Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България се готви за война?

Featured Replies

Айде, вкараха един за противовес :)  Това ако не е Калин Манолов, ей ма на :P А уж Калдата нямала нищо общо с медиите. Да бе да :P

• Отговори 233
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Надявам се, ще го анализираш разумно, а не с аргументи "защо започнахте война в Ирак, Афганистан и пр.". Започнали са, защото искат да са номер едно и го могат. Налагане на интереси.

За разлика от другите.

Надявам се и ти да анализираш разумно чий го дирим ний там

В някои градове на България – София, Сливен, Шумен и други, младежи получили повиквателни със цел къде да се явят при обявяване на мобилизация в случай на военни действия.

В едно от съобщенията, получено от младеж от Сливен и попаднало на разположение на телевизията „Атака“, се посочва:

„Съгласно задълженията Ви, произтичащи от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, следва да се явите на 21.01.2015 г. от 09:30 до 12:00 ч. или от 13:30 до 17:00 ч. в Областен военен отдел-Сливен, стая № 28 за получаване (връщане) на повиквателна заповед.

Носете настоящото съобщение и военната си книжка.

При неявяване носите наказателна отговорност по чл. 330, ал. 1 от ЗОВС РБ (глоба от 250 до 2,500 лева).

Старши експерт в офис за военен отчет

в община Сливен

печат                                                                                                                                                                                            подпис:

От тук:  http://bulgarian.ruvr.ru/2015_01_28/Blgarija-se-gotvi-za-vojna-9101/

Кажете ми, че не е вярно! :eek:  Ужас! Искат наистина да ни въвлекат във война с Русия! Боже Господи, бъдете нащрек, не си пращайте момчетата там. Грях ще сторим да се бием срещу нашите освободители,  да не говорим руснаците как ще ни отмъстят. Спомнете си какво направиха на немците, на немските цивилни граждани! Не и не! Не на мобилизацията, не на парите и лъжливите обещания за големи обезщетения за близките!

Моме, аз откога чакам да ме повикат запас, ама не ми излиза късмета. Затова си се готвя сам за несгодите. Дано да не идват де. Като гледам какви ревльовци има тук...май и сам воинът ще е воин :P

Надявам се и ти да анализираш разумно чий го дирим ний там

Задължения в рамките на НАТО.

Няма как, като си малък и слаб, трябва да си част от нещо голямо.

Аз не съм ОК с Евразийския съюз. Играли сме го вече, не е готино.

Независими - нямаме акъл за това.

Доста забавно е да те нарича "заслепен" някой, който нарича Америка империята на злото.

Всяка голяма държава преследва интереса си, като приносът на Америка за развитието на човечеството през последните 70-80 години е най-сериозен.

Надявам се, ще го анализираш разумно, а не с аргументи "защо започнахте война в Ирак, Афганистан и пр.". Започнали са, защото искат да са номер едно и го могат. Налагане на интереси.

За разлика от другите.

Изобщо и не мисля да изтъквам войната в Ирак, Афганистан и къде ли още не, запалени от военолюбците от САЩ, които с мръсните си ръце постоянно ровят и (засега) много добре изпълняват теорията за "управляемия хаос".

И това, ако не е Империя на Злото - здраве му кажи!

Приносът на Америка за развитието на човечеството ли? Че тя просто купува мозъци от цял свят и точно тези мозъци са виновни за този прогрес, а не самата тя.

Любимата ти Америка бавно, но сигурно, отива към своята гибел. Лошото е, че ще завлече половината свят с нея, ако не и целия.

Задължения в рамките на НАТО.

Няма как, като си малък и слаб, трябва да си част от нещо голямо.

Аз не съм ОК с Евразийския съюз. Играли сме го вече, не е готино.

Независими - нямаме акъл за това.

като съм малки и слаби това голямото нящо защо само ни използва а не ни защитава

абе заболя ни дупето бе аман

Любимата ти Америка бавно, но сигурно, отива към своята гибел. Лошото е, че ще завлече половината свят с нея, ако не и целия.

не искат да си го признаят

Изобщо и не мисля да изтъквам войната в Ирак, Афганистан и къде ли още не, запалени от военолюбците от САЩ, които с мръсните си ръце постоянно ровят и (засега) много добре изпълняват теорията за "управляемия хаос".

И това, ако не е Империя на Злото - здраве му кажи!

Приносът на Америка за развитието на човечеството ли? Че тя просто купува мозъци от цял свят и точно тези мозъци са виновни за този прогрес, а не самата тя.

Доста елементарни разсъждения, разбира се и доста клиширани. Няма как да продължим нататък, защото няма никакви аргументи, а само емоции и плюнки.

Как разбра, че Америка ми е любима? Може би предпочитам, например Швейцария?

като съм малки и слаби това голямото нящо защо само ни използва а не ни защитава

абе заболя ни дупето бе аман

не искат да си го признаят

Как заключи, че не ни защитава? Договорът, който ние сме подписали с тях и те с нас, за какво е? Как си представяш защитата ни - войници да обикалят по улиците ли?

Ако визираш Русия, вече има конкретни стъпки в тази посока - в пет от източните страни-членки на НАТО ще

бъдат изградени военни бази, поддържащи силите за бързо реагирана на блока.

Отвори и разгледай примерно WSJ за повече информация как точно се водеха.

Как заключи, че не ни защитава? Договорът, който ние сме подписали с тях и те с нас, за какво е? Как си представяш защитата ни - войници да обикалят по улиците ли?

Ако визираш Русия, вече има конкретни стъпки в тази посока - в пет от източните страни-членки на НАТО ще бъдат изградени военни бази, поддържащи силите за бързо реагирана на блока.

Отвори и разгледай примерно WSJ за повече информация как точно се водеха.

Май не можа да разбереш, че пограничните страни от НАТО ще бъдат буфер и ще оберат цялата сила и ярост на първа атака при евентуален военен конфликт.

САЩ не ни защитава. САЩ е страна, която е имала участие в много кръвопролития и това е документирано. Не знам дали САЩ е държава, която ни защитава, но има телевизионна анкета, която показва красноречиво, че средностатистически американец има трудности при разпознаването на Австрия и Австралия. Много хора от тази нация...до колкото нация може да се нарече наследници на затворници и мешаница-сбирщайн от колонизатори от различни страни от Европа..много се мислят за черешката на тортата...на света.. Успехът на САЩ се дължи на чужденците, които се привличат, а не на самозабравилите се местни.

Ако знаем да си гледаме интереса, няма да искаме да имаме нищо общо със САЩ, защото в момента сме пограничен магнит за терористи. Още повече, че Русия е тази, която диктува нещата в Европа и е добре за нас да поддържаме добри отношения с нея.

Тази американофилия можеш да я я пробутваш някъде другаде. Тук, при мене, тя не минава. Ако зависеше от мен, едва ли България щеше да бъде член на Нато. Държавите от НАТО сами себе си не могат да опазят, само се огледай колко терористични атенати и размирици, а пък ще ни пазят нас, ако се случи конфликт. Не, ще пазят себе си, като използват нас за пушечно месо. Ей такива като нас, малките, ще отнесат най-якият пердах.

Не искам тука чужди ракетни площадки и искам американците да си ходят.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Май не можа да разбереш, че пограничните страни от НАТО ще бъдат буфер и ще оберат цялата сила и ярост на първа атака при евентуален военен конфликт.

САЩ не ни защитава. САЩ е страна, която е имала участие в много кръвопролития и това е документирано. Не знам дали САЩ е държава, която ни защитава, но има телевизионна анкета, която показва красноречиво, че средностатистически американец има трудности при разпознаването на Австрия и Австралия. Много хора от тази нация...до колкото нация може да се нарече наследници на затворници и мешаница-сбирщайн от колонизатори от различни страни от Европа..много се мислят за черешката на тортата...на света.. Успехът на САЩ се дължи на чужденците, които се привличат, а не на самозабравилите се местни.

Ако знаем да си гледаме интереса, няма да искаме да имаме нищо общо със САЩ, защото в момента сме пограничен магнит за терористи. Още повече, че Русия е тази, която диктува нещата в Европа и е добре за нас да поддържаме добри отношения с нея.

Тази американофилия можеш да я я пробутваш някъде другаде. Тук, при мене, тя не минава. Ако зависеше от мен, едва ли България щеше да бъде член на Нато. Държавите от НАТО сами себе си не могат да опазят, само се огледай колко терористични атенати и размирици, а пък ще ни пазят нас, ако се случи конфликт. Не, ще пазят себе си, като използват нас за пушечно месо. Ей такива като нас, малките, ще отнесат най-якият пердах.

Не искам тука чужди ракетни площадки и искам американците да си ходят.

Описваната от теб ситуация е такава, точно същата роля ни отреждаше СИВ, нали?

НАТО не е САЩ, има и други държави в него и от втората световна война държа да ти кажа, че те спазват ангажиментите си, обявявайки война на Германия, когато тя, заедно с "братушките" си поделя Полша.

Пука му на средностатистическия американец дали може да различи Австрия от Австралия. На него не му е фикс идея да разбира от всичко, но

не и от това, което трябва.

Викаш, затворници. Е, синът ми се върна от Австралия преди дни, да ти кажа голям културен шок преживява при връщането обратно в кочината тук. Лошото е, че явно много хора знаят как изглеждат развитите държави само по разказ по картинка.

Русия яко диктува нещата в Европа, мда. Ще имаш удоволствието да гледаш как за няколко месеца ще ги накажат като малки деца - ще преживеят колапс, защото не могат без Запада, за разлика от обратното.

Мога да пробутвам каквото и където искам, освен ако този форум не е твоя частна собственост. Не мисля, обаче, че е такъв случаят. Можеш да не ме четеш, можеш да не отговаряш.

След промените в България има както по-малко терористи (защото не знам дали знаеш, ама тук е било средише на доста терористи, Сиви вълци, арабски дейци и пр.), така и по-малко терористични актове - един, всъщност.

Аз пък искам да сме в НАТО и искам ракетни площадки. Искам и референдум и ако той реши против членството ни в НАТО, просто ще сменя тихо и мирно държавата. Ако обратното, ще настоявам с всички сили противниците на членството ни там да се съгласят или те да мигрират.

Пука му на средностатистическия американец дали може да различи Австрия от Австралия. На него не му е фикс идея да разбира от всичко, ноне и от това, което трябва.

Ще ти го кажа прямо и просто - Ако един човек не може да различи 2 държави на света на коренно различни места, едната от която е и едноименният континент, то той е олигофрен. Има неща, които човек трябва да знае от обща култура, без да е "специалист по всичко".

Русия диктува и ще продължава да диктува положението. Това в Украйна е фарс. Русия утре може да врътне кранчето на газ-та, ако не й харесва. Европа ще има резерв за не повече от седмица, докато бъде парализирана. Козът с едни от най-големите находища на природен газ важи с пълна сила.

Знаеш ли, ако искаш, още сега си хващай пътя. България не ни трябва да е в НАТО, да обираме чуждият пешкир. И никакви ракетни площадки не искам, защото ако стане война, с приоритет са подобни цели и ще сме от първите, на които ще им гори задника.

С тази Американофилия можеш да ходиш където си искаш. Хора, които не правят разлика между Австрия и Австралия са олигофрени. Очевидно между тях се е намерил и някой достатъчно умен да привлича чужди умове, точно от държави като нашата. Умове, които изтичат натам за пари. Това е единствената причина в САЩ да има прогрес. А не дебелите хамериканци, които се мислят за големи кореняци там, нищо че са сбирщайн от затворници и колонизатори с високо самочувствие, които са имали робска търговия и са избили коренното население. Знаеш ли, повече от 2/3 от американците са дебели свине. Статистически доказано.

Ще ти го кажа прямо и просто - Ако един човек не може да различи 2 държави на света на коренно различни места, едната от която е и едноименният континент, то той е олигофрен. Има неща, които човек трябва да знае от обща култура, без да е "специалист по всичко".

Русия диктува и ще продължава да диктува положението. Това в Украйна е фарс. Русия утре може да врътне кранчето на газ-та, ако не й харесва. Европа ще има резерв за не повече от седмица, докато бъде парализирана. Козът с едни от най-големите находища на природен газ важи с пълна сила.

Знаеш ли, ако искаш, още сега си хващай пътя. България не ни трябва да е в НАТО, да обираме чуждият пешкир. И никакви ракетни площадки не искам, защото ако стане война, с приоритет са подобни цели и ще сме от първите, на които ще им гори задника.

С тази Американофилия можеш да ходиш където си искаш. Хора, които не правят разлика между Австрия и Австралия са олигофрени. Очевидно между тях се е намерил и някой достатъчно умен да привлича чужди умове, точно от държави като нашата. Умове, които изтичат натам за пари. Това е единствената причина в САЩ да има прогрес. А не дебелите хамериканци, които се мислят за големи кореняци там, нищо че са сбирщайн от затворници и колонизатори с високо самочувствие, които са имали робска търговия и са избили коренното население. Знаеш ли, повече от 2/3 от американците са дебели свине. Статистически доказано.

За сега мисля да остана тук. Не е лесно, да видим до кога ще издържим на агресивността на някои от сънародниците ни.

Ще гледам с интерес "диктовката" на Русия и спирането на гаста до какво точно в Европа ще доведе. Ама не им стиска на азиатците, че това ще им е краят.

И не, че някой ще ги завладява или ще воюва с тях. Ще ги задушат икономически. Просто и ефективно.

И не, че някой ще ги завладява или ще воюва с тях. Ще ги задушат икономически. Просто и ефективно.

Ко? Не!? Китай е вече една от най-големите икономически сили. Русия има на къде да продава и какво да купува. Никак не можеш да ги задушиш, защото те могат да си живеят и на самоиздръжка, макар и далеч не толкова добре, колкото сега. И самолети правя, и коли правят, и кораби правят, електроника правят. Кат им трябват компютри - Китай им е на една крачка.

Ко? Не!? Китай е вече една от най-големите икономически сили. Русия има на къде да продава и какво да купува. Никак не можеш да ги задушиш, защото те могат да си живеят и на самоиздръжка, макар и далеч не толкова добре, колкото сега. И самолети правя, и коли правят, и кораби правят, електроника правят. Кат им трябват компютри - Китай им е на една крачка.

Кеш-а нещо свършва.

Китай ще иска или кеш или ресурси в доларов еквивалент (не в рубли). Индия - иди-дойди, можеш нещо да ги заглавичкваш индусите с трансфер на военни технологии от 90-те, ама Китайците вече изсмукаха всичко полезно по темата от Русия.

Втори момент е значимостта на САЩ и Русия като търговски партньори на Китай. Няма да ти казвам кой къде е. В много пъти разлика.

Никой и нищо не може да компенсира ниската цена на петрола. Една година настоящата - Путин е в разход, икономиката им ще се свие с 5-8%, ще се възстановяват после 3-5 години от ефектите.

Три години такава цена - не е ясно какво ще стане изобщо с Русия.

Виж какво става с курса на рублата, защо не могат да го удържат :)

Жестоката истина е, че Русия вече е второстепенен играч на световната сцена. Налага му се да лавира и са търси сделки със страни като Китай и Индия.

Сделки на живот и смърт при това.

Американците без да се напъват много, ей така, между две версии на iOS ги потопиха братушките и им отвориха война на границата, като тук разни веселяци се кефят на котли, тръби и други особености на местната флора и фауна.

Бе, с две думи, видЕ им се края на американците :)

Кеш-а нещо свършва.

Външният дълг на САЩ е огромен, а Китай не е бизнес партньор на САЩ, а един от най-големите й кредитори. Сам можеш да си дадеш сметката колко е велик САЩ. Така де, затънал в дългове. Още повече, че САЩ е брутен вносител, не износител на ресурси.

Курсът на рублата е в момента е такъв по причини, не единствени цените на петрола.

Истината е, че Русия има почти всичко необходимо сама да се издържа, ако се стигне до там. Няма нищо съществено, което Русия да внася от Европа и да не може да живее без него. Освен пшеница. Да спомена обаче, че в момента ние българчетата плачкаме, че ни е разтурена икономиката, понеже не можем да изнасяме стоките си за Русия, поради "санкциите" които ЕС взел, че решил да пусне. Само че тя всъщност санкционира такива малки като нас.

Браво, призна си сам, че американците са интригантски копеленца, които търсят да всяват смут по света и да се бъркат където не им е работа. Едва ли на цивилното население в Украйна му е много весело. Що за коравосърдечен човек си ти, не знам.

Външният дълг на САЩ е огромен, а Китай не е бизнес партньор на САЩ, а един от най-големите й кредитори. Сам можеш да си дадеш сметката колко е велик САЩ. Така де, затънал в дългове. Още повече, че САЩ е брутен вносител, не износител на ресурси.

Курсът на рублата е в момента е такъв по причини, не единствени цените на петрола.

Истината е, че Русия има почти всичко необходимо сама да се издържа, ако се стигне до там. Няма нищо съществено, което Русия да внася от Европа и да не може да живее без него. Освен пшеница. Да спомена обаче, че в момента ние българчетата плачкаме, че ни е разтурена икономиката, понеже не можем да изнасяме стоките си за Русия, поради "санкциите" които ЕС взел, че решил да пусне. Само че тя всъщност санкционира такива малки като нас.

Браво, призна си сам, че американците са интригантски копеленца, които търсят да всяват смут по света и да се бъркат където не им е работа. Едва ли на цивилното население в Украйна му е много весело. Що за коравосърдечен човек си ти, не знам.

Ма знаеш ли колко е зле съседите да ме финансират, докато аз си пазарувам картечница и усъвършенствам уменията си с нея. Нали глупав бил не този, който ядял зелника.

САЩ е най-големият вносител на Китайски стоки, за които плаща в...обещания (дълг). Колко са загубени американците :)

Хайде, да кажем, че китайците не са, щото поне технологии идват така.

Не разбрах, Китай какво ще получат от Русия?

Всичко си има Русия, само дето пералня не може да си направи сама. Това не е голям проблем де, ще си купят, нали така? Май не си учил много икономика и не можеш добре да схванеш какво означават отделните икономически показатели, като валутен курс и свиване на БВП.

Разбира се, че съм коравосърдечен - с хладен ум и здрава ръка заповядах на Путин и Порошенко да започнат войната. И Боко Харам командвам от хола в Борово, с кораво сърце.

Стига мрънкал за състоянието, в което сме. Изобщо никой не ни е виновен - просто, мързеливо и глупаво племе сме, на което все космоса му е крив, че не може да изплува.

Ма знаеш ли колко е зле съседите да ме финансират, докато аз си пазарувам картечница и усъвършенствам уменията си с нея. Нали глупав бил не този, който ядял зелника.

От абсурдни по-абсурдни станаха изказванията ти. За това световната финансова криза най-вече засегна САЩ и редовно излизаха новини как американци се самоубиват, защото са загубили работата и са им взели жилището, защото не могат да си плащат 3-те ипотеки. Какво усъвършенстват американците, като в момента са пристиснати отвсякъде и до 10-то коляно ще дължат лихви по кредитите, които са взели. По всяко време може САЩ да бъде икономически унищожен.

Не разбра какво ще получи Китай от Русия? Ми суровини, много просто. Развиваща се икономика като Китай има нужда от много суровини.

Ха,ха...Никой не ни е виновен, само сме мързеливи и глупави. Говори за себе си. За мен е крива номенклатурата, която не можем да отстраним вече над 20години.

Но иначе директно си призна, че САЩ се бъркат където не им е работата. 5 пробити стотинки не давам за САЩ, нито за ракетните им платформи и техните желания. Не ги искам тук. И по-добре да си натискаме задника към Русия, защото не САЩ ни доставя природната газ, не са най-многобройни и платежоспособни американските туристи в България, а руските. И по-добре да поддържаме отношения добри с тези, от които можем да получим и някакви ползи. Защото американците са самодоволни олигофренчета, които хич не ги интересува за нас, няма ги в туризма ни и не са ни никак полезни. Опитват се да ни продават някакви стари боторници - изтребители и това е.

Не разбра какво ще получи Китай от Русия? Ми суровини, много просто. Развиваща се икономика като Китай има нужда от много суровини.

Защо говориш в бъдеще време, а не си купува сега Китай от Русия суровините, за да може Русия бързо да излезе от кризата и да помете САЩ и ЕС и ще си е най-мощната и независима държава и ще има най-мощния комунизъм в действие...?!?!

Защо говориш в бъдеще време, а не си купува сега Китай от Русия суровините, за да може Русия бързо да излезе от кризата и да помете САЩ и ЕС и ще си е най-мощната и независима държава и ще има най-мощния комунизъм в действие...?!?!

Май се правиш на ударен. Пазарът за суровини е световен и не е ограничен само до Европа. Да, Русия е по-мощна и независима от САЩ, които са си продали гъза на китайците и същите могат да ги разтурят, ако поискат. В момента САЩ е във вид икономическо робство с повишаваща се задлъжнялост. Ще ме извиняваш, ако представата ми за мощна и независима икономика не включва живеене на кредит. Ако бяха толкова мощни, щяха да се оправят със собствени 2 ръце.

Май се правиш на ударен. Пазарът за суровини е световен и не е ограничен само до Европа. Да, Русия е по-мощна и независима от САЩ, които са си продали г*за на китайците и същите могат да ги разтурят, ако поискат. В момента САЩ е във вид икономическо робство с повишаваща се задлъжнялост. Ще ме извиняваш, ако представата ми за мощна и независима икономика не включва живеене на кредит. Ако бяха толкова мощни, щяха да се оправят със собствени 2 ръце.

САЩ може да престане да изплаща дълга си още от утре и никой копче няма да може да им каже. Едва ли това е "икономическо робство". Отношенията длъжник-кредитор са основани на взаимна изгода.

Виж, 100% от доставките на газ за една страна да зависят от един-единствен доставчик, който вече е поставил прецедент със спирането им само преди няколко години... :)

Хахаха, САЩ ако не си платят, Китай, Русия, Индия, Бразилия, Аржентина, Венецуела, Чили, Еквадор, Куба, Беларус и Гърция спират да търгашестват със САЩ. Западна Европа я видяхме колко е самодостатъчна - да припомня ли Хитлер за колко време прегази Франция, Белгия, Холандия, Люксембург и Дания? Англия беше на път да падне, и ако Чембърлейн още им беше министър, свастиката щеше да се вее над Бъкингамския дворец. Да припомня ли човека колко е заобичал летенето до Берлин? А иначе на самолети не се качвал........САЩ неутрални, а кой помагаше на Лондон.............Москва ...........Естествено, англичаните много бързо забравиха това..............

Кво може да даде западна европа на САЩ - малко, ама малко временце, изхабени ресурси и тва е. Наполеон не подчини Русия, Хитлер не победи СССР, та една Америка ли.............. :)

Не злорадствай много. Я любимците ти как се скриха, когато Северна Корея реагира на техния филм за Ким Чен Ун.......... Абе, дрънкай си, но не сме 90 - те години, трудно ще убедиш бедния български народ, че Русия е голямо зло. Още има хора, дето помним безплатните здравеопазване, образование, култура, строги закони и престъпниците в панделата, липсата на стрес,  чистата природа и истинската и здрава храна, ранното пенсиониране, почивките два пъти годишно, нормалните битови сметки, здравата охрана на границата ни............

Нищо не им струва на Русия и Китай да направят апетитни реклами на техните университети, разумни цени на образование у тях, да раздадат стипендии и познай къде ще отидат българските мозъци........... :wink12: Дано го направят скоро......

И между другото - материалното в гроба не се отнася и руснаците го знаят най - добре. Беднотията не ги плаши. :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

От абсурдни по-абсурдни станаха изказванията ти. За това световната финансова криза най-вече засегна САЩ и редовно излизаха новини как американци се самоубиват, защото са загубили работата и са им взели жилището, защото не могат да си плащат 3-те ипотеки. Какво усъвършенстват американците, като в момента са пристиснати отвсякъде и до 10-то коляно ще дължат лихви по кредитите, които са взели. По всяко време може САЩ да бъде икономически унищожен.

Ха,ха...Никой не ни е виновен, само сме мързеливи и глупави. Говори за себе си. За мен е крива номенклатурата, която не можем да отстраним вече над 20години.

Но иначе директно си призна, че САЩ се бъркат където не им е работата. 5 пробити стотинки не давам за САЩ, нито за ракетните им платформи и техните желания. Не ги искам тук. И по-добре да си натискаме задника към Русия, защото не САЩ ни доставя природната газ, не са най-многобройни и платежоспособни американските туристи в България, а руските. И по-добре да поддържаме отношения добри с тези, от които можем да получим и някакви ползи. Защото американците са самодоволни олигофренчета, които хич не ги интересува за нас, няма ги в туризма ни и не са ни никак полезни. Опитват се да ни продават някакви стари боторници - изтребители и това е.

В момента тежко засегнати ли изглеждат американците? По какво съдиш за това?

Аз виждам подобряване на всички икономически показатели (безработица, цена на акциите на борсата, валутен курс, ипотечни задължения и редица по-фини). Може да пропускам нещо, но дай по-сериозно, с аргументи някакви. Дай статистика, доказваща ръст в самоубийствата или някакъв индекс на щастие/нещастие или нещо друго.

Хранили са те с полуфабрикати, май някой ти в сипвал готова информационна манджа.

Както казах, съвсем ясно е какво ще получи Китай, проблемът на Руснаците е, че са на технологичният си връх в производството на петрол, ерго - не могат да изпомпат повече. И като цената е /2, просто вземат и те сума /2 за нефта си. Щото Китай няма да им го плаща по вчерашните цени, нали се сещаш.

Както ти писах - последната уговорка за гаста, която Путин сключи с Китай е доста, дост неизгодна за Русия, според анализаторите. Но няма накъде да мърдат - трябва да диферсифицират купувачите си.

А, никой не е виновен! Че това е лайтмотив на всички подобни теми тук. Огромно огорчение, разочарование, недоволство от действителността...

Много болка и мъка се е събрала в тези раздели на форума.

Както е добре известно, Русия не ни подарява, а ни продава гаста. На доста завишени цени. Крайно време е да изградим алтернативна магистрала за доставка, нещо, което само ние нямаме.

Апропо, това е една от темите, по която се пази голяма тишина в БГ политическото пространство. А не е въпрос нито на толкова много пари, нито на голямо усилие.

Да видим след това, когато имаме алтернативен доставчик, как ще се развият отношенията с Газпром.

Руските туристи, независимо от някои твърдения, не оставят повече пари общо от всички Западни туристи.

А и този приход е недостатъчен плюс, за да може около него да се ориентира цялата ни външна политика.

Надявам се, че народът ни ще успее да устои - нашето място по право е в Европа, не в Азия. Все още ни предстои обаче, да направим тази крачка.

Хахаха, САЩ ако не си платят, Китай, Русия, Индия, Бразилия, Аржентина, Венецуела, Чили, Еквадор, Куба, Беларус и Гърция спират да търгашестват със САЩ. Западна Европа я видяхме колко е самодостатъчна - да припомня ли Хитлер за колко време прегази Франция, Белгия, Холандия, Люксембург и Дания? Англия беше на път да падне, и ако Чембърлейн още им беше министър, свастиката щеше да се вее над Бъкингамския дворец. Да припомня ли човека колко е заобичал летенето до Берлин? А иначе на самолети не се качвал........САЩ неутрални, а кой помагаше на Лондон.............Москва ...........Естествено, англичаните много бързо забравиха това..............

Кво може да даде западна европа на САЩ - малко, ама малко временце, изхабени ресурси и тва е. Наполеон не подчини Русия, Хитлер не победи СССР, та една Америка ли.............. :)

Не злорадствай много. Я любимците ти как се скриха, когато Северна Корея реагира на техния филм за Ким Чен Ун.......... Абе, дрънкай си, но не сме 90 - те години, трудно ще убедиш бедния български народ, че Русия е голямо зло. Още има хора, дето помним безплатните здравеопазване, образование, култура, строги закони и престъпниците в панделата, липсата на стрес, чистата природа и истинската и здрава храна, ранното пенсиониране, почивките два пъти годишно, нормалните битови сметки, здравата охрана на границата ни............

Нищо не им струва на Русия и Китай да направят апетитни реклами на техните университети, разумни цени на образование у тях, да раздадат стипендии и познай къде ще отидат българските мозъци........... :wink12: Дано го направят скоро......

И между другото - материалното в гроба не се отнася и руснаците го знаят най - добре. Беднотията не ги плаши. :)

Абе Ани, а Хитлер за колко време прегазва Русия, чак до Москва? За Лендлийз нещо чувала ли си? Как мислиш, дали той не е един от решаващите фактори, руснаците да успеят да устоят.

Или, викаш, само руската воля и фанатизъм са причина да устоят на машината на третия райх.

Англия успява съвсем сама да спечели въздушната битка за Англия. Апропо, към онзи момент Русия е верен съюзник на Германия, добре, че Руски самолети не летят над острова. И то май не че руснаците не са искали, по-скоро немците са имали други планове.

А какво ли ще стане, ако американците деактивират всички смартфони и компютри и спрат достъпа до Интернет на тези държави? Разбира се, това е крайни преувеличение, но ти давам за пример колко малко американците зависят от тях и обратното - колко много те зависят от американците.

Че те БГ мозъците не текат ли към Русия - това са братя Велчеви, Дянков и още знайни и незнайни българи. По-забавно е да намерим някой във форума, който да пише от Русия, да е устроил там живота си.

Щото един от опонентите ми бачка нейде в Англия, ама мрази капитализЪма. Не мога да разбера - защо не в Ленинград, примерно. Братя сме, те говорят нашия език, ще ни помогнат да се устроим и вкусим от мъдрия им икономически модел и социална справедливост.

Относителното добруване и спокойствие от времето на соц-а ще си остане само спомен, няма връщане назад.

Иначе разбирам защо го искаш - тогава можеше да си живуркаш криво-ляво без много да си даваш зор.

Е, няма вече. Ако ще шестнайста република да сме, пак няма.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Преди 2 години може би ми попадна това случайно. Днес ми дойде вдъхновението и го изрових. Мен лично пича много ме кефи и си заслужава да се гледа. Представлява видеолекция по икономика за студенти. Към всичко което е обяснено тук за светоената икономика сега като се прибави и това, че от години Русия от продавач на злато стана купувач и отделно разработи нови находища които не са били използвани преди не ми е ясно колко са по-напред САЩ. Златото е оръжие по-страшно и от ядреното за света. А те имат, и то много. Ако излезе ударно на пазара световната икономика, която и без това е на командно дишане и молитви направо умира. И хубавото на златото като оръжие е, че никои не може да те спре да го трупаш, нито да те обвини, че го притежаваш. Нито пък може да те обвини, че го използваш. Така наречените развити страни могат само да мълчат по въпроса, да се правят, че нищо не става и макар и негласно- да се съобразяват със ситуацията.

П.П. Също така и Китай от години е един от най-големите купувачи на злато. Отделно е и най-големия кредитор на Щатите. Не  знам какво стана и къде отиде прословутата Американска икономика и къде ще отиде САЩ ако реши да не си плаща дълговете. И продължавам да твърдя, че мира в света в момента се крепи на железните нерви на Путин, а не на лигавите американци.

П.П.П. Не зам какво му е доброто и за безработицата в САЩ като постоянно валят нови съкращение. На теб ако това ти говори колко е силна икономиката им, на мен пък, явно понеже съм прост ми говори за проблеми, и то големи.

Редактирано от upili (преглед на промените)

Говориш за руски фанатизъм, без да го познаваш. :lol6:  Не знаеш на какво са способни руснаците, те са хитри и много потайни. Не са тъпи и припряни като американците. :nono:  Почакай и ще видиш как неприятно ще те изненада Путин.

Ето, образовай се:

http://www.tradingeconomics.com/united-states/unemployment-rate

Най-ниското ниво на безработица от 5 години, под медианната му историческа стойност.

Сподели какво ще стане, ако руснаците пуснат звяра - златото, на пазара. Ще ти помогна - точно нищо. Китай и Индия ще си накупят (първите, защото се чудят какво да правят с излишъка, вторите - защото имат голямо вътрешно потребление за бижутерия).

Ето ти статия на Итар-ТАСС :)

http://itar-tass.com/en/economy/774765

Феноменът да успокояваш, без да са те питали. Та, общите златни и кешови резерви според този източник са 124 милиарда долара.

За по-добро оразмеряване, Америка харчи толкова на година за... Education, Training, Employment and Social Services

За армията си, САЩ харчат пет пъти повече на година, отколкото Русия има в кесията.

Ето ти източник:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/2015_United_States_federal_budget

Нервите на Путин са железни, защото няма избор - въпрос на физическо оцеляване е за него да се справи със ситуацията.

Според мен, олигарсите в Русия ще си разчистят сметките с него скоро.

Пътят по който е поел е напълно несъстоятелен и ще доведе Русия до тежък колапс. Колкото повече стискат зъби, толкова повече ще боли.

Олигарсите щели да го убият? Да бе, сякаш досега посмяха да посегнат на живота му! Оня крадльо, забравих му името, що забегна в Швейцария? А Березовски що се самоуби? А? Кажи де.  Интересно ми е как така наричате Путин диктатор и не отчитате факта, че целия народ е с него. Кой поред мандат кара, а? :rolleyes:

Иска ви се да е диктатор, да е Хитлер, но не е.  При мено има безплатни здравеопазване и образование,  хората се пенсионират на нормална възраст, пенсиите са високи, водката е поевтиняла.  О, да, водката! Която се пие по цял свят. Ако Путин спре да я изнася, с какво ще си давите мъката, соросоидчета?  Скоро някой жлно ще си припява:

Има ли в менюто ви водка с утеха

двойна ми дайте за негова сметка

всичко изхарчих, а знаех цената,
не беше безплатна дори и тъгата!
Наполовина сега съм пияна,
водката свърши утеха няма
за душата ми!

Ама няма да сме ние! :wink12:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.