Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България се готви за война?

Featured Replies

Надали. Може би имаш предвид, по над един милион долара?

Само че, има два нюнса.

Първият е каква част от този дълг е към неамерикански субекти.

Втората - виждаш ли някакви проблеми да ги върнат? Аз не. Ако пожелаят, със съвременните темпове на работа на печатните машини, ще ги върнат за 1-2 месеца. И то ако решат да не емитират възголеми купюри, примерно...1 млн. долара хехех.

Някой обясняваше какво щяло да стане, ако Русия си изкара цялото злато на пазара. Я ми кажи какво ще стане, ако Американците решат да се изгаврят и пуснат милионни купюри.

Имаш ли идея какво ще стане с целият свят, с финансовата система, с банките, с пазарите?

Или, казваш, с груба сила ще ги накарат да плащат. И как точно? С армия? Или китайците ще спрат да произвеждат продукти по Американски образец?

Надали.

С тия доводи направо изби рибата :) И за уточнение говорех за външния дълг- неамерикански субекти. Аз съм до тук. Вече просто доводите ти са меко казано смешни. Заприличваш ми на типичен Американец. За край ще цитирам пак нещо което цитирах онзи ден:

"Чужденците ни обичат заради джаза. И ни мразят не заради тъй наречената ни свобода, справедливост и така нататък. Те ни мразят за наглостта." -      Кърт Вонегът

• Отговори 233
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

С тия доводи направо изби рибата :) И за уточнение говорех за външния дълг- неамерикански субекти. Аз съм до тук. Вече просто доводите ти са меко казано смешни. Заприличваш ми на типичен Американец. За край ще цитирам пак нещо което цитирах онзи ден:

"Чужденците ни обичат заради джаза. И ни мразят не заради тъй наречената ни свобода, справедливост и така нататък. Те ни мразят за наглостта." - Кърт Вонегът

Да, и?

Нагли са и още как. Това ще облекчи ли душевно Китай, ако му кажат утре да си гледа работата?

Доводите ми по-скоро са увеселителни, но идеята ми зад тях е ясна. Ще връщат ако искат, колкото искат и както искат. Под техен контрол са достатъчно природни ресурси и технологични познания, че да могат да си правят каквото поискат.

И те го правят.

А, виж, на руснаците им е слаба ракията - имат едно много глинено краче - цената на петрола и другите енергийни носители. И нищо не може да го компенсира.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Ако пожелаят, със съвременните темпове на работа на печатните машини, ще ги върнат за 1-2 месеца. И то ако решат да не емитират възголеми купюри, примерно...

Дългове не се връщат с печатане на необезпечени с нищо хартийки или с емитиране на облигации. Парите - те са посредник в размяната на стоки и услуги. Те заменят бартерната търговия и са с преимуществото, че можеш да работиш днес, да спестиш, а да купиш утре, когато ти трябва. Непосредствено след появата им са се появили банките - паразити, които дават пари на заем, като печелят от лихва върху даденият заем. Връщаш повече пари, отколкото си взел. После се е появила и възможността за спестяване. Банката взима пари от едни хора, които "спестяват" и ги дава на други хора, които "взимат назаем". Така печели банката, същевременно има и малка печалба за вложителите.

Ако зад стойността на дадена валута не стои определен обем от произведени стоки и услуги, то печатането на валута нищо не прави. Положението с облигациите е още по-кошмарно. Защото когато емитираш облигации, за да плащаш стар дълг, ти ще трябва да покриеш облигациите с лихвите.

За това и златото струва повече от липсата му.

Когато емитираш обеми валута, без те да имат реална себестойност, единственото което те очаква е това, което ни сполетя 90-те години. Имаш много валута, а нищо не струва. Почваме да увеличаваме нулите на банкнотата, защото единица от валутата струва все по-малко.

Понеже САЩ постоянно генерират дълг, т.е потребяват по-малко отколкото произвеждат и разчитат някой да им дава назаем, единственото условие да фалира е кредиторите да решат да спрат да дават назаем. Понеже няма да има как да купуват повече, отколкото произвеждат, икономиката им ще изпадне в криза.

Разликата между хартийките и златото е, че златото изразява реален обем работа. То не може да се печата.

...Под техен контрол са достатъчно природни ресурси и технологични познания, че да могат да си правят каквото поискат.

ЗАЩО американците си изпращат космонавтите в космоса с руски апарати от руският космодрум? ЗАЩО американците в момента купуват руски ракети? ЗАЩО твърдиш, че американците имат достатъчно природни ресурси под контрол, що те ВНАСЯТ петрол и със собствени находища не могат да задоволят глада си? Може би е крайно време да не им бензина доларче за галон, ами примерно 7долара за галон.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добре, но всички ключови активи се оценяват в долари, не в злато.

Какво ще правим? Коя друга валута е център на доверието?

Да, именно на доверието.

Добре, но всички ключови активи се оценяват в долари, не в злато. Какво ще правим? Коя друга валута е център на доверието? Да, именно на доверието.

Ако беше център на доверието, доларът нямаше толкова много да се срива. Понеже златен стандарт отсъства, то работата с долара се базира по-скоро на илюзия. Аз не съм икономист, но ти очевидно си невежа.

Ако беше център на доверието, доларът нямаше толкова много да се срива. Понеже златен стандарт отсъства, то работата с долара се базира по-скоро на илюзия. Аз не съм икономист, но ти очевидно си невежа.

Едното е факт, другото - илюзия :)

Всеки на света приема долари - от лапето в Бомбай (то и левове ще вземе де, но ако има избор, все пак на долари ще се спре), до фондовите и комодитис борсите.

Какво ти харесва на мен, на теб, на оная шматка от видеото е все тая. Реалността е това.

Доларът все още е основната световна разчетна единица. И, да ти споделя под секрет, нищо алтернативно на хоризонта не се вижда. Златото, и то в долари деноминирано.

А, чакай, забравих за една друга заплаха за финансовия мир, която превъзнасяха едни сополиви програмистчета - биткойна. И там нещата със смяната на финансовия ред на камък удариха.

Американската доминация става все по-убедителна.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Американската доминация става все по-убедителна.

Доларът е стабилен, защото разчита на кредитори. Предпочитан е поради мисловна хватка и убеждението, че е уж стабилна валута. Само дето курсът й казва друго. Защо не си ходиш в Америка, да ти се падне някой мексиканец работодател да се гаври от сутрин до вечер, ами ни занимаваш с твоята мисловна диария? Ето тук имаш за долара, за да не ме питаш повече. Не съм даскал, ще трябва да ми плащаш за преподаване. The dollar's 70-year dominance is coming to an end Аз предпочитам разплащане в Евро или Рубли. Швейцарски франкове също може.

Доларът е стабилен, защото разчита на кредитори. Предпочитан е поради мисловна хватка и убеждението, че е уж стабилна валута. Само дето курсът й казва друго. Защо не си ходиш в Америка, да ти се падне някой мексиканец работодател да се гаври от сутрин до вечер, ами ни занимаваш с твоята мисловна диария? Ето тук имаш за долара, за да не ме питаш повече. Не съм даскал, ще трябва да ми плащаш за преподаване. The dollar's 70-year dominance is coming to an end Аз предпочитам разплащане в Евро или Рубли. Швейцарски франкове също може.

Все тая защо е предпочитан, факт е.

Докато е факт, не може да предвиждат разни самозвани експерти крах в САЩ. Падането на една империя не е кратък процес, гледай Русия :)

Предпочиташ в рубли, ама от коя страна - да плащаш или да ти плащат? Готов ли си да ми продадеш нещо в рубли със стандартно отложено плащане 90 дни?

Да си ходя в Америка ли? Това пък защо? За да ти е гот на теб, че ще ми се падне мексиканец-работодател?

Колега, аз избирам работодателите си :)

Да си ходя в Америка ли? Това пък защо? За да ти е гот на теб, че ще ми се падне мексиканец-работодател?

Колега, аз избирам работодателите си

Да, сигурно ти плащат за агитиране и висене по форумите. Не е все тая защо е предпочетен, защото утре може да не е. САЩ е пред колапс, Русия не е вносителка на горива, нито има особени липси. Също така има и споразумения за търговия с държави, така че да байпасне долара. Нещо си се объркал. Ходи си в Америка, защото Америка няма да дойде тук. Не я искаме. Ако си мислите, че такива като вас ще направите нещо, то това е защото затвориха лагера в Белене. Там ще отидете ти, такива като теб и мечтите ви за ракетни площадки. Заради американските коп...., дето живеят на хиляди километри нямам намерение на мен да ми подпалят задника. Защото аз първи ще изгоря, преди тях. Разбираш ли, не съм съгласен американците да се бъркат където и да е било, още повече при нас. Гледам си нашите, български, интереси.

Да, сигурно ти плащат за агитиране и висене по форумите. Не е все тая защо е предпочетен, защото утре може да не е. САЩ е пред колапс, Русия не е вносителка на горива, нито има особени липси. Също така има и споразумения за търговия с държави, така че да байпасне долара. Нещо си се объркал. Ходи си в Америка, защото Америка няма да дойде тук. Не я искаме. Ако си мислите, че такива като вас ще направите нещо, то това е защото затвориха лагера в Белене. Там ще отидете ти, такива като теб и мечтите ви за ракетни площадки. Заради американските коп...., дето живеят на хиляди километри нямам намерение на мен да ми подпалят задника. Защото аз първи ще изгоря, преди тях. Разбираш ли, не съм съгласен американците да се бъркат където и да е било, още повече при нас. Гледам си нашите, български, интереси.

Последно накъде да хващам - към Щатите или към Белене? Все пак ти благодаря, Анито предвиждаше директно да ни екзекутират, за да не лъжем дечицата.

Ще бъда откровен - трябва да си идиот, за да твърдиш, че доларът и САЩ отиват към фалит в момент, в който се искат все повече рубли, евро, швейцарски франкове, петрол, за да си купиш един долар (защото цената на всичко в долари намалява).

Това, че ти си заслепен от пристрастност, не е мой проблем. Не всеки мислещ човек е платен от някого, колкото и да не можеш да го повярваш.

Не можеш да разбереш елементарни логически взаимовръзки, а гордо грабваш знамето на българските интереси. Не, въобразяваш си нещо. Ти не показваш способност да мислиш, интересите ми щял да защитава.

Г-н Доцент, според твоята логика (която си я разбираш само ти и още няколко комунисти във форума), от месец насам кредиторите са отпуснали много, много, много кредити на въпросния долар и той затова повиши нивата си с над 20 процента, така ли?

И ти предлагам от списъка с предпочитана от теб валута да махнеш еврото и франка и да оставиш само рублата.

Хем те кефи, хем в същото време и трите валути се равняват по долара.

Определено се плаща с цел дестабилизация на Русия по всякакви възможни, а и такива, на пръв поглед странно изглеждащи начини. Не ти ли се струва странно кога е създаден профила и къде и какво започна да коментира. Не ме питай само, как неговите коментари биха послужили за американските цели. :D Ясно е само едно, ако се плаща, ще да е на тези седящи зад профилите, на на самите профили, щото те са просто някакъв виртуален запис  :P

Определено се плаща с цел дестабилизация на Русия по всякакви възможни, а и такива, на пръв поглед странно изглеждащи начини. Не ти ли се струва странно кога е създаден профила и къде и какво започна да коментира. Не ме питай само, как неговите коментари биха послужили за американските цели. :D Ясно е само едно, ако се плаща, ще да е на тези седящи зад профилите, на на самите профили, щото те са просто някакъв виртуален запис :P

Не че гузен - негонен бяга, явно визираш мен.

Лесен съм за идентифициране, дори и от писаното от мен в този форум. Всъщност, така станаха нещата - регистрирах се, за

да помогна на потребител от форума.

Доста по-късно обърнах случайно внимание на колосалните глупости, които се пишат в тези няколко теми, в които пиша.

Не се притеснявай, няма да пиша още дълго, вече се уверявам, че е загуба на време. Надявам се, руснаците да се оправят от ефекта от моите писания.

И ти предлагам от списъка с предпочитана от теб валута да махнеш еврото и франка и да оставиш само рублата. Хем те кефи, хем в същото време и трите валути се равняват по долара.

Валутите не се равняват по долара. САЩ не е център на света. Кредиторите достатъчно е да дават толкова, че да закрепят икономиката на САЩ. Истината е, че доларът поради факта, че е станал де факто валута в много държави, предимно от третият свят и бившите протекторати на САЩ - бананови републики, нещата с долара излизат извън САЩ. Това, че доларът е извън САЩ също означава, че САЩ не е единственият фактор за долара.

Това, че ти си заслепен от пристрастност, не е мой проблем. Не всеки мислещ човек е платен от някого, колкото и да не можеш да го повярваш.

Аз ли съм заслепен от пристрастност? Не аз хваля неистово САЩ, държава поради която се меси и има пръст в много войни и конфликти след Втората Световна Война насам. Наглеци, които си мислят че са "великата нация под бога", а в същото време средностатистическият им гражданин не знае географията на света дори на нивото на наш петокласник. Хора, очевидно толкова ограничени в мисленето си, че е толкова лесно да бъдат командвани. Иначе няма как САЩ да няма наборна армия, ами да си позволява да изпраща войници на толкова места и всъщност толкова много хора да се "връзват" да стават пушечно месо.

Аз съм уверен, че ти си платен агитатор от много мнения насам. Моята способност за мислене не е под коментар, още по-малко фактите за невежеството на средностатистическият американец.

Площадките на САЩ могат да си ги наврат вдън земя.

То ще ни правят натовски команден център. Не  само у нас де. В повечето източно европейски държави. Тамън да има цел за някоя тактическа ядрена. Дано да го заложат в София, нейде около парламента.

П.П. Софиенци не биха ми лисвали!

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Валутите не се равняват по долара.

Кредиторите достатъчно е да дават толкова, че да закрепят икономиката на САЩ.

Истината е, че доларът поради факта, че е станал де факто валута в много държави, предимно от третият свят и бившите протекторати на САЩ - бананови републики...

Хора, очевидно толкова ограничени в мисленето си, че е толкова лесно да бъдат командвани.

Аз съм уверен, че ти си платен агитатор от много мнения насам. Моята способност за мислене не е под коментар, още по-малко фактите за невежеството на средностатистическият американец.

Площадките на САЩ могат да си ги наврат вдън земя.

По кой се равняват валутите? Щатският долар е основната световна валута, питай някого, ако не ми вярваш.

Питах те, в Китай, Индия и Русия доларите не вървят ли? Как мислиш, договорите между Русия и Китай в каква валута са деноминирани?

Стив Джобс, Бил Гейтс, Джордж Лукас, Лари Пейдж, Марк Зукърбърг и хиляди подобни какви са - хора без въображение? Самият факт, че ти можеш да пишеш, а аз да ти чета глупостите тук през мобилния си телефон се дължи изцяло, повтарям - изцяло на Американския предприемачески дух.

Това в какво си уверен и по-конкретно, НАЧИНЪТ, по който си се уверил (измервайки различието между твоята и моята позиция и допускайки като единствено възможно решение да съм платен) добре пасва на психологическият ти портрет, който очертаваш с писанията си.

Не си луд, да не помислиш нещо - съвсем типичен средностатистически представител си в своята поведенческа група.

?

Стив Джобс, Бил Гейтс, Джордж Лукас, Лари Пейдж, Марк Зукърбърг и хиляди подобни какви са - хора без въображение?

Тия като си вземат доларите, после ги обръщат в шекели. Намерил си кои да даваш за пример :D

Тия като си вземат доларите, после ги обръщат в шекели. Намерил си кои да даваш за пример :D

Ъ?

По кой се равняват валутите?

А какво ще кажеш за Александър Попов, Дмитрий Менделеев? А Маркони? Как мислиш, тия работи с радиовълните дали в крайна сметка не са фундаментите на съвременната телекомуникация?

Зукънбърг? Пейдж? Бил Гейтс? Сериозно ли? Първият е създал компания за шпионаж, вторият също. Третият де факто се е възползвал от монополното положение на ИБМ в компютърният сектор известен период от време, както и мързеливостта на автора на CP/M. И не е написал DOS, а го е купил от друг. А какво ще кажеш за Линус Товалдс, който създава Linux ядрото, днес телефончето ти всъщност най-вероятно някаква версия на Linux търкаля, сървърите също са на Linux, та да може да ти се гледат глупостите от целият свят?

Направи справка за това как е изплащала Германия репарации след войната. В злато. Та дали доларът е преди златото? Ако "цената" на златото в долари се вдига, това не означава че златото поскъпва, а че доларът се обезценява. Ако аз имам злато и утре САЩ фалира хич няма да ми дреме. Щото мога да си го продам и по други начини, и в други валути.

Златото е 100 пъти по-сигурно от долара, най-малкото защото доларът не е обезпечен със злато. Т.е зад стойността му не стоят определени стоки и услуги като обем. Печатат се листчета, зад които не стои нищо, т.е на кредит. За това и доларът не е обезпечен със злато. Златото обаче е реален обем стоки и услуги, най-малкото е било необходимо да се изкопае, извлече, пречисти.

Иначе - и двата способа са еднакво неадекватни. Отдавна парите са се отдалечили от причината за тяхното съществуване.

Направи справка за това как е изплащала Германия репарации след войната. В злато. Та дали доларът е преди златото? Ако "цената" на златото в долари се вдига, това не означава че златото поскъпва, а че доларът се обезценява. Ако аз имам злато и утре САЩ фалира хич няма да ми дреме. Щото мога да си го продам и по други начини, и в други валути.

Златото е 100 пъти по-сигурно от долара, най-малкото защото доларът не е обезпечен със злато. /quote]

За репарациите в коя война говориш?

Първата или Втората световна?

Златото е нелош инвестиционен актив, никога не съм го отричал. Но да говорим, че доларът и САЩ всеки момент щели да рухнат първо няма връзка с това, и второ - не е вярно.

По-сигурно е много относителна категория. Ако съм нация или държава, за мен ще е "по-сигурно", ако те притежавам. Буквално, чрез ежедневните технологии.

Защото знам всичките ти тайни, навиците ти, колко пари харчиш и за какво, кога ги харчиш и в коя банка.

Мога да слея положението ти, да виждам каквото ти виждаш. И ако се правиш на интересен, мога да те убия от разстояние.

Как е, в сравнение със златото?

Линус Торвалдс се мести в Щатите през 1996г. Защо?

Unix, на който е базирана Linux (и до който е по-близо моето телефонче) е Американска разработка.

Менделеев и Попов са велики учени, както и тези, които ти написах. Гугъл е флагманът на огромна промяна в начина, по който събираме и обработваме информацията. Трудно е дори да го осмислим.

Интернет също е пробив, който няма практически аналог.

Все повече и повече хора се страхуваме да не стане Третата световна война (ядрена). Хора, нека най - сетне спрем да бъдем плъхове, да сме страхливци, ами да излезем на митинг и ясно да заявим - "Не искаме война, няма да участваме във война". Кой знае, може да повлечем крак..........Както САЩ опъват нервите на руснаци, играейки хула до техните граници, няма да е далеч деня, когато търпението или на Русия или на САЩ ще се изчерпи и ще стане страшно! При ядрена война просто никой няма да оцелее! Но САЩ са така задлъжняли,  че войната е единственият начин да се отърват от дълговете си!

Моля Ви, хора, нека покажем гласно и ясно, че не сме съгласни тук да има щаб на НАТО и то срещу "Пирогов", не сме съгласни НАТО да ни ползват за заложници, че не вярваме на политиците си и на нито една дума, да покажем ясно на света, че истинския българин нищо не може да го накара да воюва срещу Русия.

Или пък да отидем на църква и да се помолим на Всевишния да спре това безумие, преди да е станало късно. :(

Ако САЩ доставят ново оръжие на Украйна, то то ще е ядрено!

Ако не сте гледали двусерийния филм "На брега", направете го! Това не трябва да става реалност! САЩ трябва да бъдат спрени! Никъде, дори в Библията не пише, че те са господарите на света! Светът е съществувал преди САЩ и може и без него!

Каквото зависи от нас, обикновените хора, нека го направим, преди да е станало късно!

По - добре една фалирала страна, отколкото тотална война!

Ето го филма, спестявам ви усилия да го търсите. В няколко части е разделен.

Темата я правя, защото съм млад човек, живее ми се, не искам живота ми да зависи от самозабравила се страна зад океана, разпалваща войни. А на вас?

Никой няма да дава ядрено оръжие на Украйна Anne. Никой не иска да стане като филма:" На брега" ( уникален филм, трябва да се гледа от всеки човек). Никой не иска трета световна война, защото няма да има победители. Всичко, което е прави в момента е да се извлече облага и изгода и да се спечелят повече пари и пазари.

Колкото до българина, аз отдавна чакам момента да стане и да заяви ясно какво иска и да защити правата ала не би. Не е узрял явно за такова нещо.

Колкото до Бог, той няма да спре безумието и убийствата, докато хората не се вземат в ръце и не започнат да ценят и да разбират какво богатство и дар е живота.

Да, ама си спомнете Втората световна. Преди това САЩ имаха криза, а войната им дойде идеално икономически.  Но сега........както целият свят им се опъва, както почти целия свят подкрепя Русия, ще изкукуригат и ще направят някоя беля. В интернет пише, че ще доставят ядрено оръжие на Украйна и ще извъртят нещата така, сякаш е дело на Русия........И докато се разбере истината, ще е късно............ Много е вероятно да стане така, Оланд сам каза, че ако не се разберат, ще се стигне до тотална война!

Руснаците трябваше не нови оръжия да създават, а да измислят начин да неутрализират американския ядрен арсенал, за да не заличат света! САЩ, за да се спасят от фалит, са готови да унищожат света!  И Порасранко също! Не му пука за хората, иска Русия и света да ги няма, защото е промит мозък!

Да, ама си спомнете Втората световна. Преди това САЩ имаха криза, а войната им дойде идеално икономически.  Но сега........както целият свят им се опъва, както почти целия свят подкрепя Русия, ще изкукуригат и ще направят някоя беля. В интернет пише, че ще доставят ядрено оръжие на Украйна и ще извъртят нещата така, сякаш е дело на Русия........И докато се разбере истината, ще е късно............ Много е вероятно да стане така, Оланд сам каза, че ако не се разберат, ще се стигне до тотална война!

Руснаците трябваше не нови оръжия да създават, а да измислят начин да неутрализират американския ядрен арсенал, за да не заличат света! САЩ, за да се спасят от фалит, са готови да унищожат света!  И Порасранко също! Не му пука за хората, иска Русия и света да ги няма, защото е промит мозък!

Анке! Вземи накрая и се спри малко. Обикновенно идеи ти просветваха през 14-20 дни, но ти почна да се изживяваш твърде много. За положението и политиката има много по добри, които могат да мислят, освем мен и теб. Я опитай и престани с твоите глупости.Видно е, че не разбираш нищо от политика, а още повече, когато е военна.Не съм против, че пишеш, но не се ли сещаш, че си банална вече?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.