Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Охладител за i7 4790k

Featured Replies

Въпроса е задеден в темата.

Няколко факти. Като цяло работи нормално със стоковия, но при рендеринг температурата скача на 100 градуса и АИДА-та засича 30 процента тротлинг. При игри не мога да кажа как е, играя рядко и то предимно леки неща. Кейбъл мениджмънта ми е малко посредствен, но е оставено място пред вкарващият вентилатор, така че да има приличен въздушен поток. Кабелите са малко хвърчащи, но сгънати настрани. Мястото на кутията също не е най-прекрасното, но има достатъчно отстояние за да поема въздух. Пробвано и с извадена от под бюрото кутия, работата е същата. Смених и фабричната термопаста с Ceramique 2 на Arctic (тази имам, тъй като я ползвам на лаптопите). Ефект нулев.

По моите наблюдения, нито едно от нещата няма да реши проблема. Възможно е да не са оптимални, но няма как сумарно да повлияят с повече от 5 градуса, което няма да помогне при 30 процента тротлинг.

Та решението е да си взема охладител. Бюджета не е огромен - около 50лв, като няма да се купува веднага, а по-скоро март месец, така че моментни промоции не ме интересуват (освен ако не е нещо 60% off от 100 на 40 :D ).

Останалата част от конфигурацията е:

CM N300, Asrock Extreme4 z97, kingstin hyperx fury 2x8, fractal design integra 650w, 1tb toshiba, 128gb intel 520 ssd.\

ПС: При стрес тест на AIDA, cpu-то е на 100 градуса, останалите компоненти са в границите 40-50.

Най-вероятно всеки един нормален охладител ще помогне поне да не тротва. Стоковия е просто катастрофа. Аз съм дал в едната тема клипче от Crysis 3 как стига 92 градуса. С ноктуа NH-U14S седи на 40 на същото място. Само че за съжаление ноктуато не влиза в бюджета. Не знам дали в България има такива или такива някъде,за цената си са уникални.

Най-вероятно всеки един нормален охладител ще помогне поне да не тротва. Стоковия е просто катастрофа. Аз съм дал в едната тема клипче от Crysis 3 как стига 92 градуса. С ноктуа NH-U14S седи на 40 на същото място. Само че за съжаление ноктуато не влиза в бюджета. Не знам дали в България има такива или такива някъде,за цената си са уникални.

Доколкото си спомням на Алпенфюн има в Плесио, но по-ниска серия. 

Въпроса е задеден в темата.

Няколко факти. Като цяло работи нормално със стоковия, но при рендеринг температурата скача на 100 градуса и АИДА-та засича 30 процента тротлинг. При игри не мога да кажа как е, играя рядко и то предимно леки неща. Кейбъл мениджмънта ми е малко посредствен, но е оставено място пред вкарващият вентилатор, така че да има приличен въздушен поток. Кабелите са малко хвърчащи, но сгънати настрани. Мястото на кутията също не е най-прекрасното, но има достатъчно отстояние за да поема въздух. Пробвано и с извадена от под бюрото кутия, работата е същата. Смених и фабричната термопаста с Ceramique 2 на Arctic (тази имам, тъй като я ползвам на лаптопите). Ефект нулев.

По моите наблюдения, нито едно от нещата няма да реши проблема. Възможно е да не са оптимални, но няма как сумарно да повлияят с повече от 5 градуса, което няма да помогне при 30 процента тротлинг.

Та решението е да си взема охладител. Бюджета не е огромен - около 50лв, като няма да се купува веднага, а по-скоро март месец, така че моментни промоции не ме интересуват (освен ако не е нещо 60% off от 100 на 40 :D ).

Останалата част от конфигурацията е:

CM N300, Asrock Extreme4 z97, kingstin hyperx fury 2x8, fractal design integra 650w, 1tb toshiba, 128gb intel 520 ssd.\

ПС: При стрес тест на AIDA, cpu-то е на 100 градуса, останалите компоненти са в границите 40-50.

Събери още малко парички до месец март. И кутията е дръвце, ама свършен факт. :D

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Щом рендваш товариш процесора здраво и ти трябва добър охладител, за да нямаш тротлинг. От посочения от теб няма да останеш доволен.

http://www.techpowerup.com/reviews/Raijintek/Themis/6.html

I7-4790K се предполага че е подобрен и не трябва да грее колкото стария от теста.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Има ТАКИВА... Ама излиза над бюджета...

Г-н Игнатов, за 50-тина лв най-добрия вариант си остава Cooler Master 212 Evo... Ако 70лв не са проблем силно препоръчвам (и се чудя като знам че е добър, защо не взех) Xigmatek Dark Knight, като варианта за Alpenfohn-a, предложен от Tommygun остава наличен за 4лв отгоре...

• Автор

Благодаря. А този вторият изглежда доста добре, но не ли несъвместим с LGA 1150, на официалният им сайт са споменати само 1156 и 1155.

Благодаря. А този вторият изглежда доста добре, но не ли несъвместим с LGA 1150, на официалният им сайт са споменати само 1156 и 1155.

1155, 1156 и 1150 дефакто имат един и същи монтаж на охлаждането. Дори да не го пише като подръжка, подържа ли някой от другите два, ще подържа и третия... На много охладители означението е 115Х, защото дефакто монтажа е еднакъв. Имайте предвид, че за 50лв няма да спаси процесора, но може и да успее да го изкара от зоната на 100-те градуса...

http://www.emag.bg/ohladitel-thermaltake-frio-silent-12-s-vmestim-intel-amd-cl-p001-al12bl-b/pd/D7YH5BBBM/

След време единствено да вземеш вентилатори от тези за тишина...Абе честно казано сега да ги вземеш би било по-разумно заради промоциите...

• Автор

http://www.emag.bg/ohladitel-thermaltake-frio-silent-12-s-vmestim-intel-amd-cl-p001-al12bl-b/pd/D7YH5BBBM/

След време единствено да вземеш вентилатори от тези за тишина...Абе честно казано сега да ги вземеш би било по-разумно заради промоциите...

Промоции пак ще има, както и пари ще има "на заплата". Мерси за предложението иначе. Изглежда интересен кулъра, пък и влиза в кутията. Въпроса е доколко е ефективен.

• 3 седмици по-късно...

Имам сходен казус и се надявам автора да няма нищо против да използвам темата. Процесора е същият, дъното е maximus VII hero, RAM-та corsair vengeance pro. Кутията е Corsair 230T, със стандартните вентилатори 2x120mm отпред и един 120mm отзад. Бюджет за охлаждането - към 150лв.

Въпросът ми е дали да се насоча към висок клас въздушно или по-умерен клас водно охлаждане? Най-вероятно ще клоквам в бъдеще. От горните ми хареса този http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=8|0|0|19505|0|1, заглеждам се и по be quiet! охладителите. За водно заслужава ли си нещо от рода на Corsair H55?

I7-4930K /3.4G/12M/BOX/2011 го охлаждам с artic cooling freezer A30 (направих му планки да става за интела, щото предния комп на човека беше с  amd vishera 9590) с това охлаждане процесора не стига 60 градуса при як товар и перката даже не не върти на макс , така че спокойно може да си сложите arctic cooling freezer i30 за тази цена няма какво да го бие...

Имам сходен казус и се надявам автора да няма нищо против да използвам темата. Процесора е същият, дъното е maximus VII hero, RAM-та corsair vengeance pro. Кутията е Corsair 230T, със стандартните вентилатори 2x120mm отпред и един 120mm отзад. Бюджет за охлаждането - към 150лв.

Въпросът ми е дали да се насоча към висок клас въздушно или по-умерен клас водно охлаждане? Най-вероятно ще клоквам в бъдеще. От горните ми хареса този http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=8|0|0|19505|0|1, заглеждам се и по be quiet! охладителите. За водно заслужава ли си нещо от рода на Corsair H55?

Тези Корсари(H55,H60) са с по-малки помпи и радиатори та не са добър избор.H80,90,100 са добри,но не влизат в бюджета.Този Xigmatek който си харесал е с три топлинни тръби и няма да останеш доволен.Аз ти препоръчвам този XIGMATEK Aegir SD128264,който е с 6 тръби,а е само 4 лева по-скъп.

Човек,вземи си Thermalright HR-02 Macho Rev.A - http://www.dekada.com/catalog/thermalright-%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-cpu-cooler-hr02-macho-reva-p-1541.html

140 мм тиха перка,много по-добър от Арктика,не пречи на паметите,а и ще забравиш за загряване.

Благодаря за отговорите. Явно няма да е водно за тези пари :D Чудя се да жертвам ли още 50лв за Corsair H80 или да взимам нещо като препоръчаното от колегата http://www.dekada.com/catalog/thermalright-%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-cpu-cooler-hr02-macho-reva-p-1541.html ? Уж влиза в кутията, по моето мерене, но е доста на ръба...

Според спецификацийте кутията побира до 165мм охладител та ще се побере.Друг е въпроса рам паметите с гребени ли са или нископрофилни.Ако са с гребени няма да те огрее.

Corsair Vengeance Pro, имат гребен, макар и не от най-големите :/

• 6 месеца по-късно...

Игнатов какво си взе в крайна сметка, че сега и аз имам като твоята дилема...?

Игнатов какво си взе в крайна сметка, че сега и аз имам като твоята дилема...?

Напиши модела на кутията и бюджет и дилемата ти ще се разреши.

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.