Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор на евтин 32" ТВ може и по голям

Featured Replies

Казваш до 400, но си дал линкове към модели и за 489 лв! Та...моето предложение като най-евтин и заслужаващ си вариант е за 

SAMSUNG UE-32H5030 LED

За мен по си заслужава от тези, които си посочил!

За тези пари това мисля е оптималния вариян, а за по-голям размер не може да става и дума.

Имам същия в 48 инчовия вариант. Лека неравномерност на подсветката , много трудно забележима, май е само при моя. Много лесен , удобен .

Малко висока цена за качеството. Считам го за надценен. На тази цена продаваха 40 инчовия вариант през черния петък преди 2 месеца в tehno.....

От друга страна при сегашния курс на долара не чакам сериозен спад .... 

• Отговори 103
  • Прегледи 16,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вярно ,че не е нищо особенно ама е поне Full HD

LG 32LB561V 32" (81 см) Full HD LED телевизор 549.00 лв

Идеалния телевизор за Бъгария  PHILIPS 50PFH4109  899.00 лв няма никакви екстри и е  с голям екран.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ако ще е такъв, поне да е с по-евтиния вариант...

http://www.technopolis.bg/b2c/details/15206/P11090104/Televizor-LG-32LB5610-LED

И хайде обясни ми преимуществото на Full HD на такъв екран...?

Вярно ,че не е нищо особенно ама е поне Full HD

LG 32LB561V 32" (81 см) Full HD LED телевизор 549.00 лв

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

• Автор

Мисля, че това е най-добрият вариант за дадения бюджет. 

С какво си го пробвал, та му виждаш пикселите?

На 32" и тв сигнал няма да забележиш разликата до FullHD.

Носех си флашка с рекламно филмче на самсунг, риф с морски звезди охлюви, раковини и други шарени обитатели на рифа.

В магазина бяха пуснали някаква реклама на всички телевизори вървеше едно и също, може би клиентите си играят с настройките или пък телевизорите въобще не са настроени, но някои модели бяха с отвратителна картина, мътна, жълтеникава.Гледах и доста по скъпи модели.

Само до метро не ми остана време да прескоча да видя какво предлагат.

Вайпъре,

До ония ден гледаше на CRT  21-ца ама вече взе да разбираш и от преимущество :)  Защо да си не купи 1080p  телевизор 2015 година ? Смарт функциите са бълвоч и е грехота за тях да се дават пари. Аз разликата я виждам пък съм с 9 диоптера очила.

Носех си флашка с рекламно филмче на самсунг, риф с морски звезди охлюви, раковини и други шарени обитатели на рифа...

Груба грешка! На флашката слагай това, което ще гледаш вкъщи - пълно е с тв рипове, а и с DVDRip-ове, които като качество са доста близки до SD сигнала - това проверявай. Рекламният сигнал е само в магазина.

• Автор

Ако ще е такъв, поне да е с по-евтиния вариант...

http://www.technopolis.bg/b2c/details/15206/P11090104/Televizor-LG-32LB5610-LED

И хайде обясни ми преимуществото на Full HD на такъв екран...?

Звъннах да попитам имат останали два броя, един в София и не помня втория къде беше, вероятно мостри.

Пхахах, койе е гледал на 21-ца ве...? Явно много сънуваш!

Щом си с диоптър, това оправдава, че "виждаш" пикселите!!!

Ти сигурно гледаш от 40см разстояние? Еми и аз на 40-ката виждам пикселите от толкова разстояние. А защо пък не, човека да си вземе UHD 2015-та, какво да взима отживелици от типа Full HD...

И за да завърша. Май не си в час, че нито един телевизор не може да стъпи на пръста на CRT, така че BASTA!

Вайпъре,

До ония ден гледаше на CRT  21-ца ама вече взе да разбираш и от преимущество :)  Защо да си не купи 1080p  телевизор 2015 година ? Смарт функциите са бълвоч и е грехота за тях да се дават пари. Аз разликата я виждам пък съм с 9 диоптера очила.

Ако си от София, защо да не го вземеш..., винаги се пита за наличности, като се изключи мострата.;-)

Може да го поръчаш и от тук

http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/6925.html

Звъннах да попитам имат останали два броя, един в София и не помня втория къде беше, вероятно мостри.

• Автор

Зарежете споровете.

hlevoust защо да е грешка това че си носех филм с перфектно качество.

Както и да е отлагам покупката със седмица две и ще търся нещо по добро.

Редакция: PANASONIC TX-L32E6E LED а този как е?

Редактирано от П.е.т.ъ.р (преглед на промените)

Бих те посъветвал това http://technomarket.bg/products/09135295/samsung-ue-32h4500

Зарежете споровете.

hlevoust защо да е грешка това че си носех филм с перфектно качество.

Както и да е отлагам покупката със седмица две и ще търся нещо по добро.

Редакция: PANASONIC TX-L32E6E LED а този как е?

Абе AlkatrazBG ти си егати пича! Един път казваш , че на голям екран се вижда калпаво SD сигнал, после препоръчваш тази 50 инчова щайга на Philips дето чеп за зеле не става от нея!

Направо му дадохте съвети на автора, та се не виде и ептен го ошашавихте!

Аз каквото имах да препоръчвам съм го препоръчал, просто ми стана интересно какви дебати водите тука, та...

• Автор

какви дебати водите тука...

Аз се оплаках че нищо не ми харесва за парите които мога да дам (Самсунга предложен от теб продължава да е фаворит) пък колегите взеха да ми предлагат разни други модели и така пълним форума.

Viiipeer

Не съм от София, не ми е проблем да пазаря онлайн.Последни бройки обаче не искам защото почти е сигурно че са били мостри.

...Аз се оплаках че нищо не ми харесва за парите които мога да дам (Самсунга предложен от теб продължава да е фаворит) пък колегите взеха да ми предлагат разни други модели и така пълним форума...

Ти си си в правото да споделяш и да питаш, както и на колегите да дават мнения.То затова все пак е форум.Мен просто ми стана интересно какви небивалици са се изписали (според мен) и просто се включих и аз отново.

Та...това е от мен.Ако случайно вдигнеш бюджета може би ще се включа, ако не-нямам какво да казвам повече.

Безсмислени спорове не ми се водят.

Всеки си има глава на раменете да мисли, очи да гледа и какво ще си вземе си е негов избор.

Скала аз съм му препоръчал 32 инча  телевизор а 50 инчовия  го сложих за  тия дето обичат големите екрани. Имам 26,32 и 47 инчови телевизори в къщи  и съм гледал на всичките  каквито се сетиш формати и бози. При тоя битрейт който има в България  за телевизия всичко над 42 инча е хвърляне на пари в печката за мене лично.  Филипса си е екстра  ако ще гледаш телевизия на него.

Продължаваш да "къртиш"..., те хората затова си взимат големи телевизори, за да "гледат" кабеларката..., ти за HD филми да си чувал?

Скала аз съм му препоръчал 32 инча  телевизор а 50 инчовия  го сложих за  тия дето обичат големите екрани. Имам 26,32 и 47 инчови телевизори в къщи  и съм гледал на всичките  каквито се сетиш формати и бози. При тоя битрейт който има в България  за телевизия всичко над 42 инча е хвърляне на пари в печката за мене лично.  Филипса си е екстра  ако ще гледаш телевизия на него.

Офф тука  сте се навъдили едни големи разбирачи и сте гледали само вие HD  :) Да си купи човека каквото му харесва на него в крайна сметка той ще го гледа. Аз каквото ми е трябвало съм си го купил и без да ви питам вас  за мнение. Тия HD   телевизии дето гледам аз ти не си ги виждал и на списък. На Булсат и Виваком  чикиите  не ги и пускам даже.Ни звук имат ни картина като хората и никога няма и да я имат. Успех с покупката на пусналия темата и да е доволен  най вече той от придобивката.

Не знам дали имаш предвид конкретен модел, но написаното са пълни глупости!

Моделите гравитиращи около трета и четвърта серия на Филипс + всички гравитиращи около тях на другите марки. Ако ти си изкарал повече, от колкото хардуера предлага, там вече не знам. Дори и на кабел да е, то всъщност не зависи дали на кабел или безжичен, ниските модели са с по 150 mbps wifi (или поне като купувах моите бяха с толкова). И като цяло мнението ти, което цитирам е напълно безмислено, няма нужда от нападки. Отлично знам какво говоря, тествах достатъчно бройки легени точно за това и от всичките само един прочете безпроблемно mkv картина. Без звук (който беше стерео без излишни шарени DТS-и и темподобни).

Ти откъде знаеш другите какво гледат и в частнос аз? И като си тръгнал да се "пъчеш", поне се аргументирай кои канали гледаш, които другите не могат и да си помислят да гледат...?!?

Офф тука  сте се навъдили едни големи разбирачи и сте гледали само вие HD  :) Да си купи човека каквото му харесва на него в крайна сметка той ще го гледа. Аз каквото ми е трябвало съм си го купил и без да ви питам вас  за мнение. Тия HD   телевизии дето гледам аз ти не си ги виждал и на списък. На Булсат и Виваком  чикиите  не ги и пускам даже.Ни звук имат ни картина като хората и никога няма и да я имат. Успех с покупката на пусналия темата и да е доволен  най вече той от придобивката.

Те тука стана егати анархията... Къде видя, да съм говорил за Филипс..., твърдения от типа - ползвай DLNA сървър и отиди в другата стая за да дадеш на пауза, където се намира компютъра.... Смях в залата. Няма такова нещо!

Не знам какво намираш в поста ми като ме цитираш, но твоето е абсолютно празнословие, предвид че цитираш нещо, към което дори нямаш отношение!

Моделите гравитиращи около трета и четвърта серия на Филипс + всички гравитиращи около тях на другите марки. Ако ти си изкарал повече, от колкото хардуера предлага, там вече не знам. Дори и на кабел да е, то всъщност не зависи дали на кабел или безжичен, ниските модели са с по 150 mbps wifi (или поне като купувах моите бяха с толкова). И като цяло мнението ти, което цитирам е напълно безмислено, няма нужда от нападки. Отлично знам какво говоря, тествах достатъчно бройки легени точно за това и от всичките само един прочете безпроблемно mkv картина. Без звук (който беше стерео без излишни шарени DТS-и и темподобни).

• Автор

За пореден път препълнихме с лични нападки и глупости форума.
Почти няма обосновани мнения.Сумата която отделям не е голяма и въпреки това дори и в този ценови клас има добре изглеждащи модели.
Благодаря за мненията,следващата събота и неделя ще по обиколя и разгледам още малко и ще избера.

Лека вечер.

редакцията е заради правописни грешки.

Редактирано от П.е.т.ъ.р (преглед на промените)

За пореден път препълнихме с лични нападки и глупости фоума.

Почти няма обосновани мнения.Сумата която отделям не е голяма и въпреки това дори и в този ценови клас има добре изглеждащи модели.

Благодаря за мненията,следващата събота и неделя ще пообиколя и разгледамноще малко и ще избера.

Лека вечер.

По-евтино от този модел:

http://www.lcd-compare.com/televiseur-SAMUE32H6400-SAMSUNG-UE32H6400.htm

ще е много зле.

Защо ?

Еми щото си блъсках главата от ноември да чета тествое и да ходя да пробвам телевизори по магазините и установих че:

За Самсунляк ти трябва да е поне 400 херца плюс подръжка на 3Д. Иначе ще насича гадно при сцени с по-бързо движение на хора или предмети. За Панасоник ти трябва да е поне 1200 херца и пак подръжка на 3Д. А ако ти се иска IPS екран\панел\матрица на Панасоника, може и такъв, аз така избрах.

( не си длъжен да го ползваш това смотано 3д, ама ако го няма ще са набутали най-нискокачествените чарколяци и няма да си доволен от качеството на 2Д изображенията)

А тука на този форум даже и тези които знаят това онова, пак не искат да ти го кажат. Целта им е само те да са съветници, да блеснат с ръсене на акъл, ама без да ти кажат как да се научиш ти сам да си избереш правилно телевизор.

Ако случайно искаш да се научиш как ти да си го избереш, има един много лесен начин. Щетеш ми другите мнения в този раздел от 2015г.  и кликаш на линка който съм дал към едно друго , много негостоприемно място. Там ми четеш всичките постове и ще изкочат линкове и имена на сайтове, писани и от други хора. Няма нужда да се регистрираш, четеш си така. Като намериш тестовите файлове който съм пуснал там, ще видиш и сам колко са зле всичките тия дето са ти ги хвалили по магазините. Файла с японката можеш и да не го сваляш, щото няма да намериш телевизор, на който да тръгне гладко за под 2000 лв пък и нагоре се излагат яко. На Сони ( поне 400 херца плюс подръжка на 3Д) ако избереш импулсен мод, ще тръгне гладко японката, ама целият екран трепти и може да не го понасяш така дълго време, ти или друг човек който ще гледа същия телевизор. На крана излиза даже предупреждение че ако ти пречи трептенето трябва да преминеш на друга настройка. Филипсите, Сонитата и LG-тата ще се изложат яко на файла дето е 3 минути. За другите куче марки дето ги имате из София, просто нямам представа какви са и как ли ще работят. 

Това е от мен .

п.п.

можеш да търсиш в гугъл с думите 

избор на телевизор

и ще попаднеш на един интересен блог ( не е мой)

Това зависи от кокнретния телевизор! В случая 99% от днешните телевизори поддържат mkv!

Телевизор с wifi, смарт функции, HD панел и на ниска цена.. па може и да има. Ама как смяташ да го навръзваш с компютъра? Ако смяташ през Wifi да гледаш филми от DLNA сървър на компютъра, забрави за HD филми, телевизора ти няма да може да ги чете нито като контейнери нито като кодировка. Компютъра ще прави цялото разкодиране на видео сигнала. Та ако това ти е идеята.. да го имаш напредвид.

...За Самсунляк ти трябва да е поне 400 херца плюс подръжка на 3Д. Иначе ще насича гадно при сцени с по-бързо движение на хора или предмети. За Панасоник ти трябва да е поне 1200 херца и пак подръжка на 3Д. А ако ти се иска IPS екран\панел\матрица на Панасоника, може и такъв, аз така избрах...

Белжо нищо не си разбрал барт ми :D По добре си щракай гълъбчетата-там те бива.

... Щетеш ми другите мнения в този раздел от 2015г.  и кликаш на линка който съм дал към едно друго , много негостоприемно място. Там ми четеш всичките постове...

Оле боже туй па да не го беше споменавал08440878b941d1e87161c4afec8a02ee.gif

Skalata_73, всички знаем - видим ли пост на Белгиеца...., да не го взимаме насериозно!;-)

Skalata_73, всички знаем - видим ли пост на Белгиеца...., да не го взимаме насериозно!;-)

Ами той му е кеф да са драка и да се прай на шут дето трябва и не трябва (то си има теми дето да са лигавим).Не знам какво го кефи, ма секи луд с номера си.

пп.Извинявам се на автора и обещавам това да е последния офтопик в темата му от мен.

Това дето съм го писал мога да ти го обясня, така че и дори ти да го разбереш, при положение че английският не ти е проблем и надявам се че с руския не би трябвало да си имаш трудности.

Няма да има как да ги искараш американци, руснаци и французи, всичките че страдат от зрителни халюцинации брате.

Хората са писали из интернет, обяснявали са, споделяли са опит  и т.н.

А вие тука сте няколко псевдовеличия, които разчитат че абсолютно всички питащи нещо, просто няма да си направят труда да проверят и сами как стоята нещата и ще ви вярват сляпо.

Ами то няма нужда да ходиш да учиш 5 години в технически университет, за да можеш да видиш, че някакъв телевизор е пълен боклук, като му пуснеш подходящ тестов файл.

Пък те руснаците много лоши бе, писали , писали и обяснявали на разбираем човешки език и линкове приготвили даже.

А вие тука, уж големите разбирачи, що не вземете да направите една тема избутана най-отгоре, в която да обясните цялата истина и да четат хората , а?

Аз ще отговоря вместо теб. 

Ако има събрано сбито всичко необходимо да знае купувачът, после няма да има на кого да се правите на велики, щото ще питат 10 пъти по-малко. 

Опитай се да докажеш, че това което аз твърдя не е така. 

Ама внимавай, щото аз ще им дам акъл на читателите какво да гледат и рискувате да станете смешни, ако почнете да им обяснявате, че те са всички психично болни  ако забелязват дефектите на тестваните от тях модели. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.