Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България се готви за война?

Featured Replies

Почна ли войната ?

Мани, снарядите падат тука на метри...

• Отговори 233
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Този резерв не е доброволен - всеки служил някога в армията се води резервист и не се заплаща. Заплащаше се запаса едно време когато го имаше. Вече няма запас, няма и запасняци. Има резервисти, т.е. служил си, имаш опит с оръжието и стоиш в резерв, ако се наложи да се воюва. Викали младежи?! Какви младежи, като младеж под 30 годишна възраст не е стъпвал в казармата?! Аз съм офицер от запаса. В далечната вече 2000г изкарах ШЗО-то във В.Търново.  От тогава съм получавал подобни призовки 2-3 пъти, пък още не съм ходил на война. Това си е рутинна процедура и всяка година има такива повиквателни за различните области. Какво става като те извикат? Ами, отиваш в съответното Военно-отчетно бюро, подписваш се там на 1-2 места, връчват ти една бележка и след 3 мин си отиваш. В тази бележка е упоменато в случай на мобилизация къде да се явиш, до колко време и какво да си носиш - четка за зъби, сапун, потници, гащи и т.н. Евентуално, ако вече си негоден за служба го съобщаваш, че да те отпишат. Може да си заболял, да си останал сакат, сляп и т.н.  - удостоверяваш с документи. Иначе подписваш че си ок и след 3мин чао, до след 5г или там периода на който си правят справката. Държавата трябва да знае с какъв човешки материал разполага в случай на  война, а и ти да знаеш къде да се отзовеш. Кви войни, кви 5 лева? Ако се стигне до такава едва ли НАТО ще разчита твърде на нас. Пък ако се стигне до такава с Русия (не вярвам някой толкоз да е изрещял, ама все пак), ще се натиснат копченцата и край на света. Болен просто си прави дивиденти или иска да внуши страх сред населението и незапознатите с военните процедури. Тотално изкукал е да си играе така със страховете на хората....

Абе вие не разбрахте ли ,че в България има резерв на МО  няма запас!...

А бе все тая - от резерва, от запаса...

Почна ли войната ?

Четвъртък не е особено подходящ ден.

А бе все тая - от резерва, от запаса...

Четвъртък не е особено подходящ ден.

А петък е ден на майстора, така че през тази седмица  няма да налуваме чепиците.

Не е все същото резерв - запас. Като те викнат запас, обличаш униформата за месец и спиш в палатка/поделение

А петък е ден на майстора, така че през тази седмица  няма да налуваме чепиците.

Не само - преди минути звъннах на един съсед, който е полковник от резерва и го питах да се крия ли в мазето. А той ми вика: "Комши, ти да не си мръднал нещо, а? Че кой събира резерваците (запасняците, демек) по това време - в събота започват генералните репетиции за Зарезан!". Та се успокоих.

...Като те викнат запас, обличаш униформата за месец и спиш в палатка/поделение

Както се казваше в "С деца на море", "когато си плащаш е курорт, а когато ти плащат - командировка!" ;)

Ей сега, Anne-то като прочете и се ограмоти за тези запаси, резерви. И като ѝ стане ясно всичко.. И като вземе да се откаже от социалистическа идея, от ТВ Атака и ТВ Планета...... С какво ще се занимава момата? :ph34r:

Редактирано от el Zitron (преглед на промените)

Каква война като има общо 25 000 армия барабар с болтаджиите в министерството :)  Ние не мое напълним 2 сектора на националния стадион  с войници :D

"...С какво ще се занимава момата?"

Да не го казвам, че няма да ми разбере точно "смисъла" на изречението.

Anne "мацко"  я вземи да четеш малко сериозни  медии Списък на страни по численост на редовните въоръжени ... или  Армията все по-уверено се движи към численост 24 000 ...

А това е  от сайта на министерството !!!! Полицията ни е три пъти повече от армията .

ПЛАН

ЗА РАЗВИТИЕ НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

............................................................................................................................................

Планът за развитие на въоръжените сили е резултат от Прегледа на структурата на въоръжените сили. Концептуалната част от прегледа приключи с изработването на Бялата книга за отбраната и въоръжените сили на Република България в качеството й на програма за развитие на въоръжените сили, приета с решение на Народното събрание. Тази програма ще се осъществи на практика посредством Плана за развитие на въоръжените сили.

.............................................................................................................................................

IV. Численост на въоръжените сили и разпределение на личния състав по структури на силите:

След трансформацията на въоръжените сили личният състав на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия към 31 декември 2014 г. ще достигне не по-малко от 37 100 души и до 3400 резервисти. По категории този състав се разпределя, както следва:

военнослужещи - не по-малко от 29 000;
    цивилни служители - до 8100;
    резервисти - до 3400.

...........................................................................................................................

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

"...С какво ще се занимава момата?"

Да не го казвам, че няма да ми разбере точно "смисъла" на изречението.

Сакън, недей да не стане като оная пловдивската поетеса ели е мома или не.

С какво ще се занимава момата? :ph34r:

Ми със здравния раздел се занимаваше доскоро сега вече оправя политиките и историята.

А, не, англичаните и американците ни спасиха от нацистите, като бомбардираха мирното население на София и други градове.

Лелеееееееееее, какви черни неблагодарници имало в България........... :eek::angry: :angry: :angry:

ти що се учудваш

ти що се учудваш

Просто съм смаяна с каква лекота се отрича историята. Ми то накрая ще се окаже, че турско робство хич не е имало! :eek:

Просто не мога да повярвам, че по - големи от мен хора отричат историята.

А бе, вие се смеете, ама да не напомням при войната в Сърбия 1999 какво стана - двве ракети паднаха в България, уж заблудени. Заблудени, друг път. Води се война в Европа, нас ще ни въвлекат като едното нищо, щото няма да ни позволят да имаме неутрална позиция.........И не ми развявайте договори и точки, Ердоган не ги зачита. Той наскоро направи опит да препише историята, като каза, че мюсюлмани  са открили Новия свят и Америка. Също така погази правата на хората, пращайки армията срещу тях.

Просто съм смаяна с каква лекота се отрича историята. Ми то накрая ще се окаже, че турско робство хич не е имало! :eek:

Просто не мога да повярвам, че по - големи от мен хора отричат историята.

тез "специалисти" тука май не си ги чела

https://www.kaldata.com/forums/topic/222853-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D0%B1/

Преди малко прочетох, че турска журналистка е осъдена на две години затвор заради критики срещу Ердоган във фейсбук. Ако Турция ни нападне, представете си тук какво ще стане. :(

Преди малко прочетох, че турска журналистка е осъдена на две години затвор заради критики срещу Ердоган във фейсбук. Ако Турция ни нападне, представете си тук какво ще стане. :(

Турция да ни напада ли - от чий зор като сме нейни отдавна.

Май обичаш да четеш,ето ти малко четиво за това,което те вълнува.

https://alterinformation.wordpress.com/2014/08/30/984914012/

Има много интересни статии...

...Ужас! Искат наистина да ни въвлекат във война с Русия!...

... Ако Турция ни нападне, представете си тук какво ще стане...

Anne, ако си направиш труда да спреш избирателното четене, и сама ще се досетиш, че няма как едновременно да водим война срещу Русия и Турция. Няма да се бием и с когото и да е, пък дори да изгаряме от мерак неудържим.

Преди малко прочетох, че турска журналистка е осъдена на две години затвор заради критики срещу Ердоган във фейсбук...

Що не се поинтересуваш колко българи са осъдени заради критики срещу Тодор Живков или досега не си чувала за затвора в Белене?

Отвори прозореца и погледни чистия небосвод, пък после избий си тия черни мисли от главата си - никой няма да ни напада, нито пък ние ще атакуваме комшиите. 

Неправилно ме четеш, няма да се занимавам да си хабя нервите за един предател. Да сравняваш Живков с тоя диктатор, не си у ред! при Живков сме имали армия да ни пази от имперските мераци на Анкара.

А бе хора, четете повече! Ердоган иска да си върне Османската империя, това включва и нейните граници - включително нас!  Той иска християните да бъдат подчинени на мюсюлманите, иска земя, иска огромна власт! Той е точно като Хитлер, който искаше да възстанови някогашната немска империя..............

Оф, искам да си ми почиват очите, ама все пак ще ви разясня подробно какво имам предвид, белким нещо ви просветне в мозъците ви!

Ердоган беше два пъти премиер, сега е президент. Наскоро се разбра, че е построил за себе си огромен дворец, по - голям от Версайския, имал и дебело защитно подземие, в случай на атака.  Прати армията си срещу протестиращи мирно граждани, които не искаха още молове във вече застроения Истанбул, искаха да спасят малкото останали паркове! А Ердоган прати срещу мирно протестиращите танкове, обгази укриващи се мирни граждани в джамия, полицията там биеше и стреляше наред............Чета понякога във форума на БГ мама и  в раздела за родители в чужбина след онези протести,  темата е замряла, нито една потребителка не пише, което е много притеснително. Ердоган забранява на младежите да се целуват по улиците, нареди жените да носят забрадки, буквално той отменя светската държава, наложена от Ататюрк. Направи официална  пресконференция, на която обяви, че мюсюлмани са открили Новия свят, преди Колумб. Наредил е в училищата да се изучава отомански език, уж да можели да си разчитат старите паметници и писмени извори. :eek:  Все едно учените не са ги разчели. А отоманския език е арабският, не съвременният турски с латински букви. Армията има много власт, ютюб и туитър са обявени извън закона,  преследват и затварят журналисти, имат подкрепата на САщ, но се правят, че лаят срещу тях.  Турция подкрепя неофициално "Ислямска държава", дават им убежица, пари, финансират ги, дават им оръжия.  В един момент ще ни нападнат.  Ердоан не може да се примири, че сме се освободили, че Левски и Ботев са герои, че имаме своя 3 март. В същото време гледа да печели време и да намери начин Русия да не му попречи на плановете. Казвам ви, този човек е опасен и хитър. В един момент ще забрани Ататюрк и неговите идеи, ще го обяви за не знам какъв.............

Този човек е безкрайно жесток, ако ни нападне Турция, тук ще бъде страшно, никой християнин няма да е в безопасност.  Ще ни принудят да приемем религията и езика им, ще гледат да ни сломят по всякакъв начин, за да няма нови Левски и Ботев, за да намя нови въстания.............Казвам ви, човекът се е побъркал и се супер опасен, но САЩ няма да го отстранят! Ердоган не иска само политическо влияние тук, той иска абсолютната власт и пълно подчинение!

И да сравнявате Живков с Ердоган е меко казано абсурдно! Който го казва, то е предател и подлога на запада! Живков сам се разказвал и се е смеел на вицовете за него! Аз не познавам човек, влязъл в затвора заради виц срещу Живков. Но пък чета за хора, влезли в затвора заради критики срещу диктатурата и отмяната на светската власт!

Щом искаш, бъди еничарин, аз не желая!

Неправилно ме четеш, няма да се занимавам да си хабя нервите за един предател. Да сравняваш Живков с тоя диктатор, не си у ред! при Живков сме имали армия да ни тласка към имперските мераци на Москва.

А бе хора, четете повече! Путин иска да си върне Руската империя, това включва и нейните граници - включително нас!  Той иска християните да бъдат подчинени на мюсюлманите, иска земя, иска огромна власт! Той е точно като Хитлер, който искаше да възстанови някогашната немска империя..............

Оф, искам да си ми почиват очите, ама все пак ще ви разясня подробно какво имам предвид, белким нещо ви просветне в мозъците ви!

Путин беше два пъти премиер, сега е президент. Наскоро се разбра, че е построил за себе си огромен дворец, по - голям от Версайския, имал и дебело защитно подземие, в случай на атака.  Прати армията си срещу протестиращи мирно граждани, които не искаха още молове във вече застроената Москва, искаха да спасят малкото останали паркове! А Путин прати срещу мирно протестиращите танкове, обгази укриващи се мирни граждани в джамия, полицията там биеше и стреляше наред............Чета понякога във форума на БГ мама и  в раздела за родители в чужбина след онези протести,  темата е замряла, нито една потребителка не пише, което е много притеснително. Путин забранява на младежите да се целуват по улиците, нареди жените да носят забрадки, буквално той отменя светската държава, наложена от Сталин. Направи официална  пресконференция, на която обяви, че мюсюлмани са открили Новия свят, преди Колумб. Наредил е в училищата да се изучава руски език, уж да можели да си разчитат старите паметници и писмени извори. :eek:  Все едно учените не са ги разчели. А руския език е съветският, не съвременният руски с латински букви. Армията има много власт, ютюб и туитър са обявени извън закона,  преследват и затварят журналисти, имат подкрепата на САщ, но се правят, че лаят срещу тях.  Русия подкрепя неофициално "Ислямска държава", дават им убежица, пари, финансират ги, дават им оръжия.  В един момент ще ни нападнат.  Путин не може да се примири, че сме се освободили, че Левски и Ботев са герои, че имаме своя 3 март. В същото време гледа да печели време и да намери начин Русия да не му попречи на плановете. Казвам ви, този човек е опасен и хитър. В един момент ще забрани Сталин и неговите идеи, ще го обяви за не знам какъв.............

Този човек е безкрайно жесток, ако ни нападне Русия, тук ще бъде страшно, никой християнин няма да е в безопасност.  Ще ни принудят да приемем религията и езика им, ще гледат да ни сломят по всякакъв начин, за да няма нови Левски и Ботев, за да намя нови въстания.............Казвам ви, човекът се е побъркал и се супер опасен, но САЩ няма да го отстранят! Путин не иска само политическо влияние тук, той иска абсолютната власт и пълно подчинение!

И да сравнявате Живков с Путин е меко казано абсурдно! Който го казва, то е предател и подлога на запада! Живков сам се разказвал и се е смеел на вицовете за него! Аз не познавам човек, влязъл в затвора заради виц срещу Живков. Но пък чета за хора, влезли в затвора заради критики срещу диктатурата и отмяната на съветската власт!

Щом искаш, бъди руснак, аз не желая!

В този си вид бих се съгласил с две ръце за написаното!!!

Ти руска история чел ли си изобщо? Кога Русия си е присвоявала чужди държави? СССР е бил просто един съюз, като любимият ти ЕС, руския не е бил задължителен никъде. Само не отварай дума за Крим - той си е на Русия. Та, чакам отговора ти. :)

Ти руска история чел ли си изобщо? Кога Русия си е присвоявала чужди държави? СССР е бил просто един съюз, като любимият ти ЕС, руския не е бил задължителен никъде. Само не отварай дума за Крим - той си е на Русия. Та, чакам отговора ти. :)

Моля Ви, спрете да демонстрирате арогантното си непознаване на историята. Този Ви пост просто надхвърля мислимото.

Всички, повтарям всички разраствания на Руската империя са продукт на военни действия и насилие от столетия.

Ако бяхте си дали труда да почетете, щяхте да знаете, че в България по времето на мултикултурната Османска империя никога не е имало робство, за разлика от крепостничеството в така любимата Ви Русия.

Щяхте да знаете за учудването на руските военни от благоденствието, което виждат и което се отличава от това, което те са имали в Русия.

Ако четяхте история, щяхте да знаете, че вероломното обявяване на война от страна на СССР на 05.09.1944 (към този момент, България има подписан мирен договор със СССР, от 1940г, когато "братушките" силно искат да станат част от Остта) е началото на най-жестокото обезкръвяване, изтощаване и заличаване на Българската идентичност, на натрупаните през вековете финансов и интелектуален ресурс.

За съжаление, явно е, че сте тотално заблудено зомби на петоколонистите в България. Както много други наши сънародници.

Ако бяхте си дали труда да почетете, щяхте да знаете, че в България по времето на мултикултурната Османска империя никога не е имало робство, за разлика от крепостничеството в така любимата Ви Русия.

Що не вземеш да се гръмнеш. За това сме на това дередже, защото вече и децата ни учат, че робство не е имало. Аз нещо никъде не съм чел до сега да сме канили мултикултурната Османска империя. А кланетата им са факт, колкото и такива като теб да се опитват да изопачават историята.

Редактирано от upili (преглед на промените)

Моля Ви, спрете да демонстрирате арогантното си непознаване на историята. Този Ви пост просто надхвърля мислимото.

Всички, повтарям всички разраствания на Руската империя са продукт на военни действия и насилие от столетия.

Щяхте да знаете за учудването на руските военни от благоденствието, което виждат и което се отличава от това, което те са имали в Русия.

Ако четяхте история, щяхте да знаете, че вероломното обявяване на война от страна на СССР на 05.09.1944 (към този момент, България има подписан мирен договор със СССР, от 1940г, когато "братушките" силно искат да станат част от Остта) е началото на най-жестокото обезкръвяване, изтощаване и заличаване на Българската идентичност, на натрупаните през вековете финансов и интелектуален ресурс.

За съжаление, явно е, че сте тотално заблудено зомби на петоколонистите в България. Както много други наши сънародници.

Горчиво, Русия от времето на монархичният период дали и какво е имало, в това число крепостничеството, нищо общо няма с СССР. Не знам, може да са ти вързани на фльонга в главата, ма може и с всичко останало да е така.  А относно натрупаният във вековете интелектуален резерв...Дее, не знаех че се предава по наследство, или по онова време е имало 300 годишни интелектуалци, натрупани от векове...къде бре? В БАН-ли?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.