Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор на евтин 32" ТВ може и по голям

Featured Replies

... схемата за лизинга я помисли.;-)

Лизингът е добро решение в случая, само дето не знам как стои въпросът в ТМ. В ТП е без оскъпяване на цената, а и не е речено цялата сума да е на изплащане. Не съм се занимавал с такива плащания, но би следвало (както е при колите) да има първоначална вноска и остатъчно плащане. Размерите - по преценка.

• Отговори 103
  • Прегледи 16,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бил съм консултант (но не в лизингова компания), а и от опит казвам - много хора са били на "ръба" да се откажат да вземат именно това, което им трябва и харесва и когато им кажа, че нищо не им пречи да внесат като първоначална вноска  сумата, която биха могли да дадат за продукта, за който имат пари и така сумата за погасяване при разсрочено плащане е неусетна, като в резултат на това много от клиентите са останали доволни от предложението и са се възползвали, така - клиента получава това, което е желал, а в противен случай би се задоволил с по-евтината стока, следователно компромис на желанията.;-) Предвид че всички лизингови компании връщат лихвата, ако се изплати предсрочно, не виждам ако автора има възможност да не се възползва от това.

Това е просто съвет от мен, да не се тълкува погрешно.

Лизингът е добро решение в случая, само дето не знам как стои въпросът в ТМ. В ТП е без оскъпяване на цената, а и не е речено цялата сума да е на изплащане. Не съм се занимавал с такива плащания, но би следвало (както е при колите) да има първоначална вноска и остатъчно плащане. Размерите - по преценка.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

И четирите . . . . . . 

вътре са Vestel. Ако не вярваш пробвай - командват се с едно дистанционно.

Колкото до технологията - въпреки че LED би трябвало да са вечни, на практика конструкцията е калпава и светодиодите са набичени в такъв режим че едва си изкарват гаранцията. Пукат като пуканки.

На практика докато на едно LCD лампите му изкарват средно 5 години работа, LED подсветката е средно 2 години. За съжаление такива са съвременните "технологични" реалности.

• Автор

Телевизора вече е у дома. 

Finlux 39FLHYR274 SOC

Причините да взема този са няколко.

Оказа се че 40" и 42"  не се събират на предвиденото място с около 1-2см на широчина.

Продавач консултанта в Зора беше пич разбираше си от работата в другите магазини попадах все на ...............

Както и да е покупката вече е факт, да ми е честит. Като го наместя както трябва ще постна няколко снимки.

Хубава вечер на всички.

Петьо, от мен честито. Сега ще го погледна поне какво са написали за него. След някое време понапиши, както те е помолил колегата от горния пост.

Честито, със здраве да го ползваш!

Finlux-а поне се води, че е финландска марка, спрямо Crown.;-)

Телевизора вече е у дома. 

Finlux 39FLHYR274 SOC

Причините да взема този са няколко.

Оказа се че 40" и 42"  не се събират на предвиденото място с около 1-2см на широчина.

Продавач консултанта в Зора беше пич разбираше си от работата в другите магазини попадах все на ...............

Както и да е покупката вече е факт, да ми е честит. Като го наместя както трябва ще постна няколко снимки.

Хубава вечер на всички.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

• Автор

Драсни и някой ред да напишеш и плюсовете и минусите които си открил при употребата.

Свързах телевизора с HDMi кабел с компютър картината е идеална.

Смарт глупостите не съм ги пробвал, не му взех wi-fi донгъл, мога да му пусна кабелен нет но вероятно няма да го направя.

Usbто чете само фат32 според книжката с инструкции.

С парче кабел и стара стаина антена хваща без проблем и със задоволително качество десетина канала.

Може и кабелна да му пусна.

Звука е приличен.

Свързах телевизора с HDMi кабел с компютър картината е идеална.

Смарт глупостите не съм ги пробвал, не му взех wi-fi донгъл, мога да му пусна кабелен нет но вероятно няма да го направя.

Usbто чете само фат32 според книжката с инструкции.

С парче кабел и стара стаина антена хваща без проблем и със задоволително качество десетина канала.

Може и кабелна да му пусна.

Звука е приличен.

Петьо!

Ако имаш флашка, по-голяма от 16 гигабайта, запиши един дълъг филм на нея или концерт( 8-10 гигабайта) и го провери как ще чете в началото, по стредата и към края на флашката. Имам основание да те моля, заради формата на флашката. Но, когато имаш достатъчно време, разбира се.

Формата трябва да е "exFAT""

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Фат 32 поддържа фаилове до 2gb.

В момента нямам под ръка голяма флашка но ще пробвам при първа възможност и ще споделя резултата.

Това е една много уважителна причина. И аз така си купух хладилник Либхер, щото е по-дребен от АЕГ  и влизаше на едно определено място. Ама следващия пък няма повече така да правя. Бръмчи повече от АЕГ-то което имах преди и направата му не е толкова добре обмислена.

А за телевизорите, еми Грундиг са ги купили турци и ги сглобяват там.

Мислех да ги пробвам в Германия и ако работят добре да си купя Грундиг, нищо че турци са го сглобявали. Причината да ми харесват Грундиг беше че имаха два ЦИплюс слота и подържаха дисек 1.1, който позволява повече от четири сателита да свържа директно към телевизора. Отказах се, заради големите проблеми които щях да има ако се развали телевизор купен от Германия, понеже на знам немски. При продажбата ми говорят на английски, ама после за ремонтите не се знае какво ще се получи.

Та така, не ги слушай че нападат някаква марка, щото била сглобявана в Турция. Те чарколяците пак идват от Азия. Просто някои търговци пишат разни дезинформации нарочно в интернет, понеже те не работят с някакви складове или вносители. Подливат си вода едни на други. 

• Автор

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10917080_10203604522253951_6010785999729413667_n.jpg?oh=5cff6e99906d3d72dc86f660d0677c73&oe=556A0644

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/l/t1.0-9/10933953_10203609370415152_2486390677545943854_n.jpg?oh=f5eab89b1d8df03c1669f746d8ffbd66&oe=5527CAF6

Пиша от таблет и нещо не ми се получават линковете. В крайна сметка се оказа че предвиденото за телевизора място му идва тясно затова разкарах едно рафче и "заковах" телевизора на стената.

Да ви се чуди човек,защо не правите тия покупки с рулетка в ръка,както преди,така и после.

Така че,направо да бяхте взел някой 50 инчов,че и нагоре....

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Да ви се чуди човек,защо не правите тия покупки с рулетка в ръка,както преди,така и после.

Така че,направо да бяхте взел някой 50 инчов,че и нагоре....

С рулека пазарих. Не предвидих че телевизора ще е с наклон напред и леко обърнат на дясно. Събра се на предвиденото място но бутоните и буксите бяха трудно достъпни.

Можеше да взема 40 или 42 инча гледам от около 2-3 мета и 50инча идва голям.Пък и с бюджет 500лв няма голям избор на 50 инча че и нагоре.

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/l/t1.0-9/10933953_10203609370415152_2486390677545943854_n.jpg?oh=f5eab89b1d8df03c1669f746d8ffbd66&oe=5527CAF6

В крайна сметка се оказа че предвиденото за телевизора място му идва тясно затова разкарах едно рафче и "заковах" телевизора на стената.

Ако му наклониш горния край малко надолу, цветовете ще са малко по-добри при гледане от стол или диван.

................................

А иначе 3Д от близо не става добре, та за 50 инчов си трябва 4 метрова стая, каквото и да разправят разни псевдо-специалисти. Пише го даже в упътването ( на моя ).

Редактирано от Ясновидеца (преглед на промените)

• Автор

Ясновидеца благодаря за съвета, наклонен е.

Купих си стоика която позволява лек наклон напред както и възможност телевизора да се върти леко на ляво и дясно.

Петьо!

Ако имаш флашка, по-голяма от 16 гигабайта, запиши един дълъг филм на нея или концерт( 8-10 гигабайта) и го провери как ще чете в началото, по стредата и към края на флашката. Имам основание да те моля, заради формата на флашката. Но, когато имаш достатъчно време, разбира се.

Формата трябва да е "exFAT""

Както писах по нагоре приключвам с ремонт, всичко е прибрано и не мога да си намеря джаджите.

Та преди малко изрових една 6-7 годишна 2gb флашка, изтеглих ful HD клип, реклама на някакъв сериал.

Субтитрите тръгнаха от раз, клипа върви без да насича, няма разминаване между звук и картина.

За сега единствения проблем е че видео картата ми идва слаба и не мога да играя по нови игри на ТВто. 

Ясновидеца благодаря за съвета, наклонен е.

Купих си стоика която позволява лек наклон напред както и възможност телевизора да се върти леко на ляво и дясно.

Както писах по нагоре приключвам с ремонт, всичко е прибрано и не мога да си намеря джаджите.

Та преди малко изрових една 6-7 годишна 2gb флашка, изтеглих ful HD клип, реклама на някакъв сериал.

Субтитрите тръгнаха от раз, клипа върви без да насича, няма разминаване между звук и картина.

За сега единствения проблем е че видео картата ми идва слаба и не мога да играя по нови игри на ТВто. 

Петьо! Да ти кажа честно. С компютри се занимавам около 35 години. За някои ще прозвучи нереално, защото бащите им са били в детската градина. Но ако ми кажеш че получавам 1000000 лева сега, в този момент, ако подкарам някаква игра - трябва да знаеш, че съм загубил парите. Важното е телевизора да работи а на следваща заплата, ще разрешиш и този проблем.Мен ме интересуваше голям по обем филм или концерт примерно  в MKV формата, как ще се чете от модела на 16 или 32 гигабайтова флашка. Малките файлове не биха го затруднили.

Ако му наклониш горния край малко надолу, цветовете ще са малко по-добри при гледане от стол или диван.

................................

А иначе 3Д от близо не става добре, та за 50 инчов си трябва 4 метрова стая, каквото и да разправят разни псевдо-специалисти. Пише го даже в упътването ( на моя ).

Белгиец!

Разбира се че ще го пише във упътването на което и да било изделие. Това е с цел - щото западняците едва ли имат достатъчно сиво вещество, за да асимилират какво, как и кога могат да го вкючат в тока! А ти си къде?...Белгия. За Вас пък е и Задължително!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ти що не земеш да млъкнеш, че ставаш смешен?

Готово мой човек, регистрирах се на форума, където има изобилна информация за телевизорите и ще пиша там, разбираш ли.

Ама не както пиша тука, щото ония там са полезни хора и няма да им се фукам нито ще ги дразня, абе с други думи, ще пиша при тях както си пишем по френските форуми. Културно, учтиво и умерено.

Така е то, зависи си от форумът и по-точно от потребителите му които са се събрали на приятелски кръгове, какво ще ми е поведението.

Разбира се, този път не ви каня да ми досаждате там, не сте ми изтрябвали. Стойте си тука и се правете на супер разбирачи и никога и дума не обелвайте на никой, че има изобилна информация на български, на друго място. За да не вземат да спрат да се допитват до вас тук.

Готово мой човек, регистрирах се на форума, където има изобилна информация за телевизорите и ще пиша там, разбираш ли.

Остави ги телевизорите. С тях без тях все тая ако питаш мен. Аз даже съжалявам де си купих, повече от 10 години бях без телевизор. Сега само жената гледа сереали и се ядосвам.

Върни се във фотографията че си ни безценен там и ми даваше стимул да снимам. Също историите са ти безценни така че "спри не отивай ще ми бъде мъчно"

Белгиец!

Разбира се че ще го пише във упътването на което и да било изделие. Това е с цел - щото западняците едва ли имат достатъчно сиво вещество, за да асимилират какво, как и кога могат да го вкючат в тока! А ти си къде?...Белгия. За Вас пък е и Задължително!

Стефане,

изказвам ви особена благодарност, на всички отзовали се и дошли на форума на крадците на кодиран телевизионен сигнал от спътници. Благодарение на вашата активна намеса, направо им изгърмяха бушоните на модераторите там. Ония такова шоу не бяха виждали май, горките.

Виж че може да има и от вас полза, при някои ситуации.

Там при ония, дето основното им занимание е да си споделят информация как да гледат нелегално кодирани програми, повече няма да се мяркам, щото нямам намерение да правя като тях. Пък и за антени не може да си лафиме с тях , щото проблемите на приемането на спътниците в бг са много различни от положението при мен и ми е скучно да им чета кахърите.

Сега, пак ще ви позарежа, ама вие вече сте свикнали де. 

Остави ги телевизорите.

Върни се във фотографията че си ни безценен там и ми даваше стимул да снимам. Също историите са ти безценни така че "спри не отивай ще ми бъде мъчно"

Ооооо, за фотографията няма време братче, захванал съм се да ремонтирам постепено бараката и само на сън снимам.

Айде чао 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Мен ме интересуваше голям по обем филм или концерт примерно  в MKV формата, как ще се чете от модела на 16 или 32 гигабайтова флашка. Малките файлове не биха го затруднили.

От няколко дни имам 64GB флашка качих 3-4 филма за да тествам телевизора.

Филмите вървят нормално, няма разминаване между звук и картина.Чете всякакъв тип субтитри.

Пробвах с различни формати и кодировка, на един от филмите има съвсем леко насичане, друг пък няма звук.

Въпреки че в инструкциите пише че флашката трябва да е във Фат32 телевизора без проблеми чете и NTFS.

Думата произход, говори ли ти нещо?

Не лъжи хората, на предната страница пост #78

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.