Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България се готви за война?

Featured Replies

Винаги има такива. Като онзи, дето сви 1 милион от инкасо автомобила. Да ти имам възможностите, където нямаме наука, нямаме индустрия и продължава нищо да не се развива. И няма работни места като хората. Заплата от смешни 300 Евро средно. Само сметката за тока тоя месец ми е 60Евро. Добре си живеем. И като си заминат и руските туристи и износът ни за там, още повече ще го прокопсаме. Защото руснаците пазарят, ядат като разпрани в ресторантите и оставят бакшиши. Не евреите, не англичаните и прочие стисната паплач.

Крадец ли ме наричаш сега?

Ако се топлиш на ток, 60 евро е нещо нормално. Лятото ще е по-малко. А 300 евро е под средната заплата за страната. Преориентирай се в друга сфера.

• Отговори 233
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Крадец ли ме наричаш сега? Ако се топлиш на ток, 60 евро е нещо нормално. Лятото ще е по-малко. А 300 евро е под средната заплата за страната. Преориентирай се в друга сфера.

Крадец ли те наричам? 300Евро е средната заплата извън София. И да подчертая, никъде не съм споменал, че моята заплата е толкова. И не, не се топля на ток. Енергото ни източва парите зад границата иначе и ми слага абсурдни такси, да не говорим как твърди че инвестира в инфраструктура, като трафопостовете ги сменят чак като гръмнат и се запалят, а кабелите са по 1000 кърпежа. Много си се уредил от ЕС перспективи гледам. Какво, да не отиде в някоя комисия, дето отпускат субсидии по европейски програми? Големи перспективи за професионално развитие за образованите хора има тук. За това като се изучат, повечето си хващат пътя и заминават зад граница. От хубаво и от безкрайните перспективи тук.

Големи перспективи имаме, да сме чужди играчки. Да ни налагат някакви несъразмерни и абсурдни изисквания и да даваме пари за изследване на кривината на краставиците. То на шопска салата много ми дреме колко е крива.

И дете, което не ми е на годините, няма да ми дава съвети какво да правя и къде да се ориентирам.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Крадец ли те наричам? 300Евро е средната заплата извън София. И да подчертая, никъде не съм споменал, че моята заплата е толкова. И не, не се топля на ток. Енергото ни източва парите зад границата иначе и ми слага абсурдни такси, да не говорим как твърди че инвестира в инфраструктура, като трафопостовете ги сменят чак като гръмнат и се запалят, а кабелите са по 1000 кърпежа. Много си се уредил от ЕС перспективи гледам. Какво, да не отиде в някоя комисия, дето отпускат субсидии по европейски програми? Големи перспективи за професионално развитие за образованите хора има тук. За това като се изучат, повечето си хващат пътя и заминават зад граница. От хубаво и от безкрайните перспективи тук.

Големи перспективи имаме, да сме чужди играчки. Да ни налагат някакви несъразмерни и абсурдни изисквания и да даваме пари за изследване на кривината на краставиците. То на шопска салата много ми дреме колко е крива.

И дете, което не ми е на годините, няма да ми дава съвети какво да правя и къде да се ориентирам.

Какво дете те гони бе, човек? На 20 съм. Че и повече БВП от тебе правя.

Ти май мина all out на мрънкане. Айде, няма да ти развалям кефа...

Най-яката перспектива според мен е свободният достъп до други страни от общността. На второ място е достъпа до субсидирано (или в някои случаи безплатно) образование.

На трето са може би фондовете за регионално развитие и инфраструктура. Без европейски пари, АМ Тракия все още щеше да е мечта.

Какво дете те гони бе, човек? На 20 съм. Че и повече БВП от тебе правя.

Дете, което най-вероятно не плаща данъци и не произвежда БВП. Какво произвеждаш ти? Къде ти е трудовата книжка със стажа? "Яката" перспектива за други страни не е толкова "яка", като се оказва, че можеш да се разхождаш, но много по-трудно да отидеш да работиш. Никой няма проблеми да ти вземе парите, никой обаче не те иска. На второ място образованието ни висшето не е безплатно и никога не е било. И преди е имало държавни училища и университети. Фондовете за регионално развитие са една машинация и средствата се източват, хората нищо не виждат, а съмнителни са големините им. Щом гърците получават по-добри условия от нас.

На второ място образованието ни висшето не е безплатно и никога не е било. И преди е имало държавни училища и университети. Фондовете за регионално развитие са една машинация и средствата се източват, хората нищо не виждат, а съмнителни са големините им. Щом гърците получават по-добри условия от нас.

Кой е казал че трябва да учиш в България?

Фондовете не са измислица. Една част от тях потъват в джобовете на разни бюрократчета по веригата, но това не е проблем на ЕС.

Ако си способен и работлив, ще те вземат да работиш, повярвай ми.

Ако си способен и работлив, ще те вземат да работиш, повярвай ми.

За това англичаните изрично не ни искат, а един от тях на българин, работещ там, му подхвърлил кучешка бисквитка.

За това англичаните изрично не ни искат, а един от тях на българин, работещ там, му подхвърлил кучешка бисквитка.

Наясно ли си че "англичаните" са една партия (UKIP), която има нищожно представителство в Уестминстър? Или според теб всички 60 милиона британци са една хомогенна, българо-мразеща маса?

Страхливи. Може би. Украинците нали са смели? Е освен незнам колко хиляди, които няма как да са смели, щото са мъртви, незнам колко си избягали, изселени, с разрушени жилища, без препитание... Или и ти с присъщото на всички хора "това няма да се случи на мен"?

Да ти имам аналогията.

1. Началникът ми няма да пусне бомби и да избие семейството ми, децата ми, роднините ми, т.н, ако откажа да работя с него.

2. Ти не си бил неутрален към началника ти, независимо как и колко си стачкувал. Т'ва е, като те да кажат ние искаме да копаме газ, ти да кажеш добре ама дайте 5% повече пари. Все таки ти си оставаш служител, а той началник. Точно както ти го казваш:

Това приятелю bildera_ не е неутралитет. Това си е баш избор на страна... Щото руснаците веднага ще кажат що не са МиГ-ове а? И който и да избереш, ще си виновен пред другия. Няма значение какво изтъкнеш, те в техните си медии ще пуснат каквото им отърва на тях. Точно както сега Русия тръби как ние сме препъни камъка пред Южния ручей.

Че кой ти говори за неутралитет? Аз ти говоря за съвсем други неща - национални интереси. А националните ни интереси се преплитат и със САЩ и с Русия. . Същия подход с F16 може да приложим и към Су-тата (Сори, Сухой са доста по-напред).  И ако не разбираш примера ми, няма защо повече да ти отговарям. Не съм стратег. Има си хора за тая цел. Аз само дадох един пример от хилядите възможни. Със същия успех може да купим самолетите и от Франция или Китай. 

Много мъка има по този свят, уви.

Да, чудех се защо си толкова тъжен :) Наборе, аз смятам моите набори за пълни идиоти. Смятам ги поне от 20 години за такива, щото са си едно загубено поколение. Една революция не можахме да направим като хората. Напоследък си мисля, какво ли ще пише в учебниците по История след 200-300 години, ако още има Българска история. Определено нашето поколение ще бъде или пренебрегнато или давано за лош пример на децата. А следващото след нас поколение ще е пример, какво става, ако нещата не спрат на момента ;)

Ахъм, а какво стана с подготовката за война  :rolleyes:

Засега сме на сухо във фитнес залата. Подгряваме и във форума.  :P

Външният министър: Голяма лъжа е, че се готвим за война Голяма лъжа е, че се готвим за война. Това обяви външният министър Даниел Митов вчера. Той коментира изявление на лидера на "Атака" Волен Сидеров от миналата седмица, че мобилизират запасняци заради войната в Украйна.

"Мобилизационният преглед на българската войска не е прецедент, той се прави постоянно. Няма пряка опасност да влезем във война, но трябва да сме подготвени", коментира Митов.

Той нарече безобразие внушаваната истерия, че у нас ще се разполагат оръжия, включително на Шабла, и така да се плашат хората. "Пълна лудост е, че някой заплашва държавата ни или че ние заплашваме други", заяви външният министър. Не се извършва мобилизация на Българската армия и подобни твърдения са само плод на нездрав разум, потвърди и шефът на отбраната вицеадмирал Румен Николов във Варна.

Според него става дума за рутинни проверки и попълнения на списъците на подлежащите на мобилизация. Те обаче извадили обезпокоителни тенденции. Оказало се, че много от българските мъже, които могат да бъдат повикани в армията, са или зад граница, или със здравословни проблеми.

Вицеадмирал Николов поясни, че трябва да се прави разграничение между резервисти и запасни. Запасняците са всичките български граждани, преминали военно обучение. А резервистите са едва 3000 души, сключили договор с МО. При нужда те може да бъдат повикани за различни дейности, за което им се заплаща. (24 часа)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4574390

"Пълна лудост е, че някой заплашва държавата ни или че ние заплашваме други"

Така е, но българинът е лъган твърде много, за да вярва на това, което казват управляващите.

Ахъм, а какво стана с подготовката за война  :rolleyes:

Какво да стане? Ще минат още 1-2 или 5 дни и почти никой няма да се сеща за мижавия огнец, поопушил леко светогледа. И причината е съвсем прозаична - колкото и на някого да не му се вярва, все пак тук е Европа и никой с никого няма да воюва, не и тук.

Маса коментари се изписаха за ситуацията в Украйна и конфликта там, само дето никой май не разграничи логиката на случващото се там с тукашната ситуация, но както и да е, ние все по сензациите си падаме, особено, ако са евтини.

Всеки си има право на мнение, та по тая причина неколцина си лягат тия дни с каски, противогази и обувки, че да не ги изненада врагът - оня, гадният. Аз си спя с пижамката, при това без да се страхувам, че ще се събудя и през прозореца ще видя обърнати знамена.

Трябва да сме подготвени...Т.е. трябват повече разходи за отбрана? Кой ще намаже от тези повече разходи?

Не знам точно кой ще намаже, но знам чии джобове ще станат още по-празни...

https://www.youtube.com/watch?v=2Krm-UcrV8M

https://www.youtube.com/watch?v=2Krm-UcrV8M

Сими, онзи ден им го постнах братче да го изгледат, ама ефекта нулев. Хамерика си  била дъ бест и това е. Не им се пъни повече.

Редактирано от upili (преглед на промените)

Сими, онзи ден им го постнах братче да го изгледат, ама ефекта нулев. Хамерика си  била дъ бест и това е. Не им се пъни повече.

То в тая лекция все им е САЩ в устата. :D "Доста сериозно затънала", "Доста зле"... Хаха...

А и от тогава колко време е минало, и с тия темпове на...... растеж така да се каже :)

Сими, онзи ден им го постнах братче да го изгледат, ама ефекта нулев. Хамерика си била дъ бест и това е. Не им се пъни повече.

Колега, това просто чупи тъпомера.

Ще умра, няма такъв смях :)

Достатъчно е да чуеш - на всички развити държави им идва краят, и да започнеш да се чудиш кога ще влязат докторите.

Мнооого зле :D

Колега, когато цифрите говорят, тези с поне капчица мозък в главата могат да замълчат. А при теб нещо не се получава. Явно твоят тъпомер е Американски, ама както винаги са им го направили китайците :)

modedit : Хайде без тъпомери и всякакви подобни обиди, може ли ?

П.П. Доки, не ми е работа да знам, но не трябваше ли забележката да я сложиш там дето сефте се споменава тъпомера ?

Колега, когато цифрите говорят, тези с поне капчица мозък в главата могат да замълчат. А при теб нещо не се получава. Явно твоят тъпомер е Американски, ама както винаги са им го направили китайците :)

Къде видя цифри колега :)

Честно, колко загубен трябва да си, за да вярваш на шарени стълбчета и на обяснения в стил експерт от кварталната градинка.

Руската икономика се срива, дай нещо за нея да кажем, по-гореща тема е от фалита на Европейската и Американската икономика.

Айде, линкче и от мен.

http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2015/02/03/theres-only-one-thing-that-can-save-russias-economy-and-its-not-vladimir-putin/

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Ами ще ти го обясня в цифри, щом като не разбираш от стълбчета. Ако разделиш външния дълг на Америка между всички американци без разлика на пол и възраст, на всеки му се пада да изплаща около ЕДИН МИЛОИН ЕВРО(1 000 000). А честито на най-развитата икономика.

Ами ще ти го обясня в цифри, щом като не разбираш от стълбчета. Ако разделиш външния дълг на Америка между всички американци без разлика на пол и възраст, на всеки му се пада да изплаща около ЕДИН МИЛОИН ЕВРО(1 000 000). А честито на най-развитата икономика.

Надали. Може би имаш предвид, по над един милион долара?

Само че, има два нюнса.

Първият е каква част от този дълг е към неамерикански субекти.

Втората - виждаш ли някакви проблеми да ги върнат? Аз не. Ако пожелаят, със съвременните темпове на работа на печатните машини, ще ги върнат за 1-2 месеца. И то ако решат да не емитират възголеми купюри, примерно...1 млн. долара хехех.

Някой обясняваше какво щяло да стане, ако Русия си изкара цялото злато на пазара. Я ми кажи какво ще стане, ако Американците решат да се изгаврят и пуснат милионни купюри.

Имаш ли идея какво ще стане с целият свят, с финансовата система, с банките, с пазарите?

Или, казваш, с груба сила ще ги накарат да плащат. И как точно? С армия? Или китайците ще спрат да произвеждат продукти по Американски образец?

Надали.

Уошингтън поуст е егаси жълтия вестник. В него четем ментални полюции, за засечени извънземни. Ако това ти е настолното четиво, напълно те разбирам. Имахме си един комшия(лека му пръст) Петър се казваше, но всички га наричахме "Фифи перото".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.