Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Featured Replies

7981559p.png

Гледам, че като принцип на работа, нищо не се е променило - същите, чисто информативни, съобщения на хипса, въз основа на които няма как да вземеш решение! Няма оценка на риска , каквато дава Outpost.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 198,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде сега...Антивируса може и да не засича,но HIPS-а и Пясъчника няма да пропуснат...Професоре,Comodo не е такова дърво,каквото го изкарахте...И това за инсталираните " (браузър, търсачка, не знам си

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Честно казано не съм правил нищо кой знае какво. Дори не съм качвал Касперски първи, както всички препоръчват. Бях с CIS, от Control Panel-a дадох да се промени инсталацията и махнах отметката за анти

• Мерки за защита срещу криптовируси с Comodo В основата на защитата от увреждане на потребителските данни са навиците на самия потребителя. Независимо от защитата на анти-вирусa който се ползва, тряб

Публикувани изображения

• Автор

Гледам, че като принцип на работа, нищо не се е променило - същите, чисто информативни, съобщения на хипса, въз основа на които няма как да вземеш решение! Няма оценка на риска , каквато дава Outpost.

В тази насока промяна няма-Comodo разчитат на "цвета" на предупреждението от край време и в описанието под него...

А как е детекцията на AV модула?

Направи ми впечатление скороста с която реагира при опит за сваляне :

7981621k.png

Ето това успях да сваля, без да реагира при сваляне...и не пусна да се стартитат:

http://dox.bg/files/dw?a=34642e94f6

парола:infected

Съобщенията са си пределно ясни особено ако се активира опцията:

Set popup alerts to verbose mode

Set popup alerts to verbose mode - Enabling this option instructs CIS to display HIPS Alerts in verbose mode, providing more more informative alerts and more options for the user to allow or block the requests. (Default = Disabled)

Аз цвета рядко го гледам...гледам какви промени прави файла в системата ми. На снимките си просто Nikishark не е натиснал стрелкичката за да се види информацията. Иначе програмата с повече информация, но вече несъществуваща беше OSSS (Online Solutions Security Suite). :)

За първи път, виждам да засича с Касперски. Това малко офтопик. Радвам се, че подобряват Комодо.

klz1426323175f.jpg

• Автор

Съобщенията са си пределно ясни особено ако се активира опцията:

Аз цвета рядко го гледам...гледам какви промени прави файла в системата ми. На снимките си просто Nikishark не е натиснал стрелкичката за да се види информацията. Иначе програмата с повече информация, но вече несъществуваща беше OSSS (Online Solutions Security Suite). :)

Уффф,грешката е моя...предположих че се знае за "показвай подробности в уведомяванията"....

Имам питане,към знаещите-Comodo само при мен ли ми прави проблем със защитата на "user shell folders" :

7981681F.png

...опитвам се да си изясня ситуацията със WSTest...

Ако е някакво мерило за добавяне на нови дефиниции:

От пратените снощи фаилове от тази тема https://www.kaldata.com/forums/topic/230340-подпомагане-на-ав-програмите-с-дефиницииоткри/?p=3082261

вече се засичат още 2 файла,след по-малко 20 часа

7983297C.png7983293b.png

За първи път, виждам да засича с Касперски. Това малко офтопик. Радвам се, че подобряват Комодо.

klz1426323175f.jpg

Вярно бе....И аз се изненадах...Браво!

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Сложих я тази бета версия. Забелязвам, нещо много хубаво. При сканиране по рейтинг, всичко ми е на 100%. Преди, не разпознаваше файлове на AMD. Май и това са подобрили.

• Автор

Много стабилна работа на бета-та.Изненадан съм,до сега не ми се е случвало да тествам бета-версия и да нямам проблеми.

Ето една статия,с много подробно описание,как да се предпазим от зловредни страници и готов списък за добавяне.Описанието е за Comodo v 7,но е приложимо и за v 8.

http://malwaretips.com/threads/how-to-block-malicious-websites-or-ads-with-comodo-v7-web-filter.23741/

[How-To] Block Malicious Websites or Ads with Comodo v7 Web Filter

hi guys,

with the freshly release of Comodo FW/IS, we got new interesting features like the webfilter:

today i will show you how to add websites or list of websites:

i will use MVPS Hosts list as example (you can use other ads/malware lists instead)

1- go to MVPS , open this page to view the Hosts List in plain text , copy ALL the page into a text file, then save it as .txt file.

jWnuLIU.jpg

2- go to CIS > Advanced settings > Security Settings > Firewall > Website Filtering > Categories

BhBGo9Q.jpg

3- Now we will create a new category called "MVPS Hosts List" (or whatever name you like) as follow:

- Right click on the blank space > select "Add" > "Add Category" then input a name on the newly opened box

FJIJ5Rs.jpg

4Oatpqj.jpg

- now we will import the websites list from the previously saved text file:

Right click on the newly created list > Select "add" > select "Import Websites" > browse to the file text and select it. Import it as a Host format txt. Click "ok" every time.

HAadEvz.jpg

aScOmOh.jpg

GimeyyK.jpg

for fun, we will add a popular website to it , Youtube for example

- right click on "MVPS Hosts List" > "add" > "Add Website" > input the link > click "ok"

now youtube is part of the blocked list

CSRU3DX.png

BEMUFOm.jpg

Now we go in the rules section to validate the category we just created.

- Go to CIS > "Advanced settings" > "Security Settings" > "Firewall" > "Website Filtering" > "Rules" > "Blocked Sites" > right click on it > "edit" > under "Category" right click on blank area > add > select the category created earlier (MVPS) > click "ok"

fISenFF.jpg

We are done !

now you can try to go to some of the blocked websites , youtube for example , then you will see this :

qkTaeJs.jpg

you can do others rules using advanced options , not very difficult now since you grasped the procedure

Да бетата е доста добра. И 'мазно' се работи с нея. Сложих и това за зловредните страници, но те се въдят всеки ден.

• Автор

NoScript на макс,ABP...и Avira Browser Safety -с това се подсигурявам.Не че не мога да вляза в режим "без уведомяване" и само с HIPS....но съм си го оставил за финалната... ;) 

Ники, не знам дали е бъг, или защото е бета версия. Всеки път, когато засече вирус, излиза прозорчето дето предлага помощ от експерт. Слагам отметка, да не се покава повече, но ефект няма. Ако искаш, го докладвай това.

П.П Е аз ако влизам, по розови сайтове, мога да стартирам в пясъчника браузъра. :D :D

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• Автор

Ники, не знам дали е бъг, или защото е бета версия. Всеки път, когато засече вирус, излиза прозорчето дето предлага помощ от експерт. Слагам отметка, да не се покава повече, но ефект няма. Ако искаш, го докладвай това.

https://forums.comodo.com/beta-corner-cis/comodo-internet-security-8204474-beta-released-t110199.45.html

Въпросът е повдигнат вече,обаче проблемът май не е при всички...

https://forums.comodo.com/beta-corner-cis/comodo-internet-security-8204474-beta-released-t110199.45.html

Въпросът е повдигнат вече,обаче проблемът май не е при всички...

Въпроса е, че се обсъжда.

При мен проблема го няма,но ще следя да видим какво ще стане .. ...

7984499E.png

Вече го няма този проблем.

• Автор

Смених 'рингтон-а" за уведомяване....при следващия ъпдейт-уведомяване за актуализация-и оригинала се ..завърна...

Жоро им е дал повод да се замислят....

А иначе по повод новия двигател ,ето мнението на 

BuketB

Dear Friends,

The main differences between the old engine and the new engine are:

1) RAR5 format support
2) Unicode support to RAR5 module added.
3) Make CIS AV update process lighter on system resources & optimization merging of AV-bases
4) Support new 7-zip version

Не е това, дето очаквах. :(  Но антивирусния енджин, не е най-важния за Комодо.

-=Още един пост без връзка с темата и ще можеш само да я четеш за около 2-3 седмици...=-

ПП. Гледам, че вече имаш две предупреждения за същото и обещание от колегата следващото наказание да е за 30 дни. И аз те съветвам да си преосмислиш поведението.

Редактирано от Wankata
Предупреждение (преглед на промените)

• Автор

Определено има доста променени неща-няма ги "неразпознати"-те файлове(отчитането на такива е в рейтинга),добавено е определянето на файлове "по време",сканирането и реакцията на антивируса е в пъти увеличено,натоварването на системата е сведено до минимум,няма ги и проблемите с портабъл програмите,правилата създадени от виртуализацията не се запазват....

И аз очаквах нов енджин...но по-важното е ,че програмата върви нагоре...и не става по-лоша.

Да, не казвам че няма подобрения. Но, потребителите сме 'алчни' и искаме още. :) 

• Автор

Комплименти за Comodo във форума на Касперски:

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=318894&pid=2380130&st=40&#entry2380130

"Другими словами, Комодо мониторит доступ (чтение/изменение/удаление) вообще ко всем файлам на диске и при желании выдает предупреждение при попытке доступа к ним, в то время как KIS2015MR2 выдает предупреждение в интерактивном режиме только для файлов из "Защиты персональных данных". При доступе (в тч удалении) файлов не из "Защиты персональных данных" предупреждение в принципе не высвечивается (в случае с Касперским речь идет о приложениях не из группы "Доверенные").
Отмечу, что у Комодо вдобавок есть свой список защищенных персональных данных."

Взаимното уважение от постигнатото винаги е по-добре,отколкото безмисленото противопоставяне....

Комплименти за Comodo във форума на Касперски:

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=318894&pid=2380130&st=40&#entry2380130

"Другими словами, Комодо мониторит доступ (чтение/изменение/удаление) вообще ко всем файлам на диске и при желании выдает предупреждение при попытке доступа к ним, в то время как KIS2015MR2 выдает предупреждение в интерактивном режиме только для файлов из "Защиты персональных данных". При доступе (в тч удалении) файлов не из "Защиты персональных данных" предупреждение в принципе не высвечивается (в случае с Касперским речь идет о приложениях не из группы "Доверенные").

Отмечу, что у Комодо вдобавок есть свой список защищенных персональных данных."

Взаимното уважение от постигнатото винаги е по-добре,отколкото безмисленото противопоставяне....

Този нещо бърка.

2015-03-18_20h44_01.jpg

Както виждаш това което пише изобщо не е така. Иначе съм съгласен,че няма място са конфронтация.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

Този нещо бърка.

2015-03-18_20h44_01.jpg

Както виждаш това което пише изобщо не е така. Иначе съм съгласен,че няма място са конфронтация.

Гледам че става въпрос за KIS2015MR2,не знам какво има впредвид,но щом казваш,по-скоро бих се доверил на твоите думи...

• 2 седмици по-късно...

Тези правила актуални ли са все още:

c90f8984c27f6a06.jpg 

77fdc207363a20d5.jpg

• Автор

Въпреки цялото ми Уважение към продукта на Comodo Internet Security,нямам никакво право да премълчавам случващото се, относно реализирането на версиите,било то 7,8 и особенно очакването на последния релийз.Споделям мнението на S.sarkar на 100%:

-Никой няма право да си играе с надеждите и очакванията на своите ползватели!!!Както сподели един съфорумник-или Мелих не им плаща достатъчно,или те не го вземат на сериозно......За откровенно арогантното отношение ,на част от екипа,пък изобщо няма какво да се коментира....

8026920y.png

8026916J.png

Поне някаква адекватна реакция да имаха относно забавянето...днес е 4-ят ден след предварително обявената дата за релийз....Къде е сега Мелих да напише "Good jobs guys"....

И в потвърждение на това което казвам:

8026947q.png

По-добре да е по-бавно, отколкото да го претупат все пак. Но иначе си прав.

Бетата влиза и в остър конфликт с един друг продукт за защита (в момента не мога да кажа кой точно) и в момента се опитваме да го решим по Л.С. с екипа на този продукт.

Може би искаш да кажеш "guys" :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.