Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Featured Replies

Comodo още не са решили проблема с някои приложения. Странното е, че за някои програми нито вади диалогови прозорци, че някои модули не харесват дадено приложение, нито има информация в логовете, нито в секцията "Отблокиране на програми" и все пак при FarCry 5 ако ръчно не е вкаран процеса в HIPS-а и в Containment-a при затваряне на играта и всичко зависва на черен екран и нищо не помага освен студен рестарт. При FarCry 5 New Dawn пък играта не иска да тръгне дори да е добавена в HIPS-a и в Containment-а. Изисква се да е спрян модула VirusScope да речем за 15 мин. докато стартира и след това тя като тръгне не е проблем да се пусне и той автоматично. Интересното е, че за пробата дори поставих VirusScope да следи само програмите в Containment-а и по пътя на логиката щом процеса на New Dawn не е стартиран виртуално би трябвало VirusScope да не му пречи вече и хем да остане включен, хем да не пречи...е да ама не...трябва да е напълно изключен за да я пусне. Добре би било ако самия VirusScope също имаше списък за доверени файлове или да оправят тези бъгчета, защото е досадно да се налага да се спира нещо ръчно постоянно. Ще докладвам тези неща, както и онези за които писах преди време тук => https://www.kaldata.com/forums/topic/237356-всичко-за-продуктите-на-comodo-internet-security-antivirus-и-др/?do=findComment&comment=4188108

Може да е някаква несъвместимост с Kaspersky Free, за което споменах в една друга тема. Самия Kaspersky пък явно има правила в SystemWatcher-a (жалко, че безплатната версия няма фина настройка за него) и пречи на някои NSIS инсталатори да се инсталират (нещо с правата над папката %temp%) ако е стартиран в реално време. Отново няма информация от модулите за защита, че е засякло подозрително поведение...просто отказва да разреши инсталацията на програмата докато не бъде спрян да речем отново за 15 мин. Не е кой знае какъв проблем, но е досадно. Отделно на моменти го хващам сам да засича неща и да ме пита какво да ги правя (не съм задавал автоматична намеса от негова страна, нито имам планирани проверки включени) и дори понякога за някои неща обича да решава вместо мен. Не знам бъг ли е или по дизайн или просто несъвместимост с Comodo. Може би ще пробвам с друга комбинация в скоро време.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 202,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде сега...Антивируса може и да не засича,но HIPS-а и Пясъчника няма да пропуснат...Професоре,Comodo не е такова дърво,каквото го изкарахте...И това за инсталираните " (браузър, търсачка, не знам си

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Честно казано не съм правил нищо кой знае какво. Дори не съм качвал Касперски първи, както всички препоръчват. Бях с CIS, от Control Panel-a дадох да се промени инсталацията и махнах отметката за анти

• Мерки за защита срещу криптовируси с Comodo В основата на защитата от увреждане на потребителските данни са навиците на самия потребителя. Независимо от защитата на анти-вирусa който се ползва, тряб

Публикувани изображения

Пробвай комбинация с Kaspersky Security Cloud Free,там поне  SystemWatcher-a може да се насройва ,макар и не толкова финно, колкото ни се иска.Доста юзъри пишат,че се спогажда доста по-добре с CF, отколкото Kaspersky Free, аз също съм съгласен с тях, не съм наблюдавал  особени проблеми. Но пък тази деликатна комбинация между тези две мощни програми за защита,вероятно се държи по един начин на Windows 8.1, а  по друг начин на Windows 10, знае ли човек...

Да, деликатна тема е, защото някои веднага ще кажат, че не трябва да се смесват различни програми, защото това води до конфликти, но пък това противоречи на теорията за "многопластовата защита". Истината е, че и в двете има доза истина...не трябва нито да се прекалява с програмите, нито пък да се разчита само на един продукт, защото за съжаление пълните пакети имат силни и слаби страни. Като цяло аз не съм забелязал някакви особени проблеми (освен досадните, които описах). Няма нестабилност, сривове, сини екрани, resources hog и прочие проблеми, които са характеристиките на ПЪЛНАТА несъвместимост между програми...това е по-скоро частична такава. Все пак ще докладвам и на двете страни пък ще видим какво ще излезе. ;)

преди 9 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Все пак ще докладвам и на двете страни

Много важен момент е обратната връзка!

• 2 седмици по-късно...
преди 3 часа, Станислав Маринов написа:

Комодото се дъни яко и спасение няма отникъде...

Всъщност се задават поправки към понеделник (29-ти). Пише го дори в линковете ти. ;)

Дупките в софтуера са неизбежни, важното е да бъдат откривани навреме (преди лошите), съобщавани (за да не бъдат пренебрегвани и омаловажавани) и запушвани.

Сега е актуална  

Версия: (2019) 12.0.0.6870 Final
Обновено: 2019-07-09        Комодко си го обновяват сравнително често.
преди 12 часа, Станислав Маринов написа:

Пак издънка на вараноподобните

https://www.securitylab.ru/news/500192.php

Това вече наистина е гаф голям. За немарливостта пач няма.

Как пояснил вице-президент Comodo Раджасви Дас (Rajaswi Das), речь идет об «автоматизированной учетной записи, используемой в маркетинговых целях». В течение нескольких часов после уведомления исследователя учетная запись была заблокирована.

На практика защитната стена на Комодко превръща в отличник всеки антивирус, който е инсталиран заедно със същата. Почти е без значение дали съм със сингапурчето с 12 енджина или примерно с Панда или с някой друг,  дори от безплатните....

Дава ми тази грешка при  инсталиране  на Comodo

Заснемане.PNG

При мен си се обнови през интерфейса на самата програма. Пробвайте да сложите старата версия и да наградите до последната версия. Може проблема да е само в офлайн инсталатора.

Аз първо обнових от самата програма и ми изписа ,че драйвера не е цифрово подписан.

• Автор

Интересно...нито една ,от дадените във оф. сайт, връзки не работи....Дали не са пуснали версията преждевременно...

Comodo Internet Security Premium
http://download.comodo.com/cis/download/installs/7030/standalone/cispremium_installer.exe
Size: 5.4M ( 5637360 )
MD5: 36ea4d3e5331812f6d045e2bfc893f05
SHA1: 7be07df8fb95419670b85efd1b65ffde79b8daaf

Comodo Antivirus
http://download.comodo.com/cis/download/installs/7030/standalone/cav_installer.exe
Size: 5.4M ( 5637352 )
MD5: 7d0da57c318e9a60d70d740bfa56dc0e
SHA1: ab1ed9eda6ee55fb65abd3c16a9385fa66241846

Comodo Firewall
http://download.comodo.com/cis/download/installs/7030/standalone/cmd_fw_installer.exe
Size: 5.4M ( 5637352 )
MD5: 57fbd3c15b02de94aecf6d74cc040569
SHA1: e9c772f76bdf031b49f41f91077e90e1e8ef4af1

Changes comparing to previous release 12.0.0.6870

New

• Added support of Chrome 76 for web-filtering

Fixed

Please note, this release has been rolled out for new users.
We shall be rolling out updates for existing users over the next few weeks.

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Това под Windows 10? Може новия билд да има проблеми със съвместимостта нещо. Под 8.1 всичко е ток:

Май е със 7-ца...съдя по снимката...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

И трите връзки в цитата бачкат при мен.

Може и с 7 да е, но прозореца на Comodo (бутоните Minimize, close приличат на 8.1 или 10, но пък прозореца на съветника за драйверите прилича на 7 наистина...странна работа).

То не че няма начин да се спре временно проверката за цифров подпис, но не е препоръчително:

https://www.howtogeek.com/167723/how-to-disable-driver-signature-verification-on-64-bit-windows-8.1-so-that-you-can-install-unsigned-drivers/

Според мен автора да деинсталира Comodo, да почисти след него и да пробва пак да го свали и инсталира.

• Автор
преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Опа...грешката е при мен...забравих,че добавих връзка в хоста...:angry:

преди 1 минута, NIKISHARK написа:

Опа...грешката е при мен...забравих,че добавих връзка в хоста...:angry:

Случвало ми се е и аз да ги забравя там и затова спрях да се занимавам с бетите им. :)

преди 4 минути, attj написа:

За деинсталации ползвам единствено Comodo Uninstaller   https://www.comss.ru/page.php?id=4662    А от вчера е   

Версия: (2019) 12.0.0.6882 Final
Обновено: 2019-08-05

Аз пък ползвам само Control Panel + ръчни скриптове след това за FRST и компания за премахване на остатъците. :)

преди 20 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Може и с 7 да е, но прозореца на Comodo (бутоните Minimize, close приличат на 8.1 или 10, но пък прозореца на съветника за драйверите прилича на 7 наистина...странна работа).

То не че няма начин да се спре временно проверката за цифров подпис, но не е препоръчително:

https://www.howtogeek.com/167723/how-to-disable-driver-signature-verification-on-64-bit-windows-8.1-so-that-you-can-install-unsigned-drivers/

Според мен автора да деинсталира Comodo, да почисти след него и да пробва пак да го свали и инсталира.

С windows  7 съм . .Имах направен бекъп  върнах го и инслалирах  стара версия на комодо . Обнови се и нямам проблем .С деинсталиране  и почистване не стана появи се пак същия проблем.

Китайската уникална гадина ChineseRarypt ransomware успява да пролази под "пясъчника" на новата пачната версия на Вараня Comodo Internet Security 12.0.0.6882. Гоше би ли обяснил как става тая магия, моля те !    :no-no:

Линк по долу

• Автор

Интересно видео...не разбрах само, защо се тества стара версия...

9627247G.png

освен това да оставиш стената на  "Do not show popup alert -Allow" ми е малко странно...Не става  ясно какво се случва и след почистване на пясъчника...Така или иначе остават съмнения за работата на пясъчника....което е лошо....

Надявам се от Comodo да дадът смислен отговор!

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.