Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хубав и качествен охладител

Featured Replies

Не го слушай,той друго освен AMD не признава.Отвинтиш ли му множителя на твоя процесор хваща 5GHZ ако е добра бройка...Sensey_rocky1 го беше клокнал неговия с ноктуа на толкова...

Да и с течен азот

Росенчо, можеш мнението си за себе си да пазиш. Сигурно пак ще ме напсуваш на лично и ще ме блокираш :D

Такива като тебе колко съм виждал с голяма уста не можеш да си представиш, мислиш ли, че ще ме сдухаш с жалките си заплахи.

860K? Това е по-слабо от пентиум в някои игри,затвори си устата предупреждавам те за последен път, за да не покажа темите ти от 2012-та година в дата.бг...Само ще дам някой цитат :

"Аз съм електротехник специалист и леко съм подсилил захранването си,няма смисъл от скъпи захранвания,моето е правено в тайван и струва 60 лева и държи клокната 9600GT на 2000мхз клокната"

Това самият ти си го писал,недей да говориш само моля те.Веднъж вземи признай,че има по-добро от AMD-тата.Имаше един човек тук с FX 8350 и i7 4790 май и си каза ясно,че АМД-то не е лошо,но с интела си спестява време.

Сериозно ли бе Моничке. С какво ме заплашваш само. Интернет бабаит.

И стига говори по инерция. Чел съм ти глупостите и как пентиум бие i7 960.

А и нямам спомен да съм писал подобен пост. Регистрацията скоро си я върнах че беше открадната. А и я изтрих от там.

И не си ти човека дето казва кой е фен и кой не..

Запази си фенските коментари.

Не го слушай,той друго освен AMD не признава.

Ти си толкова фанатизиран на тема интел че ти не признаваш друго и се караш с всеки който е предложил АМД.

И се образовай за да го споменавам съм проверил.

http://www.pc-specs.com/cpu/comparison-versus/2160/2076/athlon-x4-860k-vs-core-i5-4460-3-2ghz

И спри да обръщаш всяка тема в Интел АМД спорове.

• Отговори 109
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

В никакъв случай не си се прецакал,но мисля че бюджета с който разполагаше по-добрия избор беше и7 процесор.Новите заглавия стават все по зависими и от броя на ядрата.

Да и с течен азот

Сериозно ли бе Моничке. С какво ме заплашваш само. Интернет бабаит.

И стига говори по инерция. Чел съм ти глупостите и как пентиум бие i7 960.

А и нямам спомен да съм писал подобен пост. Регистрацията скоро си я върнах че беше открадната. А и я изтрих от там.

И не си ти човека дето казва кой е фен и кой не..

Запази си фенските коментари.

Ти си толкова фанатизиран на тема интел че ти не признаваш друго и се караш с всеки който е предложил АМД.

И се образовай за да го споменавам съм проверил.

http://www.pc-specs.com/cpu/comparison-versus/2160/2076/athlon-x4-860k-vs-core-i5-4460-3-2ghz

И спри да обръщаш всяка тема в Интел АМД спорове.

Аз да си запазя фенските коментари ? :D

Ако не си забелязал препоръчвам конфигурации с FX 6300 най-вече,защото в бюджета от 1000 лева това е разумно,а ти като си толкова тарикат си взимай Pentium  с R9 280.Аз за последен път те предупредих,ето сега постваме темата,в която електротехник като Росен,разбирач като Росен обяснява на хората как захранването му било много хубаво :

http://forums.data.bg/index.php?s=81b3171edb3b2f78b859e1006992627e&showtopic=2104044&st=0&p=15218638&fromsearch=1&#entry15218638

Виждаме как Corsair и Seasonic според Росен са някакви фирми в Африка за бране на банани...Росене,казал съм,че когато изкарат хубави процесори по 500 лева,конкурентни на i7 4790K с дъна за по 100 лева ще си купя,в момента продават процесори по 500 с дъна за 400 и са по-слаби от стоков 4790К,е кажи ми какъв мазохист трябва да съм,за да си я купя тая печка?

В никакъв случай не си се прецакал,но мисля че бюджета с който разполагаше по-добрия избор беше и7 процесор.Новите заглавия стават все по зависими и от броя на ядрата.

Нещо такова имах в предвид ама Моничка не се спря с глупостите.

И реално да минеш от 6 на 4 ядра в днешно време си е downgrade.

Колеги, това е втора тема в която моля да се пази добрия тон и да не се заплашвате и обиждате. Визирам колегите Росен Александров и Monicho. После пак ще се сърдите, че сте баннати или че са ви ограничили правата. 

Ще напомня отново: 2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

• Автор

Нещо такова имах в предвид ама Моничка не се спря с глупостите.

И реално да минеш от 6 на 4 ядра в днешно време си е downgrade.

Веднага ти отговарям че 6 ядрения ми FX е почти 2 пъти по слаб от 4 ядрения ми 4690к.Уточнявам разликата я правя в нещата които аз ползвам.

Battlefield 4,Dreamweaver,Illustrator,и още някоя друга игрица.

Интелите в средния клас са много добри,още от Core 2 quad,с моя мога да играя,да говоря по скайп и/или да слушам музика на заден план без да имам спад в кадрите.

• Автор

А и на сухи синтетики също е по слаб.Днес слагам охлаждането и ви чакам в овърклок помощник.

А и на сухи синтетики също е по слаб.Днес слагам охлаждането и ви чакам в овърклок помощник.

Ако процесора ти е добра бройка можеш да му търсиш с ноктуата едни 4.7-4.8...

• Автор

Ако процесора ти е добра бройка можеш да му търсиш с ноктуата едни 4.7-4.8...

Съвсем скоро ще разберем [emoji574]

Съвсем скоро ще разберем [emoji574]

За повече информация питай този,той е със същия процесор и с ноктуа,беше го клокнал на 5,0...Кажи му, че имаш нужда от помощ и ще ти помогне.

Веднага ти отговарям че 6 ядрения ми FX е почти 2 пъти по слаб от 4 ядрения ми 4690к.Уточнявам разликата я правя в нещата които аз ползвам.

Battlefield 4,Dreamweaver,Illustrator,и още някоя друга игрица.

Тази двойна разлика за която говориш на една и съща система ли е? В смисъл видеокарта,рам, хард, монитор са еднакви а си сменил само дъното и процесора?

И чисто като усещане каква е разликатав в Battlefield 4 и Dreamweaver.

Тази двойна разлика за която говориш на една и съща система ли е? В смисъл видеокарта,рам, хард, монитор са еднакви а си сменил само дъното и процесора?

И чисто като усещане каква е разликатав в Battlefield 4 и Dreamweaver.

Не се хаби. 6300 е по-слаб при всяко положение... 4690К е бърз, отключен и с по-производителни ядра. За капак на всичко акос е използва в неоптимизиран софтуер - 1 или 2 ядра е нормално. Дори 4-ядрените приложения ще са по-добри на 4690К... Всеки, който ти каже друго е или фен или не знае за какво говори, За това 4690К е 500лв, а 6300 е 200лв... Нормално е. 6300 има предимство пред i3, който е само с 2 ядра и макар и Hyperthreding да има, то не помага по никакъв сериозен начин. Скочим ли на i5 вече трябва да се сравнява с FX 83XX, и то в натоварващи приложения. Има доста тестове, които показват, че 8350 например помита i5 в гейминг и стрийминг, просто защото ядрата са повече и всяко нещо може да си има собствено ядро. Но 6300 си е точно за цената си...

Да знам, че са различен клас процесори и единия струва 2 пъти колкото другия. Просто ми е любопитно каква е разликата, знам  че мога да прочета ревюта с фреймове, но е друго когато някой ти каже усещания от първо лице.
Затова и питам "И чисто като усещане каква е разликатав в Battlefield 4 и Dreamweaver."

• Автор

Всичко е същото освен дъно и процесор.Разлика в батълфилд 4 +7,8 кадъра на ултра,по мазна графика и като че ли по леко вървят игрите като цяло

• Автор

Ето вече слобих всичко.Снимката говори сама за себе си относно охлаждането.Температури с стоково:idle 35-40 под товар occt 75-80 храдуса.Температури с монтиран noctua u12s с 2 вентилатора(да се чете хеликоптер) + 3 вентилатораa4fe1b69d1feeb28c280efbfaacb1809.jpg noctua 2 14 ки и 1 12ка.Idle 30-32 товар occt 65-72 градуса.. Държа да се знае че това е на стокова честота.Процесора е този от подписа,а ето я и снимката.Сори за словореда пиша от телефона и ми дава само по две редчета.... eab9ed5e1516acb9cce2fed269ebe740.jpg

e6b791e39f8b505d7c7f383f24b90ecc.jpg

Редактирано от Kostadin Andreev (преглед на промените)

Това не е ли U14S? Поне на мен на него ми прилича...

Един съвет - обърни вентилаторите отгоре да са изкарващи. В момента се бориш с физиката - топлия въздух се качва нагоре, вентилаторите го избутват надолу. Ако това не промени температурите - махни охладителя и го инсталирай пак. U14S не трябва да държи такива температури...

Привет, при мен темп. с U14s с фабр. вент. / Xeon 1231v3 (общо взето всички програми ми показват еднакво +/- 1;2 гр.) са: idle/browse 29-31, Prime 95 SmallFFT - 58-60. Core1 винаги е най-горещо с разлика до 4 гр. от най-студеното. Това е с вентилаторите от кутията - 2х140. Сега съм и с още един вкарващ, но не съм мерил. През почивката ще направя температурна карта на кутията с няколко записващи логера и ще постна резултатите. Имах леки подозрения относно това, че ми е малко термопастата (написал съм по-горе как и колко съм сложил), но след като спра Prime темп. спада буквално за 2-3сек. до 33-30 гр., което би трябвало да значи че топлоотвеждането е много добро. Чак толкова бързо ми изглежда леко странно, но пробвах няколко пъти. 

Понеже не мога видя добре - как си разположил вентилаторите на охладителя? На мен ми изглежда, че и двата духат към охладителя, а би трябвало да са push-pull.

Редактирано от JanOve (преглед на промените)

А тези на процесора и двата ли са насочени към задния на кутията.

Как са вентилаторите, колко вкарващи и колко изкарващи има? Направи ги равен брой. А и колко е топла стаята има значение. Ако въздуха е 30 градуса, 60 не е никак висока температура. Ако е 15 градуса си преинсталирай ноктуата...

ТолковА е при стрес тест. И тоя дето е при мен в толкова с ноктуа. Без дъни 95 градуса и лека нощ. В игра е 50-55. И това във фантом 820. Иначе на десктопа 33-38. Температура в ставта 20 градуса.

Просто големите интели са си печкоци. А при 4790 трябваше да са подобрили топло отвеждането към капачката. .....

• Автор

Добре не е ли опасно да минава 70 градуса.Изчетох целия интернет и виждам че при всички е така но все пак....

Как са вентилаторите, колко вкарващи и колко изкарващи има? Направи ги равен брой. А и колко е топла стаята има значение. Ако въздуха е 30 градуса, 60 не е никак висока температура. Ако е 15 градуса си преинсталирай ноктуата...

Значи отпред има една двайска която вкарва,тя е на аерокуул и си е с кутията.Горе имам 2×14 ноктуа които изкарват.На процесора е Ноктуа У14С с 2 вентилатора 14ки които съм ги направил да духат назад тоест да вадят.И отзад имам една 12 ка на нокчуа която също изкарва и е непосредствено зад задния вентилатор на цпу то. Ето пак снимките от онзи ден като горните вече са обърнати както казах да изкарват.c23db776ad9dc379d01e05ed84a5a177.jpg

Температурата в стаята е 26-27 градуса.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.