Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България се готви за война?

Featured Replies

Горчиво, Русия от времето на монархичният период дали и какво е имало, в това число крепостничеството, нищо общо няма с СССР. Не знам, може да са ти вързани на фльонга в главата, ма може и с всичко останало да е така. А относно натрупаният във вековете интелектуален резерв...Дее, не знаех че се предава по наследство, или по онова време е имало 300 годишни интелектуалци, натрупани от векове...къде бре? В БАН-ли?

Разбира се, между СССР и Русия няма нищо, ама нищо общо :)

Някой с магическа пръчка е подменил хората, обичайте, вкоренените навици, мисленето им, интелектуалния капацитет... Не че не се е опитала онази долна болшевистка шайка и добре се е справила, но все нещо е останало.

А, най-общото между тях е неугасващата Имперска амбиция, Третия Рим.

И, да, предава се по наследство. Вековете икономически усилия и натрупвания на българите в Отоманската империя дават своя плод под формата на една държава, която 30 години след получаването на формална независимост успява да генерира ресурс да воюва срещу всички околни страни.

И, по същата логика - разрушителните ефекти от Руската окупация се виждат със страшна сила сега.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

• Отговори 233
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой с магическа пръчка е подменил хората, обичайте, вкоренените навици, мисленето им, интелектуалния капацитет... Не че не се е опитала онази долна болшевистка шайка и добре се е справила, но все нещо е останало.

А нещо за неугасващата имперска амбиция на Великата Османска Империя да се изкажеш. Която напоследък все по-често се заявява публично даже. Или и тя няма нищо, ама нищо общо с днешна Турция. Хората, мисленето и т.н. там са подменени наистина, за разлика от Русия.

Редактирано от upili (преглед на промените)

И, да, предава се по наследство. Вековете икономически усилия и натрупвания на българите в Отоманската империя дават своя плод под формата на една държава, която 30 години след получаването на формална независимост успява да генерира ресурс да воюва срещу всички околни страни.

И, по същата логика - разрушителните ефекти от Руската окупация се виждат със страшна сила сега.

Воюват войници. На фронта не е нужно да имат гениални мозъци, тип писатели и литератори и други многознайковци.

Ти ми приказваш за различни строеве, за различни типове управление и начин за осъществяване на амбициите на управляващите и народа на Русия->СССР->Русия и манталитета му в случая въобще не за обсъждане по темата. Тя в случая се води, че е за евентуална война на българска територия(щото напнем ли да пресечем границите, нашите хурки след минути само ще им зададат заден ход, не по тяхно желание). Болшевики, меншевики. Колега, нещо май яко си се отплеснал, кажи ми ти тук по темата ли пишеш, или си захванал пропаганда ала платен американски агент, против червените чугуни?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

А нещо за неугасващата имперска амбиция на Великата Османска Империя да се изкажеш. Която напоследък все по-често се заявява публично даже. Или и тя няма нищо, ама нищо общо с днешна Турция. Хората, мисленето и т.н. там са подменени наистина, за разлика от Русия.

Ти виждал ли си ме някъде да защитавам Турция? Подменяш темата - говорехме за писанията на дамата горе, с която тя твърдеше, че Русия е най-приятелското място на света.

Което е върховна глупост.

Ти виждал ли си ме някъде да защитавам Турция? Подменяш темата - говорехме за писанията на дамата горе, с която тя твърдеше, че Русия е най-приятелското място на света.

Върховна глупост е да ни убеждаваш в това, че не е имало османско робство. И да, не защитаваш Турция, а великата османска империя в която ние сме си живели живота дакато не е дошла Русия.

Воюват войници. На фронта не е нужно да имат гениални мозъци, тип писатели и литератори и други многознайковци.

Ти ми приказваш за различни строеве, за различни типове управление и начин за осъществяване на амбициите на управляващите и народа на Русия->СССР->Русия и манталитета му в случая въобще не за обсъждане по темата. Тя в случая се води, че е за евентуална война на българска територия(щото напнем ли да пресечем границите, нашите хурки след минути само ще им зададат заден ход, не по тяхно желание). Болшевики, меншевики. Колега, нещо май яко си се отплеснал, кажи ми ти тук по темата ли пишеш, или си захванал пропаганда ала платен американски агент, против червените чугуни?

Да, СССР опитват този модел в края на 30-те години. С добре известен резултат през първите години на войната.

Изобщо не видях от поста на съфорумничката ни, че говорим за война на българска територия.

Къде пък ме видя като американски агент - или, по стар комунистически навик, който не е с нас е против нас :)

Върховна глупост е да ни убеждаваш в това, че не е имало османско робство. И да, не защитаваш Турция, а великата османска империя в която ние сме си живели живота дакато не е дошла Русия.

Къде и как я защитавам?

А че робство не е имало е исторически факт, който е крайно време да се разбере и приеме.

И, да, Русия не е дошла да ни освободи. Както, всъщност, е добре известно. Без да си американски пропагандатор.

Да, СССР опитват този модел в края на 30-те години. С добре известен резултат през първите години на войната.

Изобщо не видях от поста на съфорумничката ни, че говорим за война на българска територия.

Къде пък ме видя като американски агент - или, по стар комунистически навик, който не е с нас е против нас :)

Новият "демократичен" навик е същият. Който не лиже или смуче три, или четирибуквията на американците и ЕС-ейците и не е в партерна поза спрямо тях и техният алианс (НАТО) значи е против "нас", които и да са тия "нас".

Исторически факт е, че е имало робство. Както и е факт от новата история, че такива като теб се опитват да го отрекат. Също е факт, че след няколко поколения ако продължаваме така наистина децата ни ще знаят, че робство не е имало.

Исторически факт е, че е имало робство. Както и е факт от новата история, че такива като теб се опитват да го отрекат. Също е факт, че след няколко поколения ако продължаваме така наистина децата ни ще знаят, че робство не е имало.

Този "исторически факт" е факт само в главите на част от хората в България. В Отоманската империя не е имало робство, макар и втора ръка поданици, българите са имали граждански права и тяхното третиране не се е отличавало много (демек, не сме били специални) от начина, по който са били третирани другите поданици на империята (изключая турците).

Така е, не е приятно да губиш войни, но драматизирането и наливането на черни краски е напълно излишно.

Новият "демократичен" навик е същият. Който не лиже или смуче три, или четирибуквията на американците и ЕС-ейците и не е в партерна поза спрямо тях и техният алианс (НАТО) значи е против "нас", които и да са тия "нас".

А мен това как ме касае? Човек трябва да се опитва да бъде на страната на Истината, на фактите, не на Доктрините.

А мен това как ме касае? Човек трябва да се опитва да бъде на страната на Истината, на фактите, не на Доктрините.

Да, само се пита коя е истинската истина. Ти си нямаш собствена истина, имаш такава която ти е назаначена да пропагандираш , от PR-рите на ЦРУ. 

По-скоро май на Доган и сие.

Редактирано от upili (преглед на промените)

Да, само се пита коя е истинската истина. Ти си нямаш собствена истина, имаш такава която ти е назаначена да пропагандираш , от PR-рите на ЦРУ.

Грешиш, аз работя с АНС :)

Направо ме кефиш, като изваден от нафталина си - ако не си от нашите, значи си от "онея".

Истината е прочитът на фактите през твоя мироглед. Изисква познаване на фактологията и по-малко доверие на удобно сервираните ястия по медии и Интернет.

Грешиш, аз работя с АНС :)

Направо ме кефиш, като изваден от нафталина си - ако не си от нашите, значи си от "онея".

Истината е прочитът на фактите през твоя мироглед. Изисква познаване на фактологията и по-малко доверие на удобно сервираните ястия по медии и Интернет.

Фактите вече не са това което бяха. Историята доста често я пренаписват и не само българската. То ако се разчита на историята, ако след време строят от капиталистическа "демокрация", се смени на еротична "демокрация", от хомосексуална разновидност, историята ще е само розова и мечовете, с които (не)са, воювали предците ни, ще са само кожени.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Една трета от бункерите в София не се поддържат

http://reporter.blog.bg/novini/2012/01/04/sofiia-ostana-bez-bomboubejishta.876738

Да се надяваме, че ядрена атака няма да има. Ако има, по-добре да си извън бункера, отколкото в него.

Войната в Украйна показва, че време за криене в бункерите няма. Ударите по населените места се нанасят спорадично, непредвидимо, без ясна цел.

Концепцията при строене на бункери е била тотална война. Малко вероятно е да се случи подобно нещо сега.

Фактите вече не са това което бяха. Историята доста често я пренаписват и не само българската. То ако се разчита на историята, ако след време строят от капиталистическа "демокрация", се смени на еротична "демокрация", от хомосексуална разновидност, историята ще е само розова и мечовете, с които (не)са, воювали предците ни, ще са само кожени.

Ти как формираш мнението си, тогава?

Имаш предпочитани източници на истината ли?

Ти как формираш мнението си, тогава?

Имаш предпочитани източници на истината ли?

Мнението ми се формира на базата на лична преценка на достоверността на информация за събитията описани от много източници. Мнението ми е лично мое, не включва опорни точки, доколкото мога да го избегна.

Мнението ми се формира на базата на лична преценка на достоверността на информация за събитията описани от много източници. Мнението ми е лично мое, не включва опорни точки, доколкото мога да го избегна.

Аз нещо различно ли предложих?

Ясно е, че има много лъжи и полу-лъжи, от които трябва да бъдат отсети фактите.

Ти си този с лъжите, спри се, никой не ти вярва!

...че и от както махнаха казармата...

Добре са направили. Или по 2 години и нагоре от живота на младежите да минава в безцелна простотия, след като може да допринасят за БВП-то или да се изнесат в чужбина, към по-добри места?

Ако бяхте си дали труда да почетете, щяхте да знаете, че в България по времето на мултикултурната Османска империя никога не е имало робство, за разлика от крепостничеството в така любимата Ви Русия.

Не бе, то кръвният данък и Баташкото клане не са се случили. А никой не отрича крепостничеството, но и реформите. Просто Русия малко до по-късно е останала в леко феодален период.

---

Ако няма войници, няма да има и война! Ако няма кой да хване пушката и кой да слуша командира, няма да има кой да се бие. Ех, утопия за мир.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Единствените държави, които изпитват някакви приятелски чувства към нас, са Русия, Япония и Израел - всичко друго ни мрази и не може да ни гледа!

Донякъде и с право. Защото ние се доказахме като неблагодарници, продажници и "фурнаджийски лопати" - с това сме известни по цял свят.

Та, да те питам аз, байнольо: кое за нас би могло да бъде най-приятелското място на света? Щатите ли? Тази Империя на Злото, която си вре носа в нещата на всеки, по цял свят и която иска да обсеби (ако може) богатствата на всяка страна, за да може тяхната да върви, да лапат и кухият им долар да властва навсякъде. Те ли са наши приятели? Ако мислиш така, значи си в длубоко заблуждение! За тях ние сме тор! Тор, която ще им помага те да живеят добре, а ние...нас, ебас ни!

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Ти си този с лъжите, спри се, никой не ти вярва!

Литва, Латвия, Естония, Узбекистан, Таджкиистан, Украйна.

Все държави, доброволно присъединили се към великият Съюз, нали :)

Добре са направили. Или по 2 години и нагоре от живота на младежите да минава в безцелна простотия, след като може да допринасят за БВП-то или да се изнесат в чужбина, към по-добри места?

Не бе, то кръвният данък и Баташкото клане не са се случили. А никой не отрича крепостничеството, но и реформите. Просто Русия малко до по-късно е останала в леко феодален период.

---

Случили се е Баташкото клане (от нередовен турски башибозук, иначе казано - сбирщина от съседните села), за кръвният данък може ли по-точно какво имаш предвид?

Какво показва това, че сме били роби ли?

Единствените държави, които изпитват някакви приятелски чувства към нас, са Русия, Япония и Израел - всичко друго ни мрази и не може да ни гледа!

Донякъде и с право. Защото ние се доказахме като неблагодарници, продажници и "фурнаджийски лопати" - с това сме известни по цял свят.

Та, да те питам аз, байнольо: кое за нас би могло да бъде най-приятелското място на света? Щатите ли? Тази Империя на Злото, която си вре носа в нещата на всеки, по цял свят и която иска да обсеби (ако може) богатствата на всяка страна, за да може тяхната да върви, да лапат и кухият им долар да властва навсякъде. Те ли са наши приятели? Ако мислиш така, значи си в длубоко заблуждение! За тях ние сме тор! Тор, която ще им помага те да живеят добре, а ние...нас, ебас ни!

Интересно защо тогава 95% от българските гастарбайтери (в не малка степен - сган) се препитават в тези мразещи ни държави, а не в Русия

И не знам защо ние се натискаме - ето, в Англия искаха да ни разкарват, на нас не ни харесваше

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Интересно защо тогава 95% от българските гастарбайтери (в не малка степен - сган) се препитават в тези мразещи ни държави, а не в Русия

Едното, няма нищо общо с другото. Ставаш за политик - опитваш се да се измъкнеш от въпроса с въпрос, но номерът не минава. ;)

Едното, няма нищо общо с другото. Ставаш за политик - опитваш се да се измъкнеш от въпроса с въпрос, но номерът не минава. ;)

Ти въпрос не си ми задал. Твърдиш нещо, което не се стараеш да докажеш, впрочем - разбираемо, тъй като е пълна глупост.

Ти въпрос не си ми задал. Твърдиш нещо, което не се стараеш да докажеш, впрочем - разбираемо, тъй като е пълна глупост.

Явно четеш само, което ти отърва. ;)

А за доказването...Отдавна съм спрял да доказвам каквото и да е на заслепени хора.

Явно четеш само, което ти отърва. ;)

А за доказването...Отдавна съм спрял да доказвам каквото и да е на заслепени хора.

Доста забавно е да те нарича "заслепен" някой, който нарича Америка империята на злото.

Всяка голяма държава преследва интереса си, като приносът на Америка за развитието на човечеството през последните 70-80 години е най-сериозен.

Надявам се, ще го анализираш разумно, а не с аргументи "защо започнахте война в Ирак, Афганистан и пр.". Започнали са, защото искат да са номер едно и го могат. Налагане на интереси.

За разлика от другите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.