Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kакво мразите да ядете?

Featured Replies

наи много мразиа ориз и агнешки хави, пожраща ми се като се сетиа за тези неща :no-no:

• Отговори 272
  • Прегледи 41k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не искам никого да обидя, затова смятам да се поясня.Вчера бързах, и явно не съм се изразил добре Имах предвид, че има сума хора от селата, че дори и близките малки градчета, които идват с колите си

• Освен това, въпросната чорбасъ е много мазна, изключително.Ако харесваш подобен род храни-опитай.Ако не-може да повърнеш в чинията.Преди години имаха страхотна скара, но отдавна я няма вече.Другото, к

• Бе мани...За някои хора явно дънките са най-важни... И аз съм ял в Гюрлата(оная на "Петлешев",не знам дали още я има) и не съм припадал от погнуса или от "селяндурите с гадни дънки"...Ама нали трябв

• 3 седмици по-късно...

Много мразя,когато съм на работа(както бях писал в един мой пост) да хапвам кебапчета, с някакво безалкохолно. Аууу, пълна отврат.

А какво ще кажете за курбаните (супичките от олио ) ... Аз лично изобщо не мога да го ям от мазното ми се гади

УжЪсия абсолютна бляя

Бльоджии

Гладна умирам-такова не близвам

;)

Като почнете така да ми мрънкате ме хваща беса, баси. Това не едете онова не едете. Абе аре да няма нищо друго за едене да ви видя тогаз няма ли да си оближите пръстите от един хубав курбан, баси

• 2 седмици по-късно...

Не съм капризна, но мразя зрял боб, грах, зеле, зелеви / лозови сарми, корпива, руло стефани.

А какво ще кажете за курбаните (супичките от олио ) ... Аз лично изобщо не мога да го ям от мазното ми се гади

УжЪсия абсолютна бляя

Бльоджии

Гладна умирам-такова не близвам

Това, което аз знам:

курбаните не са супички от олио. Правят се по един и същ начин, ако се сложи олио вътре - ами това просто не е курбан. Всичко друго, но не и курбан. Той се прави само от месото, вода и сол.

Курбанът се прави по повод и се яде за адет... не е нещо, което се готви като обичайно ядене.

И именно защото е за здраве, човек трябва да се насили да хапне, ако ще и една лъжичка да е.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Това, което аз знам:

курбаните не са супички от олио. Правят се по един и същ начин, ако се сложи олио вътре - ами това просто не е курбан. Всичко друго, но не и курбан. Той се прави само от месото, вода и сол.

Курбанът се прави по повод и се яде за адет... не е нещо, което се готви като обичайно ядене.

И именно защото е за здраве, човек трябва да се насили да хапне, ако ще и една лъжичка да е.

Да допълня само , мазнината в курбана е от месото, много рядко ако месото не е толкова мазно може да се добави олио.. Слагат се и подправки...в зависимост от региона и от какво месо е курбана...може да се сложи и картофи, лук.....

Общо взето е вкусотия, поне на мен ми харесва , както го правят в нашия край Публикувано изображение .. от тлъст овен или агне :rolleyes:

А мразя всичко което е с прясно зеле( без салатите) ....

P.S

" еми то всъщност е "etc", което е съкращение на "et cetera" (значи "и така нататък" на английски) :

Английски ама друг път, жив латински направо ........

Цитат: Et cetera is a Latin expression that means "and other things", or "and so forth".It is taken directly from the Latin expression which literally means "and the rest (of such things)". Et means "and"; cetera (plural of ceterum/caeterum) means "the rest".

Редактирано от Devians (преглед на промените)

Мразя яйца и прясно мляко :magnifier:

Публикувано изображение А аз ги обожавам...

Мразя шкембе-чорба и такива неща, направени от кайма, като кюфтета, кебапчета, кърначета...

Мразя мушмули , смокини ...

дай ги насам, като не ги ядеш :P

Кви сте таквиз нищо да не едете.

Що, бре? Хапваме доста неща ;) Но без изброените. А сетих се, че и спанак не обичам

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Кви сте таквиз нищо да не едете.

е, не сме като теб ядем Хисарска минерална вода.......всеки ден Публикувано изображение

дай ги насам, като не ги ядеш ;)

Що, бре? Хапваме доста неща ;) Но без изброените. А сетих се, че и спанак не обичам

абе аз ям, ама след тва ми оства некъв гаден вкус в устата Публикувано изображение

Мразя шкембе-чорба и такива неща, направени от кайма, като кюфтета, кебапчета, кърначета...

Mи те отдавна не се правят от кайма. :angry: Повечето които се продават могат да се ядат спокойно по време на пости, понеже не съдържат никакви животински продукти.

Иначе мразя домати и всичко което се готви с малко или повече от тях. Особено ако са на едри парчета из манджата.

Иначе мразя домати и всичко което се готви с малко или повече от тях. Особено ако са на едри парчета из манджата.

:friends1::)

Все едно аз съм го казал. Ако не се усеща много в наготвеното - ям си го, но усеща ли се.. :down: Иначе ям кетчуп и лютеница.. Публикувано изображение

И лук не обичам..щом не го виждам и усещам - ок, ама видя ли го - край. Като мине през рендето няма проблеми. И чесън не обичам..мога да го хапна в таратора, но, ако е малко. Шкембе също не ям...капризен човек съм.

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

Доматена манджа и мляко с ориз.Май само това е -щастие съм за всяка жена :clap:Публикувано изображение

Попаднал си на точната жена-и аз ненавиждам мляко с ориз

Ориза с пиленце или със свинско ще ти го готвя

Публикувано изображение

Mи те отдавна не се правят от кайма. :) Повечето които се продават могат да се ядат спокойно по време на пости, понеже не съдържат никакви животински продукти.

Аз говоря за тези от каймата :) Нашите ги приготвят все още, а и доста хора си ги консумират.

А иначе баща ми е майстор на кюфтета от всякакъв вид зеленчуци- тях ги харесвам (повечето)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.