Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Старите детски сериали

Featured Replies

Здравейте! Наскоро се сетих за един детски анимационен сериал, който даваха по бтв преди години, но не мога да се сетя за името. Знам, че се разказваше за един магьосник и за една магьосница, които бяха зли и правеха разни черни магии и отвари на хората в града. Обаче магьосниците имаха домашни любимци - котка и гарван, мисля, които им пречеха тайно и разваляха магиите... И всеки път като правеха магия магьосниците казваха едно стихче, което е заклинание. Те първо написваха магията на един свитък, късаха го на две, слагаха го в отварата и казваха стихчето... Моля ви, ако някой се сеща... Трябва ми само името... Благодаря предварително!!!

Сериалчето се казваше Абра кадабра

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 705
  • Прегледи 489,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сечено, Мазнислав беше, и наистина е епичен.

• Мисля, че се сещам за какво говориш - "Момчето от Андромеда". По Канал 1 вървеше около 93-та.       Имаше едно детско по Ефир 2, "Животните от старата гора". Може би за

• Сигурно отдавна вече си го открил, но все пак - ако не бъркам, това би трябвало да е пълнометражната версия на въпросния сериал.         Англоезичното

Публикувани изображения

Не знам дали някой още разглежда тази тема, защото стигнах до 22 страница и не ми се четеше повече. Имам доста питания, свързани с детските филмчета, пускани по българските телевизии през 90-те години. 1. Игрален филм, в който едно момче оплешивява в последствие май на някакъв инцидент, слага си перука, но докато играе футбол съотборниците му я махат без да искат и тайната се разкрива. После някакъв човек му помогна да възвърне косата си. Но косата почна да расте твърде много и твърде бързо, и човекът почна да използва косата на момчето за направата на четки за рисуване. С тези четки се рисуваше така - например ако рисуваш водопад, водата на картината се движи и т.н. Това е всичко, което си спомням. Не знам дали е серия от някой от изброените сериали, или просто друг филм. Ако някой има бегла идея за какво говоря, моля да пише. 2. Струва ми се, че имаше една анимация, част от Лека нощ, деца. Може и да е била самостоятелна. Ставаше дума за някаква нарисувана с тебешир дама или нещо такова, което после се движеше насам-натам. 3. Игрален филм, в който имаше много момчета и само едно момиче, и бяха банда. Май момичето пееше. Много хубав сериал! 4. Мариан първата - откъде най-накрая мога да си го сваля това нещо??? 5. Имаше едно детско, но него съвсем не мога да го обясня - по канал 1 беше, на канал франс интернационал, и беше с някакви кукли - животни, нещо от сорта на мъпет куклите, но по-реалистични, бяха животни, и ми се струва, че все до някакви блата се развиваше действието. Струва ми се, че беше сериал. Това май са единствените мистерии от детството ми, които не съм разгадала. Помогнете, моля ви :) П.С. Имаше и едни образователни филмчета: с една VW костенурка, която явно беше нещо като жива, имаше някакво състезание по спиране с едно момиче; с едно момиче с колело, което го блъска кола и топчетата му се разпиляват, и после човекът, който го блъсна, отиде в болницата и му подари нови топчета. П.П.С. Спомнете си за Кетчуп-вампири, и за детското с двата скелета и кучето : в една тъмна, тъмна къща, в един тъмен, тъмен килер... и кажете как са им оригиналните имена, ако някой знае :)

Редактирано от kreten4e_f (преглед на промените)

аз пък се сетих за гостенка от бъдещето, след като попаднах на музиката докато търсех някаква руска песничка...

и ловец на андроиди много гледах - даже ядях всичко с горчица ( аз не помня ама майка ми си спомня)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Не знам дали някой още разглежда тази тема, защото стигнах до 22 страница и не ми се четеше повече.

Имам доста питания, свързани с детските филмчета, пускани по българските телевизии през 90-те години.

1. Игрален филм, в който едно момче оплешивява в последствие май на някакъв инцидент, слага си перука, но докато играе футбол съотборниците му я махат без да искат и тайната се разкрива. После някакъв човек му помогна да възвърне косата си. Но косата почна да расте твърде много и твърде бързо, и човекът почна да използва косата на момчето за направата на четки за рисуване. С тези четки се рисуваше така - например ако рисуваш водопад, водата на картината се движи и т.н. Това е всичко, което си спомням. Не знам дали е серия от някой от изброените сериали, или просто друг филм. Ако някой има бегла идея за какво говоря, моля да пише.

2. Струва ми се, че имаше една анимация, част от Лека нощ, деца. Може и да е била самостоятелна. Ставаше дума за някаква нарисувана с тебешир дама или нещо такова, което после се движеше насам-натам.

3. Игрален филм, в който имаше много момчета и само едно момиче, и бяха банда. Май момичето пееше. Много хубав сериал!

4. Мариан първата - откъде най-накрая мога да си го сваля това нещо???

5. Имаше едно детско, но него съвсем не мога да го обясня - по канал 1 беше, на канал франс интернационал, и беше с някакви кукли - животни, нещо от сорта на мъпет куклите, но по-реалистични, бяха животни, и ми се струва, че все до някакви блата се развиваше действието. Струва ми се, че беше сериал.

Това май са единствените мистерии от детството ми, които не съм разгадала. Помогнете, моля ви :cool:

П.С. Имаше и едни образователни филмчета: с една VW костенурка, която явно беше нещо като жива, имаше някакво състезание по спиране с едно момиче; с едно момиче с колело, което го блъска кола и топчетата му се разпиляват, и после човекът, който го блъсна, отиде в болницата и му подари нови топчета.

П.П.С. Спомнете си за Кетчуп-вампири, и за детското с двата скелета и кучето : в една тъмна, тъмна къща, в един тъмен, тъмен килер... и кажете как са им оригиналните имена, ако някой знае :)

За No5 изхвръкна ми от главата как се казваше но ставаше въпрос за едно блато...един от главните герой беше един алигатор който уж ловеше риба но в действителност вадеше от водата всевъзможни боклуци!!! Култови реплики от този филм бяха "смокини и черници" както и "гнилост и зараза" а иманата на главните герои за които се сещам са Хлорофил и Маева ... бяха някакви гризачи доколкото помня :) надявам се да съм помогнал малко и някой да се сети как или от каде може да се намери това филмче,защото аз също го търся!

Инъче аз до ден днешен немога да си намеря филмчето "Пумпалчетата" мисля че е рисувана анимация и ставаше въпрос за едни цветни плюшковци които правеха всевъзможни пакости в стремежа си да не скучаят или да помогнат на момчето при което живееха.Имаха и джобчета на гърба вършещи работа на раница от която вадеха какво ли не :) .... темата е доста стара и се надявам някой все още да поглежда тук от време на време!!!

"Disneyland" (1954) - уникалните серии, които нямат намиране. И на Disney писах :cool:

TV series 1954-1990

http://www.imdb.com/title/tt0046593/

А сещате ли се за тези серии Dungeons & Dragons [Complete] (1983-1985) .... вчера успях да ги намеря по ОГРОМНА случайност (не се сещах за името) и започнах да ги тегля оттук (толкова години само си спомнях части от тях и тези дни се хванах пак да преглеждам IMDb):

Link

Ако теглите и вие ще ги смъкнем по-бързо.

Редактирано от saketo (преглед на промените)

Аз гледах Гумените мечета, херцог Трън и неговия епичен помощник Мазньо завинаги оставиха спомен в детската ми душа Публикувано изображение Но най-култовото си беше за Хлорофил и Антрацит - френско детско, това нямаше равно със сюжета и героите си.Майка му как си правеше пръстени от капачки и живееше в една стара пералня в блатото Публикувано изображение

Тоооочно за това филмче говорихме по-рано...сигурен ли си че се казва "Хлорофил и Антрацид" ? защото аз никакъв спомен нямам за заглавието,но това бяха имената на двама от главните герои :)

Тоооочно за това филмче говорихме по-рано...сигурен ли си че се казва "Хлорофил и Антрацид" ? защото аз никакъв спомен нямам за заглавието,но това бяха имената на двама от главните герои :P

Приключенията на Хлорофил се казва, намирал съм го из чуждите тракери, но няма сийд, а и скоростта ми на сваляне от чужбина не е висока и се отказах.

Съдейки по картинката....точно това ще е !! :biggrin: дайте някакъв линк да го зареждам!! А някой да има идея за "Пумпалчетата" ??? Става въпрос за едно анимационно филмче(описал съм го преди няколко поста).

Приключенията на Хлорофил се казва, намирал съм го из чуждите тракери, но няма сийд, а и скоростта ми на сваляне от чужбина не е висока и се отказах.

Здравейте, и аз от много време търся "Приключенията на Хлорофил", но наистина скоростта е доста ниска и нищо не става...Дано все пак излезе от някъде, защото си заслужава :)

Здравейте, и аз от много време търся "Приключенията на Хлорофил", но наистина скоростта е доста ниска и нищо не става...Дано все пак излезе от някъде, защото си заслужава :)

добре де.....всеки се оплаква че му е ниска скоростта и нищо нестава а нито един от вас не се сети да постави линк !!! :)

добре де.....всеки се оплаква че му е ниска скоростта и нищо нестава а нито един от вас не се сети да постави линк !!! :)

ставаше въпрос, че от чуждите сървъри се тегли изключително бавно, но като намеря отново линка ще го дам да опитате и вие :)

Нещата значително се подобряват когато повече хора от една страна теглят един и същи торент. Опитайте така :drum2:

Аз търся една стара анимация и се сещам, че ставаше въпрос за едни стари електроуреди, които оживяваха и тръгваха да търся собственика си, което е едно момче в града. Имаше един стар червен транзистор, тостер, лампа със счупена крушка. Ако някой се сеща името да казва.

Здравейте, иксам да попитам за един енимационен сериал(компютърна анимания), който бях гледал преди 10-тина години по диема, и от няколко месеца се опитвам да намеря как се казва, но без ресултат ;) . Разказваше се за 3 цивилизации, които бягаха от 4-та,която разполагаше със някаква огромна планета поглъщаше всички останали. И в последствие 1-ната от 3-те цивилизации беше открила, че във всички планети има огпомни двигатели, с които могат да избягат от ломите ;) . Спомням си ,че 1-та цивилизация бяха ледени хора, другата бяха огнени(с горящи коси ;) ) и 3-тата бяха нормални хора, и заедно се бяха опълчили на лошите. Ако някой има някаква идея как се казва това сералче ще съм много благодаен. За съжаление не си спомням никакви имена.

Здравейте, иксам да попитам за един енимационен сериал(компютърна анимания), който бях гледал преди 10-тина години по диема, и от няколко месеца се опитвам да намеря как се казва, но без ресултат :computer2: . Разказваше се за 3 цивилизации, които бягаха от 4-та,която разполагаше със някаква огромна планета поглъщаше всички останали. И в последствие 1-ната от 3-те цивилизации беше открила, че във всички планети има огпомни двигатели, с които могат да избягат от ломите :rolleyes: . Спомням си ,че 1-та цивилизация бяха ледени хора, другата бяха огнени(с горящи коси :blink: ) и 3-тата бяха нормални хора, и заедно се бяха опълчили на лошите. Ако някой има някаква идея как се казва това сералче ще съм много благодаен. За съжаление не си спомням никакви имена.

Попитай в www.animes-bg.com, аз се сещам за коя анимация става въпрос, но не си спомням как се казва. А и май е аниме.

Здравейте, иксам да попитам за един енимационен сериал(компютърна анимания), който бях гледал преди 10-тина години по диема, и от няколко месеца се опитвам да намеря как се казва, но без ресултат :( . Разказваше се за 3 цивилизации, които бягаха от 4-та,която разполагаше със някаква огромна планета поглъщаше всички останали. И в последствие 1-ната от 3-те цивилизации беше открила, че във всички планети има огпомни двигатели, с които могат да избягат от ломите ;) . Спомням си ,че 1-та цивилизация бяха ледени хора, другата бяха огнени(с горящи коси :) ) и 3-тата бяха нормални хора, и заедно се бяха опълчили на лошите. Ако някой има някаква идея как се казва това сералче ще съм много благодаен. За съжаление не си спомням никакви имена.

Публикувано изображение

Преди време iveta7 ми беше дала линкове за всички сезони. Може да се поразровиш за да провериш активни ли са.

http://######/d...id=155764&hit=1

Няма сиййд, за съжаление.

Сега видях, че това се е отнасяло за теб. Сийд има - в момента е 8.

(От друго място го теглих.)

Втора забележка. Лъжат, че това са всички сезони (в Замунда). Има и трети.

• 2 седмици по-късно...

Аз търся една стара анимация и се сещам, че ставаше въпрос за едни стари електроуреди, които оживяваха и тръгваха да търся собственика си, което е едно момче в града. Имаше един стар червен транзистор, тостер, лампа със счупена крушка. Ако някой се сеща името да казва.

Здравей! И аз дълго го търсих това филмче :whist: Заповядай с БГ аудио :) : Храбрият малък тостер

И аз имам една молба...Ще съм благодарна, ако помогнете:

От много години търся един детски сериал...даваха го преди много години по телевизията, но не си спомням името му. Имам бегли спомени, надявам се някой да помогне :)

Мисля, че героите отиваха с кораб на някаква планета и детското започваше с някаква река и много водни кончета наоколо. Героите бяха едно момиче, принц и един магьосник, които бягаха от вещица (Уанда май се казваше) и помощника й (беше много нисък и плешив и обувките му бяха с заострен край като на духчетата)...Моля ако някой има предложения...

Редактирано от Queen_Galadriel (преглед на промените)

Мерси за Тостера, наистина точно това търсех. ;]

Надявам се,че ще можете и на мен да помогнете. През далчените 91-92-93 години даваха един френски сериал-мисля,че на български го бяха превели "Мегазебрите". В него ставаше въпрос за група тинейджъри(мисля,че бяха братовчеди),които прекарват ваканцията при баба си и през това време се занимават с разплитането на някакви криминални истории

А някой спомня ли си за едно детско със сигурност не беше американско,може би чешко.Беше игрален сериал,а не анимация.Всяко цвете имаше някаква сила,да чуваш по-силно,или да чуваш мислите на другите,или да летиш и т.н.Само че не помня как точно се получаваше,май трябваше да хапнеш от цветето,но не съм сигурна.И не помня как се казваше.Ако някой се сети да пише. И другото което си спомням то беше анимация.За едно момиче,което ходи по дъгата,с един бял кон и имаше едни малки "човечета",които на крачетата имаха форми на звездички и скачаха по едни цветни ленти.И от тези звездички момичето правеше кристална топка и от нея излизаше дъгата и можеше да стигне където си поиска.Мисля,че се казваше Небесна дъга.Намерих из нета нещо подобно,но това със звездичките и кълбото го няма. А иначе сред любимите на мен и брат ми бяха:Мишел Ваян,Мариян Първата,Диплодоните,Ферди мравката,Пчеличката Мая,Бенджи и Закс и още много други,които трудно се намират сега. P.S.Детските които дават сега са толкова безмислени и грозни,като изключим японските(те не са се променили много).Сина ми е на 2 год.и съм почнала да му търся стари анимации,поне да види кое е зайче или вълк.По се радва на Ну пагади,отколкото тези които ги дават по Cartoon Network.

А някой спомня ли си за едно детско със сигурност не беше американско,може би чешко.Беше игрален сериал,а не анимация.Всяко цвете имаше някаква сила,да чуваш по-силно,или да чуваш мислите на другите,или да летиш и т.н.Само че не помня как точно се получаваше,май трябваше да хапнеш от цветето,но не съм сигурна.И не помня как се казваше.Ако някой се сети да пише.

...

Аз се сетих и ти пиша. "Летящият чесмир". Откъсче да се сетиш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.