Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България се готви за война?

Featured Replies

За положението и политиката има много по добри, които могат да мислят, освем мен и теб.

ти ако на тия антихристи мислещи им викаш....

• Отговори 233
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

В интернет пише, че ще доставят ядрено оръжие на Украйна и ще извъртят нещата така, сякаш е дело на Русия........!

Защо вярваш на интернет? Не знаеш ли че интернет е средство за контрол на населението, изобретено от ЦРУ?

Защо вярват ли.. ми щото е по-лесно да вземеш на готово няква информация, която ти удисва и наводниш обркъжението си.

Те повечето така разбират демокрацията.

ми щото е по-лесно да вземеш на готово няква информация, която ти удисва и наводниш обркъжението си.

Офтопик, ама просто трябва да изразя възхищението си от това изключително точно описание

:yanim::wors::yanim:

• 1 месец по-късно...

Край Сливен започва съвместно учение на войски на България и САЩ

15.03.2015

Съвместна тактическа подготовка на американски и български сухопътни военни части започва на учебния полигон "Ново село” край Сливен в неделя, заяви в Сливен министърът на отбраната Николай Ненчев. 

С мотива да няма политически спекулации, той обяви, че участие в учението ще вземат сили и средства от сухопътните войски на Съединените щати, сред които ще има до 350 военнослужещи с необходимата екипировка, щатно въоръжение и бойни припаси, до 50 единици бойна техника, която включва 4 танка М1, до 30 бойни машини на пехотата - М2 и М3, до 16 бронетранспортьори, до 30 единици поддържаща и осигуряваща техника, до 13 броя военни и въздухоплавателни средства с техните екипажи за обслужване и осигуряване на необходимото оборудване, което включва: до 7 хеликоптера "Ю Ейч-60 ", до 4 хеликоптера "Си ейч-47" и до два хеликоптера "Ей ейч-64".

Тази година на територията на България ще се проведат десетки тренировки и учения с участието на сили на НАТО, коментира руската агенция ТАСС и припомня, че в петък започнаха военни маневри и в Черно море.

Говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич заяви, че Москва възприема активността на НАТО в близост до руските граници като заплаха. По думите му Съединените щати трябва да си дадат сметка, че подобни провокационни действия няма да спомогнат за решаване на украинския конфликт.

Източник: http://www.mediapool.bg/krai-sliven-zapochva-savmestno-uchenie-na-voiski-na-bulgaria-i-sasht-news231672.html

Путин: Можеше да приведем ядрените сили в готовност след смяната на властта в Киев

15.03.2015

След смяната на властта в Киев е имало вероятност Русия да приведе в бойна готовност ядрените си сили. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю с авторите на документален филм за годишнината от анексирането на Крим към Русия, излъчен по руската телевизия "Россия 1" и цитирано от ТАСС.

„Разбира се, не можеше да се разбере веднага (как ще реагират на присъединяването на Крим от Русия). Затова веднага бях принуден на първо време да дам по съответния начин ориентация на нашите въоръжени сили. Не просто да дам ориентация, а да дам преки указания”, отбеляза Путин.

На въпрос на водещия значи ли това, че са били приведени в бойна готовност ядрените сили, държавният глава отговори: „Готови бяхме да направим това. Не възнамерявахме да отидем по-далеч, но ни принудиха да го направим”.

В интервюто Путин нарича Съединените щати „реални кукловоди” на Майдана в Киев. По думите му опозицията е била подкрепяна най-вече от европейците, но реалните кукловоди били „нашите американски партньори и приятели”.

2110387156.jpgКрим се готви за първата годишнина от присъединяването към РусияТържествата вече започнаха

За разоръжаване на 20-хилядните украински части в Крим са били изпратени сили на Главното разузнавателно управление (ГРУ), подчертава руският държавен глава във филма :Крим. Пътят към родината:. Той отбелязва, че сам е наредил на министерството на отбраната да прехвърли в Крим под формата на засилване на охраната на руските военни обекти специални подразделения на ГРУ и сили на морската пехота и десантчици.

За да бъдат убедени украинските военни в Крим да подадат оставка, Путин казал да бъдат потърсени местни ветерани, които да проведат с тях „възпитателна беседа”.

Самите руски военни били скептични за ролята на „дядовците”, но се оказало, че сутринта в 7 часа един от командирите на украинския военноморски флот взел химикалката и написал рапорт за оставката си.

Телевизионният канал Русия 1 излъчи за Далечния изток документалния филм на Андрей Кондрашов „Крим. Пътят към Родината”. Филмът ще бъде показан тази вечер за останалата аудитория на РФ.

В лентата президентът Владимир Путин дава поредното обяснение защо е анексиран Крим и как е протекло всичко.

„Знаете ли в какво бе нашето преимущество? В това, че аз се занимавах с това лично. Не защото всичко вършех правилно, а защото когато това се прави от първите хора на държавата, на изпълнителите е по-леко да работят”, отбелязва той. По думите му по такъв начин подвластните структури са знаели, че изпълняват заповед, а не се занимават със самоуправство.

Източник: http://btvnovinite.bg/article/svetut/putin-mozheshe-da-privedem-jadrenite-sili-v-gotovnost-sled-smjanata-na-vlastta-v-kiev.html

Сами си правете изводите  :huh:

Редактирано от Deco^^ (преглед на промените)

я вижте какъв мейл ми е изпратен преди малко

някой друг да е получавал ?

КОМИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО СПАСЕНИЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ВОЕНЕН СЪЮЗ, Българско Народно Опълчение „Шипка“

ВАЖНО! РАЗПРОСТРАНИ НЕЗАБАВНО!

КОМИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО СПАСЕНИЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ВОЕНЕН СЪЮЗ, Българско Народно Опълчение „Шипка“

Тези, които бяха измамени и изковаха от мечовете си плугове, днес вече са безправни роби, на онези, които ги измамиха и запазиха своите мечове! – Клаузевиц

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАЦИЯТА

Пробуждайте спящите, обединявайте около себе си тези колеги, приятели и познати от Вашето обкръжение, които са вече пробудени, споделят нашите убеждения и са готови да се сражават със думи, дела и оръжие. Повдигайте духът на падналите духом, помагайте на потъващите в блатото на безнадеждността и безвремието.

Използвайте оръжията, средствата и методите на противника против самият него, опитайте се да върнете народа към неговите изконни български корени, морал, дух и вяра. С две думи правете всичко, което е нужно за да се подготвим добре и си изпълним клетвата и дълга към народа.

И трябва да го изпълним, защото няма друг изход, а и децата на България ще ни презират навеки за страха и дезертьорството, а внуците за това, че сме им залепили вечното и неизтриваемо петно от позора на измяната и предателството.

Време е просто всеки наричащ себе си българин да заеме достойно своето място в строя. Ако има достатъчно достойни мъже и жени - освобождението на ОТЕЧЕСТВОТО е въпрос само на няколко часа или два дни. Ако не сме народ и мъже и жени, а стадо от мърши така и ще си останете роби. ПОМНЕТЕ, че не само тези които ДНЕС са в парламента и правителството, А ВСИЧКИ КОИТО ПРЕЗ тези позорни 25 години бяха в парламента и властта, със своите действия или престъпно бездействие помагаха за реализирането на сатанинските планове на световната мафия по разграбването и унищожението на България. Всички те са виновни и трябва да бъдат изправени пред суровият съд на закона и на народа.

Опитайте се да обедините по-бързо по-будните и мислещи от своите приятели, колеги и познати! Обединете ги в петорки. Всички които считат себе си за Свободни по дух, а не роби да издигнат гордо българският флаг над своите домове, офиси, коли, магазини. Събирайте се и си помагайте. Времето за реални действия и часът когато ще се наложи да се изправим пред лицето на тази престъпна паплач и сражаваме за достойнството да се наричаме българи и свободата на народа и децата си наближава с всеки изминат ден. Поради това сме длъжни да мобилизираме силите, средствата и възможностите на всеки, който има правото да се нарича БЪЛГАРИН.

Свободата вече чука на вратите ни приятели! Но тя няма да влезе сама, ако НИЕ не се надигнем и в един последен и могъщ народен ПОРИВ не пометем ЗАЕДНО всички прегради и цялата тази престъпна измет, за да си изчистим родината. ГОТВЕТЕ СЕ. АКО СМЕ НАРОД И ВОЙНИ ЩЕ ГИ ПОМЕТЕМ КАТО ЛАВИНА САМО ЗА НЯКОЛКО ЧАСА И ЗАЕДНО ЩЕ ОТПРАЗНУВАМЕ СВОЯТА И НА ДЕЦАТА СИ СВОБОДА! АКО СМЕ ПОДЛА И СТРАХЛИВА РАЯ ТАКА И ЩЕ СИ УМРЕМ НАВЕКИ, ПОЗОРНО ПЪЛЗЕЙКИ КАТО ЧЕРВЕИ В КРАКАТА НА ЮДЕЙСКО МАСОНСКАТА МАФИЯ И ТЕХНИТЕ МЕСТНИ СЛУГИ И АГЕНТИ В РЪКОВОДСТВАТА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ. Както е казал Чърчил - Ако трябва да изберете между войната и позора и ВИЕ изберете ПОЗОРА - ще получите и двете!

ПРОБУЖДАЙТЕ СЕ БРАТЯ И СЕСТРИ МОИ! ВЕЧЕ НЯМАТЕ НИТО ВРЕМЕ ЗА ГУБЕНЕ, НИТО ПЪТИЩА И МЯСТО ЗА ОТСТЪПЛЕНИЕ. Бъдете готови за денят когато отново ще чуете ГОРДИЯТ БЪЛГАРСКИ ХИМН….. и ще се изправим ЗАЕДНО пред лицето на тирана, за да извоюваме своята и на народа си свобода и бъдещето на децата си, .....или да прекрачим прага ..........на БЕЗСМЪРТИЕТО….!

Всеки които е наистина готов и достоен за реални дела да се свърже със щаба!

РОДИНАТА ИЛИ СМЪРТ!

подп. Валтер

за контакти с щаба: [email protected]

[email protected]

[email protected]

скайп логин – ValterSpecnaz

http://www.BNOShipka.org

.....

Нали се сещаш , че на поредния идиот са му изгорели бушоните....! :)

Иначе по темата - с два самолета и десетина танка (наши) голяма война ще стане.....срещу Русия или пък САЩ , без значение....! :angry:  :lol6:

Правилно е темата да се казва :" България отдавна си е събула гащите и чака "благодетел" - който  изпревари.....!" :(

Най-вероятно е да се случи като в оня виц за секс с извращение :

Секс с извращение е да ти платят за това , че са те "оправили" и после да те бият докато сам върнеш парите с лихвите....

Изобщо живеем си всред вицове....!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Край Сливен започва съвместно учение на войски на България и САЩ

...

Сами си правете изводите  :huh:

Аз сам си правя изводите за поредната жълта статия. Гръмко заглавие, а като прочете човек разбира, че става въпрос за съвсем други неща. Пропускат се едни подробности. Първо, Русия открай време има военна база в Крим. Така, че никой не е пращал никой незаконно или поне не против тогавашните договорености. Пропуска се и факта, че голямото мнозинство в Крим беше за отделяне от Киев.  Единствено част от татарите се противяха. май никой не си спомня вече какви размирици настанаха в някои източни градове на Украйна. И това бе още преди референдума в Крим.  Путин бил казал, че е можело да приведат ядрените сили в готовност...ами прочетете по-внимателно. Журналиста задава въпроси, Путин отговаря, а после някой тълкува какво искал да каже Путин. А защо не попитаме самия Путин вместо да подчертаваме  дебело едно изречение, извадено от контекста на цял филм? Ами дайте да попитаме и Обама дали е привел ядреният си флот в бойна готовност, дали са навлезли военни кораби незаконно в Черно Море и дали случайно агентурата му не се е активирала и в България. Че гледам много американски тролове се навъдиха тук, част от които агенти. И дайте да попитаме Обама, как успя да подправи властта в България. Ето това е по-интересно, а не какво бил казал Путин в контекста на нещата.  Естествено, че Путин ще каже това, за да обнадежди народа си. Голяма глупост щеше да направи, ако не напомни за ядрените си оръжия. 

Всичко това е един изкуствен сценарии. Фактите се раздуват, дори информацията е невярна. Вече съм видял, че средствата за масова информация не са това, което бяха. Сега не информират, а промиват мозъка. Примери мога да дам много. Даже преди 2 дена пресен.

Колкото до ядрения арсенал, нито Русия, нито САЩ, нито някоя друга страна го държи пасивен. Винаги е в бойна готовност. И благодарение на ядреното оръжие в момента няма трета световна война.

България и война?????

С тия 2 самолета и 10 танка от миналия век сме невероятна сила! Нямаме и реален съвременен боен опит!

Ще ни сметат за минути дори такива държави като Македония!

Инак си врем носа навсякъде, но защо!!!!

Аааа - НАТО ни пази  :giggle1:  :ohmy:  :lol6:

В международен план целта е ясна т.е дестабилизиране на района, пълна изолация на Русия и елиминирането и като ресурсна, политическа и военна сила! Така ще се сбъдне целта на САЩ да стане едноличен господар на света и не само! Единствени и най - велики!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

България и война?????

С тия 2 самолета и 10 танка от миналия век сме невероятна сила! Нямаме и реален съвременен боен опит!

Ще ни сметат за минути дори такива държави като Македония!

Инак си врем носа навсякъде, но защо!!!!

Аааа - НАТО ни пази  :giggle1:  :ohmy:  :lol6:

Прав си! Отдавна България няма армия, нито военна техника. На постовете стоят военни по 100-150 кила и само вземат грешни пари. Колкото до война едни наводнения и малко дъжд за 2 седмици погребаха южна България. Положението там е все още бедствено, но да не се отклонявам от темата.

То и навремето армията ни бе съставена от дебели старшини. В моето поделение нито един не можеше да покрие норматива на лоста за набирания, коремни и така нататък. Единствено дебеличкият ни старши лейтенант се опитваше да се набира на лоста, но нещо не го биваше. От войниците пък аз и още един, дето си бяхме импровизирали фитнес зала, покривахме и препокривахме норматива. Веднъж старши лейтенанта се изцепи, че който не покриел норматива, нямало да излезе гарнизонен отпуск.  Естествено, зарадвах се много, но всичко бе само кьорфишек, защото никой не можеше да покрие норматива както казах.  Добре, че беше нашия набор тогава, че да си измайсторим една фитнес заличка, ако може да се нарече така, на открито. Ползвахме оси с колела от вагонетки, най-обикновена кофа с камъни, завързана за въже и една лебедка за скрипец, сковахме си някаква лежанка и изобщо направихме нещата да изглеждат по-комфортно.  В казармата влязох дроп и едно набиране ми бе трудно да направя до клетвата. Уволних се като пружинка, качил доста килца мускули. Ама като влезеш в казармата и се замислиш, че имаш още година и половина, а преди мен и повече, някак си разбираш, че това време ще трябва да използваш за нещо полезно. Аз го ползвах за физическо и умствено усъвършенстване, защото мислех след казармата да кандидатствам с математика. Доста сборници със задачи прелистих за тия месеци. Спокойствие, няма за какво толкова да мислиш, защото така и така си ограничен в едно пространство. Защо човек да не се захване с някои полезни неща?  За жалост, малко хора мислеха като мен. Ако повечето мислеха тогава така, а не как да се напият примерно, определено България нямаше да е  докарана до сегашното незавидно положение, а днешното поколение нямаше да е 50% идиоти.  

К'во стана пичаги? Нападнахме ли вече Русия? Бродим ли по необятните руски степи? Бомбандираме ли Севастопол и Донецк с нашата могуща авиация? Акостираха ли нашите бойни кораби в Сочи? Нашите командоси скочиха ли с парашути в подмосковието да заловят товарищ Путин? :ph34r:

P.S. Надявам се вече авторът на темата да се е успокоил или поне да си пие вече хапчетата редовно.....

То и навремето армията ни бе съставена от дебели старшини. В моето поделение нито един не можеше да покрие норматива на лоста за набирания, коремни и така нататък. Единствено дебеличкият ни старши лейтенант се опитваше да се набира на лоста, но нещо не го биваше. От войниците пък аз и още един, дето си бяхме импровизирали фитнес зала, покривахме и препокривахме норматива. Веднъж старши лейтенанта се изцепи, че който не покриел норматива, нямало да излезе гарнизонен отпуск.  Естествено, зарадвах се много, но всичко бе само кьорфишек, защото никой не можеше да покрие норматива както казах.  Добре, че беше нашия набор тогава, че да си измайсторим една фитнес заличка, ако може да се нарече така, на открито. Ползвахме оси с колела от вагонетки, най-обикновена кофа с камъни, завързана за въже и една лебедка за скрипец, сковахме си някаква лежанка и изобщо направихме нещата да изглеждат по-комфортно.  В казармата влязох дроп и едно набиране ми бе трудно да направя до клетвата. Уволних се като пружинка, качил доста килца мускули. Ама като влезеш в казармата и се замислиш, че имаш още година и половина, а преди мен и повече, някак си разбираш, че това време ще трябва да използваш за нещо полезно. Аз го ползвах за физическо и умствено усъвършенстване, защото мислех след казармата да кандидатствам с математика. Доста сборници със задачи прелистих за тия месеци. Спокойствие, няма за какво толкова да мислиш, защото така и така си ограничен в едно пространство. Защо човек да не се захване с някои полезни неща?  За жалост, малко хора мислеха като мен. Ако повечето мислеха тогава така, а не как да се напият примерно, определено България нямаше да е  докарана до сегашното незавидно положение, а днешното поколение нямаше да е 50% идиоти.  

Че кой казва, че навремето сме имали армия. Беше същата работа. Дебели старшини, огромни кражби и далавери. Ако първата година наборния войник се научи на нещо, втората година като "старо куче" се научава на мързел и простотия. 

Техниката също беше морално остаряла.

Де ги тия постове? :rolleyes:  

Сериозно ме питаш или се шегуваш?! Ако си ходил в казарма няма да ме питаш подобно нещо.

К'во стана пичаги? Нападнахме ли вече Русия? Бродим ли по необятните руски степи? Бомбандираме ли Севастопол и Донецк с нашата могуща авиация? Акостираха ли нашите бойни кораби в Сочи? Нашите командоси скочиха ли с парашути в подмосковието да заловят товарищ Путин? :ph34r:

P.S. Надявам се вече авторът на темата да се е успокоил или поне да си пие вече хапчетата редовно.....

И аз се надявам автора да се е успокоил, но това е Аnne. Тя вижда опасност зад всеки ъгъл. Предупредил съм я и в други теми да си смени начина на мислене, но това зависи само от нея.

Сериозно ме питаш или се шегуваш?! Ако си ходил в казарма няма да ме питаш подобно нещо.

Да не би да имаш предвид тези в закритите отдавна вече поделения, където даваха наряд караул редовните войски. Или някакъв съвременен вариант, в който съвременните наемници имат подобни задачи?

Да не би да имаш предвид тези в закритите отдавна вече поделения, където даваха наряд караул редовните войски. Или някакъв съвременен вариант, в който съвременните наемници имат подобни задачи?

Наемниците ги остави. И при тях обучението е пародия, но няма да влизам в спорове. В казармата ( 2003-2004 когато бях), видях как се подготвя българския контингент за Косово, но това е друга тема. Като искаш обаче иди някъде и наблюдавай военни, ще разбереш сам за какво говоря.

Наемниците ги остави. И при тях обучението е пародия, но няма да влизам в спорове. В казармата ( 2003-2004 когато бях), видях как се подготвя българския контингент за Косово, но това е друга тема. Като искаш обаче иди някъде и наблюдавай военни, ще разбереш сам за какво говоря.

Да то ей така ще ме пуснат, да си правя забавлението в някое поделение. Нали ще видя натовската и американската техника, която уж не е налична на наша територия. Щото едва ли всичката е дислоцирана в американските бази, или все още недостроените натовски.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Да то ей така ще ме пуснат, да си правя забавлението в някое поделение. Нали ще видя натовската и американската техника, която уж не е налична на наша територия. Щото едва ли всичката е дислоцирана в американските бази, или все още недостроените натовски.

Не казвам да влизаш в поделения. Има възможност да гледаш, но това е друга тема. Ако си ходил в казарма също ще знаеш за какво говоря. Натовските бази нямат нищо общо. Както и да е. 

Не казвам да влизаш в поделения. Има възможност да гледаш, но това е друга тема. Ако си ходил в казарма също ще знаеш за какво говоря. Натовските бази нямат нищо общо. Както и да е. 

Ходил съм. Сегашните поделения едва ли имат нещо общо с някогашните казарми. Нито войниците. Сегашните "войници" всъщност наемници(малко съм склонен да споря дали е правилно наемниците заслужават да бъдат наречени войници, или са просто волнонаемни убийци) във всеки един момент могат да си подадат оставките или изтъквайки различни религиозни причини или медицински такива, да откажат да изпълнят заповед(поне докато не е въведено военно положение, когато отказът се тълкува като измяна дори понастоящем). За което най-много да ги уволнят.

Ходил съм. Сегашните поделения едва ли имат нещо общо с някогашните казарми. Нито войниците. Сегашните "войници" всъщност наемници(малко съм склонен да споря дали е правилно наемниците заслужават да бъдат наречени войници, или са просто волнонаемни убийци) във всеки един момент могат да си подадат оставките или изтъквайки различни религиозни причини или медицински такива, да откажат да изпълнят заповед(поне докато не е въведено военно положение, когато отказът се тълкува като измяна дори понастоящем). За което най-много да ги уволнят.

Дори и да е така, военна техника и арсенал нямаме. То тук и военен конфликт не може да има поради икономически причини, но и това е друга тема.

То тук и военен конфликт не може да има поради икономически причини, но и това е друга тема.

Нещо не мога да те разбера. Ако някой ни нападне, едва ли ще му пука дали сме бедни и гладни и дали имаме и колко малко е боеспособната ни собствена военна техника. Или ако НАТО/USA ни натири да обираме куршумите срещу противник, който те са нападнали с войските си базирани и тръгнали от наша територия. Още повече ако в съттава на тези нападателни войски, се включен  и батальон БГ предатели.

Нещо не мога да те разбера. Ако някой ни нападне, едва ли ще му пука дали сме бедни и гладни и дали имаме и колко малко е боеспособната ни собствена военна техника. Или ако НАТО/USA ни натири да обираме куршумите срещу противник, който те са нападнали с войските си базирани и тръгнали от наша територия. Още повече ако в съттава на тези нападателни войски, се включен  и батальон БГ предатели.

Моли се никой да не ни напада, че тогава ще се разбере какво е глад, болести, мизерия, анархия и вандализъм. Това е едно на ръка. В момента обаче на никоя държава не е изгодно да ни напада, защото ще загуби доста пари и средства. Всичко на този сят се движи около парите, така че това ни и спасява.

Моли се никой да не ни напада, че тогава ще се разбере какво е глад, болести, мизерия, анархия и вандализъм. Това е едно на ръка. В момента обаче на никоя държава не е изгодно да ни напада, защото ще загуби доста пари и средства. Всичко на този сят се движи около парите, така че това ни и спасява.

Явно не си наясно, че някой може да ни нападне, не с цел да изнесе кеша и наличността в златни кюлчета в трезорите на БНБ(ако още има такава наличност). Войни се водят и по други причини. 

Явно не си наясно, че някой може да ни нападне, не с цел да изнесе кеша и наличността в златни кюлчета в трезорите на БНБ(ако още има такава наличност). Войни се водят и по други причини. 

Война се води единствено за пари било то за нефт, диаманти, полезни изкопаеми и т.н. Водят се локални конфликти и то в страни който са богати на такива продукти.

Афганистан - диаманти и наркотици

Либия, Ирак, Кувейт - черното злато наречено нефт.

Африка - огромен континент с много платина, диаманти, полезни изкопаеми, форма и фауна. Не случайно там се насади Апартейда за половин век.

Тези държави се манипулират и на верска основа и там нещата стават много лесно.

Колкото до Югославия войната там беше с цел да се разпадне една огромна държава, която да не е конкуренция на европейския пазар. Освен това много лесно се продава оръжие на фанатизирани бойци

По същия начин се процедира и в Украйна, само че тук далаверата е и самия нефт, който отива до Европа.

Така или иначе всичко опира до парите и богатствата.

Колкото до България тук никой няма за цел да те напада поради следните причини.

1. България няма никаква икономика и отдавна не произвежда нищо, нито пък има пазари.

2. Целия трафик на стоки от Гърция и Турция минава през България и отива към Европа. Един военен конфликт на територията на България и двете страни ще има големи загуби, защото ще трябва да търсят обиколен маршрут.

3. През България минава и доста контрабанда - цигари, алкохол, наркотици, оръжие. търговия с хора и т.н

4. Целия интернет трафик и свързаности също минават през България ( наясно си какво е BGP протокол и за какво служи). При един военен конфликт пада интернета или му се сменя цената. Отново държави като Турция, Гърция, Македония, Сърбия ще търпят загуби.

Списъка е дълъг и мога да кажа още доста неща. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.