Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хубав и качествен охладител

Featured Replies

Tака,явно при тебе няма спирка!

И аз не съм фен на бюджетни заключени и5-и обаче специално при неговата ще бъде удачно само да му я честитите и да си траете. Човека ще играе ако правилно съм запомнил , така че просто няма съотвено адекватно АМД.

Сериозно?! А athlon 860k

Това как ти изглежда? На твърдението ,че няма адекватно АМД на 4690К ти ми отговаряш с атлон 860К.

Само това е достатъчно на човек който има понятие от хардуер за да разбере ти какъв майстор си. И какви тестове даде точно - едно клипче където братюгата си разцъква да покаже ,че на него може да се играе и някаква измислена страница в която дадената бюджетна i5-а го смазва в графата игри.Което няма как да не се случи предвид цената им.

И точно ти не си ми нито на акъла а още по-малко на знанията (доказуемо като се разгледа из форума) че да ми викаш изцепка. Дай едно нещо което съм казал и не е вярно! Допреди известно време ви слагах с Монката под един знаменател само на различни полюси обаче откакто той беше почивка за няколко дена си оправи доста и тона и мненията и стана доста по-обективен. А ти господин специалист си лапнал АМД та АМД. Вярно е,че има области и бюджети в които те са по-добрия избор,затова и се дразнех толкова на Мони с неговите i3-i5 на всяка цена. Обаче ще го потретя пак от 4690К нагоре влизаме в клас където АМД нямат отговор в игрите. Ако е за приложения границата е малко по-нагоре и като ги клокнеш яко още малко по-нагоре.За пример ,защото мразя голословието:

Актуален тест от списание от този месец на нови и по-стари процесори с клок,който ми е пред очите,но не си залужаваш усилията да сканирам и качвам снимки на таблиците.Тествано на 720 без АА,AF,АО и Post Procesing,за да се изключи графичната карта от уравнението.

5 Игри!

Най-бързите процесори на АМД са FX 6300 и FX 8350 клокнати на по 4,8(и да 9590 участва в теста....). Единствената игра в която клокнатия 8350 е по-бърз от клокнат 4690К и то с 2% е Crysis 3.Това е и единствената игра в която стоков 4790К е по-бърз от клокнатия 4690К. (но както се казва изключенията потвърждават правилото)

Съответно по-бързия FX e по-бавен както следва в :

Аnno 2070 - 38%

F1 2013 - 29%

Starcraft 2 - 63%(ползва 2 ядра и иска такт)

Skyrim с модове - 33%

В приложения 8350 на 4,8 е 4% по-бърз от 4690К на 4,4. Приложенията са 7-Zip,Lightroom,Luxmark,h264-UHD.

Така аз обосновах твърдението си за което се хвана да ме заяждаш,докажи ми че греша и ще си върна думите назад от последните 2-3 поста и ще ти се извиня публично ако съм те засегнал.Ако не можеш просто не се занимавай с мен.

ПП. Ще стане така,че ще се затвори още една тема обаче хайде пък все да си траем....

• Отговори 109
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако искаш ниски температури му свали "главата" ,сложи му по-добра паста или направо течен метал,след което пак залепяш капачката.Иначе каквото и охлаждане да му сложиш(освен течен "N") все ще си грее.Тук не трябва да има сравнения с клока между интел и АМД. Различен производствен процес,единия е със запоена капачка,а другия има паста под нея.Като гледам,на i5 4690K му дават Tcase 72*C,че тези процесори не бяха ли до 100*C?

И пак споделям мнението си,че щеше да е по-добре да си вземеш Xeon-че или заключена i7-чка.Това клокване ,с него и без,когато умалее процесора и клока няма да го спаси :D

Аз на моя не му лепих IHS-а направо си го боцнах така :) 

Процесора ще е актуален поне 2г.Лично мнение.Клока е за кеф не за рекорди адашче.Исках да видя как е при интел.За момента не съм доволен относно охлаждане,пълни глупости са че амд са топлите....fx ми 60 градуса ги стигаше на 4.4 4.5.При интел нещата са други специално за този процесор.Колегата ми взе същия само че е Malaysia моя малко странно но е Vietnam.При него с клок на 4.5 волтаж 1.25 и охлаждане корсаир Х110 трудно стига 70 градуса в бенч.Явно има страхотна бройка,това ме подведе да си купя и аз същия.Но уви от бройка до бройка разликата е огромна.Тук има ли някой друг с I5 4690K Vietnam?Явно там е проблема виетнамските са кофти макар че не би трябвало.Никъде в нета не намирам инфо за Виентамска бройка.

Не знам защо но във всички форуми които чета Виетнамските чипове се клокват много по-добре от Малайзията.Нищо че моя 4790k прави 4.7 на 1.211 и 4.8 на 1.25 ;)

Мойто момче ако ти живееш само за игри си е твой проблем но те не са мерило за производителността.

И от къде на къде си позволявате тук да давате оценки на непознат човек?

Че той човека си каза, че за игри го е взел? Томи ти даде тестове черно на бяло и пак те опроверга, обаче ти друго освен червено не виждаш.

• Автор

Мойто момче ако ти живееш само за игри си е твой проблем но те не са мерило за производителността.

И от къде на къде си позволявате тук да давате оценки на непознат човек?

Роска виж казвам ти че в случая 4690к бие два пъти стария ми фх.Този процесор го взех главно за игри и за да се гъделичкам с клок не да гоня рекорди.Факт е че 4690к клокнат на 4.4 4.5 бие всички фх в игри.Аз също съм амд фен и съм имал досега само амд процесори.Казах на горе че не те са топлите в случая,но също казвам че 4690к ги бие.Фактите са си факти.Не говоря и не поствам сухи тестове от ананд мананд и техъпа.Имам Фх6350 имам и 4690к.И ти казвам пт личен опит че база за сравнение няма.Моля модератор да заключи темата,защото се превърна отново в спор интел или амд.Благодаря на всички за съветите и на теб Роска най-вече.Хубава и спокойна вечер.Като почна да клоквам ще си направя нова тема ако има нужда.[emoji1] [emoji1] [emoji1]

...Хубава и спокойна вечер.Като почна да клоквам ще си направя нова тема ако има нужда.[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Направи ,направи защото навсякъде в нета чета за вдигане на VCCIN а моя е по-стабилен с по-нисък Input voltage.

Може да изкараш и по-добър клок,повечето Виетнамци са много добри клокъри ;)

• Автор

Последно питане сега го пуснах да бенчи с осст на 4.4 1.23 волтаж но температурите стигат до 75 проблем ли е това

Последно питане сега го пуснах да бенчи с осст на 4.4 1.23 волтаж но температурите стигат до 75 проблем ли е това

Включил си си AVX НА OCCT ?

Ако да - то това са много добри температури ;)

Да няма нещо проблем с термопастата? Да не си я нанесъл както трябва, вентилаторите ги направи с въздушния поток,демек отдолу да влиза студения въздух,а отгоре да излиза топлия...Предния/те вкарващи,горните изкарващи и задния също,долния и страничния вкарващи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.