dad162036.jpg

кликни тука за да се отвори на 1400 пиксела снимката

http://s017.radikal.ru/i442/1501/92/b05dad162036.jpg

Значи виждаш 32 инчов боклук, на кутията на който пише 100 MCI, което продавача го обяснява като 100 херца. Виждаш и на кутията на панасоника че пише 1200 херца и че е с IPS екран. Виждаш също и саморъчно изработена антена от мен, която вече съм ви я пускал преди години на тема за антени тука. На оная тема се изредиха големите „разбирачи“ да ми обясняват колко много аз нищо не съм бил разбирал от антени. Само те разбираш ли, имали правото на абсолютен монопол върху познанията относно антените. Ама един потребител взе та си направи същата и писа че работела много добре. Па да не ти снимам и мултифид сателитна антена сега, че много ще им стане наведнъж, на разбирачите. А вляво горе, двата аудио монитора ( колонки око предпочиташ ), съм ги платил повече пари, отколкото съм дал за двата телевизора смятани заедно.

Ако ти е трудно на теб, или на някой друг разбирач, да схванете значението на повечето херци и защо не трябва да се купува боклуче на кутията на което пише 100 или 200 плюс някакви три буквички, търсиш в гугъл с ето тези думички

fake refresh rate

като го разбереш добре, си казваш мнението тука, ама след като си отишъл и си успял да ги накараш в някой магазин да ти пуснат тестовите файлове, дето съм ги пуснал на двата телевизора от снимката, да тръгнат едновременно на всичките телевизори и си видял разликата между реално 50 херцовите модели, спрямо реално 100 херцовите. На моята снимка виждаш вляво реално 50 херцов и вдясно реално 100 херцов екран, по отношение на refresh rate.

Ама ще трябва да си го четете из интернет сами, в първия ми пост на тази тема съм обяснил как можете да стигнете лесно и наготово до интересни линкове, от едно друго място. Моята роля тука е, да ви кажа че има информация за четене, позволяваща на всеки човек да се ориентира сам, когато е изправен пред професионалните наемни измамници по магазините.

Аз съм се справил успешно при втората покупка планувана за 2014г. Но случила се през януари.

А пък за който не разбира да чете, съм посочил в първия ми пост какъв самсунляк да си купи.

Така по-добре ли е аргументирано

... Преди това съм ровил яко из интернет и съм чел на цели 4 езика теоретични обяснения ...

Значи виждаш 32 инчов боклук, на кутията на който пише 100 MCI, което продавача го обяснява като 100 херца. Виждаш и на кутията на панасоника че пише 1200 херца и че е с IPS екран...

Ще ти го кажа направо и без заобикалки - яко си си губил времето из интернет, за да четеш на цели 4 езика обяснения. Нужни са само няколко клика, за да се види значението на тия 100 MCI и всякакви други от сорта. Няма 1200 херцови панели, върховите за момента пропускат 1-цата в началото.

Да беше питал, щяхме да ти обясним за 5 минути и то на български.

Нищо лично!

Затова и ти препоръчах (надявам се, че не съм те засегнал с реакцията си) да тестваш това, което ще гледаш на практика, а не да разчиташ на една илюзия.

На практика, в магазините не пускат сигнал от Астра 28° Е, за да види човек как излизат програмите на ББС на НД.

Не искат и твой блурей диск да пуснат, щото ги е страх да не се загледаш половин час и накрая да им кажеш че няма да купиш днес телевизор от тях. 

Всъщтност, те наемните измамници не обичат клиенти искащи да тестват с нещо свое. 

Ако някой иска да тества панасоник с флашка, трябва да му каже на продавача че трябва да натисне бутона APPS на дистанционното и от там да избере медиа плейъра и чак тогава ще може да си отвори файловете от флашката. Панасоника не я изкарва флашката като вход в менюто за избор. На LG и самсунг като натиснеш инпут бутона и тя се покаже като възможеш избор. Попадах на едни абсолютни некадърници, които искат само да купуваш, без много много да ти обясняват и без да им задаваш неудобни въпроси. Тази пък от която купих панасоника, я беше уж страх от вируси и не искаше да забучи флашката.

Така че, само флашка и да знае купувачът как да я подкара на тествания от него модел, иначе ще има да се разходжа из магазини като мен, докато уцели някъде кадърен продавач. Е, и файловете трябва да са подбрани, например да ги е видял пуснати на руски форум за телевизори, от някой модератор там, който няма да се излага с тъпотии.

Пич, без да се обиждаш, ти това, което си го научил пртеди месец, два..., аз го знам от години!

Продавал съм телевизори, като почнеш от най-евтините, до най-скъпите, наредени един до друг, отделно бас държа, че не можеш да се мериш по понятия в съвременните телевизори с мен, така че се опитвай да пробутваш твоите "знания" в друг форум и по възможност на потребители, които не са в час!

И за да добавя, няма такъв телевизор с "истински" 100hz! Всичко е междинни кадри, като например празни кадри,измисляне на кадри, мигаща подсветка, сканираща подсветка и такива щуротии, та в тази връзка, адски си се прецакал с времето!

И за да завърша твоите "1200" BLS са сканираща подсветка.

Това дето аз го пиша, съм го пробвал през декември и януари ходейки на място в различни магазини в Белгия, Франция и Люксембург. Преди това съм ровил яко из интернет и съм чел на цели 4 езика теоретични обяснения и тестове, кое е добро и кое е боклук. Та аз говоря от личен опит. Миналата година се минах та купих един боклук LG и след това като го видях колко е зле, почнах да се образовам по отношение на моделите от 2014г. Да бе, те всяка година нови боклуци изкарват и теоретичните познания от миналия век, не вършат добра работа при избор сега.

На табе какъв аргумент ти трябва ?

Я да ти покажа една постановка с новогодишна елха, да не кажеш че нещо те будалкам.

b05dad162036.jpg

кликни тука за да се отвори на 1400 пиксела снимката

http://s017.radikal.ru/i442/1501/92/b05dad162036.jpg

Значи виждаш 32 инчов боклук, на кутията на който пише 100 MCI, което продавача го обяснява като 100 херца. Виждаш и на кутията на панасоника че пише 1200 херца и че е с IPS екран. Виждаш също и саморъчно изработена антена от мен, която вече съм ви я пускал преди години на тема за антени тука. На оная тема се изредиха големите „разбирачи“ да ми обясняват колко много аз нищо не съм бил разбирал от антени. Само те разбираш ли, имали правото на абсолютен монопол върху познанията относно антените. Ама един потребител взе та си направи същата и писа че работела много добре. Па да не ти снимам и мултифид сателитна антена сега, че много ще им стане наведнъж, на разбирачите. А вляво горе, двата аудио монитора ( колонки око предпочиташ ), съм ги платил повече пари, отколкото съм дал за двата телевизора смятани заедно.

Ако ти е трудно на теб, или на някой друг разбирач, да схванете значението на повечето херци и защо не трябва да се купува боклуче на кутията на което пише 100 или 200 плюс някакви три буквички, търсиш в гугъл с ето тези думички

fake refresh rate

като го разбереш добре, си казваш мнението тука, ама след като си отишъл и си успял да ги накараш в някой магазин да ти пуснат тестовите файлове, дето съм ги пуснал на двата телевизора от снимката, да тръгнат едновременно на всичките телевизори и си видял разликата между реално 50 херцовите модели, спрямо реално 100 херцовите. На моята снимка виждаш вляво реално 50 херцов и вдясно реално 100 херцов екран, по отношение на refresh rate.

Ама ще трябва да си го четете из интернет сами, в първия ми пост на тази тема съм обяснил как можете да стигнете лесно и наготово до интересни линкове, от едно друго място. Моята роля тука е, да ви кажа че има информация за четене, позволяваща на всеки човек да се ориентира сам, когато е изправен пред професионалните наемни измамници по магазините.

Аз съм се справил успешно при втората покупка планувана за 2014г. Но случила се през януари.

А пък за който не разбира да чете, съм посочил в първия ми пост какъв самсунляк да си купи.

Така по-добре ли е аргументирано

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Пич, без да се обиждаш, ти това, което си го научил пртеди месец, два..., аз го знам от години!

Продавам съм телевизори, като почнеш от най-евтините, до най-скъпите, наредени един до друг, отделно бас държа, че не можеш да се мериш по понятия в съвременните телевизори с мен, така че се опитявай да пробутваш твоите "знания" в друг форум и по възможност на потребители, които не са в час!

И за да добавя, няма такъв телевизор с "истински" 100hz! Всичко е междинни кадри, като например празни кадри, мигаща подсветка и такива щуротии, та в тази връзка, адски си се прецакал с времето!

Коя година е било това с продаването на телевизори ?

Не те видях да си писал човека да не си купува 50 херцов буклук, нито пък как да го разпоснае че е такъв ( 50 хц).

Това стар професионален рефлекс от миналото ли ти е, да не казваш как да не се прекарват купувачите ?

Излагаш се, като кифладжия!
Как да предложа по-скъп телевизор при ограничен бюджет?

Не е рефлекс, но твоите писания са рефлекс на последната ти мозъчна гънка най-вероятно!

Ако ми кажеш, че плазмите и те не са 50hz, заничи по-добре не пиши!

Коя година е било това с продаването на телевизори ?

Не те видях да си писал човека да не си купува 50 херцов буклук, нито пък как да го разпоснае че е такъв ( 50 хц).

Това стар професионален рефлекс от миналото ли ти е, да не казваш как да не се прекарват купувачите ?

Те и в плот и зеленчука продават домати и краставици   разни лелки ама това не ги прави агрономи. Колкото и да  неук човек  ще му светне,че за 400-500 лева ще си вземе най големия възможен буклук на пазара. Идедята беше от всичките тия боклуци да му посочите 2-3 дето са по-малко такива. Във техно веригиите са  кухи като  бидони  всичките консултанти  и това го е доказала практиката на много потребители включително и моята. Никой няма да седне да му обяснява какъв му е панела  и кой го е произвел защото   не го знаят . Отива  и гледа с очите си  и купува накрая един от многото. От 2008 гледам ей тоя телевизор  и  още не е дал фира  JVC LT26A80ZU . Ни съм му гледал панела ни херцовете и  си работи на пушка и до ден днешен. Хареса ми като картина в магазина и  дадох 1000 лева за него на времето. Мачове,филми,музика всичко си предава екстра. На него съм закачил и 5 сателита та си гледам  цяла европа.

31Irv4T9LsL.jpg

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ще ти го кажа направо и без заобикалки - яко си си губил времето из интернет, за да четеш на цели 4 езика обяснения. Нужни са само няколко клика, за да се види значението на тия 100 MCI и всякакви други от сорта. Няма 1200 херцови панели, върховите за момента пропускат 1-цата в началото.

Да беше питал, щяхме да ти обясним за 5 минути и то на български.

Нищо лично!

Е да де, само няколко клика са нужни, ама ако знаеш какво да напишеш в гугъл, нали.

Я ти сега да ми обясниш, как от  100 MCI съм щял да стигна като чрез магия до fake refresh rates ?

А не съм ви питал тука, щото ви бях забравил че съществувате като форум.

Питах за файлове на оня другия форум, ама те не искаха да помагат, правиха се на много интересни. Не искаха даже да ми кажат името на форума за телевизори. После, чако когато аз им казах че има такъв на български, те му писаха името.

Абе има някакво неписано съглашение между хората които или са били свързани с тоя бранш, или имат приятели работещи в него, да си траят и да не "плашат клиентите" с неудобни истини. 

В моя частен случай, не е никаква особена драма че съм се прекарал да дам 300 евро за боклучив LG.

Ама като знам че продават за по 1500 евро ( 3000 лв ) големи телевизори с 50 херцови екрани , на кутията на която пише 200 херца и като си представям колко трудно някой сънародник ги е събирал тия пари, та си мисля че разочарованието може да бъде ужасно.

Редактирано от Ясновидеца (преглед на промените)

На практика, в магазините не пускат сигнал от Астра 28° Е, за да види човек как излизат програмите на ББС на НД.

Не искат и твой блурей диск да пуснат, щото ги е страх да не се загледаш половин час и накрая да им кажеш че няма да купиш днес телевизор от тях. 

Всъщтност, те наемните измамници не обичат клиенти искащи да тестват с нещо свое...

Не знам за къде говориш, но аз съм тествал телевизори с флашка в огромни магазини в Германия, Норвегия и Латвия - никой не само че не ми е правил проблем, а дори с удоволствие (а не с мърморене като в някои от нашенските техномагазини) помагат. Та аз съм клиент! Кой ще посмее да ми откаже проба?!

Миналата година минах през 10-тина модела много преди да дойдат в България, а после попълних липсващата информация. И не ми се цупи никой, защото за последните около 3 години съм купил към 30 телевизора.

Е да де, само няколко клика са нужни, ама ако знаеш какво да напишеш в гугъл, нали...

И аз губя повече време да се образовам по фотографските въпроси, но не се жалвам.

На него съм закачил и 5 сателита та си гледам  цяла европа.

Искаш да кажеш че има вграден тунер подържащ дисек 1.1 ли ?

И си купил ключ 8 към едно.

Еййййййййй, 

я скивайте каква реклама ми изкара гугъл точно сега:

http://s003.radikal.ru/i202/1501/39/3d6af0a8aaab.jpg

брей, за вълка говорим, а пък той бил в кошарата, ц ц ц ...

В този магазин , от рекламата, имаше един кадърен продавач, сам ми направи демонстрация на големи екрани с техен клип, относно разликата между 50 и 100 реални херца екран. 

Имам отделен Vu Duo + дисек но темата не е аз какво имам. От  2 месеца  има нови модели телевизори ама тука ще ги видим най рано Август месец  да се продават.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

За пореден път препълнихме с лични нападки и глупости фоума.

Почти няма обосновани мнения.Сумата която отделям не е голяма и въпреки това дори и в този ценови клас има добре изглеждащи модели.

Благодаря за мненията,следващата събота и неделя ще пообиколя и разгледамноще малко и ще избера.

Лека вечер.

Петър!

По няколко думи от мен, макар че са излишни. Че е оспамена темата е така, но то за нас си е присъщо.Ти си старо "куче" и знаеш това. За моделите, които обсъждате! Петьо! От която и страна да погледнеш, всичките имат кусури, но хората които са ги правили са мислили така - нека има за 500 лева телевизор, нека има и за 2500, но няма да забравим да пуснем и такива за по 7500 лева.Най ниския ценови клас, най ограничени във всичко. Освем това да не забравяме и още нещо. Много от тези модели  поне са работили като мостри, нищо че ще ти го разпечатат пред теб и ще е като нов.Най малкото те оплювам с избора, защото имаш заложена приблизителна цена , а и искаш да завършиш ремонта на спалнята, в която не ти трябва телевизор с последен писък в модата!Напълно разумно решение от теб. Де да бяха всички като теб а не - имам 500 лева, искам 1920Х1080, Да възпроизвежда всички формати и контейнери, да има DNLA , 2D, към 3D и обратно, Смарт функции - всички, клавиатура за интернет, камера за скайп и още десетки щуротии, написани от всеку трети малчуган в този форум. Ако искаш да е нещо по-добро, изчакай още някой месец да влезят новите модели които при всички положения ще са с една идея по-добри и пак ще говорим. Ако ли не, избирак което на Вас в семейството Ви допада и купувай.Уверен съм, че телефона ти е поне с 100 лева по-скъп от телевизора - едното се събира в джоб, другото го слагат на стената 2 човека. Но ти точно разбираш какво искам да кажа.Аз приятелски ти пожелавам успех. Не се спирай на Philips от тази серия.Ако искаш, ще разкажа какво се случи на 5 комшии по коледните празници. От 5 броя - 3 върнати!Няма да обидя никого от вас, искам и никой да не си позволява същото с мен.2/3 от хората в този подфорум, не са за съвети, най- малкото, когато се пишат за трети човек. И почвам така с ....................."Белгиеца"

Като линк и предложение от твоя страна, много добро - без да те хваля. Повярвай ми и забрави, че сме се карали или други такива щуротии!

http://www.lcd-compa...G-UE32H6400.htm   Линкът е твой, а не мой! Определено добър модел, но той не е същият като в ...България. А и цената е различна драстично

От тук нататак, ами пак си те уважавам, но мисля, че е крайно време да престанеш с глупостите си. Е ние те познаваме отлично, за да се впряга някой от нас какъв си майстор, но това не е на дневен ред като обсъждане. И на този и на "другия" форум не се различаваш. Страдаш много от някои комплекси. Телевизията я остави, не е за теб, опитай с аудиотехниката. Едно време добре беше се "позапалил" иимаше някоя добра техника. Гледам "KEFF"-а още си стоят и ти се радвам за сега. Продължавай и ще си бърборим по-вече с теб на тази тема. Другата е за жени. Там пак не те бива, но то си го знаем двамата."Японката" както си описал в "другия "форум, не е жена ти.С хубава жена, лично теб, само аз мога да те уредя. А сега имам още по-голяма възможност - стига да не си ревнивец. Добро телевизорче си си избрал и не пиша за него, за да не ти изглежда трудът на вятаръ, когато си чел на 4 езика! Абе кога ги научи бе!На българси не можя ли да си поискаш от някоя мома? Него го знае всяка, щом иде реч за "клатене" Белгийче , не ми се сърди, но ти казаха - във фотографията имаш по-големи заложби. Само дано жена ти ти отпуска някое евро за техника и...разходки с фотоапарата.Но като те хваля във фотографията, това съвсем не значи, че трябва да пускаш снимки на моми със задници като "гардероб" Едно време ти беше навик.

Viper! Определено добри мнения и разсъждения от твоя страна.Така трябва, а не да се "пъчим" И обясненията са ти  точни. Не щото се познаваме. Знаеш ме, какъв съм критичен понякога. Ето похвални твои думи за разлика от "Белгиеца"

"Излагаш се, като кифладжия!

Как да предложа по-скъп телевизор при ограничен бюджет?

Не е рефлекс, но твоите писания са рефлекс на последната ти мозъчна гънка най-вероятно!

Ако ми кажеш, че плазмите и те не са 50hz, заничи по-добре не пиши!"

"Това стар професионален рефлекс от миналото ли ти е, да не казваш как да не се прекарват купувачите ?"

Работата на консултанта е точно това - да КАЗВА, а не да не казва и да прекарва.

""hlevoust""

""Да беше питал, щяхме да ти обясним за 5 минути и то на български.

Нищо лично!""

Той не е забравил българския, но егото му като "БЕЛГИЕЦ" е твърде голямо за да пита. Нали ще го приемат с насмешка (както се е получило в "другия" форум )- все пак е наш поданик в Белгия. Току виж са го отзовали към Михайловградско!

skalata_73

Не е лошо момчето, но дето си пада малко ПУТКА - ей това му пречи. Все пак, тук можело и това, да си изглежда, както на него му харесва!

И накрая отново към Белгиеца!

Приятел!

Сега нали ти стана ясно защо ти отказах да ударя "едно рамо" в "оня" форум? Защото мен ме познават много хора в България, докато теб - НИКОЙ!

На Всички ви без изключение - приятна вечер пожелавам. Я да се опитаме да сме по доброжелателни!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

skalata_73

Не е лошо момчето, но дето си пада малко ПУТКА - ей това му пречи.

Йее баси комплимента-мерси.Ти найш ли кое убаво да си путка, а? По-добре, отколкото умрял грездей...ако ме разбираш какво искам да ти кажа :wink12:

Тъй...да не е офтопик, че обещах на автора да не спамя, та...Аз просто бих добавил към него (мисля не е писано, па и немах нерви да изчета всички глупости) Задължително като пробва телевизорите да си направи тестовете с цветната заливка.Попадал съм на не един и два модела и лично съм виждал телевизори със заседнали , или изгорели пиксели и не е никак лицеприятна гледка.Най-малкото е дразнещо.Не съм имал ни най-малък проблем когато сме отказвали такива телевизори, та е добре да се проверят и за това.После да няма тема-как да си оправя пиксела, важи ли гаранцията и тем подобни.Не, че няма и такива теми тук-просто това може да се избегне лесно още при покупката с тези тестове, които за мен са задължителни!

• Автор

Не е грешка, че си го носил, а че си разчитал на него при избора. Причините са 2:

1. Рекламните клипове са изработени специално за шоуруми, т.е. в масовия случай се снимат с 36 кадъра/сек (както и част от тв рекламите), а не със стандартните 24. 

2. Това перфектно качество е доста по-различно от наличното от доставчиците. Казано иначе, вкъщи няма откъде да получиш сигнал с такова качество, а и се предполага, че телевизорът няма да се затрудни с излъчването на промо сигнала. Те затова всички изглеждат ОК и грабват окото в магазина, а вкъщи настъпва разочарованието още в първата минута.

Но изборът и парите са си твои, както и решението. Опитвам се да съм от полза.

Може би трябваше да обясня защо не търся по-скъп и голям модел.

Телевизора ми трябва за спалня, телевизия почти няма да се гледа.

Предимно филми от компютъра и от време навреме по някоя игричка, но ще е рядко.

Като цяло телевизора ще се ползва много рядко я работи по 5-6 часа седмично я не.

Благодаря на всички за мненията. Горния цитат е от самото начало на темата, явно никои не му е обърнал внимание и всички ме убеждавате колко е гаден сигнала на родните кабеларки.

Телевизия "гледам" сутрин половин един час докато си пия кафето закусвам и се приготвям за работа.Гледам е в кавички защото по скоро слушам.

Затова си нося флашка с това което ще гледам.Никои никъде не ми е правил забележка че си пускам филм от флашката.

Защо държа да е фул HD телевизора - монитора ми е такъв а телевизора ще се ползва като втори монитор, много по лесно се оправям с настройките когато двата монитора са с еднаква разделителна способност.

Защо ми се искаше да е смарт - за да се отърва от един два кабела, не е приоритет защото така или иначе ги имам прекарани кабелите.

Пък и от доста време си търся повод да си купя андроид стикче за телевизора.

LZ4JW

Благодаря и за твоето мнение.

Знаеш от кога съм във форума и предполагам знаеш трите четири ника които съм използвал през годините, та ако си ми следил форумната деиност знаеш че съм човек които обича да си купува разни неща, но винаги с мярка, без да дава излишни пари.За едната покупка дори ти ми помогна за което съм ти благодарен до гроб.

Телефона ми струва точно 309,60лв. или по точно всеки месец давам по 12,90лв.

Още веднъж благодаря на всички които се включиха с мнение и ми помогнаха да стесня избора до един два модела.

Бих добавил и следното, ако ще се купува от Техно-веригите да направи уговорка в 3 дневен срок да го върне, в случай че не го удовлетворява картината като еднородност, тоест да няма бандинг, клаудинг и т.н. За целта не се махат лепенките в рамките на 3 дни, в момента в който решите, че телевизора е ОК, му ги махате!

Лично на мен не са ми отказвали.

Йее баси комплимента-мерси.Ти найш ли кое убаво да си путка, а? По-добре, отколкото умрял грездей...ако ме разбираш какво искам да ти кажа :wink12:

Тъй...да не е офтопик, че обещах на автора да не спамя, та...Аз просто бих добавил към него (мисля не е писано, па и немах нерви да изчета всички глупости) Задължително като пробва телевизорите да си направи тестовете с цветната заливка.Попадал съм на не един и два модела и лично съм виждал телевизори със заседнали , или изгорели пиксели и не е никак лицеприятна гледка.Най-малкото е дразнещо.Не съм имал ни най-малък проблем когато сме отказвали такива телевизори, та е добре да се проверят и за това.После да няма тема-как да си оправя пиксела, важи ли гаранцията и тем подобни.Не, че няма и такива теми тук-просто това може да се избегне лесно още при покупката с тези тестове, които за мен са задължителни!

• Автор

Споделям до къде стигнах с избора на телевизор. 

Преместих стария 32" телевизор в спалнята. Седем годишен самсунг с не особено добра картина, но за спалнята е идеален.

Сега се търси малко по голям, бюджета остава твърдо 500лв.

Оказа се че ще трябва да дам някои лев и на кабелния си оператор за "ка модул" или там както се казва, не искам да подписвам договор и затова устройството е платено.

За тази сума ми е ясно че няма как да се купи нещо кои знае какво, затова се насочих към кучите марки.

Избирахме единствено по цена и поне малко да ни хареса външния вид.

40" LED (102 СМ.) ТЕЛЕВИЗОР NEO LED-40772 FHD SMART

TELEFUNKEN T40FX280DLBP LED

LED LCD Crown 40276

LED LCD Finlux 39FLHYR274 SOC

Кой да е? И четирите ги видях на живо, и на четирите картината бива, има какво да се желае от дизайна на рамката, но това е положението, не ми отпускат повече пари.

Какво ще се гледа - от време навреме по някои филм от компютъра, рядко телевизия.

Ако някои има желание нека коментира моделите или пък да посочи някои друг модел. 

В Метро имало някакъв 40"  Шарп за 555лв но какъв е и до кога ще е тази цена не знам.

За тази сума ми е ясно че няма как да се купи нещо кои знае какво, затова се насочих към кучите марки.

Избирахме единствено по цена и поне малко да ни хареса външния вид.

40" LED (102 СМ.) ТЕЛЕВИЗОР NEO LED-40772 FHD SMART

LED LCD Crown 40276

LED LCD Finlux 39FLHYR274 SOC

Кой да е? 

Ами какво толкова има да му избираш?... И четирите са ментета, сглобявани в едни и същи китайски или турски заводи, и накрая им е лепната по една табелка за "марка", в зависимост от това кой български търговец ги е поръчал. Sharp са същата работа, и те се сглобяват в турските заводи на Vestel.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Един съвет от мен. Мини още веднъж през магазините и поискай да ти пуснат всеки от моделите на канал, където няма сигнал и гледай колко черен е екрана. Колкото по-черен е, толкова по-добре /по качествена матрица/. Колкото по се сивее, толкова по-зле /по некачествена/. Гледай също да има гнездо за КА-модул, че с него се гледат кодираните канали и се избягват цифровите приемници. От 2 години имам Telefunken 3D и не е мръднал. На HD каналите, вади перфектно качество. Като го купувах, го сравнявах с един Samsung, който не беше 3D, но беше на почти същата цена. При липса на сигнал, екранът на моя беше плътно черен, докато на Samsung-а много силно се сивееше. Това ме отказа от Samsung-а. Иначе Telefunken-а е произведен в Турция. За мен 3D-то няма значение, но дечурлигата му се радват. Успех с покупката.

• Автор

andreygg

Благодаря за мнението.

Черното е ясно, стария ми самсунг има сиви петна в ъглите от неравномерна подсветка.

3D не ме интересува, както е видно избирах по цената и размера.

Гледах и дали остава "следа" от субтитрите, при някои модели забелязвам такава.

Има и насичане на картината при бързо движение при по-евтините модели на "марковите" телевизори.

Viiipeer

Връщал съм техника без проблем 3-4 дни след покупката с максимално добре запазена опаковка.

Лошото е че повечето магазини дават избор да вземеш нещо друго за същите пари или с доплащане.

Търсачките на сайтовете са скапани, не излизат доста модели, а в магазините ги има.

Има и промоции не обявени в сайтовете в Зора примерно почти всички телевизори са с някаква отстъпка или подарък стоика,флаш памет или нещо друго.

Както и да е, утре почивам и ще си отделя след обадя за последна обиколка.

лек и успешен петък на всички.

...

Кой да е? ..

Вече се каза, че основните разлики са в имената им, нормално е. И все пак, мисля, че моделът на Телефункен е с 1 см напред, но това е чисто субективна оценка без каквито и да са аргументи, освен чисто зрителни.

Вземи който ти хареса, но с гнездо за картата, както настоява и Андрей по-горе!

http://technomarket.bg/products/09132346/toshiba-40l1333dg

Въпреки, че не съм фен на Toshiba, бих го предпочел  пред Finlux, Crown, Neo... 100 лева отгоре, но си заслужава, друг вариант е, ако работиш да вземеш стока на изплащанме, тоест искаш телевизор за 800лв., даваш вноска от 500лв. (толкова, колкото имаш) и така получаваш добър телевизор с вариант за бързо време да изплатиш парите, които иначе не ти биха стигнали за свястен телевизор...

andreygg

Благодаря за мнението.

Черното е ясно, стария ми самсунг има сиви петна в ъглите от неравномерна подсветка.

3D не ме интересува, както е видно избирах по цената и размера.

Гледах и дали остава "следа" от субтитрите, при някои модели забелязвам такава.

Има и насичане на картината при бързо движение при по-евтините модели на "марковите" телевизори.

Viiipeer

Връщал съм техника без проблем 3-4 дни след покупката с максимално добре запазена опаковка.

Лошото е че повечето магазини дават избор да вземеш нещо друго за същите пари или с доплащане.

Търсачките на сайтовете са скапани, не излизат доста модели, а в магазините ги има.

Има и промоции не обявени в сайтовете в Зора примерно почти всички телевизори са с някаква отстъпка или подарък стоика,флаш памет или нещо друго.

Както и да е, утре почивам и ще си отделя след обадя за последна обиколка.

лек и успешен петък на всички.

http://technomarket.bg/products/09132346/toshiba-40l1333dg

Въпреки, че не съм фен на Toshiba, бих го предпочел ...

Проблем е, че е наличен само в Пловдив и Монтана, което навява размисли по въпроса. Сайтът на ТП в момента се обновява и няма достъп.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.