Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за нова конфигурация

Featured Replies

Най-добре не гледай в Мост много са високи цените. Или поне гледай страницата от линка с Асуса там са реалните цени.

За захранване бих препоръчал това - http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-FD-450W-EDISON-M-BLACK

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Отговори 111
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Чичо Стефане,

Не съм обърнал внимание ,че дъното не е налично  в момента поне във Мост компютърс . Преди да поръчате  се обадете да ги питате имат ли го  и дали могат да ви го доставят. 

Нека обсъдим всичко, а после ще се обадя и ще попитам. За сега има и резервен вариант на дъно. Благодарско за инфото. Но ще се намери щом е с...пари.

Най-добре не гледай в Мост много са високи цените. Или поне гледай страницата от линка с Асуса там са реалните цени.

За захранване бих препоръчал това - http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-FD-450W-EDISON-M-BLACK

Благодаря. И това ще направя.

Асус и Асрок  се правят във заводите на Фокскон  и Асрока се води бюджетния вариант на Асус дъната. Фрапантни разлики няма в качеството на самите платки  но има разлика във съпорта за биосите да речем и при Асус плащаш и за име. Високите серии  и на двете марки са с хубави кондензатори и няма да изпукат като пуканки след 1-2 години работа. 

Асус и Асрок  се правят във заводите на Фокскон  и Асрока се води бюджетния вариант на Асус дъната. Фрапантни разлики няма в качеството на самите платки  но има разлика във съпорта за биосите да речем и при Асус плащаш и за име. Високите серии  и на двете марки са с хубави кондензатори и няма да изпукат като пуканки след 1-2 години работа. 

Аз затова се спирам на дъно от по-висок клас. Основата, на която се намират всички компоненти е дъното. Именно затова са ми предпочитанията към Asus. А и всичките ми машини до сега са били с Асуско дъно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Асрок отдавна няма нищо общо с Асус. Единствено логото е подобно.

Предполага се че ще е добро и то (аз нямам добри спомени от Асрок) но кой знае.

Относно дисковете, е за предпочитане да се избягват Seagate, и да се заложи на истинско качество Hitachi но при тях цената е малко по-висока.

За здрави дъна аз бих предпочел Гигабайт

Аз бих се спрял на това.

Достатъчно качествено дъно и е на приемлива цена, 6 х сата порта.

Избора на процесор и дискове ,остава за теб!

Захранването е производство на сисоник и към днешна дата, като цена-качество най си заслужава.

Ссд-то ,ако ко не те притесняват 70лв. отгоре спрямо 120/128гб модели е за предпочитане.

Кутията ти е един от най-важните компоненти ,след като ще се ползват толкова дискове. Освен място ,трябва и да мислиш как ще се охлаждат.

Тази е добър избор и ще ти свърши идеална работа.

Моята кутия от подписа,която продадах преди броени дни имаше възможност за допълнително инсталиране на вентилатори на клетката за хардове. Кати при драстично нарастване на температурата на хардовете ,е хубаво да имаш опция за пуш пул(два да вкарват от предния панел и непосредствено двата захванати за клетката на хардовете да изкарват.

За такава кутия ,единствено в момента се сещам за Пантекс Етно Про, но според мен и фрактала ще държи хладни дисковете!

post-332922-0-41732300-1424080318_thumb.

playalistic Покажи ми къде ще сложиш 5 HDD+ 1 SSD+ DVDRW+ Bluray  на това дъно . Под 300 лева няма дъна със над 6 слота за дискове. То това е и главния проблем  в случая.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Phanteks Enthoo Pro е всичко друго, но не и тиха кутия, особено с тая 200мм перка отпред. Fractal R5 е доста прилична за охлаждане на хард дисковете. Още повече Enthoo Pro е отворена отвсякъде и без контрол на вентилаторите, та навлизаме в територия на допълнителни контролери или 30лв за един вентилатор, за да е тихо и хладно. Доколкото знам, R5 идва с новите вентилатори на Fractal с 2,44 статично налягане, та ще прокарат въздуха през хардовете без проблем.

Ами нали полседно остана, че освен новата система, ще ползва и старата!

А дъна до 300лв. има.

Асрок z87 extreme4 -270лв.

Асрок z97 extreme4 290лв.

playalistic Покажи ми къде ще сложиш 5 HDD+ 1 SSD+ DVDRW+ Bluray  на това дъно . Под 300 лева няма дъна със над 6 слота за дискове. То това е и главния проблем  в случая.

Има как да няма? Моето от подписа е с 6 слота + 2 допълнителни.

Росене и като чичо ти Стефан иска да е с Интел  и да е или със Асус или със Гигабайт  кво правим ?  Това което си го е избрал е достатъчно да задоволи абсолютно всичките му потребности. Най много ако не му хареса вградения звук да си сложи някоя външна звукова карта и до там.

Има как да няма? Моето от подписа е с 6 слота + 2 допълнителни.

Може и да има Росене, но твоето от подписа е за AMD процесори - нали така? Аз съм написал - INTEL! 

Вече станах досаден, но Вие въобще не четете. Дъно - ASUS - евентуално - Гигабайт, но в краен случай. Коко ми е предложил дъно на Асрок на половин цена със същите възможности и ми гарантира, че не са като едно време, а аз отново съм се спрял на Асуса от 380 лева. Защо ли! чак пък толкова не съм захлюпен, за да не ги разбирам нещата.Консултирам се с Вас, защото сте много по напред от мен. 

Росене и като чичо ти Стефан иска да е с Интел  и да е или със Асус или със Гигабайт  кво правим ?  Това което си го е избрал е достатъчно да задоволи абсолютно всичките му потребности. Най много ако не му хареса вградения звук да си сложи някоя външна звукова карта и до там.

Да, разбира се, че обезателно ще има външна аудиокарта, но след време. То ако имах 10000 лева, ще ги дам на някой да ми стегне една добра машина, а аз ще легна под върбата да си почивам. Но не е така. Благодаря ти.един от хората, който е разбрал, че държа много на някои модули. А дъното за мен е съществено. Не ми се купува утре пак друго а и не се знае въобще за какво ще харча пари на вятъра заради един компютър, който никога няма да ми удовлетвори желанията в аудио часта.

Аз бих се спрял на това.

Достатъчно качествено дъно и е на приемлива цена, 6 х сата порта.

Избора на процесор и дискове ,остава за теб!

Захранването е производство на сисоник и към днешна дата, като цена-качество най си заслужава.

Ссд-то ,ако ко не те притесняват 70лв. отгоре спрямо 120/128гб модели е за предпочитане.

Кутията ти е един от най-важните компоненти ,след като ще се ползват толкова дискове. Освен място ,трябва и да мислиш как ще се охлаждат.

Тази е добър избор и ще ти свърши идеална работа.

Моята кутия от подписа,която продадах преди броени дни имаше възможност за допълнително инсталиране на вентилатори на клетката за хардове. Кати при драстично нарастване на температурата на хардовете ,е хубаво да имаш опция за пуш пул(два да вкарват от предния панел и непосредствено двата захванати за клетката на хардовете да изкарват.

За такава кутия ,единствено в момента се сещам за Пантекс Етно Про, но според мен и фрактала ще държи хладни дисковете!

Последен път - Дъното ще е ASUS

SSD диска - Интел 

Кутията, която е написана от  Psiho_666

То е ясно какво ще е захранването. Аз искам 650 вата , а някои от Вас ми предлагат 450! Защо?

SSD диск аз бих предложил Самсунг, те са най-надеждни.

А за HDD Хитачи по същата причина. Не си отбелязал бюджет, и направих една примерна... Излезе малко скъпичка но.. Мисля че си заслужава.

Е щом държиш толкова на марка в емаг http://www.emag.bg/d-nna-platka-asus-z97-socket-1150-maximus-vii-hero/pd/D81XLBBBM/?ref=smart-history_4е на 367лв.

Ако не те притеснява магазина е по-добър вариант, поне аудиото на първо време ще ти свърши работа.

За захранване ,така и не разбрах защо държиш на 650 ватов модел.

Да фрактала е със 100 вата по-малко и малко по-евтино ,използва една и съща платформа със въпросния сисоник.

Ама пък за същата разлика ,само че нагоре пък е 750 ватово CM ,където е отново на сисоник, самоче използва по-добра платформа КМ3.

За още малко отгоре пък е евга г2 850 вата ,която след регистрация в официалния сайт е с 10г гаранция.

Та поне за захранване си харесай едно без да се изсилваш с ватовете, щото като ги подкараш с по-20лв. разлика в цената стават все по-мощни и в случея по-качествени.

П.п това за cm захранването са пълни глупости дето съм писъл.

Това е VS а не V(Vanguard) серията, да не се взима под внимание!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

Вече ти ще си решиш дали те устройва по-високата цена. Познавам изтънчения ти характер и вкус, и знам че искаш максимално качество и надеждност :)

А да и аудиото вградено в Гигабайт е много качествено.. Доста близо до някои от долния клас Креатив..

SSD диск аз бих предложил Самсунг, те са най-надеждни.

А за HDD Хитачи по същата причина. Не си отбелязал бюджет, и направих една примерна... Излезе малко скъпичка но.. Мисля че си заслужава.

За да си и ти наясно с БЮДЖЕТА, ще го напиша с големи букви, без да се приема като крещене!

БЮДЖЕТА ЩЕ Е ТАКЪВ, КАКЪВТО СЕ ПОЛУЧИ НА КРАЙНАТА КОНФИГУРАЦИЯ.

ПОЧТИ ПРЕЗ 3 ПОСТА СЪМ ГО ПИСАЛ ДО СЕГА!

Мнението за SSD на Самсунг, е твое, а мнението за Intel, е мое. това не подлежи на коментар. Аз съм посочил кое да се коментира.

Понеже не срещнах или не открих бързо  Хитачи, съм се спрял на мнението на колега, който много добре е запознат с хардуера на компютъра а и мненията са му били винаги полезни във форума. Намеря ли, ще бъдат такива, каквито ти си препоръчал.

Е щом държиш толкова на марка в емаг http://www.emag.bg/d-nna-platka-asus-z97-socket-1150-maximus-vii-hero/pd/D81XLBBBM/?ref=smart-history_4е на 367лв.

Ако не те притеснява магазина е по-добър вариант, поне аудиото на първо време ще ти свърши работа.

За захранване ,така и не разбрах защо държиш на 650 ватов модел.

Да фрактала е със 100 вата по-малко и малко по-евтино ,използва една и съща платформа със въпросния сисоник.

Ама пък за същата разлика ,само че нагоре пък е 750 ватово CM ,където е отново на сисоник, самоче използва по-добра платформа КМ3.

За още малко отгоре пък е евга г2 850 вата ,която след регистрация в официалния сайт е с 10г гаранция.

Та поне за захранване си харесай едно без да се изсилваш с ватовете, щото като ги подкараш с по-20лв. разлика в цената стават все по-мощни и в случея по-качествени.

Дъното ще е точно това и не е казано, че ще е от Емаг.

За захранването - Кое би предпочел ти? 450 или 650 вата, за да ти е мирна главата? заради 20 лева по евтино? Ами "дум" и още 120 горница? За разлика от много от вас, аз имам 45 години стаж в електрониката и практиката добре ме е научила какво трябва и какво не.Прочети поста на Кокомил.

И никъде не се изсилвам, а искам с това, което не ми е ясно, да ми помогнете. Който не желае, аз съм написал - не е задължително - тук се отговаря само на добра воля.

Погледни и тва за всеки случай , макар и да е асрок!

ASROCK Z97 PROFESSIONAL /1150

Обща стойност - 367.48 лв. с ДДС

Има много сата портове.

И не се притеснявай.. ако смяташ че такова скъпо дъно ще се развали лесно , грешиш!След като няма да има овърклок съм сигорен на 100%, че ще те изкара дълго време. Просто това е по-бюджетния варянт ..

Погледни и тва за всеки случай , макар и да е асрок!

ASROCK Z97 PROFESSIONAL /1150

Обща стойност - 367.48 лв. с ДДС

Има много сата портове.

Благодаря! Ще го огледам и ако не намеря дъното в продажба ( в което се съмнявам) ще мина на такъв вариант явно, защото дъната и всички компоненти , отново казвам, че ще са за двама човека - аз и моя приятел. А и с него трябва да се съгласувам в крайна сметка!

Оспамихте темичката на човека, а той супер културно си обясни какво иска и какви са му целите. В тея 3 страници дали има 10 полезни коментара, другото спам и безсмислено спорене.

Дъното е избрано, кутия и захранване са избрани, SSD-то е избрано. И колкото и да не съм фен на Intel, SSD-тата на Samsung са всичко друго, но не и надеждни. Последната половин-една има масови оплаквания от Samsung... Какво остана да бъде избрано? Просто не мога да се обърна към тоя човек с Чичо Стефчо... Не мога...

Вече ти ще си решиш дали те устройва по-високата цена. Познавам изтънчения ти характер и вкус, и знам че искаш максимално качество и надеждност :)

А да и аудиото вградено в Гигабайт е много качествено.. Доста близо до някои от долния клас Креатив..

Що се касае до аудиото, няма смисъл да говорим. За тази цел имам това на разположение, което за сега ми върши прекрасна работа, но цената му е над 7000 лева.

"Naim SUPERNAIT 2"  Можеш по обстойно да се запознаеш с модела при желание!

Оспамихте темичката на човека, а той супер културно си обясни какво иска и какви са му целите. В тея 3 страници дали има 10 полезни коментара, другото спам и безсмислено спорене.

Дъното е избрано, кутия и захранване са избрани, SSD-то е избрано. И колкото и да не съм фен на Intel, SSD-тата на Samsung са всичко друго, но не и надеждни. Последната половин-една има масови оплаквания от Samsung... Какво остана да бъде избрано? Просто не мога да се обърна към тоя човек с Чичо Стефчо... Не мога...

А ти прекрасно знаеш, че мненията ти са особено ценни за мен, защото не съм чул до сега някой да те е "оплюл" че си го подвел в конфигурацията. Още повече - всичките ти мнения са, като разясняваш и обясняваш подробно. Е, на такъв човек - аз вярвам, щото е много добре подготвен за мен с хардуера. Няма проблем за спама. Аз се учудвам, че много от хората четат дадена тема през 5 поста и се включват съвсем неподготвени. Значи, липса на рутина!

Ами аз не мисля че моето бе спам..Прочел съм цялата тема , а и не е лошо да се помисли и за нещо различно, защото за неговите нужди и при такава висока цена на дъното , не мисля че ще има проблеми през следващите 5,6...години, ако се поддържа конфигурацията..Апък за асрок , може да се каже че не са особено добри за am3+ процесорите, но да не забравяме че са много използвани/продаваи за сякви цели..апък тук става въпрос за интел , така че няма да има проблеми!!

Дъното ще е точно това и не е казано, че ще е от Емаг.

За захранването - Кое би предпочел ти? 450 или 650 вата, за да ти е мирна главата? заради 20 лева по евтино? Ами "дум" и още 120 горница? За разлика от много от вас, аз имам 45 години стаж в електрониката и практиката добре ме е научила какво трябва и какво не.Прочети поста на Кокомил.

И никъде не се изсилвам, а искам с това, което не ми е ясно, да ми помогнете. Който не желае, аз съм написал - не е задължително - тук се отговаря само на добра воля.

От дефинацията за дъно, не се разбира "дъното ще е това",понеже ме цитираш, това което ти си харесал или това което ти предложих от емаг.

Ако говориш за това ,което си харесал ти , най-вероятно дори не си отворил линка към емаг.

Ако говориш за това,което съм ти предложил аз, просто ти дадох вариант,където е най-исгодно.

Щом ,не е казано,че ще е от емаг ,следователно си готов да отделиш някой лев отгоре и дабвземеш примерно от никем или скай.

Ако парите не са проблем ,най добре се обърнете към искам Пц-там поне ще ви обслужат на ниво и ще имате по-добро обслужване,ако се наложи!

За захранването,аз от доста години съм избрал ,много по-маломощен модел, вижда се в подписа ми.Като товара ми е бил в пъти повече от колкото ще е твоя сега без видео картата. Спомена за видео карта ,но до там -щото от двучипова ламя и такава която се захранва пци слота има огромна разлика. Та и аз малко изтървах за дъната, но пък и темата ти не е перфектно зададена. Аз съм ти предложил 550 ватов модел ,напълно достатъчен и за едночипова висок клас карта в бъдеще.

Наистина е жалко,ше Людмил го няма,той поне често мереше консумацията на системата си, като е давал почети реална консумация. Ами питай го той колко измери на тогавашната му система -клокнат и5 амд 7950, като захранването му е 360 ватов сиасоник и дори имаше доста запас.

Та и аз бих ти отговорил когато наистина ти претрябват 650 вата!

Поздрави и лека вечер!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.