Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

преди 1 минута, Puppet Master написа:

Кога ще бутаме онзи градски кенеф, който е срещу СУ - паметника на съветските мужици? Или ще чакаме сам да падне?

Когато бутнем паметника на американските летци, бомбардирали София!

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 106,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

Ами бутнете го, съберете се компанията от форума/ към 10 човека/ и го бутайте. А кенефО така или иначе сам ще си падне, държавата отдавна не го поддържа. Не е правен ремонт от 50 години ^^

Миро дано един ден разбереш, че този форум не е политически.

Аз много добре знам, въпроса е ти кога ще разбереш че форумите са за дискусии, а не са единствено за изливане на комплекси, за тролене, обиждане и заяждане. :)

• 2 седмици по-късно...

Washington Post поразен: Руснаците наистина искрено подкрепят Путин

Цитат

Американското издание Washington Post реши да провери дали наистина руснаците толкова силно подкрепят Путин и за тази цел проведе социологическо проучване в Москва. Резултатите се оказали поразителни за американската медия – както социолозите от Pew Research, така и журналистите се убедили „с очите си“ в почти единодушната и искрена подкрепа на руския президент, както и в това, че за руснаците да „подкрепят Путин“ е равносилно на това да „подкрепят Русия“.

Американският журналист Майкъл Бирнбаум решил да изясни доколко са честни „високите рейтинги на Путин в реалния живот“ и няколко часа съпровождал социолога, провеждащ проучването в Москва.

„Това проучване показа, че преобладаващото мнозинство от руските граждани наистина подкрепят Путин“, пише Washington Post. Според журналиста руският президент „вече е нещо повече от политик“ и затова „да бъде попитан някой руснак дали одобрява Путин е все едно да му бъде зададен въпросът дали одобрява Русия“.

Изданието дава пример с отговора на 20-годишен младеж, който еднозначно назовава подкрепата си към Путин без изобщо да споменава други политици. „Сякаш от него

Язък за всичките похарчени пари, за денонощното облъчване от телевизии и форуми, за безбройните лъжи... Е това е резултатът. Половината свят и цялата пропагандна машина срещу Русия и него... Ако съм на мястото на троловете, си подавам оставката веднага и отивам да паса овце.

Обърнете Фнимание - информацията е от хамерикански източник, я не при чем...

ПП. Горе-долу същото е положението и с подкрепата за Русия тук. Не конкретно за него, а за Русия и водената от нея политика на повече или по-малко успешно противостоене на цялата експанзия на Запада.

Разбира се че подкрепят :)в това никой не се и съмнява.

Но си има и обяснение за високия рейтинг, и аз бях цитирал по назад някъде...

Най определящо от което е принципа че ако кажеш че "не си за Путин" , това означава "не си за Русия".

КАкто и страха от проблеми ако "не кажеш правилното".

Всъщност има и ново изследване потвърждаващо това :

Москва, 22 Января 2016, 13:44 — REGNUM  Каждый второй опрошенный (56%) в целом согласен, что большинство жителей России неохотно высказывают свои взгляды во время опросов. 34% респондентов придерживаются противоположной точки зрения. Таковы данные опроса, проведенного «Левада-центром».

Цитат

Более половины граждан РФ (56%) из тех, кто полагает, что население может неохотно выражать свое мнение, объясняют это возможным страхом негативных последствий для себя. А пятая часть опрошенных (20%) уверена, что граждане не желают высказывать свои взгляды, потому что «правда им самим неприятна».

Более половины респондентов сказали, что они не опасаются выражать свое мнение по поводу текущих дел в стране членам своей семьи (80%), коллегам (68%) и в ходе опросов (64%). Среди жителей России, имеющих альтернативный взгляд на происходящее в стране, доля тех, кто говорит о боязни высказывать свое мнение, несколько выше, чем среди «путинского большинства».

Опрос проведен 20−23 ноября 2015 года по всероссийской выборке городского и сельского населения среди 1603 человек в возрасте 18 лет и старше в 137 населенных пунктах 48 регионов страны. Исследование проводится на дому у респондента методом личного интервью. Статистическая погрешность данных этих исследований не превышает 3,4%

Подробности: http://regnum.ru/news/ratings/2061564.html Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на ИА REGNUM.

То Хитлер също е имал рейтинг 101 % ... Това означава ли че трябва да изповядаме хитлеристка идеология ?

:)

Стожерът на форумната модераторска справедливост се изказа :)

Естествено е, че ще бъдат учудени хората - с колко робска психика трябва да си, че столетия да подкрепяш брутално унищожаващите те хора.

Не, Путин не е толкова брутален, но руснаците винаги обожават този, който ги управлява. Роби.

Украински професор по нова история, от български произход, потвърждава зловещ факт, за който винаги сме имали тежки съмнения: От българската комунистическа емиграция в Москва, от 1923-та до 1945 година, аз съм ги смятал-били са около 7 500 души, от тях само 300 останаха поданици на България, всички останали са станали съветски граждани. Много от тях бяха завербувани в системата на НКВД и те като такива се завръщат в България, получават ръководни постове в армията, в политическия елит, в държавната администрация. Да не говорим за сигурността..

http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/68936-prof-myhayl-stanchev-moskva-okupira-vazhni-postove-v-balgariya-s-verbuvani-ot-nkvd.html

Screenshot from 2016-03-11 00:12:42.png

Едно много добро мнение и въпроси, които и аз бих задал на някои пропагандатори :

Прогнилият ЕС се разпада, световният жандарм САЩ си разиграва коня, а горда България трябва да върви по собствен път и да взима пример от православните братя в Москва…

Българските интернет-форуми бъкат от подобни наивизми, които в общия случай са и крайно неграмотно поднесени. Не ме интересуват онези поръчкови потребители, които пускат такива постинги, защото са наети (или самонаети) като нечии пехотинци в пропагандната война. Интересуват ме хората, които действително споделят този опасно килнат мироглед. Тъкмо към тях имам многобройни въпроси, но в интерес на джентълменската дискусия най-напред ще им призная правото да се съмняват, да недоволстват и да критикуват по няколко пункта:

http://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/a-18308054#nomobile

Лично аз бих добавил още няколко въпроса , които не са споменати в статията, например ... - защо се обвързва идеологическия образ на олигархично феодалното съвременно образование РФ със образа на СССР ? със сърпа и чука, със социализма и как ако не си русофил, значи не си социалист ? и обратното ?

Защо "алтернативите" на "загниващия зъл" запад се посочват пак - РФ ?  Защо всеки проблем извън сферата на РФ се посочва като пример за "торбалан" ??

И познатата соц реторика "те , онея , разрушиха..."

"демокрацията съсипа нашето...." бла бла бла.. .

И т.н. и т.н..

на 8.03.2016 г. at 16:21, Blago72 написа:

Стожерът на форумната модераторска справедливост се изказа :)

Естествено е, че ще бъдат учудени хората - с колко робска психика трябва да си, че столетия да подкрепяш брутално унищожаващите те хора.

Не, Путин не е толкова брутален, но руснаците винаги обожават този, който ги управлява. Роби.

Некси обаче, никак не обожаваха Елцин и Немцов. Да не говорим за Горбачов- тоя ако се върне в Русия, ще го свитнат на десетата секунда.

Пропагандата и промивката на мозъци при Горби и Елцин бе по слаба.

Сега си взеха поуки и насочват  чрез вашата любима фейк - пропаганда и чрез  тотален медиен контрол ,  милионите овце в каквато посока си искат.

Преди ако имаше наченки на опозиционни медии, сега няма такова нещо . Дори си налагат самоцензура, като в случая със отрязаната детска глава от детегледачка в Москва.

Не защото са много "съвестни" , а защото путинските служби не че ги контролират, нещо повече - те , медиите, са придатък на тези служби.

И всяко "извънщатно "  събитие  е пример колко неадекватно реагират.

Аз пак се питам - путинските медии сътвориха от един нищожен в Германия случай на тинейджърка , избягала за една вечер при приятеля си  , сътвориха тотална медийна паника, истерия и дезинформационен натиск , чак до ниво Лавров , как е била изнасилена от бежанци  и т.н.. 

Бедна ми е фантазията - А какво биха сътворили тези идиоти , ако тази детска глава  бе отрязана не в Москва , а в Кьолн ?

Чест прави на всички западни медии че не подеха от руския случай подобна медийна офанзива.

Ето това е пример на обективна журналистика и пример покакво се различават путинските медии от западните.

http://clubz.bg/37031-tri_klasicheski_recepti_za_dezinformaciq

Три класически рецепти за дезинформация, често и най вече демонстрирани от путинските дезинформационни медии

А за да няма "съмнения" в путинската дезинформация,  и понеже всички уважавани рейтингови агенции се изнасят от "демократична свободна " РФ  , то... Буратино си създава собствена рейтнгова агенция :)

http://clubz.bg/37062-putin_napravi_sobstvena_rejtingova_agenciq

Северна Корея ряпа да яде....

Ееее, тоя сайт е прекалено представителен, дай някой по- убит.:D

Красноречив  пресен пример за тази  фейк пропаганда е от  любимия ви сепаратистки новоросийски сайт бгр.нюзфронт

Прясно прясно от тук . - взема се една истинска медия, с истински цитати на някой западен политик , и се слага съвсем друго заглавие, и съвсем друг текст като тълкование и съвсем друго внушение.

Още по пресен пример за  лъжи , спестяване, и спекулации  за Меркел, Оланд , Порошенко :

http://www.stopfake.org/rossijskie-smi-iskazili-zayavlenie-evropejskih-liderov-ob-ukraine/

Айдее и стопфак отново влезе в употреба...

Успешният политически трол трябва де е не само злобен, но и умен.

До момента срещам само злобни...

преди 2 часа, Мойра написа:

Какво говориш -някои от нашите тролове сякаш са избягали от Карлуково...    Не са злобни ....те не са наясно с реалностите.  И трябва да не им обръщаме внимание на всички глупости.

Драга Мойра, прекрасно си личи кой е "избягал от Карлуково" , кой какъв език има, кой каква обща култура има /по точно няма/ , кой прост, кой злобен, кой умен кой трол , кой не  :)

преди 14 часа, Мойра написа:

Никой човек не е в състояние да издържи такова денонощно дежурство. Такова напрежение оказва влияние на психичното състояние. ;)

преди 9 часа, miro20 написа:

Драга Мойра, прекрасно си личи кой е "избягал от Карлуково" , кой какъв език има, кой каква обща култура има /по точно няма/ , кой прост, кой злобен, кой умен кой трол , кой не  :)

Миро, точно ти от вчера не беше ли много зает ......с АТО ....заради Кърджали? Може и да не си бил в Карлуково.....   тогава нямам идея откъде другаде..... може да си избягал....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.