Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за нова конфигурация

Featured Replies

От дефинацията за дъно, не се разбира "дъното ще е това",понеже ме цитираш, това което ти си харесал или това което ти предложих от емаг.

Ако говориш за това ,което си харесал ти , най-вероятно дори не си отворил линка към емаг.

Ако говориш за това,което съм ти предложил аз, просто ти дадох вариант,където е най-исгодно.

Щом ,не е казано,че ще е от емаг ,следователно си готов да отделиш някой лев отгоре и дабвземеш примерно от никем или скай.

Ако парите не са проблем ,най добре се обърнете към искам Пц-там поне ще ви обслужат на ниво и ще имате по-добро обслужване,ако се наложи!

За захранването,аз от доста години съм избрал ,много по-маломощен модел, вижда се в подписа ми.Като товара ми е бил в пъти повече от колкото ще е твоя сега без видео картата. Спомена за видео карта ,но до там -щото от двучипова ламя и такава която се захранва пци слота има огромна разлика. Та и аз малко изтървах за дъната, но пък и темата ти не е перфектно зададена. Аз съм ти предложил 550 ватов модел ,напълно достатъчен и за едночипова висок клас карта в бъдеще.

Наистина е жалко,ше Людмил го няма,той поне често мереше консумацията на системата си, като е давал почети реална консумация. Ами питай го той колко измери на тогавашната му система -клокнат и5 амд 7950, като захранването му е 360 ватов сиасоник и дори имаше доста запас.

Та и аз бих ти отговорил когато наистина ти претрябват 650 вата!

Приятелю! Темата ми е перфектно зададена, но като че ли трябваше да се намира в "дънни платки" а не в "готови конфигурации". Погледнах дъното от Еймаг - не е това, което съм посочил.Ако се чувствате обиден, то моля за извинение , а ако смятате че не "слушам" не е необходимо да ми отговаряте.След като съм посочил примерна конфигурация следва обсъждането и и това, което съм написал, че няма да се променя, значи си остава така.За видеокарта споменах, когато Коко ми посочи Асрока за 185 лева. Нищо повече.Що се касае за захранването - аз да не би да ям доматите с клоните, че да не разбирам?А колко ми трябва съм преценил правилно. Нямам други коментари към Вас!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 111
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

От захранване не се пести. Колкото повече, толкова по-добре. Едно е когато имаме даден бюджет и се съобразяваме с него, друго е когато човека е готов да даде повечко пари за по-качествен продукт. Такива артикули не се купуват всеки ден.

Когато се изгражда една система се взима на предвид консумацията.

След като не е упоменато ,дори към каква карта се цели след време ,то значи в темата няма един правилен коментар.

В неговия случей ,дори и с добавянето на карта системата може да не минава дори 250 вата,понеже като казва карта може и една 750ti да му е напълно достатъчна.Е моето тогава за такъв тип система е боклук ли(само ватове не правят едно захранване добро)

А сега ми обяснете защо му е 650 ватово, след като и 550 ще е огромен запас.

Цетирате ме за работи които се мъча да ви обесня- ами то като била 20лв. разликата от 550в. предложено от мен и 650в, което той е харесал,ами тя 20лв. е разликата от това което е харесал и 750в модел на сисоник. Та ако я караме така през 20лв, то ще минем през няколко отлични модела със все повече ватове и все по-качествени.

Аз питам сега защо не даде 220лв. след като по-мощно и е същия модел на това което е харесал.

Запасете се с акъл ,ватовете няма да ви трябват с оглед на все по-енорго зависими компоненти(освен производителност, хората мислят и за консумация-това е бъдещето).

То и в близкото минало нямаше лед крушки и си карахме с 100 ватовите крушки!

Когато се изгражда една система се взима на предвид консумацията.

След като не е упоменато ,дори към каква карта се цели след време ,то значи в темата няма един правилен коментар.

В неговия случей ,дори и с добавянето на карта системата може да не минава дори 250 вата,понеже като казва карта може и една 750ti да му е напълно достатъчна.Е моето тогава за такъв тип система е боклук ли(само ватове не правят едно захранване добро)

А сега ми обяснете защо му е 650 ватово, след като и 550 ще е огромен запас.

Цетирате ме за работи които се мъча да ви обесня- ами то като била 20лв. разликата от 550в. предложено от мен и 650в, което той е харесал,ами тя 20лв. е разликата от това което е харесал и 750в модел на сисоник. Та ако я караме така през 20лв, то ще минем през няколко отлични модела със все повече ватове и все по-качествени.

Аз питам сега защо не даде 220лв. след като по-мощно и е същия модел на това което е харесал.

Запасете се с акъл ,ватовете няма да ви трябват с оглед на все по-енорго зависими компоненти(освен производителност, хората мислят и за консумация-това е бъдещето).

То и в близкото минало нямаше лед крушки и си карахме с 100 ватовите крушки!

""Запасете се с акъл...""

Ще се постараем да се запасим, а Вас най учтиво Ви моля да не взимате повече участие в тази моя тема, за което ще съм Ви благодарен! 

""Запасете се с акъл...""

Ще се постараем да се запасим, а Вас най учтиво Ви моля да не взимате повече участие в тази моя тема, за което ще съм Ви благодарен!

Разбира се!

Така и бях решил, понеже според моите разбирания вече е изчерпана!

Дори и да имаше още какво да обсъдя ,щом желанието е такова-винаги бих се съобразил и да останем възпитани.

Поздрави и успех с покупката.

Надявам се не съм ви обидил и ако е така,имате моите извинения!

Разбира се!

Така и бях решил, понеже според моите разбирания вече е изчерпана!

Дори и да имаше още какво да обсъдя ,щом желанието е такова-винаги бих се съобразил и да останем възпитани.

Поздрави и успех с покупката.

Надявам се не съм ви обидил и ако е така,имате моите извинения!

Много правилно решение ! Тъкмо преглеждах постовете от последните две страници и си мислех какъв е вашият принос към темата !? Освен някакво мрънкане от общ характер ........нищо конкретно ! Т.е. , прилича ми на спам !

Без лоши чувства !

Благодаря!

http://nikem-bg.net/...DR3-1600-A-DATA това предполагам е "КИТ" и цената за него е упомената или става въпрос за едната банка че струва 140 лева? Не го разбрах така, както е постнато. Предполагам че двете заедно са 140 лева или бъркам?

Благодаря!

http://nikem-bg.net/...DR3-1600-A-DATA това предполагам е "КИТ" и цената за него е упомената или става въпрос за едната банка че струва 140 лева? Не го разбрах така, както е постнато. Предполагам че двете заедно са 140 лева или бъркам?

Да,кит е - 2 банки по 4 GB всяка за 140 лева.

Редактирано от Десислав Петров (преглед на промените)

Да,кит е - 2 банки по 4 GB всяка за 140 лева.

Благодарско. И като че ли е по-добре за следващите години, SSD - to да е поне 180 или 240 гигабайта. Поне аз така си мисля. А за дъното две приказки може ли? Без подробности а само SATA портовете.

Благодарско. И като че ли е по-добре за следващите години, SSD - to да е поне 180 или 240 гигабайта. Поне аз така си мисля. А за дъното две приказки може ли? Без подробности а само SATA портовете.

Комбинацията от 180GB SSD + 1TB Seagate barracuda/WD Caviar black е най-доброто за парите си според мен.Като ОС и всички програми са на ссд-то,а лични данни вече на харда.Относно дъното, има 6 sata 3 (6GB/s).Може да се смени SSD-то с такова на pci-express слот,а не сата с цел спестяване на 1 сата порт,ама за мене е безмислено,защото такова ssd стува майка си и баща си.Ето най-евтиното в никем :http://nikem-bg.net/computer-components/SSD-ASUS-ROG-RAIDR-EXPRESS-240GB(667 лева)

P.S Може и така http://www.dx.com/p/maiwo-kcssd2-2-x-1-8-inch-msata-pci-e-ssd-msata-to-pci-e-card-green-350661#.VOJYbuasVnMhttp://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SP310-MSATA-III-128G Доста по-евтин вариант е.Като може да се сложи още едно мсата ссд в бъдеще.

Редактирано от Десислав Петров (преглед на промените)

Комбинацията от 180GB SSD + 1TB Seagate barracuda/WD Caviar black е най-доброто за парите си според мен.Като ОС и всички програми са на ссд-то,а лични данни вече на харда.Относно дъното, има 6 sata 3 (6GB/s).Може да се смени SSD-то с такова на pci-express слот,а не сата с цел спестяване на 1 сата порт,ама за мене е безмислено,защото такова ssd стува майка си и баща си.Ето най-евтиното в никем :http://nikem-bg.net/computer-components/SSD-ASUS-ROG-RAIDR-EXPRESS-240GB(667 лева)

P.S Може и така http://www.dx.com/p/maiwo-kcssd2-2-x-1-8-inch-msata-pci-e-ssd-msata-to-pci-e-card-green-350661#.VOJYbuasVnMhttp://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SP310-MSATA-III-128G Доста по-евтин вариант е.Като може да се сложи още едно мсата ссд в бъдеще.

Десислав, отново благодаря. Разбрах всичко и няма да спестявам слот. При мрежа между компютрите вече имам 3 действащи диска по 2 терабайта на единият, а на другият ще са другите 2 + SSD - то и двете записвачки. Устройва ме този вариант и него съм си избрал. Вътрешна мрежа и на 2 компютъра по 3 диска.

Ето примерна конфигурация според мен, като трябва да се знае, че точно не мога да преценя дали ще е балансирана, както Вие казвате. Така че могат да настъпят промени.И отново! Цената ще е такава, каквато се получи на края . И последно. Компютрите ще бъдат 2, абсолютно еднакви за мен и моят приятел.

Дъно    ASUS Z87-PRO     в най лошият случай това:  този Асрок 

Процесор  I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150 

Захранване   Gold  сертификат

HDD   този   2 броя

Записвачките няма да ги пиша, защото нямам време за разглеждане. Предполагам, ще са LG  и двете, но това не е от съществено значение за сега.

Tака като гледам вече сте се ориентирали доста добре.Аз лично бих взел другата кутия предложена от Psycho, Fractal R5,но както винаги съм казвал при еднакъв или близък клас кутии,изборът е въпрос на вкус.

Това което лично мен ме притеснява е процесорът. Всичко останало е на топ ниво(или без нужда от повече - рам) а със средна ръка процесор.Ако нещо с 8 нишки е изхвърляне,поне от 4 ядрените някой с малко по-висок такт....Не отричам,че този ще е достатъчен ЗАСЕГА.Но това е хардуер поне за 4 години спокойна и комфортна работа.И какво се прави ако процесора се окаже недостатъчен в един момент.Знам,че не играете игри,но просто като го гледам лично на мен не ми пасва в конфигурацията.Друг е въпроса,че малко повечето такт струва несъразмерно повече пари при 4 ядрените. Така че ако го позволява бюджета най-добре 4770 или поне 1231v3.(даже за предпочитане).4790 е излишно по-скъп.Базирам това си мнение на собствена грешка със всичко на високо ниво със средна ръка процесор и после години ме беше яд.Вярно при мен ситуацията е различна защото играя,но пак имах топ дъно на асус,яка графика,качествен хард и процесор който спря да ми "стига" за една година.Доколкото видях набързо в интернет програмите които ползвате все още не блестят с многонишкова оптимизация,но кой знае следващата версия как ще е....

Пак да повторя,това е строго лично мнение споделено с автора на темата и не ангажирам никого,още по-малко искам да навлизам в безсмислени

дискусии.

Поздрави!

edit: Упс с ксеона ще трябва и графична карта.Сериозно недоглеждане от моя страна.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Tака като гледам вече сте се ориентирали доста добре.Аз лично бих взел другата кутия предложена от Psycho, Fractal R5,но както винаги съм казвал при еднакъв или близък клас кутии,изборът е въпрос на вкус.

Това което лично мен ме притеснява е процесорът. Всичко останало е на топ ниво(или без нужда от повече - рам) а със средна ръка процесор.Ако нещо с 8 нишки е изхвърляне,поне от 4 ядрените някой с малко по-висок такт....Не отричам,че този ще е достатъчен ЗАСЕГА.Но това е хардуер поне за 4 години спокойна и комфортна работа.И какво се прави ако процесора се окаже недостатъчен в един момент.Знам,че не играете игри,но просто като го гледам лично на мен не ми пасва в конфигурацията.Друг е въпроса,че малко повечето такт струва несъразмерно повече пари при 4 ядрените. Така че ако го позволява бюджета най-добре 4770 или поне 1231v3.(даже за предпочитане).4790 е излишно по-скъп.Базирам това си мнение на собствена грешка със всичко на високо ниво със средна ръка процесор и после години ме беше яд.Вярно при мен ситуацията е различна защото играя,но пак имах топ дъно на асус,яка графика,качествен хард и процесор който спря да ми "стига" за една година.Доколкото видях набързо в интернет програмите които ползвате все още не блестят с многонишкова оптимизация,но кой знае следващата версия как ще е....

Пак да повторя,това е строго лично мнение споделено с автора на темата и не ангажирам никого,още по-малко искам да навлизам в безсмислени

дискусии.

Поздрави!

Много благодаря за Вашето мнение. Това с процесора също го мисля и продължавам да съм малко скепричен по въпросния. Просто за едно добро дъно като посоченото, едва ли точно този процесор ще е най- адекватното решение, но аз се страхувам да напиша каквото и да било само заради това, че не познавам в дълбочина производството им. Веднага някой ще каже. Ами че ти можеш да сложиш и i7 4790 на това дъно без проблем. Да , ама не е точно така.Аз неведнаж споменах, че се лишавам от много добър телевизор 55 инча, за да си осигуря този каприз и съм решил да го направя. Тогава нека да не е крайно решението за посоченият от мен. Естествено, че дъното ми е за почти 400 лева, а процесора за..350.Момчета, ако знаех всичко като някои от Вас, аз нямаше да пускам тема а и никой нямаше да знае, че имам нов компютър.Тук целта ми е да ми помогнете с Вашите знания, защото мен това като материя не ми е много необходимо. Ако се занимавах както едно време с хардуер, съм съгласен.И още нещо, без да се обижда никой. От годините по форума имам набелязани колеги, които много добре познават и следят развитието на хардуера. Затова и предпочитам лично тяхното мнение. А те са особено известни на всички Вас. Имена този път няма да споменавам. Ще чакам да предложите и Вие  една или две идеи процесор по добър, от посоченият от мен.

Ксеона е много хубав процесор  но е без вградено видео  за голямо съжаление :( Ако наистина си решил да разделяш хардовете  на 2-те машини дай да помислим за  някакво малко по-евтино дъно на Асус. Да може да се наблегне на процесора да е възможно най балансираното решение.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ксеона е много хубав процесор  но е без вградено видео  за голямо съжаление :(

Понеже няма и на първо време няма да има отделна видеокарта, то е задължително да има такава в процесора. Ето, за да съм сигурен кой има и кой не или трябва да питам или да ровя из интернет като...кокошка! По ми е лесно, да Ви попитам, не че ме мързи.

За мене най-удачен за такава скъпа конфигурация си остава i7-4770,заключения вариaнт,защото колегата си е написал,че не се занимава с overclock.Не можах да разбера за каква цел ще се ползва компютъра,да не стане така,че повече от пентиум g3258 да не е необходим :D

А да и аудиото вградено в Гигабайт е много качествено.. Доста близо до някои от долния клас Креатив..

Здрасти Пенке! Ама креативка от 50лв.По-малко не съм виждал!

Има и със но е по-скъп та I7 си остава вариант в такива случай.

И понеже много се интересуваха от БЮДЖЕТА,нека кажа. Една част от парите за телевизора ще отидат за компютъра, около 2600 лева. Кажи модела на този прословут процесор а аз ще си го навра отзад накрая. А и приятелят ми въобще няма да се съгласи с предложението. Техниката ще се закупува точно от Дюселдорф - Германия. Той е там!

За мене най-удачен за такава скъпа конфигурация си остава i7-4770,заключения вариaнт,защото колегата си е написал,че не се занимава с overclock.Не можах да разбера за каква цел ще се ползва компютъра,да не стане така,че повече от пентиум g3258 да не е необходим :D

В началото на темата съм написал всичко - за какво ще се ползва компютъра. Не е необходимо да се повтарят едни и същи неща, защото омръзва.

Здрасти Пенке! Ама креативка от 50лв.По-малко не съм виждал!

Аз не съм Росен Александров, моето момче! Нещо си се объркал!

И понеже много се интересуваха от БЮДЖЕТА,нека кажа. Една част от парите за телевизора ще отидат за компютъра, около 2600 лева. Кажи модела на този прословут процесор а аз ще си го навра отзад накрая. А и приятелят ми въобще няма да се съгласи с предложението. Техниката ще се закупува точно от Дюселдорф - Германия. Той е там!

В началото на темата съм написал всичко - за какво ще се ползва компютъра. Не е необходимо да се повтарят едни и същи неща, защото омръзва.

Аз не съм Росен Александров, моето момче! Нещо си се объркал!

Старая се да отговоря на всеки един от Вас. Все пак, аз съм този, който иска съвети.

http://ark.intel.com/products/family/78581/Intel-Xeon-Processor-E3-v3-Family#@All

Това са моделите (L са енергоспестяващи) а най-отдясно пише дали имат графика и коя точно (лека разлика в честотите).

Но по-добре си гледай i7 моделите ако решиш да взимаш 8-нишков.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Оооо екстра щом ще е от там. Ето какво ти измислих аз от местните дилъри . Остава само да си добавиш дъното което ти си харесаш защото тука в България тая цялата серия на Асус ASUS Z87 изобщо я няма никъде. До 2000 лева ще се вместиш с топ компютър. Ето това ти е процесора с вградена графика е  Intel® Xeon® Processor E3-1246 v3 (8M Cache, 3.50 ...

image.jpg

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Извинявам се, не съм видял.Ако е само за това попринцип и i3-4160 ще стигне,но е най-добре i5-4460.За какво му е на колегата процесор за 600 лева не разбирам.

i7 4770 изглежда като сравнително балансирано решение производителност/цена. От друга страна ако влиза в бюджета, най-бързият процесор за сокет 1150 е i7 4790k. Разликата между него и споменатия в началото на коментара е че е с отключен множител (т.е. се овърклоква), но и е с фабрично завишени честоти. i7 4770 е 3,4гхц и 3,8гхц турбо, а 4790k е 4гхц/4,4гхц.  Цената му обаче гони 700лв в момента и не знам дали ще влезе в бюджета ви. Не е балансирано решение цена/производителност, но определено е най-добрият процесор за този сокет. Иначе бих се присъединил към мнението че I5 4460 e малко компромисен на фона на другите компоненти, с едно наум обаче - нямам пълна представа колко ще го товарите.

Откъм i7 вариантите са ви: 4770, 4771, 4790, 4790k. Има и 4770k обаче той е  същият като 4771 с възможност за клок, та няма смисъл от него.

Поздрави и успех!

Извинявам се, не съм видял.Ако е само за това попринцип и i3-4160 ще стигне,но е най-добре i5-4460.За какво му е на колегата процесор за 600 лева не разбирам.

Ха сега! Дали да не помоля модератора да затвори темата и да си купя с мерак телевизорчето? Кво ще кажете? Няма проблем, не се притеснявай Десислав.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.