Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хубав и качествен охладител

Featured Replies

Добре не е ли опасно да минава 70 градуса.Изчетох целия интернет и виждам че при всички е така но все пак....

Значи отпред има една двайска която вкарва,тя е на аерокуул и си е с кутията.Горе имам 2×14 ноктуа които изкарват.На процесора е Ноктуа У14С с 2 вентилатора 14ки които съм ги направил да духат назад тоест да вадят.И отзад имам една 12 ка на нокчуа която също изкарва и е непосредствено зад задния вентилатор на цпу то. Ето пак снимките от онзи ден като горните вече са обърнати както казах да изкарват.c23db776ad9dc379d01e05ed84a5a177.jpg

Температурата в стаята е 26-27 градуса.

От чисто любопитство можеш ли да пробваш, предният горен вентилатор да го направиш вкарващ?

Т.Е да духа директно към първия вкарващ на ноктуата. Да видиш дали изобщо ще даде някаква разлика.

Но да ти кажа си на границата на нещата които можеш да направиш.

Можеш да пробваш наново да сложиш паста и да поставиш охладителя. Ако нещо не е добре поставен това ще смъкне градусите най-много.

• Отговори 109
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

От чисто любопитство можеш ли да пробваш, предният горен вентилатор да го направиш вкарващ?

Т.Е да духа директно към първия вкарващ на ноктуата. Да видиш дали изобщо ще даде някаква разлика.

Но да ти кажа си на границата на нещата които можеш да направиш.

Можеш да пробваш наново да сложиш паста и да поставиш охладителя. Ако нещо не е добре поставен това ще смъкне градусите най-много.

Да ще опитам довечера че сега съм на работа.Относно монтажа 3 пъти го свалям и го слагам.Лично за мен монтажа е доста труден защото яко маже по процесора като приплъзва докато уцеля болтовете за захващане.
  • Автор

Росене аз го правих защото всяко едно обръщане на вентилаторите искаше сваляне на охладителя защото си надрах ръцете.А ефект има колкото повече хора се включат толкова повече идеи

Толкова е.. Не очаквах стаята да е 27... Очаквах нещо като моята - 16-17 градуса... Ама при 30 в стаята 57-60 са добре... 30 над стайната... Мислех, че са 40 над стайната, което вече щеше да е много...

• Автор

Значи колко градуса да му търся в бенч за да почвам да клоквам?

• Автор

Виждам че повечето като го клокнат стигат до 80-85 градуса в бенч,и казват че това е ок след като после ти дефакто не можеш да го натовариш по такъв начин.

само така си мислиш. С първата игра още ще го прегрееш.

Дори без клок е доволно горещ. Нямаш никакъв клок потенциал.. Най-добрите бройки с клизма стигат до 4.7 ГХз, а твоят не е от тях. Според това което чета. За овърклок трябваше да седиш с АМД.

Поне си ме послушал да вземеш гигабайта геймърския вместо онзи дрислив Асрок.

• Автор

Щом най добрите бройки с клизма стигат 4.7 аз значи поне 4.3 ще стигна

няма да направиш нищо. Хасуел не стават за клокване.. Ако искаш Клок само АМД или Интел не по-нов от Sandy Bridge.

Това са митове, 4690К се клоква много сериозно, Sensey_rocky1 беше клокнал неговия на 4.7 стабилно, а на 5.0 вдигаше 79 градуса...

Крепни го на 4.4 без да прекаляваш с волтажа и си бомба за 24/7 с ноктуато. И повярвай ми в игра НИКОГА няма стигнеш температура като в burn test. Освен ако не седиш 1 час ма поляната в crysis може би. И на 4.4 твоя ще е по-бърз от 4790к без клок и по-бърз от всяко едно АМД, пък ако ще и на 18 гхц да го клокнеш. С малки изключения може би за които в момента не се сещам.

Има в Tom's Hardware експеримент с него на водно охлаждане при 4.8 е на 71+ градуса.

А ако го жегне с нещо лесно ще скочи до 100.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2500701/4690k-h100i-8ghz-safe-temps-voltage.html

И това са супер късметлийски бройки които получават само ентосиастите от големите форуми.

Крепни го на 4.4 без да прекаляваш с волтажа и си бомба за 24/7 с ноктуато. И повярвай ми в игра НИКОГА няма стигнеш температура като в burn test. Освен ако не седиш 1 час ма поляната в crysis може би. И на 4.4 твоя ще е по-бърз от 4790к без клок и по-бърз от всяко едно АМД, пък ако ще и на 18 гхц да го клокнеш. С малки изключения може би за които в момента не се сещам.

Много се изцепи че ще е по-бърз от всяко АМД но нека не навлизаме в спорове.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Ако искаш ниски температури му свали "главата" ,сложи му по-добра паста или направо течен метал,след което пак залепяш капачката.Иначе каквото и охлаждане да му сложиш(освен течен "N") все ще си грее.Тук не трябва да има сравнения с клока между интел и АМД. Различен производствен процес,единия е със запоена капачка,а другия има паста под нея.Като гледам,на i5 4690K му дават Tcase 72*C,че тези процесори не бяха ли до 100*C?

И пак споделям мнението си,че щеше да е по-добре да си вземеш Xeon-че или заключена i7-чка.Това клокване ,с него и без,когато умалее процесора и клока няма да го спаси :D

• Автор

Процесора ще е актуален поне 2г.Лично мнение.Клока е за кеф не за рекорди адашче.Исках да видя как е при интел.За момента не съм доволен относно охлаждане,пълни глупости са че амд са топлите....fx ми 60 градуса ги стигаше на 4.4 4.5.При интел нещата са други специално за този процесор.Колегата ми взе същия само че е Malaysia моя малко странно но е Vietnam.При него с клок на 4.5 волтаж 1.25 и охлаждане корсаир Х110 трудно стига 70 градуса в бенч.Явно има страхотна бройка,това ме подведе да си купя и аз същия.Но уви от бройка до бройка разликата е огромна.Тук има ли някой друг с I5 4690K Vietnam?Явно там е проблема виетнамските са кофти макар че не би трябвало.Никъде в нета не намирам инфо за Виентамска бройка.

Процесора ще е актуален поне 2г.Лично мнение.Клока е за кеф не за рекорди адашче.Исках да видя как е при интел.За момента не съм доволен относно охлаждане,пълни глупости са че амд са топлите....fx ми 60 градуса ги стигаше на 4.4 4.5.При интел нещата са други специално за този процесор.Колегата ми взе същия само че е Malaysia моя малко странно но е Vietnam.При него с клок на 4.5 волтаж 1.25 и охлаждане корсаир Х110 трудно стига 70 градуса в бенч.Явно има страхотна бройка,това ме подведе да си купя и аз същия.Но уви от бройка до бройка разликата е огромна.Тук има ли някой друг с I5 4690K Vietnam?Явно там е проблема виетнамските са кофти макар че не би трябвало.Никъде в нета не намирам инфо за Виентамска бройка.

Тайната е под капачката :D ,както казах вече.

Това никога не ми е харесвало в Интел че всяка база прави различно лайняни интел продукти от един модел може да видиш Коста Рика, Малайзия, Виетнам и други и всеки маже както му дойде.

Тайната е под капачката :D ,както казах вече.

Мда , да свали капачката на процесора и да смени пастата с по-хубава е едно от последните неща които остават да направи.

Ама чудя се дали има смисъл, Тея 70-80 градуса в Prime тест няма да ги стигне никога при нормална употреба.

Мда , да свали капачката на процесора и да смени пастата с по-хубава е едно от последните неща които остават да направи.

Ама чудя се дали има смисъл, Тея 70-80 градуса в Prime тест няма да ги стигне никога при нормална употреба.

Той сам каза чи ги стига като играе.

• Автор

Стигаше ги с стоковия.Сега не минава 60 в игра.Говоря за тежка игра.

Има в Tom's Hardware експеримент с него на водно охлаждане при 4.8 е на 71+ градуса.

А ако го жегне с нещо лесно ще скочи до 100.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2500701/4690k-h100i-8ghz-safe-temps-voltage.html

И това са супер късметлийски бройки които получават само ентосиастите от големите форуми.

Много се изцепи че ще е по-бърз от всяко АМД но нека не навлизаме в спорове.

Ako случайно от поста ми не се разбира,говоря за игри. Така че ще бъдеш ли така добър да си редактираш това с изцепката. Предния път като ме заяде в тази тема ти простих и не ти отговорих на глупоста,че 860К биел повечето i5 в игри,но този път ще оспамим истински,ако не се спреш. И прочети още веднъж внимателно какво съм написал. Този във форума за който говориш е на 1,4v нормално е да се пали.....,аз му препоръчвам да не прекалява с волтажа за да може ноктуато да го държи.Което до 4,5 не би трябвало да е проблем,нагоре искат вече яко ток и дори и тогава както сте написали е въпрос на късмет.

Росене, ти друго освен AMD ползвал ли си ? Като процесор те питам или пак в сервиза там със специалистите като теб, нали имам бисерите ти как Corsair и Seasonic трябвало да се избягват, че си си подсилвал захранването, защото си електротехник специалист...Айде моля ти се спести някоя глупост и фенщина в една тема.Къде крепиш AMD-тата си в тая тема като човека е с 4690К ? Имал ли си такъв да знаеш? Също AMD-тата се клокват и до 5 гигахерца и какво? Един 9590 не може да се сравнява с i5 4690K в игрите, а ако искаш 8 нишки си взимаш i7 4770 с вградено видео и сносно дъно за малко под 700 лева, с 9590 ще ти излезе същите пари, ще се подпалиш, ще харчи колкото бойлера ми, ще шуми колкото сешоара на майка ми и едновременно ще струва колкото i7-ца с нормално дъно.По-добре ли ще се представи в програмите? 1 Секунда по-малко ли ще рендва или ?

Росене, хайде да разбереш, че на света има още 2 марки за видеокарти и процесори освен AMD, които в повечето случаи са по-изгодни поне при Intel.Ако искаш да играеш AMD няма да ти предложи много производителност, а интел ще ти я предложи, ако искаш да работиш с програми и многонишкови приложения имаш Xeon,i7...Дето струват почти колкото FX 9590, който се равнява някъде на тях да кажем и дъно за него струва колкото половината процесор...Демек все едно да сложа Z87 на заключен i5,защото i5 4460 струва 370 лева, а Z87 e 186, ако реша да изравня i5 в игрите с FX колко ще ми излезе? Дъно 153 лева 8320 е 320 и една ноктуа, за да го клокна до 4.8 и къде отиваме? Близо до i5...Да ама вече достигнахме Xeon, който е далеч по-добре от клокнат на 6 гигахерца дори FX в игрите и в приложенията може и по-добре да е...Пробутваш FX във всяка тема, където черно на бяло е написано игри и бюджет 2000 лева, ами може да сложиш i5 4690K,xeon? Каквото ти душа сака по-изгодно.Аз мазохист ли съм, че да се набутам с пари колкото за i7 за подобна производителност и за капак какво? TDP-то като чуеш накрая и се оказва, че трябва и следващия модел захранване със сто вата повече да вземеш и станаха равни и по пари...Та какво излезе? FX с близка производителност до i7 струва същите пари, а е по-бавен.

П.П.

Росене,Томи не ти е виновен за нищо и се държи съвсем нормално с теб, а ти ще го "набиеш" през екрана.

Типично за теб ще е сега да ме репортнеш или напсуваш на лично.

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Ako случайно от поста ми не се разбира,говоря за игри. Така че ще бъдеш ли така добър да си редактираш това с изцепката. Предния път като ме заяде в тази тема ти простих и не ти отговорих на глупоста,че 860К биел повечето i5 в игри,но този път ще оспамим истински,ако не се спреш. И прочети още веднъж внимателно какво съм написал. Този във форума за който говориш е на 1,4v нормално е да се пали.....,аз му препоръчвам да не прекалява с волтажа за да може ноктуато да го държи.Което до 4,5 не би трябвало да е проблем,нагоре искат вече яко ток и дори и тогава както сте написали е въпрос на късмет.

Я по-внимателно защото и ти си една изцепка. Тогава показах тестове и сравнения. И не съм казвал по-добър а по-удачен за парите си!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.