Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kакво мразите да ядете?

Featured Replies

Привет! Не понасям единствено 2 неща - юфка и пшенични кълнове. Всичко останало ям много и по много. ;):):P Поздрави!

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 272
  • Прегледи 41,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не искам никого да обидя, затова смятам да се поясня.Вчера бързах, и явно не съм се изразил добре Имах предвид, че има сума хора от селата, че дори и близките малки градчета, които идват с колите си

• Освен това, въпросната чорбасъ е много мазна, изключително.Ако харесваш подобен род храни-опитай.Ако не-може да повърнеш в чинията.Преди години имаха страхотна скара, но отдавна я няма вече.Другото, к

• Бе мани...За някои хора явно дънките са най-важни... И аз съм ял в Гюрлата(оная на "Петлешев",не знам дали още я има) и не съм припадал от погнуса или от "селяндурите с гадни дънки"...Ама нали трябв

Като гледам някои колко неща не ядат (особено не разбирам тея с мозъците... от тва по-вкусно няма!), се чудя кво ядат? Мухъл? Публикувано изображение

Аз пък не обичам да ям коприва и спанак. Иначе всичко друго си ям.

* От всички неща, най-мноооого мразя ...бамята! Честно Ви казвам, направо ми се е повръщало като съм я яла (с извинение). Няма такова лигаво и гнусно нещо.

* Никога не съм обичала бял боб, ама с годините развих още по-голяма натърпимост. Просто ми е отвратителен. Вече хич и не правя опити да го ям.

* Другото нещо, което хич не мога да трая, както и всякакви видове кремове - крем карамел. УжасТ, помия направо. А само като ги помириша онези Данет ли бяха там, ми иде да ...убия човека, който го е измислил. Публикувано изображение

* И още едно, последно нещо - черни маслини. Не знам що, ама ми мязат на хлебарки... :rolleyes: Иначе зелените си ги ям. :)

Общо взето, хич не съм капризна. С изключение на тези четири неща, всичко си ям. ;)

Редактирано от Leslie_ (преглед на промените)

Гади ми се, отвращавам се от тез популярни напоследък форнети ли как се казваха?! Взех да опитам - ъййй - направо сега като се сетя ми прилошава...

Сланината и тлъстите меса са ми противни. Зеле ям само прясно и сурово. От месото ям само свинско и телешко, от птиците пилешко, а от рибата най-вече морската, че речната не ми е по вкуса. Всякакви кожи, вътрешности и т.н. не ги ям. Е, ял съм телешки мозък, миди и съм опитал няколко скариди, но това е най-голямото изключение, дето съм правил. Надявам се да не ми се наложи да ги ям пак, макар да стават за ядене. Също така не обичам кромидовите манджи.

Не ям кашкавал. Гади ми се при вида му, а оттам и доста сирена отнасят неприязаността ми. :P

Привет!

Не понасям единствено 2 неща - юфка и пшенични кълнове. Всичко останало ям много и по много. :):):)

Поздрави!

Аууу, как ме присети за юфката. Като бях малка, баба често праеше, а аз толкова я мразееех...Ох, гадно ми става, като се сетя

* От всички неща, най-мноооого мразя ...бамята! Честно Ви казвам, направо ми се е повръщало като съм я яла (с извинение). Няма такова лигаво и гнусно нещо.

* И още едно, последно нещо - черни маслини. Не знам що, ама ми мязат на хлебарки... :P Иначе зелените си ги ям. :P

Ле-ле, Лесли, не е истина това, що чета Публикувано изображение

Аз обожавам и бамя, и маслини

Странно нещо са вкусовете, нали? Някои хора ненавиждат неща, които аз обожавам и обратното Публикувано изображение

• 3 месеца по-късно...

Мразя дробчета :friends1: (направо всички органи, които могат да се готвя, от месата май ям само чистото месо без сланини и други мазнотии), гъби, майонеза, броколи, грейпфрути и други. По принцип има неща, които ям, но като се сготвят или комбинират с нещо друго, ми става зле. Например зелето (на салата го ям, но сготвено не).

Колкото и странно да изглежда, аз може би единственият човек във форума който мрази мед .. Нз кой го е открил и защо е такъв 'хит', та всички го харесват, но лично аз не мога да го понасям. Твърде сладък е за мен.

• 4 седмици по-късно...

Свинско, шкембе чорба, бамя, бакла, мляко с ориз, сутлиаж, разните му там миди, стриди и скариди, раци, охлюви, качамак, мастика и всякакви подобни миязми...

:mark:

Приятните неща със сигурност са много,ама не може на няма нещо,което като го видите да ви се догади.... Публикувано изображение Кое е то? Публикувано изображение

Приятните неща със сигурност са много,ама не може на няма нещо,което като го видите да ви се догади.... Публикувано изображение Кое е то? Публикувано изображение

Мазно и недопечен- лук, жито!

Привет!

Не понасям единствено 2 неща - юфка и пшенични кълнове. Всичко останало ям много и по много. :mark::):hush:

Поздрави!

Домашно направената юфка е- Супер! :)

Докатоя четях по-горните писaния или по-точно част от тях:

1. се ограмотих - xaxaxa, e и google помогна:

* Зеления боб му казвали и бакла - /кой да се сети/

* Млякото с ориз и сутляж е едно и също нещо - /хм и това не го знаех/

* Качмака бил същото като хляба, ама хляба е от пшеничено брашно, а качамака от царевично

2. Повечето от нещата съм ги ял и съответно има някой предположения защо не ги харесват повечето

* първа причина - муаххаха - и аз не мога да готвя, ама не се и опитвам - ястие сготвено (направено е по-точно дума трябва, защото сготвено означава за мене, че е вложена подготовка, усилия, време) набързо... Тука попада за мене мусаката, кьополу, крем карамела ( особено като загори захарта - отврат става :P, свинското ( е па за ко да го чистя от кокалите и тлъстините, оно си е част от манджата), шкембе чорба ( студена, с плаващи гнусотиики отгоре с ароматен дъх на чесън.. е аре стига сте повръщали де...), всички храни на които е прекалено с "мазното" ( вкл всички животински и растителни мазнини - уви вината си е изцяло на готвача)

* Миризмата - е което вони си вони - сиренцето и аз си го хапвам, ама козето сиренце си е миризливичко, шкембе чорба (чесън чесън и пак чесън с оцет),

* Постни ястия или такива с прост, семпъл вкус, или дори без вкус - (тва си е ястие и се ядяло - ама едно време) - коприва, качамак, сланина,

* Продуктите са се развали или са стари и не стават за готвене в това си състояние: да тука попада бамята ... хубавичка е, ама като поостарее направо въже да плетеш от нея - жилава на нишки - кеф да ти стане все едно дъвчиш дъвка, зеления боб - същото, и изобщо всички плодове и зеленчуци тръгнали от там от където са дошли

* Ястия с който са ни тъпкали като деца без да ни питат искаме или не - ем тоя грис десерт в детската градина още като дете го мразя, допреди няколко години в които открих, че не бил толкова лош ( лошото в случая е че като ни се набие в главата поради насилственото тъпчене като деца, неприязънта към някои ястия си остава за цял живот - много трудно биха ни накарали да си променим мисленето - защото ядеки си мислим " гадост, отврат, гнусотия направо помия - мозъкът е взел решение вече, макар и въз основа на стари данни", юфка, нишесте, грах, гьозъм ( бях се разболял от нещо - една седмица пих чай от гьозъм (нашите решиха да пробват традициона пра-пра-прабългарската медицина)

* Ястия който ни приличат на други ястия или продукти които мразим: - ем млякото с ориз( - сещаите се вие за аналогии), пача>шкембе чорба>карантия и всички от компанията

3. И аз не вярвах, че шкембе чорбата един ден ще ми хареса ... Публикувано изображение

Редактирано от Enei (преглед на промените)

Мразя дробчета и шкембе чорба ..

кои каза шкембе....няма май по неприятно нещо ,поне за мене де,има и още ....грис,а да не забравя онези гадни пилешки неща..воденички ,сърца,всякакви кожи и тем подобни...ужас

Аз най-много мразя зелен боб такъв с конци :hush:

Аз го обичам доста но без конците.

Мразя и не ям сурово сиреме,суров кашкавал,салати всякакви(заради оцетът и олиото).Има и други но това са основните.

• 1 месец по-късно...

не понасям лук в кюфтета и съм много предирчива към подправките от типа на дафинов лист и бахар. Не обичам и крем карамел.

• 1 месец по-късно...

И аз ще се спра на шкембе чорба(не че немога да е ям но просто не ми харесва), иначе по-принцип съм всеяден ;)

и аз не понасям мозък, също създърма (така ли се пише?)... За разлика от пастърмата :-) И мразя магданоз... пфууу..

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.